Şimdi Ara

Honda Civic Triptonic Şanzuman Hakkında Yardım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
2
Favori
51.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hep merak ederdim acaba seyir halindeyken R'ye atsak ne olur diye tam da tahmin ettiğim gibiymiş aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

quote:

Orijinalden alıntı: denizinsonu

sevgili caucass sanırım sen otm civic kullandın yada kullanıyorsun. seyir halinde d ve s modları arasında geçiş yapılabiliyor değilmi? ilk defa kullanacak birine vereceğin genel tüyo ve tavsiyeler nelerdir?

Seyir halinde D ile S arasında geçiş yapılabilir tabiki ama S moduna çokta ihtiyaç olmuyor,
    D (drive) çok geniş imkanlar sunuyor; ben hep D de kullanıyorum
    bazan dik yokuş çıkarken falan vites geç küçülebiliyor, bu durumlarda manüel küçülte bilirsin
    yokuş aşağı çok hızlanıncafren balatalarının ısınmaması ve yıpratmamak için vitesi elden düşürebilirsin, display üzerinde vites konumlarını gösteren işaretlerin yanında küçük bir pencerede
    kaçıncı viteste olduğunu gösteriyor, eğer ki düşürmek istediğin vites o andaki motor devrine uygun değilse bu penceredeki vitesi gösteren rakam yanıp sönüyor
    bu da bir tür uyarı, motoru korumak için alınmış bir önlem, bence çok yararlı bir önlem
    manuel kulakları bir süre kullanmazsan bir süre sonra kendiliğinden yine otomatik moda dönüyor

S modunda kullandığında çok fazla zorlanmadıkça kontrol sende kalıyor, vites gösterge penceresinde M2 M3 (yani manuel 2. vites gibi) belirtiyor
    ama aşırı zorlarsan motor yine kendini korumaya alıyor ve motora veya şanzumana zarar verecek bir davranışa karşı kendini otomatiğe atıyor

Tam bir teknoloji harikası
    manuel aracımda rampa aşağı inerken boşa atınca yol bilgisayarında anlık yakılan yakıt artarken ,vitesteyken ayağımı gazdan çektiğimde yakıt tüketimi 0 a düşüyordu.

bu durumda otomatikte N ye almak mümkün demişsiniz ancak gereksiz bir hareket olsa gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nigne -- 18 Temmuz 2011; 14:34:12 >

• .rav yeşrib eyid ffo-tuc ,yeb nigne teve
  • arkadaslar merhaba uzun suredır forumu takıp edıyorum ve aranıza yenı katıldım..bende bu hafta sonu 2007 otm. elegance alcagım 35000 lıraya...nıgne arkadas yanlıs anlamadıysam yenı kasa cıkacagı ıcın 41.700 verıcem demıs.bu arac 0 mı acaba yoksa benmı yanlıs anladım???..yardmcı olursanız sevınrım..
  • arkadaşım ben aracı o fiyata martın son haftasında 0 km olarak aldım.şu anda sıfırını 46500 e satıyor bayiler. 2007 premiumlar gerçek dünyada 32 den yukarıya pek gitmiyor(sahibinden de coşanlar olduğu için gerçek dünya da diyorum). ancak sen elegance otm dediğin için o konuda bir şey diyemem. ancak şu da bir gerçek ki araç fiyatları aralık ve mart aylarında taban yapıyor.
  • vla çok ii fiyata almıssın abi...smdi sitede 48.600 sanrım..o ayları beklıcek zamanım yok malesef a3 um vardı sattım hemn arac almam lazım.. benım alcagım tanıdıkta arac 51.000 de hıc boya yok içi dışı tertemız arac lpg de var.. renk bordo ..sahıbındene bakıyorum o fiyata 2008 lerde var ama guvenemııyorum hep boyalı..ben cok sallamam ama satarken sıkıntı oluo cıldırtıyorlar adamı ... arkadaslar bu 1.8 vitech dusunuyorum ama otomotiklerde sıkıntı oldugunu okudum sedanlardada aynı sıkıntı varmı acaba???yardmlarınız ıcın tesekkrler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: piercing01

