Şimdi Ara

Honda civic mi peugeot 407 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Öncelikle bizde Honda civic 1999 model otomatik benzinli var.hondaların otomatik şanzımanı anlatmaya gerek yok zaten.Araçtan çok memnunuz ama model yükseltmek için satıyoruz.Bütçemiz maksimum 27.000 bin tl.Babam hondaların otomatik şanzımanı iyi olduğu için 2002-2003 vtec almayı düşünüyolr.Fakat ben manuel peugeot 407 den yanayım.konfor ve donanım açısından daha üstün olduğu için.Sizce iki araçtan hangisini almalıyız ? Yada 27.000 bin tl yi geçmeyecek şekilde önerileriniz neerdir ?

• ben de 407'yi seçerim şahsen ama tam olarak bakımlı/bakımsız sınırındaki araçlara tekabül ediyor bahsettiğiniz miktar. biraz dikkatli olmak lazım. donanım da 2. planda olacak haliyle ama 407'lerin standart donanımı epey iyi zaten.
  • 407 konfor olarak begeniyosan babanla konus onu al
  • K407 nasıl olur bilemem. Sağlamı olsa bile arıza çıkarma ihtimali fazla. Temizini bulurum dersen, masrafını karşılarım dersen 407. Yoksa civic iyidir. Ayrıca konfor olarak 407 haliyle daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut T.

ben de 407'yi seçerim şahsen ama tam olarak bakımlı/bakımsız sınırındaki araçlara tekabül ediyor bahsettiğiniz miktar. biraz dikkatli olmak lazım. donanım da 2. planda olacak haliyle ama 407'lerin standart donanımı epey iyi zaten.

Evet hocam bu fiyat bandında donanım 2. planda kalıyor ama 407 in donanımı bu fiyat bandında çok.Fakat 407 dizel ve turbolu olduğundan bakımları ve masrafı çok olur diyorlar.Hondalar ise Belirli periyotlarda bakımını yaptırdıktan sonra hiç sorun çıkarmıyorlar.hem benzinli hemde turbosuz oldukları için.Bu konuda fikirleriniz nedir hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: zicoss

407 konfor olarak begeniyosan babanla konus onu al

Beğeniyorum fakat babamın otomatik istiyor.Peugeotların otomatik şanzımanı biraz sıkıntılı.Çünkü turbo ve dizel.Bakımları falan biraz daha masraflı ve sorunlu olacaktır.Hondayı aldığınız zaman kafamız rahat olur diyor.SAnayiyle falan uğraşmayız diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

K407 nasıl olur bilemem. Sağlamı olsa bile arıza çıkarma ihtimali fazla. Temizini bulurum dersen, masrafını karşılarım dersen 407. Yoksa civic iyidir. Ayrıca konfor olarak 407 haliyle daha iyi olur.

Babam arabada aradığı tek özellik beni uğraştırmasın sanayiye falan gitmeyeyim benzini koyup gideyim.Konfor falan çok bakmaz.
  • sokrates41 kullanıcısına yanıt
    bence çok büyütülüyor bu bakım masrafları mevzusu. benzinli-dizel bakım farkı tabi ki var ama sanki dizeller her gün ayrı bir sorun çıkarıyormuş, benzinlilere göre çok çok hassasmış gibi düşünmemek lazım. ayrıca ortada aynı fiyata iki farklı seçenek var. biri az yakıyor, diğerinin bakım masrafları az deniyor. ben az yakanı alırım, araç başıma bela olacaksa da -ki en fazla turbo kucaklanır- yakıtla amorti eder en kötü ihtimalde dahi. turbo işi de bin (-+200) liradır sanayide aşağı-yukarı bu arada ama turbo öyle kolay kolay bozulmaz bence 27 bin liraya alınabilecek bir 407'de çünkü dediğim gibi; biraz dikkatli araştırırsanız, bakımlı bir araç bulabilirsiniz.

ayrıca segment farkı, göz ardı edilebilecek bir şey değildir. h7 de olsa mercekli fara sahip 407 mesela. şansınız varsa d1s xenonlu bir araç da alabilirsiniz. deri koltuğu, hafızası, ısıtması vs. saymakla bitmez ama dediğim gibi, baz donanımlısı da ihtiyacı sonuna kadar karşılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut T.

