Şimdi Ara

HONDA HR-V(ANA KONU) (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.188
Cevap
24
Favori
99.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana da bugün Honda bayi ay başında gelecek araçlar %4-5 zam ülı olacak dedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

Resimdeki uyarı geldi. Kullanım kılavuzuna baktım nedir diye, lastikte hava azalmış.

Sürücü koltuğunun yanındaki kapı eşiğinde değerler yazıyor, ön lastikler hem yüklü hem yüksüzken 2.2 PSI, arka lastikler yüksüzken 2.1 PSI, yüklüyken 2.5 PSI olması gerekiyor. Aracı aldığımızda içinde verdikleri çakmaklıkla çalışan kompresörün göstergesine bakarak verilen değerlerden 0.1 PSI fazla hava bastım tüm lastiklere ama uyarı gitmedi Bugün bir tane lastik basınç ölçer alıp tekrar deneyeceğim.

İçinde verdikleri kompresörü beğendim, yolda vs. acil bir durum olduğunda hızlıca şişiriyor lastikleri, benzinci aramaya gerek yok.
    Hocam kompresör nasil bir şey? bizim arabada lastik tamir kiti diye bir şey verdiler kompresör yok sanırım 🤔

• quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

Resimdeki uyarı geldi. Kullanım kılavuzuna baktım nedir diye, lastikte hava azalmış.

Sürücü koltuğunun yanındaki kapı eşiğinde değerler yazıyor, ön lastikler hem yüklü hem yüksüzken 2.2 PSI, arka lastikler yüksüzken 2.1 PSI, yüklüyken 2.5 PSI olması gerekiyor. Aracı aldığımızda içinde verdikleri çakmaklıkla çalışan kompresörün göstergesine bakarak verilen değerlerden 0.1 PSI fazla hava bastım tüm lastiklere ama uyarı gitmedi Bugün bir tane lastik basınç ölçer alıp tekrar deneyeceğim.

İçinde verdikleri kompresörü beğendim, yolda vs. acil bir durum olduğunda hızlıca şişiriyor lastikleri, benzinci aramaya gerek yok.
    Hocam kompresör nasıl bir şey? bizim arabada lastik tamir kiti diye bir şey verdiler kompresör yok sanırım 🤔

• drtarik kullanıcısına yanıt
    Bagajda sağ tarafta kapağı açınca orada kriko, kompresör falan var. Kare şeklinde küçük bir şey ama iyi iş görüyor. Hatta o bölmede tam uyacak şekilde yeri de. O bölmenin üstündeki kısmın kapak olduğu belli değil, bagaj kapağını kaldırınca sağda hemen, çekip kaldırın. Bulamazsanız resim çekip atayım buraya.
  • Honda ile görüştüm. Kesin bilgi olmamakla birlikte 2019 modelde bazı değişiklikler olabilirmiş. Yurt dışında ocak ve şubatta tanıtılan güncelleme ile yenilenen tasarım, ön panjur revizyonu ve içeride de apple car play içeren daha güncel bir infotainment sistemi gelebileceği yönünde. Turbo içeren bir motor da olası. Bu durumda 2018 de aracı olduğu hali ile stokta bulur bulmaz almak ile 2019 model için nereden baksak en az 9 ay beklemek arasında kaldım.

9 ay sonra fiyat 170 bin ₺ bulur veya geçer herhalde. O fiyat farkına beklediğim değişiklikler değer mi? Bence değmez. Sizce?

• Crv fiyatına bakarak sene sonuna kadar Hrv fiyatının o civarlara yaklaşması çok büyük ihtimal..Belirttiğiniz yenilikler için açikcasi bu fark verilir mi ben olsam vermezdim..

• Teşekkürler değerli görüşünüz için. Az önce Seat Ateca’yı inceledim. Excellence ve FR Standart donanımları HRV nin sunduklarından çok uzak. Pek çok şey opsiyon.

En iyisi hemen kaporayı verip sıraya girmek galiba HRV için.

• Hr-v nin en güzel özelliği donanım olarak herseyin olması...olsaydı dediğim olmayan tek sey otomatik bagaj kapağı...o da sonradan taktırılabiliyor..

• Elektrikli bagaj kapağı çok iyi olurdu gerçekten. Nerede yaptırılıyor acaba? Garantisi devam ederken sorun olmaz mı? Şimdiden havaya girdim ama haziran’da gelecek olanlar bile çoktan satılmış. Aracı alayım da hayırlısıyla..

• Autotrunk isimli bir firma var..garantiyi bozmuyor yakında bakıcam bilgi veririm..yaklasık 2-2.500 tl arasi maliyeti var sanirım..

• Teşekkürler

• Forumdaki 2016-2018 HRV kullananların araç renkleri nelerdir? En yaygın olarak tercih edilen rengi öğrenebilmek isterim. Katalogdan maviyi beğenmiştim ama videolardaki gerçek ton biraz koyu geldi bana. Sanki aracın çizgilerini biraz bastıryor koyu renkler. Benim favorim beyaz, 2. Tercihim ise kırmızı.

