Şimdi Ara

Home Entertainment Network (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.924
Cevap
51
Favori
81.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Serdar bir ay önceye kadar benimde başıma geldi aynı olay.

Çok uğraştım. Orijinal firmwarei yükledim. Onda da bir gün içerisinde 1000 den fazla kesinti olmuş. (SOL ün verdiği rakam)

Sonrasında bu topikte Ahmet beyin verdiği bir firmware vardı sanırımonu yükledim sorun çözüldü. SOL beni bayağı bir uğraştırdı.

e4200 e destek yok dediler, bende siz vermeyin ben yolunu bulurum deyip kapattım.

Şimdi yine DD-WRT ile yola devam. :))
  • evet bende ddwrt kullanıyorum.

Son sürüm e4200 için.
    bunu kullnıyorum.

ftp://ftp.dd-wrt.com/others/eko/V24-K26/svn17990/dd-wrt.v24-17990_NEWD-2_K2.6_mini-e4200.bin

Not: Bu sürümün TR dil desteğide var.

Edit; Not eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 18 Mart 2012; 15:00:53 >
  • kesinti yaşaman önce bu sürümü ,ilk haber verdiğinizde yüklemiştim zaten o günden beri sorun yoktu,

reset atıp tekrar yüklemeyi deneyeceğim.
  • 300 mbps hayali ile airties 5440, 4420 ve 2410 alıp evde mesh kurdum ama gel gelelim baglantıda 144Mbps ı, 5440 a kablolu baglı wd live a dosya aktarımında 3,4 mb hızının ustune cıkamadım birturlu.

airties servise sordugumda da, cevredeki modemlerin N teknolojisini desteklemediklerinden modeminiz de 300mbps a cıkamıyor diyip hayalimi sonlardırdılar.

cevrede ki modemlerden etkilenme olayı dogrumudur degilmidir? cıkan nasıl cıkıyor bir danısim dedim.

Bir merakım daha var :) bu 5440 10/100 destekliyor ve cat 5 ile baglı bunun kablolarını cat 6 ya gecirsem aktarımda bir fark olurmu acaba?
  • Cat5-6 yaparsanız o limit en fazla 3 katına falan çıkar. Uğraşırım yaparım, bu hız iyi bir hız derseniz karar sizin. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Cat5-6 yaparsanız o limit en fazla 3 katına falan çıkar. Uğraşırım yaparım, bu hız iyi bir hız derseniz karar sizin. :)

walla cat 6 nın siparisini verdim max 12 tl zarara girmis olurum.

oyle buyuk bir fark olmayacaktır dedigin gibi ama en kotusu aklıma takılı kalmaz.
  • Bugün yeni switch geldi (cisco e2800).Cat5e kablo kullanıp,daha önce veriler filmlerde 10-12 MB/s gezerken şimdi 25-30 MB/s 'e çıktı.Tam verim alabilmek için modemi mi değiştirmek lazım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: proximussa

quote:

Cat5-6 yaparsanız o limit en fazla 3 katına falan çıkar. Uğraşırım yaparım, bu hız iyi bir hız derseniz karar sizin. :)

oyle buyuk bir fark olmayacaktır dedigin gibi ama en kotusu aklıma takılı kalmaz.

Harcanan o kadarcık paraya değer tabii o zaman. o masrafa 3 kat performans süper olur. :)

Bende aynı düşüncedeydim ama büyük bir fark olmayınca sadece kabloları cat6 yapmak yanıma kar kaldı tabii bu ne kadar kar sayılır o da ayrı bir tartışma konusu

• quote:

Orijinalden alıntı: sakpinar

Bugün yeni switch geldi (cisco e2800).Cat5e kablo kullanıp,daha önce veriler filmlerde 10-12 MB/s gezerken şimdi 25-30 MB/s 'e çıktı.Tam verim alabilmek için modemi mi değiştirmek lazım ?

Hayırlı olsun Sinan,

30mb/sn iyi genede.

Mesela Ahmet hocam 60-70 mb/sn leri görüyormuş. ben beceremedim. Yada bu hızlar sadece Qnap ın meziyeti olsa gerek. :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sakpinar

Bugün yeni switch geldi (cisco e2800).Cat5e kablo kullanıp,daha önce veriler filmlerde 10-12 MB/s gezerken şimdi 25-30 MB/s 'e çıktı.Tam verim alabilmek için modemi mi değiştirmek lazım ?

Hayırlı olsun Sinan,

30mb/sn iyi genede.