bence çok büyütülüyor bu bakım masrafları mevzusu. benzinli-dizel bakım farkı tabi ki var ama sanki dizeller her gün ayrı bir sorun çıkarıyormuş, benzinlilere göre çok çok hassasmış gibi düşünmemek lazım. ayrıca ortada aynı fiyata iki farklı seçenek var. biri az yakıyor, diğerinin bakım masrafları az deniyor. ben az yakanı alırım, araç başıma bela olacaksa da -ki en fazla turbo kucaklanır- yakıtla amorti eder en kötü ihtimalde dahi. turbo işi de bin (-+200) liradır sanayide aşağı-yukarı bu arada ama turbo öyle kolay kolay bozulmaz bence 27 bin liraya alınabilecek bir 407'de çünkü dediğim gibi; biraz dikkatli araştırırsanız, bakımlı bir araç bulabilirsiniz.

ayrıca segment farkı, göz ardı edilebilecek bir şey değildir. h7 de olsa mercekli fara sahip 407 mesela. şansınız varsa d1s xenonlu bir araç da alabilirsiniz. deri koltuğu, hafızası, ısıtması vs. saymakla bitmez ama dediğim gibi, baz donanımlısı da ihtiyacı sonuna kadar karşılar.
    quote:

Orijinalden alinti: Umut T.

bence çok büyütülüyor bu bakim masraflari mevzusu. benzinli-dizel bakim farki tabi ki var ama sanki dizeller her gün ayri bir sorun çikariyormus, benzinlilere göre çok çok hassasmis gibi düsünmemek lazim. ayrica ortada ayni fiyata iki farkli seçenek var. biri az yakiyor, digerinin bakim masraflari az deniyor. ben az yakani alirim, araç basima bela olacaksa da -ki en fazla turbo kucaklanir- yakitla amorti eder en kötü ihtimalde dahi. turbo isi de bin (-+200) liradir sanayide asagi-yukari bu arada ama turbo öyle kolay kolay bozulmaz bence 27 bin liraya alinabilecek bir 407'de çünkü dedigim gibi; biraz dikkatli arastirirsaniz, bakimli bir araç bulabilirsiniz.

ayrica segment farki, göz ardi edilebilecek bir sey degildir. h7 de olsa mercekli fara sahip 407 mesela. sansiniz varsa d1s xenonlu bir araç da alabilirsiniz. deri koltugu, hafizasi, isitmasi vs. saymakla bitmez ama dedigim gibi, baz donanimlisi da ihtiyaci sonuna kadar karsilar.

Evet dedi?iniz gibi yakyttan amorti edebiliriz masraflary.Bizim ?uan ki aracymyz km yakla?yk 38-40 kr? arasy yakyyor.+07 ise ortalam 25-28 kr? yakyyor.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-acill-sunrooflu-en-full-olani-kazasiz,degiseni-yok-174600301/detay/ bu araçla ilgileniyoruz ?uanda ama bel alty boya biraz kafamyzy kurcalady.Bu araç alynabilir mi sizce ?

fotoğraflar pek iyi değil, sadece sol taraf pek iyi boyanmamış gibi. bunu görebildim sadece.

şöyle bir durum var, boyalı araç işi satıcıda bitiyor. şimdi imzama bugüne kadar ne yazdıysam, hepsi boyalı araçlardı. 0 km gibi aldığım focus'u boyacıya verdim ilk iki gün. benim gibi düşünen biriyse çok iyi bir durum ama bilgisayar başında bunu bilmek pek mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sokrates41

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

K407 nasıl olur bilemem. Sağlamı olsa bile arıza çıkarma ihtimali fazla. Temizini bulurum dersen, masrafını karşılarım dersen 407. Yoksa civic iyidir. Ayrıca konfor olarak 407 haliyle daha iyi olur.

Babam arabada aradığı tek özellik beni uğraştırmasın sanayiye falan gitmeyeyim benzini koyup gideyim.Konfor falan çok bakmaz.

O zaman civic derim

illa otomatik olmak zorunda yani ben gene otomatikten zerre kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: zicoss

illa otomatik olmak zorunda yani ben gene otomatikten zerre kadar

Babama kalırsa manuel arabaya binmez.Benim zorlamamla bakalım artık 407 alabilir
    bakalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.