Şimdi Ara

Honda Accord 2.2 i-ctdi mi yoksa Mazda 6 2.0 CD120 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • :) Bilmiyorum ilk araba olarak fazla mı iddialı bunlar ama Avrupa da olduğum için çok değerli sayılmazlar..

Bu iki araç arasında kaldım ve tavsiye ye ihtiyacım var. Aslında alternatif var derseniz oda olur..

İki araçta 2004 manuel ve ilanda sport olarak geçiyor. (Sport yazmasının bir önemi varmı bilemedim diğer ilanlar ile fark göremedim.. :) )

Accord

2.2 i-ctdi motor 140 PS Tork 340 nm vs. vs. 150.000 KM de.

M6

2.0 CD motor 121 PS Tork 310 nm. vs. vs. 130.000 KM de.

Güç olarak bariz fark var gibi ama merak ettiğim gerçekten hangisi bu değerlerin hakkını veriyor çünkü katalog verisinde 0/100 aralıkları yakın gibi, yol güvenliği hangsinde daha iyi ve kalite uzun ömür yada sorunsuzluk (ne derseniz) olarak hangisi daha güvenilir?

Marka model olarak tasarım olarak ikiside içime siniyor olsada sadece birini seçebilirim.. :) Yada alternatif verirseniz ona bakarım.. :) İmpreza ve Lancer da acaip cezbediyor yanlız güvenemedim fiyatları normalde biraz daha yüksek neredeyse bunların iki katı ama aynı fiyata birer tane buldum sorunlu olmalarından korkuyorum..

Teşekkürler.. :)

• bu iki araç hakkında Türkiye de bilgi sahibi olan kişi çok azdır
    mazda hiç satılmadı o motor ile
    honda 50 tane anca satılmıştır

ikisininde bakımlı oldukdan sonra sorunsuz araçlar olduğunu düşünüyorum
  • Accord 2.2 için konuşuyorum.

Yakın bir arkadaşım 3 yıl kullandı satana kadar göbeği çatladı :)

2011 de bu arabaların piyasası 160.000-190.000KM aralığındaydı.

Yıl olmuş 2018 ve 150.000KM dizel manuel bir araba için bilemedim pek...

KM ' den emin olmadan almayın.

İç aksamda ki kritik ip uçlarını yazayım size

Direksiyonda parlama ve ufak tefek deformasyonlar

Kol dayama yerlerinde deformasyonlar ve kirlenmiş gibi bir görüntü

Ön koltuklarda çatlamalar

Periyodik bakım olarak sanırım filtreleri OEM bulmak mümkün fakat kritik parçalarda biraz başınız ağrıyor.

Direksiyon kutusu problemi kronik.

Şahinden beter bir direksiyonla karşılaşabilirsiniz.

Ön ekrandaki 6 lı CD değiştiricisi bozulabiliyor ve tamiri pek mümkün değil. Klima ünitesiyle bir olduğundan yenisi ciddi paralar ve yenisini alsanız bile o da zamanla aynı sorunu yaşatır.

Hatta o yıllarda kendi kendine hırsızlık yapanlar bile olmuştu camı patlatıp üniteyi alıyor. Polise rapor tutturup kaskodan yenisiniyle değiştiriliyordu

Turboyla ilgili ciddi sorunlar yaşanmıştı. Turbonun kendisinin daha kalitelisini OEM olarak uyduruyorsunuz biraz tuzlu oluyor ama çözümü var sonuç olarak. Kritik nokta ise diğer önemli parçalar.

Hele ki motorla ilgili bir problem varsa parçalar sadece Honda yetkili servislerinde kısmen bulunuyor. Türkiye içinde ki Honda yetkili servislerinde varsa ne mutlu size 1 aya halledilir.

Japonyadan gelmesini beklerseniz vay halinize...

Bu sebepten dolayı aylarca serviste parça bekleyen başka biriyle tanışmıştık. Parça gelip sorun çözülmeyince adam sinirinden olduğu gibi satmıştı aracını.

• Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.. ☺

Vortex35 Türkiye de değilim kilometreden eminim parça korkum yok sonuçta söylediğiniz gibi 2018 deyiz en kötü internet üzerinden sipariş verilebilir.. Yinede o kadar çok sorun saydınız ki şüphe ettim. ☺ Sanırım m6 yı araştıracağım biraz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 yıldır 2.2 cdti Accord kullanıyorum.
    Araçta 1 kez app sensörü bozuldu, sorun bulunana kadar yetkili servis dahil biraz uğraştım.
    Değişti düzeldi. Bir diğer yaşadığım sorunda direksiyon hidroliğine yağ aktaran hortum delindi değişmesi gerekti.
    Onun dışında bozulan aksayan sorun yaratan bir durum olmadı.
    110 bin km de almıştım, şu an 280 bin km de.
    Bu süre boyunca standart bakımla devam, filtreler vs her yerde bulunuyor bir sorun yok. Bakım maliyet özel servislerde uygun.
    Özel bir parçaya ihtiyacınız vs olursa örneğin orjinalini ya da çıkmasını kullanmak zorundasınız. Yan sanayisi yok.
    Direksiyon kutusu, klima, cd changer vs hiç birisinde sorun yaşamadım.
    Ben memnunum aracımdan, satmaya niyetim yok, ama yukarda arkadaş bahsetmiş satmak isteseniz de yavaş gidecektir, prim yapmayacaktır vs.
    Sormak istediğiniz şey olursa cevaplamaya çalışırım.
  • Bu kadar uzun süre kullandığınıza göre yol tutuş ve performans konusunda da aynı derece memnun olduğunuzu düşünüyorum..

Şuan özel olarak sormak istediğim birşey yok karar verir ve Accord alırsam belki başınızı ağrıtabilirim.. İlginiz için

teşekkür ederim.. ☺

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Focus 1 mi Megane 2 mi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.