Şimdi Ara

Home Entertainment Network (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.924
Cevap
51
Favori
81.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dun bu konuyu aynen burda yazdıgım gıbı planla beraber Airties e ve Tplink e ilettim dedim nasıl olur bu is..

Tplink dondu airties henuz donmedi.. Nerdeyse hic bir fikirleri yok.. o olursa bu olur, bu olursa bu olur, diyor ancak ucusuyor her soylenen..

net bir cevap yok..

Acık acık diyorum bana bir yol haritası cizin ben ona göre alım yapayım... baktım olmadı degistiririm diyorum..

Aslında en güzeli bu diye cevap geliyor.. sonra hangi ürünü alayım ilk önce diyorum.. ona bi bakmanız lazım diyor..

Telefonu kapıyoruz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creapure

Dun bu konuyu aynen burda yazdıgım gıbı planla beraber Airties e ve Tplink e ilettim dedim nasıl olur bu is..

Tplink dondu airties henuz donmedi.. Nerdeyse hic bir fikirleri yok.. o olursa bu olur, bu olursa bu olur, diyor ancak ucusuyor her soylenen..

net bir cevap yok..

Acık acık diyorum bana bir yol haritası cizin ben ona göre alım yapayım... baktım olmadı degistiririm diyorum..

Aslında en güzeli bu diye cevap geliyor.. sonra hangi ürünü alayım ilk önce diyorum.. ona bi bakmanız lazım diyor..

Telefonu kapıyoruz..

İşin gerçeği sağlam bir ağ istiyorsan, en iyi çözüm hala kablolu sistem, evim dublex olduğundan airties ın mash teknolojisi beni baya cezbetmisti, taki evdeki ağ elemanları çoğalıp da aralarında yüklü dosya transferleri başlayana kadar.

Evdeki herşey 300Mbps ı desteklemesine rağmen evdeki aktarım hızı 1mb i bile bulamıyor, 6gb lık bir dosyayı alt kata aktarmak 5 saat sürüyor. rezillik diz boyu kısaca.

Benim uygulayacağım şey, linksys in gigabit ethernetli bir hub ını alıp telefon, laptop, ipad gibi elemanlar haricindeki herseyi cat6 ile birbirine bağlamak.

kısaca deneyimle sabittirki, evde biraz kablo kanalı biraz kırma dökme olucak ama böylece sağlam bir ağa kavuşabilirsin

simdi bütçene göre, gigabit ethernetli yine 300Mbps destekleyen bir modem alıp herseyini ona bağlayarak halledebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: proximussa

quote:

Orijinalden alıntı: Creapure

Dun bu konuyu aynen burda yazdıgım gıbı planla beraber Airties e ve Tplink e ilettim dedim nasıl olur bu is..

net bir cevap yok..

Telefonu kapıyoruz..

İşin gerçeği sağlam bir ağ istiyorsan, en iyi çözüm hala kablolu sistem, evim dublex olduğundan airties ın mash teknolojisi beni baya cezbetmisti, taki evdeki ağ elemanları çoğalıp da aralarında yüklü dosya transferleri başlayana kadar.

Evdeki herşey 300Mbps ı desteklemesine rağmen evdeki aktarım hızı 1mb i bile bulamıyor, 6gb lık bir dosyayı alt kata aktarmak 5 saat sürüyor. rezillik diz boyu kısaca.

Benim uygulayacağım şey, linksys in gigabit ethernetli bir hub ını alıp telefon, laptop, ipad gibi elemanlar haricindeki herseyi cat6 ile birbirine bağlamak.

kısaca deneyimle sabittirki, evde biraz kablo kanalı biraz kırma dökme olucak ama böylece sağlam bir ağa kavuşabilirsin

simdi bütçene göre, gigabit ethernetli yine 300Mbps destekleyen bir modem alıp herseyini ona bağlayarak halledebilirsin.

Peki elektrik hattı üstünden baglantı için ne diyorsunuz..

Dogrusu ve garantisi kesinlikle cat6 dosemek herseyı baglamak haklısınız..