Mesela Ahmet hocam 60-70 mb/sn leri görüyormuş. ben beceremedim. Yada bu hızlar sadece Qnap ın meziyeti olsa gerek. :)

Modem 300mbit/s kadar destekliyor.Bundan da kaynaklanabilir mi ?
  • 300 mbit kablosuzda geçerli, sen cat5 le kullanıyorum demedin mi ben mi yanlış anladım.

Gönderdiğin veriler E2800 üzerinden geçiyorsa sorun yok ama modem üzerinden taşıyorsan etki edebilir.

pc lerden giden kablolar E2800 de toplansın yeterli. modem sadece nete bağlanma işini yapsın.
  • quote:

300 mbit kablosuzda geçerli, sen cat5 le kullanıyorum demedin mi ben mi yanlış anladım.

Gönderdiğin veriler E2800 üzerinden geçiyorsa sorun yok ama modem üzerinden taşıyorsan etki edebilir.

pc lerden giden kablolar E2800 de toplansın yeterli. modem sadece nete bağlanma işini yapsın.

Şu an bir cat5e kablosu laptoptan switche gidiyor.Switchten bir cat5 kablo ise modeme bağlı.NAS da switch'e bağlı kendi kutusunda bulunan kablo ile.

Edit: Ağdaki tüm bulunan kablolar switche bağlı.Kimi cat5,kimi cat5e.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakpinar -- 19 Mart 2012; 21:40:43 >
  • kabloların metrajı çok uzun değilse farketmez.

en doğru da bu zaten. senin nas iyi bir modeldi sanırım hız yüksek olması gerek.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: proximussa

quote:

Harcanan o kadarcık paraya değer tabii o zaman. o masrafa 3 kat performans süper olur. :)

Bende aynı düşüncedeydim ama büyük bir fark olmayınca sadece kabloları cat6 yapmak yanıma kar kaldı tabii bu ne kadar kar sayılır o da ayrı bir tartışma konusu

Cat 6 ları bugun taktım ama hic bir fark olmadı :(

wd live ın network baglantısı 10/100 mu gigabitmi onu bulamadım birturlu, eger gigabit ise LINKSYS SE2500 alıp, airties 5440 ın 10/100 dar bogazındna kurtulim diyorum, onu sadece nete baglanmak icin kullanırım.

ama wd live 10/100 ise simdilik kaderime ragzı olucam gibi gorunuyor.

• wd live 10/100, wdtv hub ise Gbit diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

wd live 10/100, wdtv hub ise Gbit diye biliyorum.

Vee hayalleri yıkan cevap geldi :)

Tesekkurler.
  • ipad 1/2 ile ipad3 ekran çözünürlük farkı için iki foto ekledim..

ipad1/2

Home Entertainment Network

ipad3

• Hd stream - server - airplay - superomline

Network başlığına da konuyu açtım ancak beklediğim cevapları alamadım, belki sizler de benzer evrelerden geçmişsinizdir diye sormak istedim.

Ekli resim evimin planı, cihazlarım ve düzenim de görüldüğü gibi. Modemim pirelli baglantım superonline fiber 20mb sınırsız (AKK)

evde malesef cat kablo altyapısı yok.

Kablosuz olarak usb disklerimi kullanamadıgım icin usbler tv nin altında duruyor. Onları modemin yanındaki çamaşırlığa yada icerdeki odaya almak istiyorum

Sorum su: Tv ünitesi ve modem aynı elektrik hattında olmadıkları için onlara interneti elektrik hattı üzerinden paylaştıramıyorum.

Odalar ve TV aynı elektrik hattı üzerinde burda paylaşım yapabilirim. 

Niyetim modemden mutfak tavanına girip ordan da salona geçmek (Cat6) ve tv ünitesine bir access point eklemek.

Ordan homeplug kullanarak arkadakı ıkı odaya internet vermek ve access poıntle dagıtmak.

Asma tavan olduğu için geçebilirim ancak bütün duvarlar perde. Kısaca küçük delikler açmak çok sorun. 

Son çare olarak bunu yapacağım ancak belki bazı cihaz değişimleri veya eklemeleriyle bunu tadilat yapmadan çözebilirim diye umuyorum.

Temelde amac evde nas mantıgında calısan bir usb sistemi olusturup burdan hem hd fimleri (blu-ray mkv), resimleri, müzikleri (flac, mp3) paylaşmak,
     ev ve işyeri arasında zaman zaman gereken dosya paylaşımlarını yapabilmek. Airplay özelliğini mümkün olduğu kadar kullanabilmek istiyorum.

Ayrıca görüğünüz gibi yatak odasında da tv digiturk ve apple tv var. Yani avr haric salondaki sistemin nerdeyse aynısı. 

