Şimdi Ara

honda civic 210 km hızı geçemedim... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
9.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konudaki çoğu mesaj çok eğlenceli, güldürüyor inasını
  • Bu arabanın fabrika verisi kaç ki?

FD6 ile adamın biri otobanda eğim vs dahil 232km/h görmüştü hatta videosu youtube da vardı. ( hız +- oynayabilir net hatırlamıyorum. )

Hatta arabanın içinden eşi ve çocuğunun sesi geliyordu, nasıl bir cahillikse..
  • Bende bir önceki kasa var makyajlı 200 ü gördüm ama rüzgar vardı zorlamadım acaba max kaç
  • Çok kötü gerçekten, rahat 250 görmesi gerekirdi.

Bi de teybte dıptıslı parça açarsanız ECU ek olarak 10 beygir daha artırıyor motor gücünü, öyle deneyin.
  • honda ve 210.. şükür namazı kıl yaşıyorsan..
  • Limitör olmasa 250 km görürdü zaten, bu nedir arkadaş, görende 300 hp 400nm makine var da 250 km de sınırlandırılmış gibi yazmış, bildiğin civic işte S 2000 değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: wave61

honda ve 210.. şükür namazı kıl yaşıyorsan..

Hocam sen böyle deyince aklıma şu geldi:
  • quote:

pardon da ne alakası var anlayamadım ben 207 yi gördüm araçta ve yolda gezinme yapmadı ya da bulutların üstünde gidiyormuşum gibi hissetmedim
    clio ve 210 demedi arkadaş
  • yahu hala marka fanatıklıgı yapıosun 210 dıosun
    farkındamısınız
  • quote:

Sen konuları karıştırdın herhalde ne dersin?
  • 1.6 125 HP arabadan daha ne kadar hız bekliyorsunuz ? Buraya gelip 1.6 TDi 105 PS Jetta ile bayır aşağı 220 görüp sonra "Jetta ile 220 gördüm basmaya korktum 230 görürdü." diyen insanların laflarına aldanmayın. :) Bu araçların limitleri bu kadardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

Çok kötü gerçekten, rahat 250 görmesi gerekirdi.

Bi de teybte dıptıslı parça açarsanız ECU ek olarak 10 beygir daha artırıyor motor gücünü, öyle deneyin.

Bence dalgaya almanın bir anlamı yok. 210 km/saat çok büyük bir hız bunu kabul ediyorum. Sadece bir önceki kasalarda herhangi bir değişiklik yapmadan 220 - 230 arasını gören arkadaşları bildiğim için sordum yoksa şikayet ettiğimden değil.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Limitör olmasa 250 km görürdü zaten, bu nedir arkadaş, görende 300 hp 400nm makine var da 250 km de sınırlandırılmış gibi yazmış, bildiğin civic işte S 2000 değil

Ben bu soruyu sadece fikir almak manasında sordum. Dediğim gibi başka bir arkadaşa da aynı cevabı yazdım. Bu aracın bir önceki kasası ile 220 - 230 km hızı görenler olunca şaşırdım. Yoksa 210 km az bir hız değil tabiki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

210 km hızı geçmedi mi? Daha kaç yapacaktı? Porche mi bu?

Tabiki Porch marka değil.
  • Açmış olduğum konuya vermiş olduğunuz cevaplardan dolayı teşekkür ederim. Kimisi kızmış aynı zamanda da espiri tarzında yorumlar yapmış.

Araç benim 210' u geçmeme gücü yetmediği için izin vermedi değil. 210 km hıza çıktım ve araç bir anda 6000 devirde iken hızını 200'e düşürdü. Üstüne üstlük gaz pedalında yer vardı.

Aracın kırmızı çizgisi 6750 devirde başlıyor ve 7000 devirde redline yapıyor. Bunu düşük viteslerde deneyerek yaptım. Redline devri 7000 iken 5. viteste 6000 devirden yukarı çıkmak istediğimde izin vermemesi üzerine bu konuyu başlattım.

210 km hız yüksek ve iyi bir hız. Önceki kasalarda 220 - 230 km hızı görenler olunca şüphelendim acaba araçta mı bir şey var diye.

