Şimdi Ara

Honda Civic RS Sedan vs Volvo S60 T3 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
7.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: blacklotus01

Ne civicmiş arkadaş bıkmadan usanmadan herkesle aynı tartışmayı yapıyorsun inşallah emeklisindir de seni çalıştıran yere yazık laf yetiştirmekten çalışamazsın sen

haha! :D
  • S60'ı test ettim.

İç mekan kalitesi gerçekten iyi. Hiç bir falso görmedim. Bagajı sanki 380 ltden daha büyük gibime geldi, benim için gayet yeterli.

Sürüş karakteristiği güzel, gaz ayarı iyi.

Araba ağır ve bunu iliklerinize kadar hissediyorsunuz.

Devamlı hafif bir yukarı aşağı sallantısı var aracın, hoşuma gitti, otobüs gibi aynı.

Ammavelakin inanılmaz yakıyor.

Test boyunca 9 yaktı ki fazla zorlamadım. Aynı parkuru(bildiginiz şehirlerarası yol) arabamla(golf 1.4 tsi) test ettim 6.5 yaktı.

Satışçı ellerinde hiç indirimli premium S60 kalmadığını söyledi.

Araba çok güzel, alanlar güle güle kullansın. Evet çok yakıyor ama o kadar kusur kadı kızında da olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abs -- 17 Haziran 2017; 15:29:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar fark olması çok ilginç hocam. Ben de aynı motor v40 var. İstanbul Avrupa yakası yoğun trafikte 9 civarı yakıyor. Yüklü biçimde İstanbul Ankara git gel otobanda 6.5 litre yaktı.

• abs A kullanıcısına yanıt
    Birde rs test edip gözlemlerinize göre karşılaştırma yapabilirseniz çok iyi olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: integral77

O kadar fark olması çok ilginç hocam. Ben de aynı motor v40 var. İstanbul Avrupa yakası yoğun trafikte 9 civarı yakıyor. Yüklü biçimde İstanbul Ankara git gel otobanda 6.5 litre yaktı.

Motorun soğukluğu etkili olmuş olabilir ama özellikle benzer performansla sürmeye çalıştım kendi aracımla da.

Bu arada verdiğiniz yakıt değerlerinizde haklı olabilirsiniz zira sürücünün sürüş karakteristiği önemli. Ben aracı sakin kullanmam pek, normal şehir içi ortalamam da 8.5ltye kadar çıkar ki çoğu Golf TSİ sahibine göre yüksektir.

Bu arada kendi aracımla parkur tekrarında ufak bir kısmı atladım, sanırım onunla birlikte 7 lt olurdu.

Dediğim gibi tek problem yakıt tüketimi, bir de büyüklüğüne alışmak, yoksa araç testten beri aklımda kaldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Birde rs test edip gözlemlerinize göre karşılaştırma yapabilirseniz çok iyi olacak.

RSin hem HBini hem Sedanını test ettim.

Bence HB fiyat performans olarak çok alınası bir araç. Benzin tüketimi makul kendi aracımdan tahminim yarım litre daha fazla yakar.

Yol tutuşu beklentimi üzerinde.

Özellikle araca alışma evresi diye bişey yaşamadım buna çok şaşırdım. Sanki yıllardır sürüyor gibiydim aracı.

Koltuğun bel desteği harika gerçekten rahat koltukları var.

Ama iç mekan kalitesi bence Golf ün 1-1.5 tık altında.

Kadran güneşliği ucuz plastik. HBdeki koltuk döşemelerini hiç beğenmedim, Sedan'ın deri döşemesi iyi ama.

HB modelin arka pandizotu o kader dandik ki onu hiç koymasalar daha iyiymiş.

Arka oturma alanı HB ve Sedan için aynı ve gayet yeterli genişlikte. Golfe göre net daha geniş.

Klima kontrollerini beğenmedim, manuel kontrol olsa daha mutlu olurdum. Herşey ekrandan kontrollü.

