Şimdi Ara

Home Entertainment Network (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.924
Cevap
51
Favori
81.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: by@li

Hayirli olsun Sinan

Aginda hizi test edip sonuclari burada paylasirsan sevinirim.

Teşekkür ederim.Sisteme birde cisco e 4200 router eklesem mı diye düşünüyorum.fritzbox da 4 lan girişi var ve hepsi su an cihazlara bağlı.
  • Sahsi fikrim fiber net kullanmiyorsan cok bir artisi olmayacaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaRaBeeN

Selamlar,

3.6 beta olarak yayımdaydı final olmasını bekliyordum. İyi olmuş akşama deneyelim.
    URL share olayı iyi olacak, zaten cloud olarak dosyalara erişiyordum ama ufak tefek dosyaları paylaşmak için kullanıcı adı şifre klasör vb. ile uğraşmak zor geliyordu.
    Böylece biriki küçük şeyi paylaş diyince sanırım direk url tıklayınca indirebiliecek karşı taraf (tabi 1mbit upload ile 80k download hızı ne kadar tatmin edici olursa :/ )

Evet URL share çalışıyor çok ta güzel oldu bu
  • sn rccol pm'e bakın lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: rccol

Merhaba Arkadaşlar
    Qnap 3.6 firmware'i yayınlamış.

Belki bilginiz vardır.
    Ben bu sabah gördüm.

Hatırlatmak istedim.
    QNAP ANA SAYFA

Konuyla ilgili Tesandan gelen bilgi maili....

QNAP NAS Yönetim Yazılımının Yeni Sürümü V3.6'yı Duyurdu: VPN, LDAP, Vekil (Proxy) sunucular, Cloud üzerinden Fotoğraf ve Müzik Paylaşma

Taipei, Tayvan, 13 Şubat, 2012 – QNAP® Systems, Inc. bugün NAS yönetim yazılımlarının en yeni sürümünü duyurdu.
    Yeni sürümde uzun zamandır beklenen VPN, LDAP ve Vekil (Proxy) sunucu, cloud üzerinden fotoğraf ve müzik paylaşımı,
    MyCloudNAS 1.2, QPKG merkezinin yeni sürümü ve geliştirilmiş yedekleme kabiliyetleri öne çıkmakta.

QNAP Ürün Yöneticisi Jason Hsu "Yeni kurumsal sınıf özellikler beta sürüm yazılımda büyük yankı uyandırdı ve bir çok pozitif tepki aldı." şeklinde görüş bildirdi.
    VPN sunucusu, kurumlara 256-bit şifrelemeli güvenli bağlantılar sağlamak için maliyetsiz ve pratik bir yol olarak kullanıma sunuldu.
    LDAP sunucusu ise yüksek sayıda ağ kullanıcısını tek elden yönetmek için olmazsa olmaz bir çözüm,
    bu sistemin Qnap üzerine entegrasyonu ise bilgi işlem giderlerini oldukça azaltacak. 'Squid' QPKG ile sunulan Vekil sunucu (proxy server) desteği ise ağ yükünü
    ve güvenliğini denetlemek isteyen yöneticiler için tasarlanmış bir özellik.

Hsu, "Kurumsal özelliklere ek olarak Internet üzerinden müzik ve fotoğraf paylaşımını, ve hatta Turbo NAS üzerine yeni paket yüklenmesini de daha da basitleştirmek istedik.'
    diyerek diğer yeni özelliklerden kısaca bahsetti. Yeni Müzik İstasyonu, Turbo NAS'ı terabaytlarca müziği çevrimiçi olarak aktarabilen tam bir 'cloud müzik merkezi'ne çeviriyor.
    Fotoğraf İstasyonu ise Internet üzerinden fotoğraf paylaşımını basit ve eğlenceli hale getirdi. Tekrardan tasarlanmış QPKG merkezi ise QPKG paketlerinin yüklenmesini ve yönetimini oldukça basitleştirdi.
    V3.6 NAS yönetim yazılımı tüm bunlara ek olarak RTRR , rsync ve 3. parti cloud yedeklemeler konularına da bazı geliştirme ve yenilikler içerirken,
    tüm Qnap müşterilerine ücretsiz sunulan NetBak Replicator 4 yedekleme konusunda çoğu ihtiyacınıza cevap verecek hale getirildi.