• Ben homeplug'lar kullandım 200mbit/sec olanı, şu anda dolapta duruyorlar. Film için yetersiz kalıyor yanlış hatırlamıyorsam sadece müzik için yeterli geliyor. Cat6 kablo döşemek in sağlam yol.
    Usb disklerin de yeterli olacağından emin değilim, en iyisi NAS almak. Ben usb diskleri NAS'a bağladığımda HD filmlerde (bluray iso) sorun oluyor, direk olarak NAS'dan oynatınca sorun olmuyor.
  • Merhaba arkadaşlar, bazı sorularım var yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle elimde ki cihazları yazıyım:
    -Qnap TS-219P II
    -Cisco Linksys SE2500 5-Port Gigabit Ethernet Switc
    -Atıl durumda 2 adet ADSL modem
    -6 adet cat6 kablo (2m)
    -1 adet cat6 kablo (20m)
    -WD Live Hub
    -PS3
    -Marantz SR7005 avr

1-Öncelikle yukarıda saydığım cihazları nasıl bağlamalıyım, sırayla yazarsanız sevinirim.
    2-Bugün yarın eve internet alıcam, ya adsl ya da vdsl (çakma fiber); aldığım interneti üst komşumla paylaşmayı düşünüyorum, paylaşmışken ona da qnap'tan data transfer izini veriyim diyorum; sorum şu, bende ki modemden cat6 kablo ile bende ki atıl durumda olan bir adsl modemi üst komşuma versem, benden gelen cat6 kabloyla o modeme bağlasak hem wireless hemde lan olarak bende ki netten yararlanabilir mi? Eğer yararlanabilirse aynı sistemle kendine bir medya oynatıcı alsa bende ki datalardan faydalanabilir mi? (qnaptan gerekli izinleri verdiğimi düşünürsek)
    3-Eğer bu mümkün olmazsa üst komşuma güçlü bir wireless sinyali nasıl gönderebilirim?

Bana bu konularda yardımcı olursanız sevinirim, başka tavsiyeleriniz varsa onları da öğrenmek isterim, saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: p_r_o_t

Merhaba arkadaşlar, bazı sorularım var yardımcı olursanız sevinirim.

-Qnap TS-219P II
    -6 adet cat6 kablo (2m)
    -1 adet cat6 kablo (20m)
    -WD Live Hub
    -PS3
    -Marantz SR7005 avr

1-Öncelikle yukarıda saydığım cihazları nasıl bağlamalıyım, sırayla yazarsanız sevinirim.
    2-Bugün yarın eve internet alıcam, ya adsl ya da vdsl (çakma fiber); aldığım interneti üst komşumla paylaşmayı düşünüyorum, paylaşmışken ona da qnap'tan data transfer izini veriyim diyorum; sorum şu, bende ki modemden cat6 kablo ile bende ki atıl durumda olan bir adsl modemi üst komşuma versem, benden gelen cat6 kabloyla o modeme bağlasak hem wireless hemde lan olarak bende ki netten yararlanabilir mi? Eğer yararlanabilirse aynı sistemle kendine bir medya oynatıcı alsa bende ki datalardan faydalanabilir mi? (qnaptan gerekli izinleri verdiğimi düşünürsek)
    3-Eğer bu mümkün olmazsa üst komşuma güçlü bir wireless sinyali nasıl gönderebilirim?

Bana bu konularda yardımcı olursanız sevinirim, başka tavsiyeleriniz varsa onları da öğrenmek isterim, saygılar.

1-
    -Aldığınız internetin 1 portu switchin 1.portuna CATx kablo ile
    -Modeminizin 2.portu CATx Kablo ile AVR nize
    -Qnapınız CAT6 ile switch 2. porta
    -PS3 ünüz switch 3.porta
    -WDlive 4.port
    -Komşunuza gidecek kablo switch 5. porta takınız.

-Komşunuz 1 tane Gbps switch alırsa sizden giden kablonun ucuna takar ve kendi evinde nete çıkabilen ağ oluşturmuş olur.

2-

Switc ten komşunuza verirseniz aldığı medyadan sizdeki Qnapa ulaşabilir.

2-

Wireless ten medya oynatmak sıkıntılı.
    illa sizdeki medyaya ulaşacaksa sizin switch ten CAT6 ile kendi alacağı switche bağlantı yapmalısınız.
    komşunuz aldığı medya oynatıcıyı yine aldığı switche bağlayıp kullanabilir.

• quote:

Merhaba arkadaşlar, bazı sorularım var yardımcı olursanız sevinirim.

-Qnap TS-219P II
    -6 adet cat6 kablo (2m)
    -1 adet cat6 kablo (20m)
    -WD Live Hub
    -PS3
    -Marantz SR7005 avr

Home Entertainment Network

Merhaba
    Ben olsaydım yukarıdaki gibi yapardım.

