Şimdi Ara

Honda cbf 150 mi cbr 125 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • motosiklete yeni başlayan biriyim, gerek cbf 150 gerekse de cbr 125 oldukça hoşuma giden modeller. tabi ki sürüş stilleri ve amaçları farklı, ancak hangisiyle daha fazla rahat edebilirim bilemiyorum. Motorcu arkadaşlar cbf 150 nin bana yetmeyeceğinin ve sürüş tekniğini bu modelle geliştiremeyeceğimi savunarak. Honda cbr 125 ile motora başlamamı öneriyorlar. Bunun nedeni motoru virajda daha rahat yatırabilmemmiş. cbf 150 ile başlarsam sadece vites değiştirmesini öğrenebileceğim hakkında bir söylentiler var. ayrıca cbf 150 nin cbr 125 e göre çok daha hantal olduğunu söylüyorlar. Siz ne dersiniz? Özellikle de her iki motosikleti kullanan arkadaşların yorumlarını merakla bekliyorum.

• sağol çok yardımcı oldun :)
  • Sana CBR ile 1 ayda kazanacağın tecrübeden fazlasını 2 günde toprakta DR350 ile kazanabilirsin desem inanır mısın Tecrübe istiyorsan en iyisi toprakta sürmek çünkü traksiyon az olduğu için çok iyi kontrol yeteneğin gelişiyor. Ama düşmeden güzel sürecek kadar öğrenmek istiyorsan CBR125 de güzel, CBF'den daha kıvrak olduğu doğrudur ama o da çok güçsüz. 5000YTL civarına alınacak en işe yarar motor Suzuki DR350 olur. Ama tipine gıcık oluyorsan o zaman birşey diyemem..
  • ikisi arasında bir seçim yapmam gerekirse? sonuçta bu motoru en az 2 sene kullanacağım. uzun yolda cbf için daha rahat diyorlar. Yorum sizin.
  • Sanırım DR350'yi ihtimalden bile saymıyorsun CBR veya CBF'den birini illa alacak olsam CBR125R alırdım çünkü daha hafif ve daha kıvrak, görüntüsü de daha güzel. Ama dediğim gibi ben olsam ikisini de almazdım gider DR350 alırdım. Bu bütçenin sınırlı olduğunu düşünürsek böyle.

Bütçe olarak iyiysen ve asfaltta kıvrak güçlü bir motorla bol tecrübe kazanmak istiyorsan tercihin Suzuki DR-Z400SM olsun. 10 yıl da sürsen seni bıktırmaz, asfalt için mükemmel bir motor, ayrıca arazide de gidebiliyor cıvık çamur yoksa. 0-100km/h arası 4sn yani çok iyi torku var, çok güzel bir motor ama fiyatı da fazla tabi ki. Ömürlük motor olur onu diyeyim, her türlü hareketi yapabilirsin üstünde.. Başlangıç olarak da ağır gelmez merak etme 2 günde alışırsın.. Sıfır alırsan 13.000YTL gibi, pahalı ama tek kelimeyle mükemmel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinoz31 -- 13 Ağustos 2007; 1:04:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sahinoz31

Sana CBR ile 1 ayda kazanacağın tecrübeden fazlasını 2 günde toprakta DR350 ile kazanabilirsin desem inanır mısın Tecrübe istiyorsan en iyisi toprakta sürmek çünkü traksiyon az olduğu için çok iyi kontrol yeteneğin gelişiyor. Ama düşmeden güzel sürecek kadar öğrenmek istiyorsan CBR125 de güzel, CBF'den daha kıvrak olduğu doğrudur ama o da çok güçsüz. 5000YTL civarına alınacak en işe yarar motor Suzuki DR350 olur. Ama tipine gıcık oluyorsan o zaman birşey diyemem..

abi ne bu senin taş toprak merakın çocukluğunda dağdan taştan uzak hasretmiydin yaa her cevapında toprak cross dr 350 mi ne asfalt varken ne yapıcan toprağını hem şehir içi o motorlar iğrenç duruyor millet tip tip bakıyo

