Şimdi Ara

Honda Civic kronik problemleri ve kullanıcı memnuniyetsizlikleri... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
3
Favori
22.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Objektif yorumlarla konuya katkı sağlayan O.B.K gibi arkadaşlara teşekkür ederim Araçların kullanıcı yorumlarına dayanan bu tip eksikliklerini markaya hakaret olarak değerlendirmek yerine hep birlikte düzgün bir şekilde tartışabilmek gerçekten hem forum hem bireysel anlamda ciddi bir ilerlemedir.

Öteki araçlar içinde bu araştırmayı yapacağım, ancak kısa zamanda mümkün değil çünkü civic için yaptığım bu araştırma ciddi bir zamanımı aldı. Yanı sıra bilgi aldığım kullanıcı sitesindeki insanların yüksek bir yüzdesinin ciddi anlamda objektif marka fanları olmalarıda takdir edilecek bir olay.

Mutlaka verdiğim linkleri ncelemenizi öneririm, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi sunroof'un üzerine oturmuşsunuz bu böyle olmaz gibi çok ilginç servis durumları da mevcut. Konu hakkındaki yorumlardan önce mutlaka linkleri inceleyin arkadaşlar

• Memnun olmadığı şeylere bak torpido soğutucusu ve içerden bagaj açma kolu peh
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

quote:

Orijinalden alıntı: alikum

konu civic felan değil...arkadaş canı sıkıldıkça sarıyor biyerlere..daha önce golf jetta idi eğlencesi...şimdi civic oldu..3-5 aya kalmaz megane olur...C4 olur...focus olur...

Aslına bakarsanız ben markaların pek de dile getirilmeyen sorunlarının konuşulmasını faydalı buluyorum. İnsanlar 45 bin lira para verip sorunsuzluk umarak aldıkları araçlarında sonradan bu gibi beklenmedik sorunlarla karşılaşınca hüsrana uğrayabiliyorlar.

Bence birçok çok satılan marka/model için bu şekilde başlıklar açılmalı ve sorunlar seviyeli bir şekilde tartışılmalı, paylaşılmalı. Bu gibi sorunlarla karşılaşma ihtimalini alıcının/kullanıcının bilerek tercihini yapması bence daha iyi olacaktır...

Ben de kendi mesajımda son derece dikkatle, özenle, markayı karalamadan yaşadıklarımızı paylaşmaya çalıştım. Herkes gerekli özeni gösterirse bir sorun olacağını sanmıyorum. Tabi ki konu markayı/modeli karalamaya varmamalı. Sonuçta bunlar düşük maliyetle üretilmeye çalışılan otomobiller. Bu tip sorunlarla birçok marka/modelde karşılaşılabiliniyor.

Size kesinlikle katılıyorum.

Eğer sorunlar varsa çıksın ortaya arkadaşlar,zaten bunlar C sınıfı araçlar ve sorun olmaması imkansız.

Focusunkini de konuşalım,meganınkini de konuşalım,hepsini konuşalım;sonuçta burası bir paylaşım forumu ve daha konu ilk açıldığında gelen tepkileri, 'konuyu kilitler misiniz?' pmlerini anlamak mümkün değil.

Ne yani sürekli 'X bu paraya nasıl?' , 'X mi Y mi?', ' Lamborghini Ferrariye atladı.' gibi konular mı olacak otomobil genelde;lütfen biraz daha anlayışlı ve paylaşımcı olalım.

Zaten konuları izliyoruz şüpheniz olmasın,forum kurallarına aykırı mesaj gördüğünüzde de şikayet butonunu kullanın,hiç çekinmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

tabii dediğin doğru ama , şimdi bu konuları okuyan adam, kalkıp gidip 45 lira para verip , Sunrooflu bir Honda Civic alabilir mi?

Burada konuştuklarımızdan, hataları dile getirdiğimizden ötürü Honda'nın satışları düşecekse bunun Honda sahiplerine zararı olmaz. Aksine faydası olur.

Benim aracım Ford. Şimdi burada Ford'ların eksileri konuşulsa ve okuyanlar da Ford almaktan vazgeçse satışları düşen Ford kendine çeki düzen verecek, kullanıcı memnuniyetsizlikleri ile ilgilenecek, yeni araçlarında da sorunları giderecektir. Aksi takdirde satışları düşecektir. Bunu istemese de yapmak zorunda kalacaktır.

Araç sahibi tepki gösterirken önce kendi altındaki arabasını savunma güdüsüne kapılıyor olabilir ama bu gibi başlıkların bence araç sahibine zararı değil faydası olur.