1. Qnap ve media oynatıcı WD hızlı networke ihtiyaç duyacakları için Cat6 kablo ile direk gigabit switch e girin
    2. Ps3 ve Marantz için internet olması yeterli. Hızlı bir network erişimine ihtiyaç yok. Cat5 yada Cat6 kablo ile direk modeme girebilirsiniz.
    3. Modemin bir portunu gigabit switche girerek Qnap ve WD yide hem networke hem internete kavuşturun.
    4. Komşunuza Qnap erişimi vereceğinize göre onunda media oynatıcısı var. O zaman wireless ile iletişimi unutun.
    5. Eğer sadece internet vereyim derseniz eski modemleriniz destekliyorsa bridge modda çalıştırabilirsiniz.
    6. 4. madde geçerli ise Gigabit switchinizden cat6 kablo ile komşunuza gidin.
    7. komşunuzdaki modeme girerek modemi hem swtich hem accesspoint olarak kullanabilirsiniz. Tabi modeminizin arkasında ethernet portu varsa.

Öneri :
    Komşunuza giden cat6 kablo ucuna takmak için gigabit bir switch alırsanız iyi olur. Mediaoynatıcıyada cat 6 giderek performans sıkıntısı yaşamaz komşunuz.

Yani ;

- Sizden gelen cat6 kablo Yeni gigabit switche girer
    - Switchin bir ucu modeme (modem accesspoint destekliyorsa tabi) gider ve interneti wireless dağıtır.
    - media oynatıcıya da yine gigabit switchden gidersiniz. Performans derdi olmaz.

Modemlerin markalarını söyleseydiniz accesspoint özelliği varmı vb söyleyebilirdik.

• Sn Ahmet ve Sn rccol, ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim, özellikle zaman ayırıp şema yapmışsınız zahmet etmişsiniz.

Şimdi yapacaklarımı yazıyım, hatam varsa düzeltin lütfen.
    1- Modemi 1.portundan cat6 ile switchin 1.portuna bağlıcam.
    2- Switch'ten sırayla, wd'ye ps3'e qnap'a cat6 ile bağlayacağım
    3- Modemden direkt avr'ye bağlantı yapıcam
    4- Komşuma switchden cat6 ile bağlantı vericem
    5a- Bendeki datalardan faydalanmak istiyorsa ona da bir switch alıcaz, benden gelen kabloyu switche bağlayıp aynı switchten kendi medya oynatıcısına cat6 ile bağlayacak.
    5b- Sadece net bağlantısı istiyorsa ve bende ki eski modemler bridge modu destekliyorsa benden gelen kabloyu o modeme bağlarsa hem lan (bendeki modemlerde ethernet portu var) hem de wireless interneti olur
    5c- Bende ki modemler olmadı diyelim ve komşumun da sadece sağlıklı bir nete ihtiyacı var; o zaman benden gelen kabloyu alacağı access pointe bağlaması onun evde sağlıklı bir şekilde kablosuz interneti olmasına yetecek.

Doğru anlamış mıyım?

• quote:

Sn Ahmet ve Sn rccol, ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim, özellikle zaman ayırıp şema yapmışsınız zahmet etmişsiniz.

Şimdi yapacaklarımı yazıyım, hatam varsa düzeltin lütfen.
    1- Modemi 1.portundan cat6 ile switchin 1.portuna bağlıcam.
    2- Switch'ten sırayla, wd'ye ps3'e qnap'a cat6 ile bağlayacağım
    3- Modemden direkt avr'ye bağlantı yapıcam
    4- Komşuma switchden cat6 ile bağlantı vericem
    5a- Bendeki datalardan faydalanmak istiyorsa ona da bir switch alıcaz, benden gelen kabloyu switche bağlayıp aynı switchten kendi medya oynatıcısına cat6 ile bağlayacak.
    5b- Sadece net bağlantısı istiyorsa ve bende ki eski modemler bridge modu destekliyorsa benden gelen kabloyu o modeme bağlarsa hem lan (bendeki modemlerde ethernet portu var) hem de wireless interneti olur
    5c- Bende ki modemler olmadı diyelim ve komşumun da sadece sağlıklı bir nete ihtiyacı var; o zaman benden gelen kabloyu alacağı access pointe bağlaması onun evde sağlıklı bir şekilde kablosuz interneti olmasına yetecek.

Doğru anlamış mıyım?

Merhaba;
    Tek bir konu var.
    Switchiniz 5 port deskteklediği için avr gibi ps3 cihazınızıda direk modemden besleyebilirsiniz.
    Diğer türlü yer kalmıyor.

1. Port modeme
    2. Port WD
    3. Port Qnap
    4. Port komşuya
    5. Port PC ye (Siz belirtmemişsiniz ama illaki bir Pcniz vardır ve qnapa bişiler kopyalamak istersiniz.) Yoksada boş kalsın. Elbet lazım olur. En kötü qnap için Trunc yaparsınız.