V3.6 NAS yönetim yazılımı ile birlikte gelen yeni ve geliştirilmiş özelliklerin bir listesine aşağıdan ulaşabilirsiniz:

VPN Sunucusu: Güvenli ve özel bir ağ oluşturmak için maliyetsiz çözüm;
    LDAP Sunucusu: Yüksek sayıda kullanıcı hesabını yönetmek için geliştirilmiş kolay kullanımlı sunucu ile ek bir donanıma ihtiyacınız kalmayacak;
    Vekil Sunucu (Proxy Server - Squid QPKG): Bilgi işlem yöneticilerinin ağ yükünü ve güvenliğini hızla yönetebilmesini sağlar;
    RTRR ve rsync yedeklemeleri için bant genişliği kontrolü: Yöneticilerin ağ bant genişliği yönetimine yardımcı olur;
    NetBak Replicator 4: E-Posta bildirimleri;
    Symform® cloud depolama yedeklemesi: 200 GB'a kadar ücretsiz cloud depolama alanı;
    Müzik İstasyonu: Terabaytlarca müziği yönetebilen web bazlı müzik merkezi;
    Fotoğraf İstasyonu: Fotoğraf paylaşımını basit ve eğlenceli hale getiren web tabanlı çevrimiçi fotoğraf merkezi;
    QPKG Merkezi: QPKG yükleme ve yönetimini basitleştirir;
    MyCloudNAS 1.2: Arkadaş ve aile üyelerinizi TurboNAS'ınıza Internet üzerinden ulaştırabilmek için gönderilebilecek e-posta bilgilendirmeleri;
    MyCloudNAS Connect: Dostlarınızın TurboNAS'a bağlanıp dosyalarını 128-bit şifreleme ile uzaktan yönetebilmelerini sağlayan Windows tabanlı uygulama;
    Web Dosya Yönetici Cloud Paylaşımları: Web Dosya Yöneticisi artık oturum açma gerektirmeyen 'public link'ler ile dosya paylaşımına hızlı bir çözüm de sunuyor;
    Depolama Tak & Çalıştır: Qnap Finder'daki yeni bu özellik ile uygulama üzerinden paylaşım klasörleri ve iSCSI hedefleri/LUN'lar oluşturabilir ve ardından bu alanlara bağlanıp depolama alanınızı artırmak için kullanabilirsiniz;
    TS-x79 serisi için yeni özellikler: Çokluortam İstasyonu, Fotoğraf İstasyonu, Müzik İstasyonu, UPnP Medya Sunucusu, iTunes Sunucusu.

Uyumluluk:
    Yeni v3.6 yazılım sürümü aşağıdaki modeller ile uyumludur:
    TS-EC1279U-RP, TS-1279U-RP, TS-879U-RP, TS-1079 Pro, TS-879 Pro, TS-809U-RP, TS-859U-RP+, TS-859U-RP, TS-859 Pro+, TS-859 Pro, TS-809 Pro, TS-659 Pro+, TS-659 Pro II, TS-659 Pro, TS-639 Pro, TS-559 Pro+, TS-559 Pro II, TS-559 Pro, TS-509 Pro, TS-459U-RP+/SP+, TS-459U-RP/SP, TS-459 Pro+, TS-459 Pro II, TS-459 Pro, TS-439U-RP/ TS-439U-SP, TS-439 Pro II+, TS-439 Pro II, TS-439 Pro, TS-419U+, TS-419U, TS-419P II, TS-419P+, TS-419P, TS-412U, TS-412, TS-410U, TS-410, TS-259 Pro+, TS-259 Pro, TS-239 Pro II+, TS-239 Pro II, TS-239 Pro, TS-219P II, TS-219P+, TS-219P, TS-219, TS-212, TS-210, TS-119P II, TS-119P+, TS-119, TS-112, TS-110, SS-839 Pro, SS-439 Pro.

