Şimdi Ara

honda cıvıc direksiyon kutusundan gelen ses (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
33.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: ALATBEY

valla benimki yalanmayla çözülmedi

Hocam, Gimat'tan Ostim'e giderken solda, ATİSAN girişinde Altan Honda'da Kadir Usta var. Gerçek bir Hondacı ve beyefendi bir adam. İstersen bir görüş. Tel: 0312 354 96 55.
    İnşaallah hallolur.
  • herkese yard1mlar1 için çok tesekkürler yar1n telefonla bir görüsecem
  • naptın hocam halledebildinmi ?
  • Değerli arkadaşlar,
    Honda Civic'in dreksiyon kutusundan gelen sesi uzun araştırmalar sonucu çözdük.
    Şuana kadar 4 araçta aynı şikayetlerle gelen misafirlerimizi boş göndermedik.Bilginiz olsun diye Honda'ya gönül vermiş arkadaşlarımızı aydınlatmak isteriz.

Sorun amortisör ve rotbaşı gibi yürüyen aksamda değilse,büyük bir olasılıkla dreksiyon kutusu icerisinde bulunan ve yol koşulları sebebiyle aşınan küçük bir mika parçanın butür seslere sebebiyet verdiğini tespit ettik.
    Lutfen tüm dreksiyon kutusunu değiştirterek bütçenize gereksiz harcamalar yapmayın.Bunun yanısıra Honda konusunda deneyimi olmayan herhangi bir yere giderek asıl hatayı es geçerek sürüş emniyetinizdenve konforunuzdan ödün vermeyiniz.Konusunda uzman özelservis varsa yakınınızda gidiniz.Eğer hangi parçanın aşınıp bu tür seslere ortan hazırladığını isterseniz veririz.Antalya Honda Power ekibi.slm...

• Öncelikle ben ilginize cok tesekkür ederim .BUndan 2 gün öncesine kadar ankara honda bora diye bir servise gittim(maleseffffff.....)direksiyon kutusundan gelen ses için,test sürüsüne cıktık ses cukurlarda ve toprak yolda cok bariz var.Teknisyende duydu fakat cevap aynene su sekilde'bu ses tujm hondalarda var... peki ben arabayı sıfır aldım 9000 bin kilometrede daha ben bu seslemi yasayacam...malesef evet...bu nekadar terbiyesizce ve izsanı zıvanadan cıkaran bir söz...orada resmen terör estirip tek tek isimleri aldım...direk honda türkiye sikayet...Şİmdi düsünüyorumda siz netten bizlerte yardımcı olmaya calışıyorsunuz biz ayaklarına kadar gittiğimiz tonlarca para odediğimiz servistekiler bu sesi cekeceksiniz diyorlar...yazarken bile elim ayagım sinirden titriyor...Bahsettiginiz parca konusunda ayrıntılı bilgi verirseniz ben ve benım gibi bircok kişiyide mutlu etmiş olursunuz...selamlar
  • Değerli Alatbey,
    Biz bize güvenen ve bize herzaman destek olan bir abimizin aynı sizin tarifini yaptığınız sorunlarla bayağı sıkılmış ve servisimize gelmişti.Önce yürüyen aksamlarda aklınıza ne geliyorsa yeniledik amortisörler dahil.o rahatsız edici tıkırtılar bir türlü kaybolmamıştı.Sonra dreksiyon kutusunu biraz sıktık.Evet dreksiyon ağırlaşmıştı fakat istediğimiz sonucu alamamıştık.İnat ettik ve abimizin iznini alarak dreksiyon kutusunu demonte ettik.Tamamen parçaladık.ve teker teker çalışan elemanları inceledik.Kumpasla ölçtük.

Sonuç olarak sevindirici bir hata tespiti yapabildik.Dreksiyon kutusunu tamamen değiştirmek tabiki servisin yada bizim gibi özel servislerin işine gelmektedir.500-600 ytl veya 1200 1500 ytl de belli bir kar marjı vardır.Fakat kullanıcılarımız hem honda'dan soğuyor hemde biz sanayi esnafına karşı haklı ön yargı oluşuyor.Hedefimiz bu sevdiğimiz abimizin ve diğer tüm honda gönüllülerine yardımcı olmaktı.