Avr ve ps3 yoğun network gücüne ihtiyaç duyan cihazlar değiller.
    Direk modemden besleyebilirsiniz.

Rica ederim.

• Sn rccol, trunk beni aşar, hatta dana qnap'ı bile kurmadım desem ne dersiniz :D 1 aydır kutusunda duruyor, 2 tane de 2tb wd green hdd aldım, sanırım haftaya bu işi halledicem, en azından halletmeye çalışıcam, büyük ihtimalle qnap yapılandırmasıyla ilgili üstadların başını ağrıtıcam.
    Ps3'ü de switche bağlamak istiyorum, çünkü ps3'ün resim arayüzünü çok başarılı buluyorum, gerektiğinde kabloyu çeker pc'ye bağlar gerekli transferleri yaparım sonra geri takarım diye düşünüyorum.
  • Tabiki olabilir.
    Seçim sizin.
  • @rccol

Ne yaptın 1079 ile?
    Alalımmı, almayalımmı?

10 hdd ile 30tb mi yaptın? yoksa 9 hdd ile 18tb olarakmı kullanıyorsun?

gerçi 8*2TB ve RAID5 ile kullanılabilir alan 12,5TB kalıyor.
    Bu durumda 9*2TB raid5 ile 14,2TB kullanılabilir alan kalır sanırım.

Bu hesaba Göre 10*3TB RAID5 ile 25TB civarında ancak kullanılabilir alan kalır.

16TB den büyük partition desteklenmediğine göre ikiye bölmeli.

16+9

sen nasıl yaptın?
  • Selam üstad
    Yoğundum dönemedim sana.
    Hafta içi ararım diyodum.
    Madem yazdın cevaplayayım.

Malum depremdi tusinami idi HDD fiyatları inanılmaz yükselince 2Tb diskleri değiştiremedik.
    Elimdekileri kullanayım ve 2 X2Tb ilave ederek 10 X 2Tb disk ile Raid5 e devam edeyim dedim.

2 yeni 2 Tb disk alıp raidi expand yaparak genişleteyim dedim.
    Ama malum 16 tb engeline takıldım.

O yüzden 9 diskle raid yaptım.
    Kalan 1 diskide single disk olarak formatlayıp Apple cihazlarım için Time Machine yedek alanı olarak ayırdım.

Benim ana raiddeki diskler Ext3 formatlı.

Acaba Ext4 olarak formatlarsam 16Tb üstüne çıkabilirmiyim diye araştıracaktım ama kaldı.
    Sadece Ext4 ün daha yeni bir yapı olduğunu, daha büyük disk yapısına olanak sağladığını biliyorum.

Şimdilik durum bu.

1079'a gelince ;
    Cihaz gayet güzel.
    Özellikle Usb3.0 ın baya faydasını görüyorum.
    Kopyalama hızı 3.0 la inanılmaz.

Yanlız yakın zamanda 3.0 portlara taktığım diskleri bir görüyor bir görmüyor.
    Mesela öndeki ve arkadaki 3.0 portlara aynı anda disk bağladığımda ikisini birden göremedim.
    Diskleri bir görüp bir görmeme durumu sıklıkla oluyor.

Sanırım yazılım problemi.

Bunun dışında yazılım çok özellikli.
    Pro olması sebebiyle aslında Business bir ürün ve bizim kullandığımız bir takım multimedia özellikleri menüden açmak gerekiyor.

Başka soru olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım.

• rccol,

Yine dönmedin ama seni bilgilendireyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 7 Mayıs 2012; 21:23:31 >

• Yav Ahmet üstad ;
    Adamlara mail attım.
    Yarın döneceğiz dediler.

Anında fiyat vermiyorlarki !
  • quote:

Orijinalden alıntı: rccol

Yav Ahmet üstad ;
    Adamlara mail attım.
    Yarın döneceğiz dediler.

Anında fiyat vermiyorlarki !

Kızma be üstad.

Fiyatı buradan açıklamıyacaksın değilmi
  • Yok canım tabiki açıklamam.
    Fiyat sana özel.

Ayrıca biz ticaret yapmıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rccol

Yok canım tabiki açıklamam.
    Fiyat sana özel.

Ayrıca biz ticaret yapmıyoruz.

Bahsettiğim fiyat ok.
    tesan garantili.
  • Upgrade nedeni ile

QNAP 809pro NAS-Server satılıktır.
    İlgilenenler PM den irtibata geçerbilirler.

07.04.2010 Fatura tarihli.
  • Hayırlı olsun üstad.
    809 pro ilgili beni ararmısın ?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.