Şimdi Ara

Honda Civic RS Sedan vs Volvo S60 T3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
7.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elmayla armutu karşılaştırmak istemiyorum, ama Volvo'nun devasa indirimi aklımı kurcalıyor.

Honda Civic RS Sedan: 117.400 TL (bu fiyat üzerinden 1 lira bile inmiyor bayiler)
    Volvo S60 T3: 125.000 TL(Aracın liste fiyatı 170.000 TL)

İki aracın donanımları benzer (Deri Döşeme, ısıtmalı koltuk vs)

İki aracın performansı da benzer:
    S60: 150 bg/250NM tork 0-100:8.6sn
    Civic: 180 bg/220NM tork 0-100:8,1sn

Ne yapmalı?

• Patlak şanzıman ve 6 ay sıra bekleme fetişi olanlara yaranamıyorlar o yüzden bu kadar indirim yapmışlar...

Neden indirim yapıldı belli 2010 dan beri aynı kasa yenisi gelecek stok bitirmek için yapılıyor.

Su gibi benzin içiyor dediğin S60 ın şehir içi verisi 7.5,Civic RS inki ise 8.3.

Leş CVT şanzımanlı Civic e bu parayı vereceğime 10 tane şahin alırım daha iyi.
    S60'ı test ettim.

İç mekan kalitesi gerçekten iyi. Hiç bir falso görmedim. Bagajı sanki 380 ltden daha büyük gibime geldi, benim için gayet yeterli.

Sürüş karakteristiği güzel, gaz ayarı iyi.

Araba ağır ve bunu iliklerinize kadar hissediyorsunuz.

Devamlı hafif bir yukarı aşağı sallantısı var aracın, hoşuma gitti, otobüs gibi aynı.

Ammavelakin inanılmaz yakıyor.

Test boyunca 9 yaktı ki fazla zorlamadım. Aynı parkuru(bildiginiz şehirlerarası yol) arabamla(golf 1.4 tsi) test ettim 6.5 yaktı.

Satışçı ellerinde hiç indirimli premium S60 kalmadığını söyledi.

Araba çok güzel, alanlar güle güle kullansın. Evet çok yakıyor ama o kadar kusur kadı kızında da olur.
  • S60 segment farkı var bir kere ayrıca biri premium biri honda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle Volvo. Daha kaliteli iç mekan, daha rafine sürüş, daha güvenli, daha oturaklı. Ayrıca D sınıfı bir araç. Tek eksisi yeni kasasının çıkaracak olması ve iç hacminin dar olması. Bunun haricinde Civic'in hiçbir artısı yok, bu paralara Civic almak hiç akıl karı değil.

• volvo alıp kendi servisinde yazımlatırım honda bayinin önüne gider el hareketi çekerdim.
  • gücünün hakkını vermeyen, tasarımı emanet gibi duran cıvıka o parayı vermek, sınıf farkı da var.
    troll

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 13 Haziran 2017; 18:5:19 >
  • Tasarımına ve kendisine ne kadar hayran olsam da, ne kadar almayı düşünsem de S60 T3'ün yanında Civic RS'i düşünmem bile. Kesinlikle ve kesinlikle Volvo S60 diyorum ben.
  • Volvonun icine binin birde civice ayrica test edin. Eski s60 ile uzaktan yakindan alakasi yok plastikler yikiliyor. On direklere bir dokunun tavan ile birlestigi yere bir bakin. On yargilardan arinip marka takintisi yapmadan inceleyin derim.. Kimse de demiyor 170 den niye 125 e dustu bu arac diye??

Ayni motor ve sanzimanli v40i yalovadan istanbula kullandim yollar acikti arada trafik yavasladi 9.5 litreden asagi dusemedik.

Birde direksyonu saglam tutmazsaniz arac ya saga ya sola cekiyor defalarca servise gittik hersey normal deniyor.

Test edin hangisi icinize sinerse onu alin ikiside kotu arac degil ancak volvo s60 eski s60 degil. Bunu goz onunde bulundurun derim. Zaten eski kalitede olsaydi kesin s60 derdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 14 Haziran 2017; 15:30:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

Volvonun icine binin birde civice ayrica test edin. Eski s60 ile uzaktan yakindan alakasi yok plastikler yikiliyor. On yargilardan arinip marka takintisi yapmayan biri mevcut s60 tercih etmez. Kimse de demiyor 170 den niye 125 e dustu bu arac diye??

Civic RS'i test ettim, gidişi iyi yakıtı da aşırı değil ama malzeme kalitesini bir tık daha iyi beklerdim, özellikle kadrana gölgelik yapan plastik sert ve aşırı ucuz duruyor.
    Kapılar kapanınca aynalar sallanıyor, bu da hoşuma gitmedi.
    Bir de klima ayarları manuel değil, tamamen ekrana bağımlı olmak kötü, zira yolda giderken klimayı açmak veya kısmak için ekrana bakmak zorunda olmak güvenlik açısından sıkıntılı.
    Gaz pedalı tepkisini de beğenmedim, eğer gaz pedalı sensörlüyse bence ayar gerektiriyor. Pedala bir noktaya kadar basıp basmamak arasında fark göremedim, ama belli bir noktadan sonra fırlıyor araç tamamen kökleyince canavar oluyor zaten.

