Şimdi Ara

HONDA CIVIC ALINIRMI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
4
Favori
29.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuseyinHD

kücuk kazik yemissin go

Dedi ,

100k ya 1,6 lpg li civic almak isteyen adam (:

• Bence Bu araca o para verilmez paraya yazık, 1.6 benzinli lpg li , premium segmentte olmayan bu arbaya 100k vermek .. olmaz yani. 65-70k bandında alacagınız sıfır astra, corolla, megane, focus v.b bu 100k lık civigin yapacagı işi aynı guvenlik ve konforda ziyadesiyle gorur. Son tahlilde paranıza yazık..

• forever eagle kullanıcısına yanıt
    7

• Araç iyi kötü bilmem ama civic ler ikinci elde bile yüksek fiyatına ragmen en hızlı elden cıkarılabilen bir araç

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

Dizelden tüplü ve gitmeyen arabaya geçmek mantıklı değil.

bende sızın gıbı dusunuyordum dızelcıyım dızelden sasmam dedım zaten lpg konusundada bılgım yok tabıkı arkadasın 2015 model cıvıce bınene kadar o nasıl bır hızlanmadır arkadas 3 farklı vıtes seklı zaten bambaska ucuruyor sanıyeler ıcınde 160 km bulduk acıkcası lpglı aractan o performansı beklemıyordum sasırdım

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barut78

Araç iyi kötü bilmem ama civic ler ikinci elde bile yüksek fiyatına ragmen en hızlı elden cıkarılabilen bir araç

Kesinlikle doğru benim amcam sattı çok iyi fiyata hemen.

Bu Honda'nın kalitesini gösterir, ikinci el piyasası bize bunu gösteriyor.
  • Fiyat konusu tartışılır, tipi tartışılır ama anlamadığım bir konu var, herkes gitmiyor gitmiyor demiş, kime göre gitmiyor, neyle kıyaslıyoruz anlamadım, araç 125 beygir, 1.4tsi 125hp kimse gitmiyor demiyor ama aynı performansda hatta geçtiği videolar var, aynı şekilde dizeli dikiz aynasında kaybeder, mesele torkmu anlamadım, yakıt konusunda lpgli civic o çok övündüğünüz az yakan tsi lerden daha az yakıyor.
  • Rain_of_Pain kullanıcısına yanıt
    Forumda herkes turbo araçlara biner hocam beygirleri de 150 den aşağı değildir, onlara göre civic gitmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rain_of_Pain

Fiyat konusu tartışılır, tipi tartışılır ama anlamadığım bir konu var, herkes gitmiyor gitmiyor demiş, kime göre gitmiyor, neyle kıyaslıyoruz anlamadım, araç 125 beygir, 1.4tsi 125hp kimse gitmiyor demiyor ama aynı performansda hatta geçtiği videolar var, aynı şekilde dizeli dikiz aynasında kaybeder, mesele torkmu anlamadım, yakıt konusunda lpgli civic o çok övündüğünüz az yakan tsi lerden daha az yakıyor.

Herkes bagajında bombayla dolaşmak zorunda değil bu bir.

İkincisi 1.4 tsi ,civic'i donunda sallar
  • Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    Bana bir tane patlayan lpg'li civic göster. Yok lpg'li, yok patlar asıl bomba senin o tsi, tdilarında
  • 125bg Atmosferik ile 125bg Turbo beslemeli aracı karşılaştırınca; Turbo beslemeli alt vites/alt devirlerde daha rahat yürüyen bir araç. Atmosferik devir çevirmek istiyor, alt devirlerde tıknaz bu nedenle biraz yakıt tüketiyor.

Eskiden 1.6 124bg Atmosferik aracım vardı, o dönemde yeterli gelirdi ama yaktığı kadar da gitmemesi biraz sinir bozucu.

Arkadaşıma 308 1.2 130bg tam otomatik araç aldık(aynı aracın 1.6 120bg dizel otomatik olanını da ben almıştım), her zaman kullanırım aralarında epeeey fark var. Bu tip araç kullanınca 1.6 Atmosferik kullanmak istemiyor insan...

Onun haricinde kişiye göre değişen durumlara sahipler, beklenti ve ihtiyaçları karşılıyor parası ile verdikleri de doğru orantılı ise, alınır-binilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackBurn340

Bana bir tane patlayan lpg'li civic göster. Yok lpg'li, yok patlar asıl bomba senin o tsi, tdilarında

Bu bomba söylemlerini duyan da sanacak ki; Her gün arabalar patlıyor.