101.900TL HB iken 117.400 TL Sedan için çok fazla kesinlikle. Sedan 110.000 civarlarında gezmeli.

Golfe rakip olmak için bir tık daha yüksek malzeme kalitesi gerekiyor onun dışında her türlü rakip hatta sürüş dinamiği konusunda kesinlikle daha iyi diyebilirim.

• Volvo'da kampanya aracı 1 tane bile kalmamış. Almak istediğinizde normal liste fiyatından teklif alıyorsunuz.
    Buradaki Volvo S60 T3 te şuan 170.000 TL.

Bu araçların kalite konfor, malzeme yönünden kıyaslanacak bir durumu zaten yoktu, fiyat olarak Volvodaki kampanyayı da kaçırdınız.

Sanırım Honda HB yada Sedana yöneleceksiniz. Hayırlı olsun.
  • Ben eski bir honda civic kullanıcısyım ve çokda severim lakin s60 ı kaçırma al hemen hiç düşünecek bişey yok.
  • merhaba ne yaptınız acaba?

aynı durumdayım ben de şimdi.

149.000 e ... s60 premium t3

106.000 e ... civic hatchback

3. bir seçenek de beklemek tabi

:)

• quote:

Orijinalden alıntı: NevNiyaz

merhaba ne yaptınız acaba?

Astra K OPC line? 1.4 140 motorla Hyundai i30 fastback gelecek onuda düşünürüm yerinizde olsam.
  • quote:

Volvo S60'ı eledim, o kadar büyük bir aracın bagajı aşırı küçük, üstelik stepne de yok. Zaten şu anda 150bin oldu fiyatı.
    Honda Civic RS Sedan'ı malum göçük sorunları nedeniyle eledim.
    Honda Civic HB'i de iç döşemedeki kalitesizliği nedeniyle eledim. Ama hala F/P olarak en iyi aracın Civic HB olduğunu düşünüyorum.

Aslında şu an ikinci ele yönelmiş durumdayım, 0'lar alınabilecek seviyelerde değil malesef.
  • Volvo'yla kıyaslanacak bir araba değil Honda
  • VOLVO S60 kıyaslansa kıyaslanamaz Honda Accord ile kıyaslanır.Yine S60 genel kalite ve işçilik olarak yine çok daha önde.VOLVO S60'ın Kapılarının kalınlığına bakın kalitesini anlarsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Hangisi iyiden ziyade hangisi ihtiyaca daha yönelik bir araç olur, daha mantıklı olur bu açıdan her türlü kıyaslanır tabii ki.

Volvonun kalitesi, konforu, yalıtımı, güvenliği iyidir, hondanın sürüşü, ikinci eli, yürütme maliyeti, bagajı, iç hacmi vs vs iyidir. Önceliği ihtiyaç belirliyor en iyi olan araç değil.

Volvo s60 ın iç mekan kalitesi, koltuk konforu bmw mercedes'ten bile üstün. Ama öyle olumsuz yanları var ki kabul edilir seviyede değil. 380litre sedan bir araca hiç ama hiç yakışmıyor. Çocuğu olan birçok kişi sırf bu nedenle eleyecektir.
  • quote:

İkisi arasında civic daha mantıklı. 43 bin lira ciddi bir miktar. Alternatif olarak Astra K derim.
  • Volvo s60 çin malı ağır bir çöptür. Honda civicin yanında esamesi okunmaz. Honda candır

• quote:

Orijinalden alıntı: Opethian v2

Volvo s60 çin malı ağır bir çöptür. Honda civicin yanında esamesi okunmaz. Honda candır

ben de honda’yı severim şu an volvo kullanıyorum ama bu tür yorumların hiç bir katkısı olmuyor zannımca biraz daha objektif yorumlara ihtiyaç var.

• Doğru yanında esamesi okunmaz çünkü yan yana bile yazılamazlar Volvo’ya hakaret

• Hocam çarpılırsınız thorun cekici dururken neden maket bıçağı alayım kesinlikle volvo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.