Yeni desteklenen IP kameralar:
    ACTi: ACM-1231/ 1232, ACM-4200/ 4201, ACM-5601/ 5611, ACM-8201/ 8211, ACM-8511, TCM-4301;
    AXIS: 214 PTZ/ 215 PTZ(-E), 241S, M1054, M5013, M5014;
    Brickcom: CB-100Ae, CB-100Ap, CB-102Ap, FB-100Ae, FB-100Ap, FB-130Ap, FB-300Ap, FD-100Ae, FD-100Ap, FD-130Ae, FD-130Ap, MD-100Ap, OB-100Ap, OSD-040D/E, PZ-040D/E, VD-100Ap, VD-130Ae, VD-130Ap, WCB-100AP, WFB-100Ae, WFB-100Ap;
    D-Link: DCS-942L;
    iPUX: ICS-2230;
    LevelOne: FCS-3061;
    Linksys: WVC54GCA;
    Panasonic: BB-HCM705, BB-HCM715/ 735, BL-C1, BL-C10, BL-C20, BL-C30(K1), BL-C131, BB-HCM371, BB-HCM311, BB-HCM331, BB-HCM381, BB-HCM403;
    Toshiba: IK-WB21A;
    VIVOTEK: FD7131, IP7131/ 7132, IP7133/ 7134, IP7135/ 7137, PT7135/ 7137, IP7138/ 7139, IP7142, PZ7151/ 7152, IP7160/ 7161, IP7361, MD7530, MD7560, SD8111/SD8121 FD8133, FD8134, IP8151, IP8161, FD8161, IP8162, IP8330, FD8361, FD8362, IP8362.

NetBak Replicator 4, Qback yazılımın üzerine geliştirilmiştir.
    Daha fazla bilgi için,http://www.qnap.com/fw_v36/index.asp

• Arkadaşlar merhaba

Qnap 809 Pro cihazım satılıktır.

İlgilenen arkadaşlar Pm den ulaşabilir.
  • En sonunda DSL modemimi degistirdim.

Bende DSL sirketinin verdigi Huawei echolife 5b cihaz vardi, Linksys wag320n ile degistirdim.

http://homesupport.cisco.com/en-eu/support/gateways/WAG320N

Network cok daha stabil oldu, en onemlisi HTPC olarak kullandigim notebook'un network adaptorunun surekli olarak verdigi on-off hata'si kayboldu.

Modeme ek olarak yine Linksys RE1000 wireless extender aldim. Aslinda pek gerek yoktu ama ne kadar farkettirecek gormek istedim. Boylece alt katta wag320, orta katta RE1000, ust katta da AP olarak kullandigim bandlux ile her kati tamamlamis oldum.

Bundan 5 yil once Arabistan'a gelirken, İstanbul'daki ev icin yapamadiklarimi hatirlayinca isler ne kadar kolaylasti diye dusundum. Oradaki ev de 3 kat'li, wireless G'li USrobotics ve wireless extender'ini almistim. Bir kat asagidan bile cok zor sinyal aliyordum, zaten wireless extender'in calisip calismadigi bile belli degildi.

• Network ile ilgili olmasa da hepimizin takip ettigi dergiler vardir. Benim de takip ettigim dergi hifinews'di. Ipad sonrasi dergi almayi birakip, internet uzerinden dergi okumaya basladim.

Hifinews dergisinin simdiye kadar ipad uygulamasi olmadigi icin zinio ile home theater ve stereophil dergilerine abone olmustum.

Dun hifinews'in ipad uygulamasi ciktigini gorunce hemen abone oldum. Digerlerinden farki 2008 yilindan itibaren tum arsive ulasabiliyorsunuz.

Magazinedownload ve downmagaz web sitelerinde de bircok dergi var, ucretsiz download yapabiliyorsunuz ama o kadar dergide insanin kafasi karisiyor.

Hifinews dergisini ozellikle tavsiye ederim, cok ogretici makaleler de oluyor. Ayrica daha once yaptigimiz AVR guc tuketim degerleri ile tartismada da sorumuza iki ay ustuste yer vermislerdi, ikinci ay bizim sorumuzu referans gosterip tam sayfa aciklama yapmislardi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

En sonunda DSL modemimi degistirdim.

Bende DSL sirketinin verdigi Huawei echolife 5b cihaz vardi, Linksys wag320n ile degistirdim.

http://homesupport.cisco.com/en-eu/support/gateways/WAG320N

Network cok daha stabil oldu, en onemlisi HTPC olarak kullandigim notebook'un network adaptorunun surekli olarak verdigi on-off hata'si kayboldu.

Modeme ek olarak yine Linksys RE1000 wireless extender aldim. Aslinda pek gerek yoktu ama ne kadar farkettirecek gormek istedim. Boylece alt katta wag320, orta katta RE1000, ust katta da AP olarak kullandigim bandlux ile her kati tamamlamis oldum.

Bundan 5 yil once Arabistan'a gelirken, İstanbul'daki ev icin yapamadiklarimi hatirlayinca isler ne kadar kolaylasti diye dusundum. Oradaki ev de 3 kat'li, wireless G'li USrobotics ve wireless extender'ini almistim. Bir kat asagidan bile cok zor sinyal aliyordum, zaten wireless extender'in calisip calismadigi bile belli degildi.