Sonra ufak çapta bir araştırma yaptım.

- Bu kasaların 210 km hızı geçmediği söylendi. ( Limitörden dolayı )
    - Bir Honda ustası bana econ düğmen açık mıydı diye sordu. Bu hızı yaparken Econ modu açıktı. Kapat bir de öyle dene dedi.
    - Başka bir usta böyle bir şey olmaması lazım dedi....
    - Kimisi benzinde bastı isen yapar, lpg de denese idin böyle bir şey olmazdı dedi.

Baktım net bir cevap alamıyorum, sonuçta elektronik ve mekanik aksamı beraberinde bulunduran bir sistem. Hemen herşey denenmeden bilinemez diye düşündüm. Yine de fikir ve görüşlerinizi beklerim.

Teşekkürler;

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Hocam celallenmedim ama şunu belirtmek zorundayım yazdıklarınız tamamen yanlış.

Öncelikle lastiklerin W,V,Z,H vs. gibi kodlara sahip olduğunu çok iyi biliyorum. Bu kodlar lastiğin hamur yapısıyla ilgili ve sürüş güvenliğini yitirmeden çıkabileceği maximum hız hakkında yani hız limiti hakkında bize bilgi verir.

Örneğin H tipi bir lastik 210 km hıza kadar güvenli sürüş vaad ediyor ancak 210'dan sonra bu lastik her an gravlayabilir diyor sana. Sebebi şu; Lastik hızlandıkça merkezden dışa doğru yaptığı basınç artar lastiğin hamur yapısı bu basınca ne kadar dayanabiliyorsa güvenli bir şekilde o kadar yüksek hıza çıkabilir demektir. Ha bu demek değildir ki belirtilen hız limitini aşamaz! Aşabilir ancak ondan sonra güvenli değildir

Lastiğin yapısından dolayı motordaki gücün lastiklere aktarılamaması gibi bir durum mümkün değildir. Cisim ne olursa olsun lastik, top, halka, yeterki dairesel olsun merkezinden yeterli gücü aktardığınız sürece, cisim basınca dayanıp patlama noktasına gelene kadar hızlanabilir ancak hızı aktaramaması gibi bir durum söz konusu değildir.

Ha şöyle bir durum da var ki sürtünme kuvveti dediğimiz negatif yönlü bir kuvvet de var ki, o da lastiğin hızından çalar bu da yüzeyin sürtünme katsayısına bağlıdır.

• Başka bir araç için alınan, hız sınıfı uygun Yokohama marka dört adet sıfır lastikten birisi, 180 km/s hızda paramparça olup çok ciddi bir kaza atlatılmasına neden olmuştu (Acil bir durum olduğu için o hıza çıkılmıştı).

Lastiğin sınıfı hızlanmasına engel olmaz, firmanın belirlediği sınırları ifade eder o harfler. Yukarıdaki örnekte firma, beyan ettiği hızı bile sağlayamamıştı.
  • 250 mi yapmayı planlıyordun?
  • Ne saçma sapan muhabbet dönmüş ya 125 hp araçtan bahsediyoruz 210'un üstüne çıkması zaten imkansız. O 220-230 yapanlarda eğimde yapmıştır yani ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: erman52

Arkadaşlar 2012 model civic sahibiyim. ( Yeni kasa ) Bugün 210 km hızı geçemedim. Araç 6000 devirde 210 km hız yaptı. Kırmızı çizgi 6750 devirde başlamasına rağmen 6000 devirde iken daha fazla hızlanmamı engelledi. Normalde devir kesicinin tam kırmızı çizginin başladığı yerde devreye girmesi gerekmiyor mu...

Olayın lastikle sadece şöyle bir alakası olabilir.
    Lastik ölçülerinin orijinalden farklı belirlenmesi neticesinde tekerin çevresinin uzunluğu artmış olabilir, böyle olunca gerçekten gidilen hızdan daha düşük gösterir araba. Dolayısıyla ibre de 210 görülmesine rağmen araç daha yüksek hızla gidiyor olabilir, rüzgaz direncinden dolayı da devir müsade etse bile daha fazla hızlanmaz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.