Bu arada Civic HB'i de test ettim ve inceledim, Sedan'la arasında kalite farkı var gibi geldi ya da deri döşeme kumaş döşeme farkı öyle hissettirdi. Arka koltuk altlarındaki keçe tarzı malzeme çok kalitesiz duruyor, koltuk döşeme kalitesini de beğenmedim malesef.
    Bir de bagaj kısmını kapatan pandizot aşırı dandik, makaralı pandizot çok saçma bir çözüm, arka koltuk arkası tamamen kullanışsız hale gelmiş.

Amma velakin, Civic HB tam bir fiyat/performans aracı. Sedan'daki Deri döşeme, sunroof ve anahtarsız çalıştırma bence 15.000 TL'lik fark yaratmaya değmez, ama dediğim gibi HB Civic'de malzeme kalitesi konusunda sıkıntılar var.

S60'ı test edeceğim özellikle Civic'le karşılaştırma yapacağım. Test ettikten sonra görüşlerimi yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abs -- 14 Haziran 2017; 9:23:17 >

• Honda al volvoyu napican?

• S60 varken honda bayisinin önünden bile geçmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: tycoon.emperor

Honda al volvoyu napican?

Arabadan anlamıyorsun yada fanatiksin bunun başka izahatı yok?????

S60 donanım, genişlik,konfor,yalıtım,malzememe kalitesi vs. Her konuda cıvıcı parçalara ayırır kusura bakma bunları zorla söylettin ama arabadan gram anlamıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

quote:

S60 donanım, genişlik,konfor,yalıtım,malzememe kalitesi vs. Her konuda cıvıcı parçalara ayırır kusura bakma bunları zorla söylettin ama arabadan gram anlamıyorsun.

Volvo isterse altın kaplama olsun.

Burda Volvo tavsiyesinde bulananların %90'ı böyle bir durumda Honda alacak.

Volvo'nun zevksiz göze hoş gelmeyen kokpit tasarımı, 2.elde ki vasat durumu servis yedek parça yaygınlık durumu vs vs gibi etmenlerle Volvo alınmaz.

Ha para sıkıntın yoktur. Bunlar senin için dert değildir. Ya da yurtdışında yaşıyorsundur Honda alma.

Ama Türkiye şartlarında Honda alınası arabadır.

• quote:

quote:

Ingilizcen varsa suna bi bak bakda dediginden utan

Honda Civic RS Sedan vs Volvo S60 T3

https://store.donanimhaber.com/01/41/5c/01415ccfc09ea87595ef26d3e38c767a.png

Bunlar abd icin gecerli olan rakamlar bizdeki farki bi zahmet sen ustune ekle oyle yuzeysel bakma her olaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wasted.wastelander -- 14 Haziran 2017; 10:39:15 >

• Volvo bu kadar indirimi neden yapmış acaba?

• Satış rakamları konularından sonra "civic şöyle çöp, böyle çöp" diyenler biraz utanır, sıkılır diyordum ama başlığa bakılırsa zerre tesiri olmamış.
  • Volvo nun dar bir alıcı kitlesi vardır. orta yaş üstü ve emekli arası gibi. ayrıca Volvo nun dışı güzel ama iç tasarım bence çok demode. honda daha modern bir seçim olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anchowy61

Volvo bu kadar indirimi neden yapmış acaba?

Satamıyordu

• Arkadaşlar yine kan gövdeyi götürmüş, sakin olmakta fayda var.

Konuyu açtım çünkü gerçekten kararsızım.

Volvo S60 ismiyle gerçekten öne geçiyor ama her açıdan çok mantıklı bir tercih olsaydı zaten düşünmeden alırdım, alırdık.

Çok büyük iki dezavatanjı var bana göre:
    Bagaj hacmi: 380 LT
    Stepne yok!

Zaten S60'ın bagaj hacmi 450 LT ve üstü olsaydı çok tercih edilen bir araç olurdu. Gerçi çok tercih edilen bir araç olsaydı bu fiyatlara hayatta inmezdi o da ayrı bir mesele.

10 küsür senedir araba kullanıyorum, hiç stepneye ihtiyacım olmadı, lastik tamir kitleriyle bir şekilde hallettim, buna rağmen arkada bir stepnenin var olduğunu bilmek her zaman güven verir bana. S60'da stepne olmamasını gerçekten Volvo'ya yakıştıramıyorum. Stepne olmamasına rağmen bu kadar küçük bir bagaj hacmi sunmasını ise hiç anlayamıyorum.

Şunu net bir şekilde söyleyebilirim, S60'da bagaj ve stepne problemi olmasaydı şu fiyatlarla gayet tercih edilen bir araba olurdu. Bu kıyası da asla yapmazdım.

• at la eşeğin karşılaştırması olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

quote:

quote:

Volvo isterse altın kaplama olsun.

Burda Volvo tavsiyesinde bulananların %90'ı böyle bir durumda Honda alacak.

Volvo'nun zevksiz göze hoş gelmeyen kokpit tasarımı, 2.elde ki vasat durumu servis yedek parça yaygınlık durumu vs vs gibi etmenlerle Volvo alınmaz.

Ha para sıkıntın yoktur. Bunlar senin için dert değildir. Ya da yurtdışında yaşıyorsundur Honda alma.

Ama Türkiye şartlarında Honda alınası arabadır.

volvo'nun su gibi benzin yakması da cabası. 5 sene sonra sattığında o volvo şahin muamelesi görecek. düpedüz 125bini gömmüş olacaksın. yukardaki arkadaşın dediği gibi kimse demiyor neden bu kadar ucuz premium d sınıfı bir araç. neden???

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.