Merhaba,

Bende WAG320N modemim evin diğer ucundan stabil çekmediği için Linksys RE1000 almayı düşünüyorum.

Nasıl memnun musunuz diye sormak istedim?

• Wireless sinyal gucunu bir kademe arttirdi, bunun disinda benim evde cok dramatik farketmedi, zaten heryerde network sinyali vardi. Bazi kor noktalarda da artik sinyal ve internet daha iyi.

Kurulumu cok kolay, iki dakikada kuruluyor. Bence alip deneyin, bir fark goremezseniz iade edersiniz. Gerci fark olur diye dusunuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Wireless sinyal gucunu bir kademe arttirdi, bunun disinda benim evde cok dramatik farketmedi, zaten heryerde network sinyali vardi. Bazi kor noktalarda da artik sinyal ve internet daha iyi.

Kurulumu cok kolay, iki dakikada kuruluyor. Bence alip deneyin, bir fark goremezseniz iade edersiniz. Gerci fark olur diye dusunuyorum.

Kullanıcı yorumu zor bulunan bir ürün kısa ve açıklayıcı cevabın için teşekkürler
  • Arkadaşlar size bir şey danışmak istiyorum, evde sadece film,müzikleri depolayabilmek ve ilgili oynatıcılara göndermek için QNAP TS-412 almayı düşünüyorum, ancak bu modelin birde QNAP TS-412U modeli var ve arada da hatırı sayılır fiyat varkı var, acaba düz model olan QNAP TS-412 benim işimi görür mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: p_r_o_t

Arkadaşlar size bir şey danışmak istiyorum, evde sadece film,müzikleri depolayabilmek ve ilgili oynatıcılara göndermek için QNAP TS-412 almayı düşünüyorum, ancak bu modelin birde QNAP TS-412U modeli var ve arada da hatırı sayılır fiyat varkı var, acaba düz model olan QNAP TS-412 benim işimi görür mü?

TS-412U modeli Rack kasa modelidir işletmeler için dizayn edilmiştir,diğeri tower kasadır.

yalnız rack modelin ağırlığı diğerinin iki katı. U modelin Read/Write hızı daha yüksek gözüküyor speclerde...

işinizi görür mü ? görür...
  • Tşk Sn astramastra.
    Siz söyleyince yeniden baktım, bazı siteler sanırım hata yapmış çünkü TS-412U model resmi olarak TS-412'nun resimlerini koymuşlar. TS-412 almaya karar verdim.
  • rica ederim , şimdiden hayırlı olsun diyelim
  • Teşekkürler. Bir şey daha danışmak istiyordum, hem hdd'lerin uzun ömürlü olması için hemde müzik için minumum titreşim olması için green 5400rpm hdd almayı düşünüyorum, sizce doğru mu yapıyorum?
  • Arkadaşlar
    Kendi kullandığım Qnap TS-809 pro ürünümü satıyorum.
    İlgilenenler Pm atabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Hayirli olsun Sinan

Aginda hizi test edip sonuclari burada paylasirsan sevinirim.

Dün bir kaç dosya harici diskten (laptopa) bağlı, nas server yükledim.router da gbit destegi olmadıgı için filmlerde upload hızım 10 ile 12 mb/s değişiyordu. Fotograflarda hız 3 ile 4 mb/s düşüyordu.Bugun cisco e2800 sipariş verdim.Umarim bir kaç gün icinde elimde gecer ve yeni aldığım verileri sizinle paylaşırım.
    Network konusunda bilgim fazla olmadıgı için,hem zaman acıdan,hemde eksik bilgi sahipliğimden,nas'i henüz tam ev ağına tam olarak entegre edemedim.tv,amfi,ps3 ve xbox nas i görüyor.Hd filmleri sorunsuz tv nin media server üzerinden izleyebildim.Ust kattaki bilgisayarların nas ile iletişimi sağladıktan sonra bı sorunum kalmaz inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: rccol

Arkadaşlar
    Kendi kullandığım Qnap TS-809 pro ürünümü satıyorum.
    İlgilenenler Pm atabilir.

Hayırlı satışlar olsun rccol
  • benim e4200 ün iki gün önce kendi kendine internet bağlantısı gitti,hiç bir yükleme yada ayar değişikliği yapmamıştım halbu ki

uğraşmaya vaktim olmadı,şimdilik SOL ün Tilginini geri taktım,

DD-WRT ye bakayım bir, farklı ver.indirip deneyeyim.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.