Haaa! Ben lpg ve lpg'li araç sevmiyorum, zorunlu olmadığım sürece de almak istemem.
  • Tüplü ve öfkeli yazdir bide arkasina tam olsun. 100K para bayilip üstüne tüplü ve atmosferik kağiniya binmezdim asla

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Hocam kimse sevmiyor zaten fakat şu şartlarda C sınıfı otomatik hangi araç civicin sunduğu hizmeti sunup bu kadar az yakıyor.Atmosferik araba bir zahmet yokuş çıkarken de gaza biraz fazla basın. Bende 2013 civic elegance eco var. 6 yıl garantim var 500 tlye periyodik bakımımı yaptırıyorum uzun yolda 4 kişi klima açık bütün valizler araca doldurulmuş şekilde hız sabitleme kullanılmadan yolun yarısını S modunda gittim 90 la da gittim 160 la da 6.5 lt yaktı araç tık demeden 3000 km yol gittim geldim şehir içinde 8.5 lt bu yüzden ben civic diyorum en azından almanların opsiyon diye fahiş fiyata sattığı donanımlar civicde standart geliyor.
  • quote:

Hocam kimse sevmiyor zaten fakat şu şartlarda C sınıfı otomatik hangi araç civicin sunduğu hizmeti sunup bu kadar az yakıyor.Atmosferik araba bir zahmet yokuş çıkarken de gaza biraz fazla basın. Bende 2013 civic elegance eco var. 6 yıl garantim var 500 tlye periyodik bakımımı yaptırıyorum uzun yolda 4 kişi klima açık bütün valizler araca doldurulmuş şekilde hız sabitleme kullanılmadan yolun yarısını S modunda gittim 90 la da gittim 160 la da 6.5 lt yaktı araç tık demeden 3000 km yol gittim geldim şehir içinde 8.5 lt bu yüzden ben civic diyorum en azından almanların opsiyon diye fahiş fiyata sattığı donanımlar civicde standart geliyor.

Ne standart mesela?Otomatik kararan dikiz aynası mı,soğan cücüğü tetris ekranı mı

• Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    https://honda.com.tr/ buradan bakabilirsin
  • BlackBurn340 kullanıcısına yanıt

• quote:

1.6 Atmosferikler uzun yolda zaten üzmüyor. Aracın istediği devir çevirmek, o da uzun yolda bolca mevcut, rahat rahat gidiyor.
    Genel de ağır yük altında olsa da C sınıfı 1400kg bir araç 6-6.5lt gibi yakar, o yüzden duruma şehirdışı değil şehiriçi kullanım(25km ortalama hızlar gibi) olarak bakmakta fayda görüyorum.

Benzin/Lpg kullanım tercih edenler için konuşacak olsak; 1.6 Atmosferik o kadar da alınmayacak bir araç değil.
    Kullanmayı bilip devir/vites ilişkisini iyi ayarladıktan sonra gitmem/çıkmam/ demez.

Buradaki sorun; yakıt fiyatlarının pahalı olmasından kaynaklı kullanıcı sıkıntıları. Pahalı yakıt yüzünden sürekli anlık tüketime bakınca insan mutsuzluk duyuyor. Gaza düşünerek basınca araba da haliyle! gitmiyor/gidemiyormuş gibi oluyor.

Oysa yakıt fiyatları daha makul olsa, gaz pedalına daha rahat basılacağından sıkıntıda kalmayacak. Rahatça devir çevirip düşünmeden gaza basmanın keyfi işte o zaman çıkar(dı). Kimse de çıkıp araba gitmiyor diyemezdi.

Civic Lpg seçeneğinden ve tüketimin dizel araç seviyesinde olmasından dolayı çoğu kullanıcın tercihi.
    Ama şu 100.000'e dayanmış fiyatları ile lpg'li atmosferik araç almak bana çok uzak.

Netice olarak; Atmosferiklere nazaran, turbo benzinli motorları kullanmak daha keyif verici. En azından alt devirlerde hazırda bulunan tork/güç ile daha çabuk tepki almak ve daha iyi bir sürüş keyfi yaşamak mümkün.

*2.aracım 2012 CivicHB 1.4 100bg i-shift. Donanımı/genişliği/rahatlığı/yakıt tüketimi gayet iyi, tek sıkıntısı araba "istenildiğinde" yürümeme sorununa sahip. Dizel otomatik aracıma binince, CivicHB'in arka koltuğunda sanki 2 öküz otuyormuş gibi hissediyorum..

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.