Ayrıca aracında bu saydığımız sorunları yaşamamış olanlar da bence paylaşmalı ki bu sorunların genele has olmayanları da tespit edilsin.

• iyi ozaman ilginç bir servis öyküsü de ben anlatayım...

sinemaya girerken aracın farlarını açık unutmuşum, çıktığımda akü can çekişiyordu. kontak almadı birtürlü..servisi aradım, gece 9 da servis müdürü geldi arabayı çalıştırdı, borcum ne dedim, birdaha servise geldiğinizde ödersiniz dedi servis müdürü. birdahaki serviste "aküm bitmişti hatırlarsanız, onuda ekleyin dedim", "boşver, bizden olsun" dedi servis müdürü...

şimdi hondayı hiçbirzaman savunmam, babamın markası değil, bugün hondaya biniyorum, yarın vw olur, ertesi gün alfa olur, sonra toyota olur..hangisi bana hitap ediyorsa ona binerim...ama sınıfında her arabada olan eksileri sadece bir markada varmış gibi göstermek "Objektiflik" değildir.

ha dersinizki kardeşim corsada olan bluetoot özelliğini adam 46.4 lük civice koymamış..tamam, sonuna kadar kabul, sen başla vurmaya ben yetişiyorum...

ama yok sunroofu düşüyormuş...hiç tanımıyorsam 30 tane yeni kasa civic kullanıcısı tanıyorum, bunlardan 10-15 tanesinin aracınıda kullanmışımdır, sunroof düşene rastlamadım henüz

içeri ses alıyormuş, almayan c sınıfı gösterin

direksiyondan ses gelme olayını bismillah burda okudum,

boya kalitesi olayı, tartışılabilir,

akü zayıflığı, kesinlikle doğru, teyp dinlemeye gelmiyor,

fren mesafesi uzunmuş...veriler nerde?

amortisörü yumuşakmış...külliyen yalan...

şehiriçi çok yakıyor...doğru yakıyor, yakmayan 1.6 otomatik gösterin..

ben size hondayı anlatayım..honda pazarlama özürlüsü bir firmadır...elzem olan herşeyi yapar, elzem olmayan, konfora katkıda bulunabilecek hiçbirşeyi koymaz...bunu defalarca yazdım, cizdim, yerden yere vurdum hondayı, vurmayada devam ederim...ama canım sıkıldığı için değil gerçekten gerektiği için yaparım bunu...

hayatında ilk kez araba almış ve burdada arabasını överek egosunu tatmin edenlerden değilim,
    babasının arabasını övenlerden değilim,
    araba alıp evin önüne çekip 2 yılda 5000 km yapıp sonra arabasıyla ilgili atıp tutanlardan değilim
    arabaları incelerken sadece 0-100 bakmam, bilirimki o ibrenin devamıda var..
    herhangi bir marka ile ilgili atıp tutmam,sonra o markaya binmek zorunda kalırsam,nasıl,hangi yüzle binerim diye düşünürüm...sizde düşünün tavsiye ederim

• Arkadaşlar verdiğim linklerde yazılanları incelemenizi tekrar öneriyorum size, bir çok kişinin yaşadığı problemleri sizinde görmenizi isterim

Dediğim gibi ne okuduysam onu yazdım.
  • çok güzel bir başlık olmuş...ben astra kullanıcısıyım eğer böyle bir başlık açılsaydı gözüm kapalı opeli savunmazdım aracımda karşılaştığım bütün sorunları yazardım.. sanki marka babanızın malıymış gibi savunuyorsunuz yani senin arabanda bu sorun yoksa hiçbirinde mi yok demek oluyor bu....
    911GT3 arkadaşım eline sağlık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T_cetveli -- 5 Ağustos 2009; 13:48:13 >
  • arkadaslar geçen şu aşagıda resimde gördügünüz aracı kullandım bayada dökülmüş bi araçtı ben hayatımda bu kadar seri bu kadar gaz yiyen bi araba kullanmadım araç resmen yırtıyor kendini 1.3 motor galiba ama her vitesde resmen kendini yırtıyor şimdiki 1.3 arabalar kendini zor kaldırıyor bu araç resmen uçuyor süperdi gerçekten.
     Honda Civic kronik problemleri ve kullanıcı memnuniyetsizlikleri...
  • ağırlığının 750 kg(3K) olması büyük etken olabilir. (5k -> 785 kg)

3K

5K

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 5 Ağustos 2009; 17:29:38 >

• o dediğin foruma bende üyeyim, aktif olarak çok yazmasamda genelde okuyucu olarak takılırım, iyi oku diyorum sadece...makasla kestiğin yerleri alma..

