Şimdi Ara

honda civic sedan mı opel astra hb 1.3 dizel mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
6.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 55.000tl bütçem var. Kia sportage, ceed, astra, civic araçlara baktım toyota bu yıl kasa değiştireceği için istemiyorum. astra ve civic arasında kaldım çok kararsızım.

civic: LPG'li özellikleri astraya göre biraz daha az. lpgli modeli elegans fiyat 54.000tl. yakıt tüketimi; şehir dışı 25kr, şehir içi 30u bulacak gibi görünüyor. aracı çok beğendim.önceki aracımda honda civic hb yeni kasaydı. honda almak istiyorum ama yakıt tükeitimi vergi 10.000de bir bakım astraya göreeksik özellikler beni kendinden uzaklaştıryor.

astra: çok donanımlı bir araç. dizel. yakıt tüketimi 3.5lt şehir dışı yaklaşık 16 kr, 5.5 lt şehir içi tüketimi yaklaşık 24kr. yakıtı çok düşük 5.000 bakımı ücretsiz. sonraki bakımlar hondayla aynı hemen hemen. ama 15.000de bir. fiyat sunroof dahil 54.800. motoru 1.3 ekotech motor sıkıntı yaratır mı? yaratırsa 4yıl garanti mi yaptırmalıyım. garanti hondada 6 yıl, opelde 2 yıl. 3. yılda veya 4. yılda aracı satmayı düşünüyorum

ikisinin de içi çok güzel çok kararsızım sizce hangisi?

not:20.000 km yılda yapıyorum.

• astra alın keyfinize bakın
  • Honda civic derim kişisel tercihim o yönde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevaplayan arkadaşlara teşekkürler. iki araçtan hangisini alırsa alayım pişman olmayacağımı biliyorum. fazla da uzatmakistemiyorum yarın sipariş vermeyi düşünüyorum. ikisinden biri ama hangisi? :) astranın motoru sorun çıkarır mı? 1.3 motorun performansı beni tatmin eder mi? 1.8 honda civic hb ten sonra fazla bişey beklemiyorum yine de..
  • quote:

Orijinalden alıntı: arifkoray

iki araç da üzecek otomobiller değil,fakat civic garanti süresi motorunun daha güçlü olması performansı ve lpg ile hemen hemen aynı ekonominin yakalanması açısından(malum dizellerin bakımı pahalı) avantajlı.
  • iki aracta sorun cikaricak modeller degil (astra otomatik dusunmuyorsaniz ). Daha az donanimli olan Civic sizin kriterlerinize yetiyorsa bence civic. Aracimi yenilemeye en az 2-3 sene olmasina ragmen simdiden kullandigim dizel getzin motor performansini verebilen olabilecek mi diye kara kara dusunuyorum. Ekonomik durumumuz ortada ama ben keyiften vazgecemeyenlerdenim. Ayagimin altinda beni bekleyen yeterli guc olsunda varsin hiz siniri 50 olsun yavas gidiyim gibi bir dusuncem var. Ozellikle sollamalarda guce ne zaman ihtiyac duyacaginiz belli olmuyor. 2005 yilindan beri dizel kullanmama ragmen benzinli motorun tadi hala damagimdadir Astradaki motorda cok canli olmasina ragmen ben tarafli olarak Civic diyorum

• Astra cdti kullacıları motoruz performansından civic kullanıcılarıda genelde araçların donanımsızlığından ve yakıt tüketiminden şikayetçi.

Civici bildiğiniz için astranın cdti motoru hakkında bilgi vereyim.
    Motorun kronik sorunları yoktur. Yakıt değerlerin verdiğiniz bilgilerin biraz üstündedir. Yalnız motor kasaya göre biraz ağır kalır bu yüzden aracın performası düşüktür.

Burada Astradan beklentiniz önemli eğer performanslı kullanım seviyorsanız civicten inip astraya binmek sizi hayal kırıklığına uğratır.
    2014 ün ortalarında astranın 1.6 cdti geleceği söyleniyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel astra mi ford focus mu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende lpg yok ancak sizin yazmış olduğunuz lpg değerleri çok yüksek. Şehirler arası 17-19krş, şehir içi 24-25 krş gibi değerler yakalıyor lpg kullanan arkadaşlar.
    Ben Civic'i tavsiye ederim.