vla çok ii fiyata almıssın abi...smdi sitede 48.600 sanrım..o ayları beklıcek zamanım yok malesef a3 um vardı sattım hemn arac almam lazım.. benım alcagım tanıdıkta arac 51.000 de hıc boya yok içi dışı tertemız arac lpg de var.. renk bordo ..sahıbındene bakıyorum o fiyata 2008 lerde var ama guvenemııyorum hep boyalı..ben cok sallamam ama satarken sıkıntı oluo cıldırtıyorlar adamı ... arkadaslar bu 1.8 vitech dusunuyorum ama otomatiklerde sıkıntı oldugunu okudum sedanlardada aynı sıkıntı varmı acaba???yardmlarınız ıcın tesekkrler..

Honda, Otomatik ve Sıkıntı yanyana gelmemesi gereken 3 kelimedir.

Duymuş olabileceğiniz sıkıntı sadece Civic HB'de bir dönem kullanılmış olan i-shift isimli yarı otomatik, robotize otomatik vites kutusunda, özellikle ilk 1-2 vites geçişinde yaşanan sarsıntılı-yığılmalı geçiş durumudur. Yazılım güncellemesi ile giderilebilen bu durum biraz da kullanım alışkanlığı kazanmanız ile sıkıntı kavramından tamamen uzaklaşmaktadır.

Sevgi ve saygılarımla..

• bugun bır elegance almaya adanaya geldım(araba gaziantepte) 2008 32000tl yazmıs ama araba pert cıktı(alem ...)...benim dedıgım bordoyu f1 zannedıodum ama oda tam otomotikmiş hergun okula gderken yokus cıktıgım ıcın yakıttan cekınıyorum..ama son ogrendıklerıme gore f1 yanı tptronıclerde sıkıntı cıkabılıyormus ama tam otomotıklerde sıkıntı yasamassın dıyorlar..bu konu hakkında dusuncelernız nelerdır??cok soru sordum ama bu hafta sonu bı araba almak zorundayım..bide arabanın rengı bordo pıyasada hıc gormuyorum satarken avantajmı olur yoksa dezavantaj mı??
  • honda ,otomatik,arıza kelimelerini yan yana kullanınca çok tepki gösteriyorlar.
    satarken de avantajmı olur konusunda ise alıcı olarak daima beyaz istedim, daha önce 2 aracımı da satarken alıcılar keşke beyaz olsaydı demişlerdi.hele reno vardı satarken alıcının biri keşke beyaz olsa 500 lira fazla olsa demişti :P
  • ben başka otomatik araba kullanmadım ama çoğu başka marka otomatik kullananlar vites geçişlerini ciddi hissetiklerini ve ubnu rahatszlık verici olduğunu söylüyorlar. kıyaslama yapamadım ama benim civic de vitesin değiştiğini hiç hissetmiyor insan sessizce ve sarsmadan geçiyor
  • abi honda civic otomatik dream alacaktım.bi yorumlarını okuyayım dedim.hiç bşey anlamadım.ford focus sedan civic sedan arasında kaldım.29 30 bin param war bayram sonrası alacağım inşallah.bana yol gösterebilirmisiniz.bu arada izmirliyim izmirde kullanacağım yaş 22.değerli önerilerinizi bekliyorum dostllaım
  • bilgi werebilecek olan yok mu civic 2007 2008 tüplü..focus 2008 makyajlı kasa yada 2006 2009 arası megane 2 dizel.bunlar arasında gelgitler yaşıyorum
  • 2011 otomotik beyaz aldım
  • bu forumdakiler ölmüüüüüş gömmeyi unutmuşlar
  • Merhaba honda civic otm. kullanan arkadaşlar bu sıra benda aracımı değiştiriyorum Jetta 1,4 140 DSG Comfortline ile Honda Civic 1,6 otm. Elegance arasında kaldım her iki alacağım araçta 2008-2009 modeller arasında düşünüyorum, fiyatlarıda neredeyse üç aşağı beş yukarı aynı gidiyor hondanın jettaya ne gibi avantajları var jettanın avantajı ilk başta 140 HP ve DSG gibi dursada bazı arkadaşlar bu ikisininde dezavantaj olduğıunu söylüyorlar (yani arıza riski açısından) birde avantaj mı bilmiyorum ama jettanın donanımı daha iyi yağmur sensörleri far sensörleri karar dikiz aynası, bazı güvenlik elemanları müzik sistemi çok iyidi jettada iç malzeme kalitesi v.s. gibi ama tabiki bunlar pratikte çokta önemli olmayan ayrıntılar olabilir bence yol tutuş çok önemli bu hususta honda civic kullanıcılarının yorumlarını merak ediyorum uzun yol performansı vs. gibi. honda civic yere çok yakın duruyor bunun yol tutuş için avantajlı olduğunu düşünüyorum ama süspansiyonlar nasıl işte onu bilemiyorum yumuşak sert orta mı? Zorlandığında arkadan kayma eğilimi çok mu? Birde anladığım kadarıyla otom. sorunsuz onları artık sormuyorum honda olduğu için, birde hondanın avantajı tüp ile uyumlu olabilmesi, evet jetta ile kıyaslarsanız yardımcı olursanız kafamdaki soru işaretlerini yok etmek istiyorum hangisinde karar kılmalıyım objektif yorumlarınıza ihtiyacım var arkadaş bekliyorum samimi cevaplarınızı saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: ege112