Bu son yazacagım opsiyonel ancak yapılabilirligi beni cok memnun eder: ev icindeki her turlu media kontrolunu ipad uzerinden yapmak istiyorum.

1- Mevcut durumdaki sıfır kablolama ile bu durumu çözebilir miyim? (Hd film ve Music stream)
     2- elektrik hattından internet dagıtarak çözebilir miyim?
     3- Homepluglarla baglamayı dusundugum ev agında odadakı usblerı nas gıbı kullanabılır mıyım? yada bunları modeme dırek mı baglamalıyım? 
     Hangısı hd stream ıcın daha uygun olur? Qnap çok pahalı ekeonomik bir çözüm bakıyorum.
     4- Kısa bir zaman sonrayı da düşünerek kablosuz N standardını önemsiyorum (Yeni Superonline modem- huawei- çözüm mü?)
     5- Gigabit lan da elektrik hattı üzerinden paylaşımı destekler mi ?

Beni bu basliga yonlendiren astramastra' ya teşekkür ederim.

• merhaba @Creapure,

sana önerim vereceğim linkteki ürünü bir incele AirTies 4410 bu access point ten iki adet alabilirsin bir tanesini SOL modemin
    wi fi sini iptal edip arkasına 4410 dan bir tane takıyorsun (54 mbps iptal 300 Mbps yayın yapmış oluyorsun) diğer odayada
    ikinci 4410 u koyup köprü (bridge) modda çalıştırıp (802.11.n) N hızda iki cihazı konuşturmuş oluyorsun.

Bu cihazın en güzel özelliği de arkasında ki usb girişten disk bağlayıp,medya sunucusu gibi kullanabiliyorsun.
    ihtiyacına göre access point sayısını arttırabilir yada varsa elinde ki home plugları kullanabilirsin.

yalnız salonda küçük bir switch lazım olacak access pointte tek çıkış var bunu switche girerek avr,tv,mp ve dt yi bağlayabilirsin.

sen linki bir incele,

http://www.airties.com/product-details_test.asp?pn=Air%204410&i=2&ci=104&cat1=Kablosuz+%C3%9Cr%C3%BCnler+&cat2=Eri%C5%9Fim+Noktas%C4%B1%2FRouter%2C+Mesh+Noktas%C4%B1%2C+Disk+ve+Yaz%C4%B1c%C4%B1+Sunucusu&dil=tr

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

merhaba @Creapure,

sana önerim vereceğim linkteki ürünü bir incele AirTies 4410 bu access point ten iki adet alabilirsin bir tanesini SOL modemin
    wi fi sini iptal edip arkasına 4410 dan bir tane takıyorsun (54 mbps iptal 300 Mbps yayın yapmış oluyorsun) diğer odayada
    ikinci 4410 u koyup köprü (bridge) modda çalıştırıp (802.11.n) N hızda iki cihazı konuşturmuş oluyorsun.

Bu cihazın en güzel özelliği de arkasında ki usb girişten disk bağlayıp,medya sunucusu gibi kullanabiliyorsun.
    ihtiyacına göre access point sayısını arttırabilir yada varsa elinde ki home plugları kullanabilirsin.

yalnız salonda küçük bir switch lazım olacak access pointte tek çıkış var bunu switche girerek avr,tv,mp ve dt yi bağlayabilirsin.

sen linki bir incele,

http://www.airties.com/product-details_test.asp?pn=Air%204410&i=2&ci=104&cat1=Kablosuz+%C3%9Cr%C3%BCnler+&cat2=Eri%C5%9Fim+Noktas%C4%B1%2FRouter%2C+Mesh+Noktas%C4%B1%2C+Disk+ve+Yaz%C4%B1c%C4%B1+Sunucusu&dil=tr

Bahsettigin sistem bende kurulu fakat 300Mbps hız sadece hayalden ibaret, ben kendi agım da 144 Mbps ın ustunu gormedim, amac sadece internete baglanmak ve azda olsa sıkıntılı sekilde baska makineden film seyretmek ise bunu guc bela yapabiliyorsun. ama hd filmi bir hdd dan diger hdd a aktarim dediginde, cumbus baslıyor :)

Airties la ben neden 300Mbps lerı goremiyorum diye konustugumda, modem cevresinde ki N destekli olmayan modemleri de gordugunden hızını onlara uyumlu hale indiriyor gibi bir cevap aldım.

Bu arada airties urunleri sadece 10/100 destekliyor cat 6 bile kullansan ise yaramıyor, deneyimle sabittir.

Simdilerde, kara kara, ust kattan alt kata, cat 6 kabloyu hanım a farkettirmeden nasıl indiririp 10/100/1000 lik bir hub a baglarım diye dusunuyorum.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.