Eğer Civic ile ilgili kullanıcı yorularını merak ediyorsanız, 600 sayfayı geçmiş olan Civic konusunu mutlaka inceleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

iki araç da üzecek otomobiller değil,fakat civic garanti süresi motorunun daha güçlü olması performansı ve lpg ile hemen hemen aynı ekonominin yakalanması açısından(malum dizellerin bakımı pahalı) avantajlı.

aslında ben de hondadan yanayım anak, astranın donanımının daha fazla olmasını da bir kenara bırakırsak, şehir dışı yakıt tüketimi 3.5 lt dizel diyor. 3.5i de tutturamasak bile 4 diye düşünüyorum ben. 4lt x 4.23tl=16.92 100km yapıyor. civic ise 5.5 şehir dışı yakıt tüketimi, bir önceki aracımdan da aşağı yukarı 23-25kr arası yakacağını düşünüyorum. istanbul izmir arası sık kullanacağımı düşünürsek,
    gideceğim yol toplam 650km:

civic ile: 25 x 6.5 = 162.5 tl

astra ile : 17 x 6.5 = 110.5 tl

arada sadece gidiş için 50 tl var yılda 4-5 defa gidiyorum toplamda da 20.000 - 25.000 km arası yol yapıyorum.

astrayı ön plana çıkardım sanki biraz ama hondadan da vaz geçemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ireyal

Bende lpg yok ancak sizin yazmış olduğunuz lpg değerleri çok yüksek. Şehirler arası 17-19krş, şehir içi 24-25 krş gibi değerler yakalıyor lpg kullanan arkadaşlar.
    Ben Civic'i tavsiye ederim.

Eğer Civic ile ilgili kullanıcı yorularını merak ediyorsanız, 600 sayfayı geçmiş olan Civic konusunu mutlaka inceleyin.

tavsiyeniz için teşekkürler hemen incelemeye başlıyorum civic yorumlarını lpg dediğiniz gibiyse eğer çok mutlu olurum sonuçta civicin motoru çok sorunsuz diğerini bilemiyorum tabi
  • 2012 1.6 hondaya bindim 3bin gibi bi devirde 100 yapmasi herseyi bitirdi bende.

• Fabrika verileri ile gerek tuketim uyusmayabilir 1.3 dizel icin herkes cekmedigini soyluyor performans onemli degilse sirf tasarim icin astra j kasa alirdim

• Opelin detaylı bilmiyorum, Civic'ten donanım farklılığı ve fiyat kıyaslaması nasıldır acaba?
  • snoppy ve uğur bek teşekkür ederim değerli yorumlarınız için
  • quote:

arkadasimiz tüketim olayını biraz abarttığını belirtmiş.
    lpg li civic dizelle kafa kafaya olmasa bile çok yakın seyredecektir.
    Dizelin bakım maliyetlerini de düşünürseniz civic daha avantajlıdır.
    Bildiğim kadarıyla araçların arasında fiyat farkı da var.
  • civic i lpg ile kullanacaksanız civic lpgli astrayla dizelle benzer yakar elegance olduğu içinde astradan donanımsız olmaz.
    civic in performansı motor sesi de cabası ;)
    ama lpg kullanılmayacaksa astra alınıp keyfine bak derim.sadece periyodik bakımına para verirsiniz.ama performans olarakta sizin beklentilerine bağlıdır astra..
    ben olsam aynı paraya fabrika lpgli civic alırım. .
  • Bence Astra alınır, performans yetmezse chiplenir, 3-4 sene sonra da dizel olduğu için kolay kolay satılır. Özellikle bakım olayından şikayet etmişsiniz, haklısınız. Her 10 bin'de bir bakım, her 30 binde subap ayarı Honda'nın eksileri bence. Ayrıca LPG ustanız iyi çıkmazsa, bir de "Usta bu çok yakıyor" diye gideceksiniz. Uzun yol çok yaptığınız için de yine yalıtım da çok önemli. Civic 'in yalıtımı Astra kadar iyi değil bence. En başta da dediğim gibi, tek sorun var o da 1.3 motorun performansı, onu da chip ile biraz düzeltmek mümkün.
  • cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ederim. yarın biraz daha düşünüpsanırım civicte karar kılacağım :)
  • civic sedan
  • civic.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.