• Benimki füme..bence en yakişan renklerden biri...bir tanıdıgımızda gümüş gri var o da çok hoş bence

• Hayırlı olsun bugünden itibaren 140.750 oldu piyasada olmayan aracın fiyatı.

• Piyasada araç olmadığından Mayıs ayında sadece 5 tane satılmış..Honda Türkiye Hr-v getirse satacak ama getirmiyor aracı nedense

• HRV olmadığı için Suzuki Vitara 1.4S’e yöneldim. Hatta neredeyse alacaktım. Başka da alternatif yok o fiyatlarda. Galeride gayet güzel görünüyor. Üst donanım. Derken onda 142.000 oldu dün. Pes artık. Fiyatlar inanılmaz şişti. Sonra da ikinci eli kötü, çok değer kaybediyor diyorlar. Aslında sıfırının fiyatı saçma olduğu için herşey.

Test sürüşü çok az fikir veriyor ama bana 5-6 yıl sorunsuz kullanılabilecek kalitede gelmedi araç. Yakıt tüketimini kullanıma göre çok farklı sonuçlar verebilir gibi. Motor ve mekanik olarak sorun yaşatmayabilir ama herşeyde pek bir tasarrufa gidilmiş. Başka türlü 1150 kg civarında nasıl olabilir. Onun forumlarını da inceledim.

Araç kullanıcısı, beklentiyi iyice düşürmüş bir grup. Bunsayede memnunlar vitaradan. Araçta yoksa ben yaparım zihniyetiyle neredeyse hepsi modifiyeci olmuş :)

Çok sinir bozucu bir durum... alternatif yok şöyle parasının hakkını verebilecek.

Ciddi ciddi jazz almaya doğru ilerliyorum. Performans beklentim yok çünkü. Sakin sakin kullanırım. Maliyeti düşük, güvenli ve keyifli olsun yeterli.

Aynı donanımı seçtiğim seat arona gibi basit bir aracın bile fiyatı uçuyor. Standart FR 130 dan düşük görünse de, jazz’daki herşeyi seçince fiyat 160’ları buluyor. Donanıma eklenen ÖTV yüzünden. Ağzım açık kaldı.

Kia, hyundai, opel, seat, suzuki, vw, ford vs hepsine baktım.

Jazz donanımında olup 100 bin bandında veya yakın olan alternatif yok. Bir arkadaş yazmıştı, “ Aynı özelliklerde olup birkaç cm yüksek diye neden 40 bin fark vereyim? “

• Anahtarsız giriş,geri görüş kamerası,kararan arka camlar,güvenlik sistemi alarmi,panaromik açılabilir cam tavan,ve araç yüksekliği , tavan ray ve spoiler....jazz ile hr-v arasındaki temel farklar...40bine değermi? Bu size kalmış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevimlican1903 -- 5 Haziran 2018; 14:27:58 >
  • Anahtarsız giriş ve çalıştırma ( 2018 jazz’da var)

geri görüş kamerası ( 2018 jazz’da var)

karartılmış arka camlar ( 2018 jazz’da var)

güvenlik sistemi alarmi ( net bilmiyorum )

panaromik açılabilir cam tavan,ve araç yüksekliği , tavan ray ve spoiler. ( 2018 jazz’da yok)

Ayrıca orta komsol ( güzel bir kol dayama , başarılı bölmeler vs) ( 2018 jazz’da yok)

Kararan iç dikiz aynası ( 2018 jazz’da yok)

40bine değermi? ...

Bugün denedim ikisini de gözlemledim. Serviste jazz ve HRV test aracı vardı..

Jazz’da CVT’yi ciddi anlamda unutmuşum onu gördüm. Dsg’den inip kullanımca beceremedim sanki. Jazz’ı ivemelendiremedim. Sanki hız limitleyiciyi açmışım ve set edilen hızı geçmiyor ne kadar bassam da gaza. Sorun bendedir. Öğrenirim dedim.

Jazz’ın içi sanki carting arabasına araç koltuğu takılmış gibi hissettirdi. Ama söylediğim gibi 10 dk önce passatta inmiştim. Ondandır.

Ama HRV’ye binince.. Hoşuma gitti. Daha güvende hissettirdi. Çok şık ve konforlu. Nasıl gıcık oldum araç gelmemesine bir daha. 40 bin fark hala değmez ama bence. Zaten gelmiyor ve fiyat da artıyor. 2. El baktım İstanbul’da şöyle düşük km’li çok temiz beyaz renkli de bulamadım.

Herşeyin hayırlısı.

Artık başka bahar’a.. Allah büyük.. belki yeni kasası vardır kısmetimizde.

Saygılar , sevgiler

• Haziran da gelecekti bayilere...son durum nedir?

• Yine gelmedi ,haziranda da gelmiyor, sonbahardaki makyajlı kasa üretimi öne çekilmiş,o yüzden üretimi azaltıp durdurdular bilgisi verdi bayii.Temmuzda makyajlı kasa gelebilir dedi.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.