arkadaşlar bir iki forum sitesinde daha gördüm 2002-2006 civiclerde malesefff direksiyon kutusunun ordan kötü yollarda çok kötü bir ses geliyor bu konuda bilgisi olanlar bizleri bilgilendirirse çok seviniriz
Sarsıntıdan ötürü direksiyonun plastik tabakaya sürtmesi olabilir.
valla ben bu sorunu 6 bin kilometreden sonra iyice hissetmeye başladım önce önemsemedim sonra diger honda forumlarında gezerken baktom benşm gibi yüzlerce varmış şaşırdım kaldım
Hmm bence bir de rölantideyken incele, çok çok küçük de olsa o ses geliyor olabilir.
bizde 2002 var 90000 e yaklaştı. son zamanlarda bozuk yollarda direksiyon tarafından biraz fazla ses geliyor. ayrıca olduğu yerde direksiyonu çevirirken sona doğru tak diye bir ses geliyor. ayrıca daha önce özellikle uzun yolda direksiyonu hafif çevirirken gıcırtı sesi geliyordu sonra serviste halloldu. bunların sebebi, hondanın bu elektrik destekli direksiyon sistemini yeni geliştirmiş olaması olabilir bence. yeni modellerde muhtemelen böyle problemler olmaz diye düşünüyorum. saygılar
bilgilendirmeniz için teşekkürler hafta başında servise götürecem bakalım ne diyecekler
Bozuk yolda direksiyon aksamından gelen seslerin nedeni genellikle direksiyon kutusunun gevşeyen ya da arıza yapan parçalarından kaynaklanır.Bazı modellerde yapısı gereği gürültülüde çalışabilir.Durduğu yerde sağa sola çevrilen direksiyon "dan-dun" benzeri bir ses yapıyorsa aks bilyaları hasar görmüştür.Nedeni yapılan km ler,kullanım süresi,bozuk yollar ya da aracın bir iki ay ve daha fazla uzun süre hareket etmemesinden kaynaklanan,amortisör kapanmalarının neden olduğu bilya arızalarıdır.
sorun eps direksiyon. hidrolik olsaydı hondanin direksiyonu bu olmazdı. Bu bir eksiklik değil tabii ki. eps nin avantajları çok.
kullanılan yola göre degişik zamanlarda gelmeye başlar. 100 bin kilometrede de başlayabileceği gibi bende olduğu gibi 35 bin kmde de başlayabilir. Çözüm yağlatmak. Bir ustaya 30 ytl civarı rahatlikla hallettirebilirsiniz. Yağlamazsaniz bir sorun olmaz ancak ses devam eder. Zamanla sadece direksiyondan gelmediğini sanmaya başlarsınız. Ses dağılır. Sağdan soldan arkadan da sesler geliyormuş hissine kapilabilirsiniz.
ahmars cevap için çok teşekkürler bugün sevise gittim biraz yağ biraz da k.... diye birşeyi sıktılar direksiyon biraz sertleşti ses bir miktar azaldı ama tam olarak geçmedi malesef
kusura bakma gec kaldım. Biraz kullandıktan sonra duzelir. Belki de coktan duzelmistir. Son durumun ne halde? Haber verirsen sana yardimci olmaya calisayim.
hocam malesef sesde bir dei_iklik yok valla su ses için bir cözüm varsa cok seviniirm
selamlar akadaslar yazılanları okudum benım aracta boyle bır sıkıntı hıc dıkkatımı cekmedı (2005 cıvıc 20000km) fakat bendekı problem kı servıs yok ole bırsey desede amortısor ve fren konusu yoldakı cıvıler vardır bılırsınız onlardan gecerken bıle bobreklerıme kadar hıssedıyorum tak tak dıye gelıyor bu bır eksıklık bence honda ıcın ayrıca arac yokus asagı egımlı kı cok fazla olmayan bır egımde ayagınızı frende yavasca cekerken motor salıncaklarının gerılımını dısardakı bır ınsan bıle duyabılıryor SERVISIN YORUMUDA ŞÖYLE ( ARAÇ SOGUKKEN YAPAR ok dedık ) (SERVİS USTASI ARABAYI KULLANMAYA BAŞLADI VE ISINMIŞ MI DEDİM ISINMIŞ DEDİ :) BU SES NE PEKİ DİYİNCE ''NORMAL BU HEPSİ YAPAR DEDİ'' yazık ya....
ya malesef su sözden nefret edıtorum' bu sesi hepsi yapar' yahu yok oyle birsey hepsı yapmıyor işte
hangi ilde olduğunu belirtirsen sana yardimci olmaya calisayim...
ankara
Malesef ankarada tanıdığım usta yok. İstanbul olsaydı yardımcı olacaktım. Direksiyon yaglanmaya rağmen geçmemişse başka bir problem olmalı. Honda işinden anlayan bir usta bulman lazım. Yetkili servis olması şart değil. Hondacı biri lazım sana...
o dediğin türden ustalarada sordum bunlar kronik honda sorunu dedi
ne diyeyim... o sesin gecmedigi bir sen kaldın galiba. En az 10 honda (benim bildiğim) o yöntemle kurtulu sesten. Allah yardımcın olsun...
hocam peki naptılar ben ankaradaki ustaya gidinve ne söyliyeyim neye dikkat etsinler
Ewt benim arkadaşımında başına geldi yağlamayla sorun çözülüyor. Neyseki bende şimdilik böyle bir sorun yok