Şimdi Ara

Honda CRV LPG Uyumu ve Ekonomisi..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
22.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,2014 sonlarında Honda Crv yi araştırmaya başladım,Ailemiz 5 kişi oldu ve önceki aracımız dar geliyordu artık,

Geniş iç hacim,geniş bagaj,konfor,kalite ve trafikte yüksek araç seçeneklerini birleştirince Oklar bizi Honda Crv ve VW Tiguan a yönlendirdi,ikisini de sadece dıştan görmüştük,yakından incelediğimizde CRV geniş hacim,bej iç döşemesi ve cam tavanı ile ferahlık hissi veriyordu,ekonomiye gelince 1.4 tsi motorlu tiguan ile crv nin benzer yakıt tüketimleri olduğunu gördük şehiriçi 11-12 lt..tiguanın simsiyah iç alanı,oturma alanındaki sıkıcılık,arka ortadaki çıkıntı,küçük bagajı ve motorunun lpg ye CRV kadar uyumlu olmaması bize tek seçenek bıraktı Honda CRV..

2015 ocak ayında bir CRV satın aldık 2012 model ve araçtan inanılmaz memnun kaldık özellikle her geçen zaman diliminde modeller yenilendikçe sertleşen araç süspansiyonları nedeni ile unuttuğumuz ve kaybettiğimiz konforu CRV de bulduk..

Ama tabiri caizse 100 liralık benzin atmamızla benzin bitti lambasının yanması arasındaki sürenin kısalığı çok dikkat çekiciydi,hele de önceki aracımız 1.6 dizel sonra,daha evvel araştırdığımda Honda motorlarının lpg uyumu duymuş ve ilk fırsatta BRC marka Lpg taktırmak hususunda karar vermiştim,ama yinede 6-7 ay kadar bir süre benzinli bir şekilde kullandık..

Taa ki tatile çıkmadan önce artık Lpg taktırma konusunda kesin karar verene kadar,

Biraz uzun oldu galiba..

Neyse,Neden BRC çünkü Honda sıfır araçlara garantisini bozmadan BRC marka LPG uyguluyor,ben İstanbul Kartal Mucib otogaz da taktırdım ve direk tatile çıktım uzun yolda LPG nin kalite ve fiyatları çok değişken Antalya girişi 1.95 den de aldık Burdur'da 2.40 dan da,ortalama 21 kuruş ve 25 kuruş arası yaktı,takriben 45 lt lpg ile 370-400 km arası yol gitti.(5 kişilik aile full bagaj bebek arabası vs..sürekli klima açık duble yol: genellikle 120 km hız, otoban: genellikle 130 km hız altına düşmeden).

Şehir içi de 45 lt ile 320-350 km arası gidiyor genellikle klima açık..

Yakıt tüketimi benzine nazaran tam yarı yarıya düşüyor şehir içi..

Gelelim performansa kesinlikle benzinden daha performanslı gidiyor araç..

Başka..

Ha bunları neden yazıyorum..Aracında LPG kullanıcısı bir yakınıma sormuştum CRV aldığımda LPG taktırayım mı nasıl diye (hiç lpg li araç kullanmamıştım) o da aldığın gün taktır demişti..

Ben de şimdi Honda CRV ve Crv gibi LPG uyumu çok iyi olan araçlara hala benzinle binenlere emsal olsun diye yazıyorum,hiç durmayın düşünmeyin hemen lpg taktırın.

Aracınızı seve seve binin gezin tozun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailsen -- 25 Ağustos 2015; 13:41:31 >

• Bilgi Paylaşımınız İçin Şahsim Adına Teşekkür Ederim , Kişisel Tecrübemi ve Fikrimi Belirticek Olursam Honda Grubuna Özel Yapılmış
    BRC Honda CRV Term KİT Bu Araç İçin Tavsiyemdir...
  • ForzaOtogaz kullanıcısına yanıt
    CRV ler için Prins taktırıp yakıt değerlerini paylaşacak arkadaşlar varmı..
    ben geçen hafta15 Haziran da PRİNS taktırdım, uzun yol yakıtım kullanıma bağlı olarak benzinde 45-50 kuruş tu,LPG de 37 kuruşa düştü...
    sizce bu değerler normal mi..Farklı başka ayarlar gerekiyormu (Subap vs)
    benzin 4.50 TL -LPG 2.10TL
  • eurotek E kullanıcısına yanıt
    İlk depoda yakıt tüketimi ölçmek sağlıklı sonuç vermiyor.

Aracın lpg deposunda bir miktar yakıt kalıyor.(basınçtan dolayı)
    Bunu kullanamıyoruz.Depo boş uyarısı verip benzine geçiyor.

Sonraki depoyu doldurma işleminde daha az yakıtla depo fulleniyor.

Eğer montajla ilgili problem yoksa %40 civarı ekonomi olur lpg ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok taktığım bir araçlardan biri Honda crv %40 tasarrufsa bu araçlarda elde etmektedir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayram tatili dönüşü full aile bagaj full yoldan alışveriş vs.arabanın içine kadar yük koydum Afyon çıkışından gaz aldım,45 lt gaz ile 400 km İstanbula geldim şehiriçi 40 km daha kullandım 440 km toplamda 45 lt gaz bitti.. güncel lpg fiyatı 2,14 yaklaşık 0.22 tl yaktı benzinle olsa aynı güzergahta 8 lt yakardı ortalama.. 0.38 tl ye gelirdi bu durumda uzun yolda da en az %40 tasarruf yapmış oluyor..

Çok yokuşlu virajlı ve zorlu yollarda bir depo yaklaşık 45 lt gaz ile 370 km ye kadar düşüyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YENİ COROLLA LPG UYUMU
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.