Şimdi Ara

Honda Garanti Süresini 6 Yıla Çıkardı... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Honda yine farkını göstermiş oldu. Ama 1 ocak 2007 tarihiden önce satılan araçlar içinde bir ayarlama yapmaları fena olmaz bence. Mesela 04-06 arası yeni sayılabilecek araçlarada bi uygulama yapmaları iyi olurdu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: derinmavi34

Honda yine farkını göstermiş oldu. Ama 1 ocak 2007 tarihiden önce satılan araçlar içinde bir ayarlama yapmaları fena olmaz bence. Mesela 04-06 arası yeni sayılabilecek araçlarada bi uygulama yapmaları iyi olurdu.

belki sadece yeni civicler için bir düzenleme yapılabilir ama eskilerine yapılacagını düşünmüyorum...saygılar
  • Evet Hurriyet'te de okudum. Su anda Honda'nin web sitesine bu 6 yil garanti haberini koymuslar. Gercekten hem musteriler hem de ureticiler kazandi. Yalniz illaki 1 Mart'ta aldigimiz bayii'ye mi gitmemiz gerekiyor, garantiyi 6 yila cikarmak icin? Yoksa baska bayiiden veya telefondan dogru da uzatmak mumkun mudur?
  • Guzel bir haber, eski bir Honda kullanicisi olarak su servis memnuniyetini de artirsalar cok mutlu olacagim. Her ne kadar su an bir Honda'm olmasa da belki olur.
  • honda herkesin içini rahatlattı bildigime gore de hiç bi arabada 6 yıl garanti yok
  • Bence biraz üzerine gidilirse 2006 modellerde bu garanti kapsamından yararlanabilirler.Servislerde büyük olasılıkla destek olurlar.Çünkü oldukça işlerine gelir.Bundan önce bakım için mail atmıştık telefonla sürenin bir yıl olduğunu belirttiler ama dün 1000 bakımına gittim servislerin olaydan haberi yok garanti belgesinin her tarafına 6 ay ibaresini yapıştırmışlar.Söyledim gelişmeleri ama haberimiz yok dediler. merkezle servislerin iletişimi çok zayıf gibi.6 yıllık garantiyi merkezden alırsanız birde servisleri ikna etmeniz gerekir.
  • Arkadaşlar hondanın sitesine girip yazıyı tekrar okuyun ve şu cümlelere dikkat ediniz""Türkiye’de satılan tüm Honda otomobillerin garanti süresini 6 yıla çıkardı. Başlangıçta 1 Ocak - 31 Aralık 2007 tarihleri arasında satılan Honda’lar bu rekor garantinin kapsamına girecek. "" Cümlelerdeki renklendirdiğim kelimelere bakılırsa yakın zamanda belli şartlar getirilerek garantisi devam eden tüm hondaları bu 6 yıllık garanti kapsamına alabilirler gibi...
  • bunlar hep pazarlama oyunları. 6 yıl garantili olup da nolacak ki. fabrikasyon arıza çıkarsa, 5 yıl sonra aracı garanti kapsamında onaracaklar mı hiç sanmam.
    Garanti kapsamında çıkabilecek bir durum en geç 1-2 yıl içinde zaten kendini gösterir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pixelcik

Az önce Honda'dan aradılar, peryodik bakımların 6ay/10.000km'den 12ay/10.000km'ye çıkarıldığını ve 1 Mart 2007'den itibaren de bayime başvurarak 3yıl/100.000km olan garanti süresini 6yıl/150.000km'ye çıkarabileceğimi söylediler.

Pixelcik, aracını ne zaman aldın?
    Honda'ya attığım mesajı veriyorum. Çoğaltırsak sonuç alırız. Olmadı Tüketici mahkemelerinin yolu açık.