ayrıca O.B.K ve Duratorq...dediğiniz gibi burası otomobil genel ve burada araçların herşeyi tartışılır/tartışılacak/tartışılmalıdır...dediğiniz gibi hondayı tartışmakla honda sahipleri zarar görmez, faydası olur..kesinlikle katılıyorum bu noktada..ayrıca honda sahibi olmam hondanın ortagı olduğum anlamına gelmez/gelmiyor/gelmemelidir de. ama araç eleştirilerinin (espiri durumları dışında) objectif olması lazım. kendi aracının en küçük bir kötü yanından bahsetmeyenler başkasının aracı olunca "Allah Allah" nidalarıyla atıp tutuyor...

benim kızdığım nokta da burası zaten. kullanmamışsın, binmemişsin, hatta görüp görmediğine bile emin değilim, ama eleştiriye gelince oh ne ala...

ben bu yazdıklarımı sadece eleştirilen honda olunca yazmıyorum, bakın malum şahsın açtığı vw topiklerine birsürü mesajımı görürsünüz, vw öven de var yeren de...hatta tartışma çok ileri gidince tartışanları yerende var...

ayrıca bugun vw için olsun honda için olsun en ağır eleştirileri yapanlar "ulan o da arabamı be" veya "bundan başka araç yalan" diyenler, 3-5 yıl sonra o öve öve bitiremediğiniz araç dışında bir araç alınca veya aracı alınca hangi yüzle bineceksiniz...

hiçbir firma babanızın firması değil, bugün A markaya binersiniz yarın B...B için konuşurken iyi düşünün, sonra madara olursunuz
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: hakaniko

ağırlığının 750 kg(3K) olması büyük etken olabilir. (5k -> 785 kg)

3K

5K

3 kapılıydı hatta bu resimdeki biraz yeni model ön farları biraz daha eski model gibiydi.

• bende mesela vw e karşı bir antipatim yoktu foruma gelene kadar. hadi onu geçtim yeri geldiginde cok eleştirdigim golfü yarın 2 gun sonra alabilirim de cunku cidden kaliteli araç. fiyatı makul olsa bir cok kişi golfe biner ama fiyatlar saçma olunca tabi golf 5.5 in tipi de çirkinleşi ayrı mesele ama, satışlar düşük..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uselessness -- 5 Ağustos 2009; 16:05:05 >
  • Defalarca söyledim;

Böyle konularda "ulan o da arabamı be" veya "bundan başka araç yalan" diyenleri hemen şikayet edin arkadaşlar,bu mesajlardan rahatsız olanlar şikayet etmek yerine cevap yetiştirmeye uğraşıyorlar,o zaman ne bize faydaları oluyor ne de kendilerine.
  •  Honda Civic kronik problemleri ve kullanıcı memnuniyetsizlikleri...

1977 civic

678kg

1238 cc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 5 Ağustos 2009; 18:08:44 >
  • quote:

1977 civic

678kg

1238 cc

evet araç bu modeldi rengi mavi gibiydi valla kalkışda 200hp lik typrı bile terletir
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemy22tr

quote:

1977 civic

678kg

1238 cc

evet araç bu modeldi rengi mavi gibiydi valla kalkışda 200hp lik typrı bile terletir

tamam cok hafif ama ilk üretileni 50 beygir sonra 52 sonra en son 60 beygir yapmıslar. o kadar hızlı gidiyormuş hissi size konforsuzluktan öle gelmiş olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

Defalarca söyledim;

Böyle konularda "ulan o da arabamı be" veya "bundan başka araç yalan" diyenleri hemen şikayet edin arkadaşlar,bu mesajlardan rahatsız olanlar şikayet etmek yerine cevap yetiştirmeye uğraşıyorlar,o zaman en bize faydaları oluyor ne de kendilerine.

bak Duratorq kardeşim,

burada yazacak kadar bilgi birikim sahibi olan insanların aslında moderatör/yönetici gibi kavramlara ihtiyaç duymaması gerekir.

yani sizin işiniz herkesin peşinden koşmak olmamalı, sadece "istisnai" durumlarda müdehale etmelisiniz. bunu siz müdehalede bulunuyorsunuz diye şikayet etmek amacıyla yazmıyorum...gerek varki müdehale ediyorsunuz, yaptığınız iş zor gerçekten, saygı duyuyorum...

ama esas yapmamız gereken bu müdehalelere gerek bırakmayacak olgunluk seviyesinde bir ortam yaratmak...bununda objektiflikten geçtiğini düşünüyorum...

konusu açıldığında herkez objectif olursa böyle sorunlar olmaz...

ayrıca bir önerim var...bundan sonra sahip olmadığı bir marka ile ilgili eleştiri yazacakların mesajının sonuna kullandığı aracın beğenmediği 3 özelliğini yazmalarını isteyelim...bakalım bu kadar gereksiz mesaj dönecekmi...kesinlikle dönmeyecek.. neden? çünkü insanlar artık birilerine iğne batırırken çuvaldızınıda kendilerine batırmış olacaklar...

