Mrb kolay gelsin herkese, benim şöyle bir sorum var 15 gün önce Honda Civic Elegance 1.6 eco otomatik lpgli araç aldım ve şehir içi kullanımda tüketim göstergesi 13.00 civarında dolaşıyor bana çok gibi geldi şöyle birşeyde var mesela sabah kalktım motoru çalıştırdım lpg geçene kadar bekliyorum ısınmasını buda 3-4 dakika sürüyor bu arada 13.0 olan değer 13.5 e kadar geliyor aynı şekilde 6.0 ise 6.5, 6.4 olabiliyor bu nedendir cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Not: il seferde shell gaz 2. seferdede opet gaz aldım depo da 28lt doluyor.
Arkadaşlar yok mudur bir düşüncesi olan.
burada kolay kolay yardımcı olmazlar bu bölüm bitmiş. çare ne yazık ki gaz pedalına nazik davranmak cıvıclerin tüketim eşikleri çok fazla kışın dahada artıyor. ayrıca yol bilgisayarı 100km e göre endeksli
Ben diğer civiclere göre bi sorun mu var diye düşündüm. Evet 100km ama ortalaması biraz yüksek geldi. Birde 1000km bakımdan sonra ve motor alıştıkça dahada düşer diyorlar. Genede ilgine teşekkür ederim.
arabo231523A
kullanıcısına yanıt
Arkadasım aynen Bende Edirne deyim .16 Aralık 2015 1.6 elgance otomatik benzin aldım. Topkam 14 gunde 300 km yaptım şehir içinde Yol Bilgisayarı hep 13.7 veya 13.8 bozuk olduğunu düşünmeye basladım. bu değer şehir içinde km de 0.60 kuruş yakıt demek .. su içiyor mübarek. uzun yol ve yaz değerleri sonucu ne kadar etkiler bilemiyorum. Araba süper... ama böyle yakarsa sanırım çok uzun süre dost kalamayız cicivle...