Yeni Civic HB 1.8 AMT aracımı 2006 yılı Ağustos ayında aldım.
    6 yıl garanti uygulamasını ise 01/01/2007 den itibaren başlattınız.
    Bu durumda aynı özelliklerdeki arabayı tercih eden beni ve benzer durumdaki
    diğer müşterilerinizi cezalandırmış olmuyor musunuz?
    Bu garantiyi 2006-2007 model yeni kasa araçlarda uygulamayı düşünüyor musunuz veya bu konuda çalışmanız var mı?
    Saygılarımla

• Buick, ben aracımı 11 Ocak 2007'de teslim aldığım için 6 yıllık garanti süresinden direkt yararlanabildim.

quote:

Orjinalden alıntı: Buick

quote:

Orjinalden alıntı: pixelcik

Az önce Honda'dan aradılar, peryodik bakımların 6ay/10.000km'den 12ay/10.000km'ye çıkarıldığını ve 1 Mart 2007'den itibaren de bayime başvurarak 3yıl/100.000km olan garanti süresini 6yıl/150.000km'ye çıkarabileceğimi söylediler.

Pixelcik, aracını ne zaman aldın?
    Honda'ya attığım mesajı veriyorum. Çoğaltırsak sonuç alırız. Olmadı Tüketici mahkemelerinin yolu açık.

Yeni Civic HB 1.8 AMT aracımı 2006 yılı Ağustos ayında aldım.
    6 yıl garanti uygulamasını ise 01/01/2007 den itibaren başlattınız.
    Bu durumda aynı özelliklerdeki arabayı tercih eden beni ve benzer durumdaki
    diğer müşterilerinizi cezalandırmış olmuyor musunuz?
    Bu garantiyi 2006-2007 model yeni kasa araçlarda uygulamayı düşünüyor musunuz veya bu konuda çalışmanız var mı?
    Saygılarımla

• 0 800 211 61 65 ( UCRETSIZ HAT HONDA ) ARKADASLAR BU NUMARAYI ARAYARAK 6 YIL GARANTIYLE ILGILI BEKLENTILERINIZI VE ONERILERINIZI BILDIRISENIZ IYI OLUR BEN BILDIRDIM 2006 12. AY IN 22 SINDE ARABAMI ALDIM CVC PREMIUM DUZ
  • Arkadaşlar
    ortaba büyük bir haksızlık var

Ben 10 ncu ayda Honda bayilerini aradım. Ve yılbaşında araç almak istiyorum kampanya olurmu diye sordum
    Söyledikleri şu oldu. Honda kampanya yapmaz şuanki fiyat ne ise o olur denildi. Bende bunun üzerine
    ya o zaman yılbaşını beklemeye ne gerek var, aynı parayı vereceğim (beklersem belki zam bile yerim), sonuçta alacağım araç 2007 model
    ne farkeder diye arabamı aldım.

Şimdi Honda o tarihte ben 01 Ocak 2007 den sonra satılan araçlara 6 yıl garanti vereceğim dese idi şundan eminin araçlar ne kadar yeni model olsa bile satılmayacaktı.

Ayrıca bu şekilde yapılan bir uygulama ile bizim gibi 2007 model alan kişiler ileride yada yakın zamanda araçlarını satmak istediklerinde

aa senin araç 2007 model ancak 3 yıl garantili, diğer araç ise 6 yıl garantili. O zaman senin araç şukadar bin ytl daha az ediyor gibi bir yaklaşımın yapılmasına ön ayak olmuş oluyorlar.
    Şİmdi ne yapalım. Aldığımız 2007 model araçı düşük fiyata satıp tekrar 2007 model araçmı alalım. Bunun kesinlikle büyük bir haksızlık vede
    ortaya değeri düşümüş büyük miktarda honda araç filosu oluşturduğu kanaatindeyim.

Bu konuda aynı şekilde mağdur olan arkadaşların Honda ya ve Tüketici mahkemesine başvurarak 2007 model tüm araçların aynı şekilde garanti kapsamına alınması talebinde bulunmasının doğru olacağını düşünüyorum.