çok yakından alakası olmamakla beraber bir hikaye anlatmak istiyorum...

günün birinde ülkenin birinde çok ünlü bir ressam varmış, yaptığı resimler herkez tarafından çok büyük övgü ile anlılır, çok büyük beğeni toplarmış.
    birgün bu ressamın yanına resim sanatına karşı çok büyük tutkusu olan bir çocuk girmiş çırak olarak..aradan 15 yıl geçmiş, birgün ustası onu karşısına almış ve "artık sana son dersi vermenin vakti geldi, şimdi eve git ve yapabildiğin en güzel resmi yap ve gel" demiş.

çocuk gitmiş sabahlara kadar özenmiş didinmiş çok güzel bir resim yapmış ve gelmiş. hocasıda resmi çok beğenmiş.ama birşey dememiş

hoca resmi ve çocuğu aldığı gibi şehrin en kalabalık caddesine gitmiş, resmi asmış, altına bir kutu kırmızı boya ve bir fırça bırakmış ve resmin altına "beğenmediğiniz yeri kırmızı nokta ile işaretleyin" yazan bir tabela asmış..çocuguda alıp caddeden ayrılmış. akşam resmi alması için çocuğu göndermiş, zavallı çocuk bir bakmışki o güzelim resmin heryerinde kırmızı kırmızı noktalar..üzgün bir şekilde hocasının yanına dönmüş ve "hocam insanlar benim resmi hiç beğenmemiş, ben bukadarmı yeteneksiz bir insanım" diyince hocasında" hayır oğlum, şimdi eve git o resmin birebir aynısını yap, ne birşey ekle ne de çıkar" demiş..çocuk dediği gibi birebir aynısını yapmış ve getirmiş..

hocası yine aynı şekilde resim ve çocuğu alıp aynı caddeye gitmiş. bu sefer resmin altına rengarenk boyalar, inceli kalınlı uzunlu kısalı fırçalar bırakmış ve altına "beğenmediğiniz yeri DÜZELTİN" yazan bir tabela asmış...akşam olupta resmin yanına geri döndüklerinde resimde en küçük bir değişiklik yok...

• Baştan sona kadar tüm yazılanları okudum.
    Keşke sadece Honda için yapılan bu araştırma diğer markalar içinde yapılsa.
    Honda benim beğendiğim ve takdir ettiğim bir firmadır. Son kasanın tasarımıda hoşuma gidiyor. Sadece bir arkadaşın dediği gibi pazarlama özürlü firma olduğu için şu an Civic kullanamıyorum. Sebebini daha evvel yazdım ama kullanıcılar malesef sen Golf fanatiğisin zaten hondayı kötülemek amacıyla yazmışsın dediler. Kısaca dış kaporta rengini bordo iç döşeme rengini füme istedim. Hondanın halkla ilişkiler bölümü ile konuştum. Sonuç bordo rengi arabanın iç döşemesi bej olur. Alırsanız alın ... O kadar para verilerek alınan bir araba. Müşterilerinin isteklerine zerre kadar değer vermeyen bir firma.. İnanmak istemedim. Sonuçta ben gidip kavuniçi renkli bir döşeme istemedim. Beyaz renkli arabanın içini alıp bordoya koyacaklardı.. Üretim hatlarını bozup maliyeti arttıramayız dediler. Sanki çok ucuz araba satıyorlarmış gibi. Bu kadar at gözlüğü ile ürün pazarlaması yapılmayacağını kendilerine anlattım ve gidip malesef gene golf aldım.
    Honda kullanan ve aracını seven arkadaşlar güle güle kullansınlar... Sonuçta her arabada problem yaşanabiliyor. Bu liste belki VW kullanıcıları için yazılsa daha uzun olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: alikum

quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

Defalarca söyledim;

Böyle konularda "ulan o da arabamı be" veya "bundan başka araç yalan" diyenleri hemen şikayet edin arkadaşlar,bu mesajlardan rahatsız olanlar şikayet etmek yerine cevap yetiştirmeye uğraşıyorlar,o zaman en bize faydaları oluyor ne de kendilerine.