Dreksiyon kutusunu içerisinde mikadan yapılmış siyah renkte bir parça var.Adı Dreksiyon kutusu gezinti fiberi).Tek olarak yetkili serviste mevcut.biz Birkaç tane sipariş verdik 1 ayda elimize ulaştı.Sanırım 44.00 YTL . İşçilik olarak da 100. YTL alıyoruz.6 saat sürüyor bu işlem ve kesin sonuca gidiyor.Lütfen birsürü para harcamayınız o parayı evdiklerinizle değerlendiriniz.Parça numarasını da yarın iletirim size.

Konusunda uzman olmayan kişilere emanet etmeyiniz aracınızı.Herkes herşeyi bilemez.
    http://www.mckotomotiv.com/
    Abimizin yenilediğimizın diğer parçaları tekrar yerine taktık.Şuan özel servisimize caya geliyor ve bizleri mutlu ediyor.Saygılar Antalya Honda Power ekibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya Honda Power -- 20 Nisan 2007; 8:17:59 >

• EFendim ben ilginize tekrar tesekkür ederim, hafta sonu ilk iş olarak bu sorunu halletmek için servise ikinci bir baskına cıkacam...
  • Değerli ALATBEY BİZİ ARASANIZ SİZİ ANKARADA TANIDIĞIMIZ BİR SERVİSE YÖNLENDİRECEĞİZ.bU ÖZEL SERVİS 1978 DEN BERİ HONDA KONUSUNDA DENEĞİMLİ VE YETKİLİ SERVİSLERE BİLE YEDEKPARÇA TEMİN ETMEKTEDİR.
    0532 2335877 KENAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya Honda Power -- 20 Nisan 2007; 8:25:26 >
  • Parça no :53605-S5A-003 honda orjinal parça kullanmalıyız mutlaka!!!
    eğer alanyaya gelecekseniz buradan yardımcı oluruz.slm.
  • TESEKKÜRLR BİRDE ANKARADAKİ ÖNERDİGİNİZ YETKILI SERVIS ISIM VE TLF VERIRISENIZ SEVİNİRİM
  • mehmetcifci69@hotmail.com

yetkili servislere orjinal parça temin eder ve honda konusunda çok iiler.
    antalya honda power den aldık derseniz msn i olur.geçmiş olsun.slm
  • antalya honda power size özel mesaj attım bakabilir misiniz msj kutunuza?
  • hocam bu söleediğiniz parçayı serviste ki ustaya sordum bu sesin o parçayla geçmediğini söleedi komple değişince ses kesiliyor dedi... kime inanacaz ? sadece o parça değişerek mi ses gideriliyor yoksa başka işlem yapıyormusunuz, biraz daha bilgi verirseniz sevinirim, saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: Antalya Honda Power

Değerli arkadaşlar,
    Şuana kadar 4 araçta aynı şikayetlerle gelen misafirlerimizi boş göndermedik.Bilginiz olsun diye Honda'ya gönül vermiş arkadaşlarımızı aydınlatmak isteriz.

Sorun amortisör ve rotbaşı gibi yürüyen aksamda değilse,büyük bir olasılıkla dreksiyon kutusu icerisinde bulunan ve yol koşulları sebebiyle aşınan küçük bir mika parçanın butür seslere sebebiyet verdiğini tespit ettik.
    Lutfen tüm dreksiyon kutusunu değiştirterek bütçenize gereksiz harcamalar yapmayın.Bunun yanısıra Honda konusunda deneyimi olmayan herhangi bir yere giderek asıl hatayı es geçerek sürüş emniyetinizdenve konforunuzdan ödün vermeyiniz.Konusunda uzman özelservis varsa yakınınızda gidiniz.Eğer hangi parçanın aşınıp bu tür seslere ortan hazırladığını isterseniz veririz.Antalya Honda Power ekibi.slm...