• DOĞRU SÖYLÜYORSUN BEN ARADIM HONDAYI BİZ BU KONUDA BİŞEY YAPAMAYIZ BAYİNİZLE GÖRÜŞÜN DEDİLER AYIP BİŞEY YA BU YAPTIKLARI
  • Honda Turkiye den telefonla aradılar. Bu konuda cok mail aliyoruz. Bu mailler degerlendiriliyor. Sizin gibi musterilerimiz icin bir cozum bulunacak dedi. Haklı oldugumu soylediler. Bu 6 yıl garanti civic uretiminin 10.yılı icin yapilıyor dedi. Gelismeleri web sitemizden takip edebilirsiniz dedi.
    Aracimi 18 aralık 2006 da aldım.
  • Valla süper olmuş :) Yakışır Honda'ya
  • Ben de arabamı Ocak-2007 de aldım...Ama bazı arkadaşların haksızlığa uğramasından dolayı üzülüyorum...Bu yüzden arabayı aldığım yere telefon edip bu haksızlığı anlatmak istedim...''Siz zaten garanti kapsamına giriyorsunuz'' dediler...Ben de tamam ama mağdur olan Honda sahibi arkadaşlar için bir şeyler yapın,kimse mağdur olmasın...Bundan kazançlı çıkan yine Honda olacaktır dedim...Bana ne dedi biliyormusunuz...

''Honda sahipleri hakikaten muhteşem insanlar...Ben birkaç araç firmasında çalıştım, Hondadaki kadar birbirini kollayan müşteri görmedim...Yolda birbirini gördüklerinde tanımasalarda selam veren bir Hondada var...Birşeyler olacak herhalde,çok fazla şikayet oldu''dedi....

Anlayacağınız herkes destek verirse,mağdur olan arkadaşlara bir çıkar yol bulunur...
  • BU Honda nın elektronik posta adresi yok mudur ? Resmi siteye baktım ancak göremedim. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Nasıl ulaşacağız bilgisayardan biz bu Honda 'ya ya hu ? Arkadaşlar bu 6 yıl garanti olayı çok şık ancak yeni model civic alıp ta madur olan arkadaşlar olduğunu düşünüyorum . O konu hakkında bazı arkadaşlar değinmişler aracı satarken 2. elde , müşteri 6 yıl garanti sorarsa ve daha az bir fiyat ödemeyi önerebilir ve bu açıdan haksızlığa uğradıklarını düşünüyorum. İkinci haksızlık bence bazıları 6 yıl servis hizmeti alırken bazıları 3 yıl hizmet alacak . Aynı para ve aynı model araç olmasına rağmen günlerle ifade edilen bir süre önce alınması sonucu bazıları ücretsiz servisten yararlanacak. Herkese selamlar...
  • bilgi@honda-eu.com adresie atabilirsin. Ancak honda.com.tr deki bize ulasin formunu doldurursan daha cabuk donerler
  • bazıları da günlerle ifade edilecek zaman diliminde zamlı fiyattan satın alabiliyor. onların günahı ne, parasını zamanında toparlayamamak mı? bence bu işlemin tabi ki bir miladı olmalı 2007 1 ocak da uygun bir tarih. Ama birkaç hafta geriye doğru tolerans gösterilebilir. Honda da nitekim kendisine yapılan başvuruları geri çevirmeyecektir.
    aracın 3 yıl daha fazla garantili olması 2. el değerini çok da ciddi etkilemez. Bu açıdan geçen sene honda sahibi olanlar paniğe kapılmamalı.

Sonuçta garanti denilen şey nedir? neye karşı hangi şartlarda garanti kapsamı uygulanır. Bu net ve açık anlaşılmadan garanti süresi 5 yıl olmuş 10 yıl olmuş bana bişey ifade etmiyor. Benim merak ettiğim şey 5.5 senedir kullandığınız aracınız 6 yıl dolmadan bir arıza çıkarırsa ki mutlaka çıkabilir; "evet sayın müşterimiz aracınızda fabrikasyon bir arıza tespit edildi ve garanti kapsamında onarıyoruz ve hiçbir ücret talep etmiyoruz" diyen olur mu?

• Arkadaşlar bilmiyorum haberiniz var mı ama, Hondanın resmi sitesinde 1 ocak oncesi araç alanların ucret karsılıgı 6 yıl garanti hizmeti alabilecekleri hakkında calısma yurutuldugu belirtilmiş. İnşallah olurda mağdur arkadaşlarımız faydalanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the patriot -- 7 Mart 2007; 13:38:51 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.