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eheh yok ya toprakla değil derdim, önemli olan en hızlı şekilde tecrübe kazanmak benim için. Motorlara kötü diyorsun da yanına bir DR350 gelse, sende de CBR olsa, ışıklarda durdunuz, yeşil yandı gazlandın kastın kastın ama adam yarım gaz açarak seni geçti, o zaman tip tip bakmayı görürsün
  • motora yeni başlayan birisi ,kavşakta motoru olabildiğince yatırmaması gerekir.Cbf 150 az yakar cbr e göre biraz daha rahattır.
    Cbr 125 su soğutmalı,ön-arka frenleri disk.Ben olsam cbr125 ile başlardım.
    Ama cbr125 daha fazla yakar benzini.
    quote:

Orjinalden alıntı: Kaan Atakan

motosiklete yeni başlayan biriyim, gerek cbf 150 gerekse de cbr 125 oldukça hoşuma giden modeller. tabi ki sürüş stilleri ve amaçları farklı, ancak hangisiyle daha fazla rahat edebilirim bilemiyorum. Motorcu arkadaşlar cbf 150 nin bana yetmeyeceğinin ve sürüş tekniğini bu modelle geliştiremeyeceğimi savunarak. Honda cbr 125 ile motora başlamamı öneriyorlar. Bunun nedeni motoru virajda daha rahat yatırabilmemmiş. cbf 150 ile başlarsam sadece vites değiştirmesini öğrenebileceğim hakkında bir söylentiler var. ayrıca cbf 150 nin cbr 125 e göre çok daha hantal olduğunu söylüyorlar. Siz ne dersiniz? Özellikle de her iki motosikleti kullanan arkadaşların yorumlarını merakla bekliyorum.

• Daha rahat yatar derken büyük ihtimal kıvraklığı kastetmişlerdir. Yani çok yatırma değil de yatmaya geçiş zorluğundan bahsediyor olma ihtimalleri yüksek. Bu arada yatırma işini herkes az yapmalı çünkü yollara güvenmiyoruz, çok yattığında işin tamamen Türkiye'min güzel(!) asfaltına kalıyor. Yolda en ufak bi kum veya benzeri kaygan birşey olsa çaaat..

Yani kalitesinden çok emin olmadığınız bir yolda, veya ortasını(kum vs. var mı diye) göremediğiniz bir virajda yatmak bi ton grenaj parası vermek anlamına gelebilir

Ama kendini geliştirmek için bi viraj bulup her seferinde daha iyi dönmeye çalışabilirsin, yararlı olur..
  • cbr 125 oyuncak motor gibi duruo altında küçücük cbf 15o daha oturaklı bence ayrıca uzun yol için daha ideal
  • arkadaşlar bende bu aralar motor bakıyorum ve 125 supersportlar hosuma gidiyor yalnız ben daha once motor kullanmadım ve amacım evden işe onunla gitmek cunku istanbul trafıgınden artık bıktım .
    Merak ettiğim acaba hangi motorla e 5 te huzurlu ve ıslak yollarda da kaymadan giderim. scooter alacaktım ama onlarda yagmurda cok fena oluyorlarmıs ve motor tecrubesı edinemiyormussun .
    bu arada honda eğitim merkezinde gidip eğitim almayı planlıyorum bu konuda bildiklerinizi paylaşır mısınız.
    hondanınkı gıbı baska nerde eğitim alabilirim cunku daha acılmadan doluyor egıtımler ...
  • ben bu konuyu hortlatsam nasıl olur???
  • quote:

Orijinalden alıntı: acy78

ben bu konuyu hortlatsam nasıl olur???

Hort oyle değil boyle olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alın ben hortlatıyım.Kardeş sen cbr al
  • Bende ikisi arasında kaldım ne önerirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cbf al koruma demiri taktir tamamdir , düsünce bi derdin olmaz .

• 2007de acilmis konu daha yeni fark ettim , adam simdi r1mi cbr1000mi derdindedir

• Cbr 125 diyip konuyu... hort (:

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.