• mübarek ne direksiyon kutusuymuş bee...bana kafayı yedirecek sonunda
  • quote:

Orjinalden alıntı: nightbird8520

selamlar akadaslar yazılanları okudum benım aracta boyle bır sıkıntı hıc dıkkatımı cekmedı (2005 cıvıc 20000km) fakat bendekı problem kı servıs yok ole bırsey desede amortısor ve fren konusu yoldakı cıvıler vardır bılırsınız onlardan gecerken bıle bobreklerıme kadar hıssedıyorum tak tak dıye gelıyor bu bır eksıklık bence honda ıcın ayrıca arac yokus asagı egımlı kı cok fazla olmayan bır egımde ayagınızı frende yavasca cekerken motor salıncaklarının gerılımını dısardakı bır ınsan bıle duyabılıryor SERVISIN YORUMUDA ŞÖYLE ( ARAÇ SOGUKKEN YAPAR ok dedık ) (SERVİS USTASI ARABAYI KULLANMAYA BAŞLADI VE ISINMIŞ MI DEDİM ISINMIŞ DEDİ :) BU SES NE PEKİ DİYİNCE ''NORMAL BU HEPSİ YAPAR DEDİ'' yazık ya....

sERVİSLER BİR HOŞ HANGİ ŞİKAYETLE GİTSENİZ NORMAL DİYORLAR

• hicbi_ey yapmak 1stem1yolar sözde araba garant1l1 ama pehhhhh....garanti tam bir tuzak seni servise bagl1yor okadar....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ALATBEY

Öncelikle ben ilginize cok tesekkür ederim .BUndan 2 gün öncesine kadar ankara honda bora diye bir servise gittim(maleseffffff.....)direksiyon kutusundan gelen ses için,test sürüsüne cıktık ses cukurlarda ve toprak yolda cok bariz var.Teknisyende duydu fakat cevap aynene su sekilde'bu ses tujm hondalarda var... peki ben arabayı sıfır aldım 9000 bin kilometrede daha ben bu seslemi yasayacam...malesef evet...bu nekadar terbiyesizce ve izsanı zıvanadan cıkaran bir söz...orada resmen terör estirip tek tek isimleri aldım...direk honda türkiye sikayet...Şİmdi düsünüyorumda siz netten bizlerte yardımcı olmaya calışıyorsunuz biz ayaklarına kadar gittiğimiz tonlarca para odediğimiz servistekiler bu sesi cekeceksiniz diyorlar...yazarken bile elim ayagım sinirden titriyor...Bahsettiginiz parca konusunda ayrıntılı bilgi verirseniz ben ve benım gibi bircok kişiyide mutlu etmiş olursunuz...selamlar

Geçmiş olsun Hocam. Bence bütün yetkili servisler aşağı yukarı aynı; özel servisler ise biraz Türk usulü çalışmakla birlikte, aralarında daha iyi olanlar var. En azından daha samimiler. Ankara'daki yetkili servislerle ilgili topikte Bora'dan nasıl ağzımın yandığını yazmıştım:

Bugüne kadar tamir-bakım için yetkili servise ayak basmadım. Nedeni de arabayı ilk aldığımda sağ arka kapıdaki küçük bir göçük yüzünden kapıyı tamamen değiştirmeye kalkan bir servistir. Aynı kapıyı özel bir serviste 45 milyona düzelttirmiştim.
    Ancak geçen cuma, civicimi satın alacak olan arkadaşın isteği üzerine Bora'ya yolum düştü. Kapıdan girerken gayet iyi bir karşılama, çay-kahve bedava. Özellikle güler yüzlü, sempatik görünümlü sarı adam. Bunlar güzeldi.
    İş, arabayı teslim almaya geldiğinde, elimize bir bilgi kağıdı tutuşturdular; motora, şanzımana, egzosa vs. işaret koymuşlar; değişen-boya ne varsa, yazmışlar. Bunlar aynen arkadaşa dediğim şeylerdi.
    Fakat alıcı arkadaş haklı olarak servis yetkililerinden arabanın yanında birkaç dakikalık izahat isteyince, garip bir muameleyle karşılaştık. Sarı adam (sanırım baş mekaniker falan) birden kırmızıya dönüşerek "ne anlatacağım kardeşim ben size yahu, arabanın nasıl kullanılacağını mı, bismillaaah!" tepkisini verdi. O an önce şaka sandım ama birden tepem attı; "Beyefendi, soru sorulamaz bir insan mısınız? Hem sizden kim şoförlük dersi istedi? Kafanızın neye kızdığını bilemem, ama ben size ilk defa gelen bir müşteriyim; bu arkadaş da alıcı. Kağıda yazdıklarınızın neye tekabül ettiğini öğrenmek için size para ödüyoruz" dedim.
    Neyse, sarı-kırmızı adam (bu arada Galatasaraylıyım; cimbomlular alınmasın:) bizi mekanik danışman Esra hanım'a yönlendirdi. Esra Hanım da "Prosedür gereği bu şekilde bilgi veremeyiz" demesin mi. Sizce insan mı önemli, prosedür mü; üstelik müşteri olan bir insan" dediğim zaman, bağıra çağıra "Araca bakan mekaniker yemeğe gitmiş; ben ne yapabilirim ki!" diyerek olayı rezalet düzeyine taşıdı. Bu arada arkadaşın "Panel nedir?" sorusuna Esra Hanım'ın verdiği cevap aracın pancur kısmını tarif ediyordu ve pancur-panel ayrımını bilmeyen bu hanımın yakasında vallahi billahi "mekanik danışman" yazıyordu.
    Derken yemeğini yiyen mekaniker geldi de, araç üzerinde göstererek gayet doyurucu bilgiler verdi.
    Alıcı arkadaşın da vicdanı rahatladı.
    Fakat can sıkkınlığım hâlâ geçmediği için, tekrar içeri girdim ve Esra Hanım'a "Bakın, prosedür dediğiniz işkence, insan için işletilince ne kadar faydalı olabiliyor" demekten kendimi alamadım.
    Bu arada bizim aracı ta kapının dışına koydukları için bir süre aradığımızı, ödeme yapıp çıkış aldıktan sonra bir süre anahtarı koydukları yeri bulamadıklarını ekleyeyim.
    İstanbul'dan yeni taşınana biri olarak Efe'yi bilmiyorum; ama o güne kadar bana daha sempatik gelen Bora'nın bende bir balona dönüşmesinin hikâyesi budur.
    İstanbul'dakiler de hemen hemen aynı yöntemlerle çalışıyor.
    Ha, derseniz ki, Ankara'da Bora yine de kötünün iyisidir; o zaman Allah kimseyi Efe'ye düşürmesin.
    Bence hiçbiri babamızın oğlu olmadığına göre, duygusal değil; tamamen profesyonel koşullarda servislere yaklaşmalı ve sonuna kadar hakkımızı aramalıyız.
    Selahattin Duman tarzında bitireyim:
    Son söz:
    Bağıran danayı kurt tutmaz

• müco kardeş bora honda benced artık eski özelliklerini kaybetmeye başladı benım basımada direksiyon kutusu sesinden dolayı senınkıne benzer olayLAR geldi malesef...senı onun ıcın cok ıyı anlıyorum...ALLAH insanı servislere dusurmesın
  • GÜNCEL

quote:

Orjinalden alıntı: by-e

hocam bu söleediğiniz parçayı serviste ki ustaya sordum bu sesin o parçayla geçmediğini söleedi komple değişince ses kesiliyor dedi... kime inanacaz ? sadece o parça değişerek mi ses gideriliyor yoksa başka işlem yapıyormusunuz, biraz daha bilgi verirseniz sevinirim, saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: Antalya Honda Power

Değerli arkadaşlar,

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.