Şimdi Ara

home office hakkında bilgisi olan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar evimi işyerim olarak göstererek kendime bir internet sitesi açıp internet üzerinden müşterilerime satış yapmayı planlıyorum. (elektronik-ev eşyası vb)
    evvimizi işyerimiz olarak kullanmak için gerekli prosedür nedir?

• Mevzuat 2 kere degisti. Bu yuzden en saglikli bilgiyi muhasebecinizden alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Mevzuat 2 kere degisti. Bu yuzden en saglikli bilgiyi muhasebecinizden alabilirsiniz.

en son bildiğinizi anlatabilir misiniz
    muhasebecilerin geneli bu konuda hiçbirşey bilmiyor
  • Muhasebeci bilme mi hiç. Doğru muhasebeciye sormamışsın.
  • Muhasebeci dedigim muhasebe personeli degil smmm almis muhasebeci

• ihtiyacı olan vardır diye yazıyorum.
    evet evinizi iş yeriniz olarak gösterebilirsiniz.
    muhasebecinize ev kira kontratınız ile gidin.
    eğer ev kiranız 500 tl altındaysa stopaj ödemezsiniz ve kiranın banka hesabına yatması gerekmez. ancak kiranız 500 tl üzeriyse kira bedelinin her ay ev sahibinin kendi banka hesabına yatarak stopajının ödenmesi gerekir.
    4 ayrı mali müşavire sordum 2 si bilmiyor işin nasıl yapılması gerektiğini 2 si biliyor. buna göre mali müşavirinizi iyi seçin.
    hayırlı işler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: o3ah

ihtiyacı olan vardır diye yazıyorum.
    evet evinizi iş yeriniz olarak gösterebilirsiniz.
    muhasebecinize ev kira kontratınız ile gidin.
    eğer ev kiranız 500 tl altındaysa stopaj ödemezsiniz ve kiranın banka hesabına yatması gerekmez. ancak kiranız 500 tl üzeriyse kira bedelinin her ay ev sahibinin kendi banka hesabına yatarak stopajının ödenmesi gerekir.
    4 ayrı mali müşavire sordum 2 si bilmiyor işin nasıl yapılması gerektiğini 2 si biliyor. buna göre mali müşavirinizi iyi seçin.
    hayırlı işler.

Evinizin tamamini degil de bir bolumunu de isteri olarak goterebiliyorsunuz.

Misal 100 m2 evin kirasi 1000 tl olsun siz 20 m2 sini isyeri olarak kullanabiliyorsunuz. Kirasi da stopaji da ona gore degisiyor.

gene detayli bilgiyi isi bilen bir muhasebeciden ogrenebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • abi bu ülkede smmm olmuş muhasebeci de genelde bir halt bilmiyor, çok başarılıyız yani bol keseden atmak konusunda, eski çalıştığımız smmm yüzünden usulsüzlük cezası yedik hatta, o yüzden kendin öğreneceksin bir yandan da olan biteni takip ederek

olay ayrıca şu şekilde işliyor, evin rayiç bedelini gidip ilçe belediyesinden öğreneceksin, yapabileceğin en düşük kontrat bir oda bile olsa o bedelin %5 oranında olur yıllık, yani rayiç bedel / 20 dersen kontratı yapacağın net rakamı bulursun, stopajı falan onu brüte çevirip hesaplıyorlar işte, en son yakın bir arkadaşım için gidip uğraşmıştık bu şekilde halloldu olay
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.