bak Duratorq kardeşim,

burada yazacak kadar bilgi birikim sahibi olan insanların aslında moderatör/yönetici gibi kavramlara ihtiyaç duymaması gerekir.

yani sizin işiniz herkesin peşinden koşmak olmamalı, sadece "istisnai" durumlarda müdehale etmelisiniz. bunu siz müdehalede bulunuyorsunuz diye şikayet etmek amacıyla yazmıyorum...gerek varki müdehale ediyorsunuz, yaptığınız iş zor gerçekten, saygı duyuyorum...

ama esas yapmamız gereken bu müdehalelere gerek bırakmayacak olgunluk seviyesinde bir ortam yaratmak...bununda objektiflikten geçtiğini düşünüyorum...

konusu açıldığında herkez objectif olursa böyle sorunlar olmaz...

ayrıca bir önerim var...bundan sonra sahip olmadığı bir marka ile ilgili eleştiri yazacakların mesajının sonuna kullandığı aracın beğenmediği 3 özelliğini yazmalarını isteyelim...bakalım bu kadar gereksiz mesaj dönecekmi...kesinlikle dönmeyecek.. neden? çünkü insanlar artık birilerine iğne batırırken çuvaldızınıda kendilerine batırmış olacaklar...

Hiç kimse istemez sorunlar çıksın,bizler zamanımızı şikayetlerle geçirelim vs. ama oluyor işte,olacaktır da bunu hepimiz biliyoruz.

Sorunlar olmasa müdahale etmeyiz evet ama müdahale edince kimsenin tepki göstermemesi gerekir;ben her konuya gerekli açıklamaları yazmaya çalışıyorum online olduğum sürelerde,konuyu kilitleyip gitmiyorum,bunu da yapabilirdim sonuçta,daha önce de böyleydi çok garip karşılanmazdı ama her türlü açıklamayı yapmaya çalışıyorum,çoğu kişiden de memnunluk pmleri alıyorum uygulamalarımda.

Ben O.B.K hocamın da yukarıda belirttiği nedenlerden dolayı bu tarz topikleri DAHA KONUNUN BAŞINDAN asla kilitlemem,bunu herkes bilsin,kimse pm de atmasın bu konuda çünkü sonuç alamaz.Daha konunun başında tepki gösteren üyeler oluyor ki,bu arkadaşları hiç samimi bulmuyorum,ya bırakın konuşulsun arkadaşlar,siz X markasının sahibi misiniz de böyle hücuma geçiyorsunuz,sen zaten o aracı kullanıyorsan ve aracın öyle sorunları sende mevcut değilse ne mutlu sana işte.Zaten desteksiz yazılmışsa birşeyler o konular baştan silinebilir,o konuda sorun yok.Bazıları diyor ki böyle konular olunca X markasının satışları azalıyor. Böyle bir yorum olur mu,nasıl bir mantıktır bu anlamak mümkün değil.

Böyle konular takip edilir,gereksiz mesajlar temizlenir,konu artık geyiğe veya tartışmaya dönerse kilitlenir,bu kadar basit,bunları büyütmeye gerek yok.Konu içinde rahatsızlık veren mesajlar var ise şikayet eder üyeler laf yetiştirmekten önce.

Bunlar benim düşüncelerimdir,ben tatile çıkarım,online olamam başka yöneticiler ilgilenir otomobil bölümüyle o zaman farklı uygulamalar da olabilir,o konuda kesin birşey söylemek mümkün değil.Belki bir mod gelir,hemen kilitler konuyu,diğeri direkt siler vs.

@alikum,

Önerinize gelince;

Bunu kural olarak koyamayız ancak üyeler kendi aralarında anlaşır da böyle bir karara varırsa bizler destekleriz,o tarz olmayan konulara gerekli işlemleri yaparız.Bu konuda sizlerin anlaşması gerek.Bir konu açarsanız,tartışırız,kabul edilir veya reddedilir.

iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: uselessness

quote:

Orijinalden alıntı: cemy22tr

quote:

1977 civic

678kg

1238 cc

tamam cok hafif ama ilk üretileni 50 beygir sonra 52 sonra en son 60 beygir yapmıslar. o kadar hızlı gidiyormuş hissi size konforsuzluktan öle gelmiş olmasın

böyle konforsuzluga can kurban ben biraz abartmış olabilirim ama gerçekten beklenmedik bi serilik vardı bi motor ancak bu kadar verimli olabilir benim 2008 model gold 1.6 aracımı heryerde kalkışda ara hızlanmada geçer.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.