bu forumdakiler ölmüüüüüş gömmeyi unutmuşlar

Bu forumdakiler soru sormayı unutmuş cevap bekliyorlarmış..

Arkadaşım ne sordun ki ne cavabı istiyorsun? Araya bir de dizel lafı girmiş.. Elma mı armut mu diye sormuşsun resmen. Canın ne istiyorsa onu ye.. Yani hangisini beğeniyorsan onu al.. Buraya sorarsan herkes Honda der. Ayrıntılı cevap istiyorsan ayrıntılı sor sorularını. Yılda kaç km yapacaksın, çoğunlukla şehir içi mi, şehir dışı mı? Bagaj ne kadar önemli? Performans mı ekonomi mi? Focus'un otomatiği sadece 100hp motorda var, hem çok yakar hem az gider..

• arkadaşlar kusura bakmayın bir soru soracağım . civiclerde vites göstergeleri ekranda p r n d s var .ama benim sormak istediğim şu örneğin 2. viteste giderken ekranda 2 yazıyor mu yada sadece hangi modda isen onu mu gösteriyor s yada d gibi . ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugrul4545

arkadaşlar kusura bakmayın bir soru soracağım . civiclerde vites göstergeleri ekranda p r n d s var .ama benim sormak istediğim şu örneğin 2. viteste giderken ekranda 2 yazıyor mu yada sadece hangi modda isen onu mu gösteriyor s yada d gibi . ???

2008 ve sonrası için konuşmak gerekirse, bu yıllarda dreamlerde bu özellik yok sanırım hatam varsa düzeltin lütfen;

d modunda, direksiyondan + / - yaptığınızda geçtiğiniz vites ekranda yazar, bir süre sonra yazı kaybolur ve araç yine kendi vites değiştirerek devam eder.

s modunda, + / - yapmazsanız göstergede vitesi göremezsiniz, araç devirli kullanımla kendi vites değiştirir, ancak + / - ye bir dahi olsa dokunduktan sonra ekranda m harfi ve yanında vites göstermeye başlar, siz vites değiştirmedikçe devir kesiciye girse bile vites değiştirmez. s modundan çıkana kadar ekranda bulunduğunuz vitesi görmeye devam edersiniz.... m1 m2 m3 m4 m5 gibi

• güzel konuu
  • Selam Arkadaşlar,

1 aylık civic hb kullanıcısıyım. 2010 Model IVec 1.4 IShift kullanıyorum. Dün akşam durup dururken gösterge ekranında parantez içinde bir ünlem işareti yandı. Neden olabilir ne yapmam gerekir? Gösterge ekranının resmini ekliyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler

Honda Civic Triptonic Şanzuman Hakkında Yardım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.