Hybrid hrv inceleyeceğim istanbulda bir bayii varmıdır nereye sorsam yok ellerinde < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
HONDA HR-V(ANA KONU) (54. sayfa)
-
-
Çoğu bayide test araçları mevcut.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Avrupa yakasında bulamadım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2015 - 2019 kasalardaki beyaz rengin boya kodu nedir acaba? Benim araçta sürücü kapısı altındaki etiketin yarısı kopmuş, farklı bir yöntem var mıdır boya kodunu öğrenmek için? İnci beyazı diye geçen boya sanırım, simli beyaz...
-
-
Merhaba,
Benzin filtresi değişimi yanı sıra başka bir işlem yapıldı mı?
Buji ile ilgili olabilir gibi geldi bana bahsettikleriniz...
-
Rica ederim, çözüm bulunca tecrübenizi paylaşabilirseniz hepimiz için yol gösterici olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar merhaba,
2017 model H-RV ile aranıza katıldım ben de. 54 bin kilometrede bütün bakımları yetkili serviste yapılmış bir araç nasip oldu. İlk izlenimlerim harika, motor konusunu hiç dert etmiyorum çünkü öyle aman aman basan birisi değilim. Önemli olan konfor. Önceki araçlarım sırasıyla Clio, Civic, Civic idi. Honda motora yabancı değilim yani. Forumda gördüm, multimedya sistemini downgrade edip yandex, spotify gibi uygulamalar yüklenebiliyormuş. Tabi mesajlar eski olduğu için şu anki durumları nedir bilemediğim için bir sorayım dedim. Sizce değer mi?
Ayrıca aracın balataları bitmek üzere, dün yetkili servisten diskler dahil bütün disk ve balataların değişimine 20 bin + işçilik fiyatını öğrenince dumura uğradım. Garantisi 2023 Aralık ayına kadar devam eden bir araçta başka balata kullanmak sıkıntı yapar mı?
Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi rica ediyorum. Teşekkür ederim.
-
Hayırlı olsun aracınız, kazasız belasız binmek nasip olsun.
Balata fiyatı çok abartı geldi bana, dışarda yaptırın bence, garanti bozacak bir durum oluşacağını sanmıyorum.
Multimedyayla ilgili olarak ben de kurcalamak istiyorum ama henüz vaktim olmadı. Spotify yükleseniz de yine telefon bağlamak durumunda kalacaksınız, bir avantajı kalmayacak telefondan spotify açmakla... Ama ekran temasını değiştiren uygulamalar gördüm drivemode vb. birkaç tane, android 4.0.4 uyumlu olanlardan denemek istiyorum açıkçası.
@rock steady teşekkür ederim sağ olun. disk ve balata ön ve arka toplam fiyatı. honda marmara verdi bu fiyatı. kampanyalı fiyatıymış ayrıca. :) Yetkili servisler biraz sapıttı sanırım. Aldığım aracın şanzıman yağını 40 binde değiştirmişler. 50 binde değiştirelim garantide sıkıntı olmasın deyip yine değiştirmişler. Garip. Sırf 2023 sene sonunda bitecek garanti için 18 bin + işçilik fazla vermek istemiyorum açıkçası.
Downgrade işlemi kolay. Aslında dediğiniz gibi sonuç olarak internet isteyecek, ancak belki destekliyorsa çevrimdışı şarkılar için sürekli bağlamak gerekmeyebilir.
-
Servisler her ne kadar profesyonel görünse de zaman zaman para kazanmaya yönelik kurnazca hareketler sergiliyorlar diye düşünüyorum, özellikle de karşılarında yapılacak işlemin niteliğini ve gerekliliğini sorgulayan bir kullanıcı yoksa...
Fazla da bızıklamaya gelmiyor bu tip tabletler, elimizde kalabilir diye çekiniyorum esasen 😁
Tabi ki çok dikkatli olunması gerekir. İşim gereği bir çok ürünün downgrade ve upgrade'ini yapıyorum. Çok nadir de olsa sistem çökebiliyor. Konsol tarzı kablolarla bağlanıp ciddi komutlar yazdıktan sonra düzeltebiliyoruz ancak bu multimedya sistemi için nedir ne değildir çok bilmiyorum. Eski sahibi serviste güncellendiğini söylemişti haritanın ancak dün beylikdüzü'nde çok hatalı yerleri vardı. Bu sebeple yandex'i yüklemek isterim.
-
3 farklı arabanın navigasyon sistemlerine harcadigim çaba ve zaman neticesinde öğrendim ki en iyi navigasyon telefondakidir. Bu sebeple tüm dertlere derman olacak 50 tl'lik bir mıknatıslı telefon tutucudur 😁
Hocam kaşıntı tuttu, downgrade ettim. Downgrade ederken herhangi bir sorun yaşamadım ancak programları nasıl yükleyeceğimizi anlatan her adımı doğru bir şekilde yapmama rağmen hiçbiri stabil çalışmadı. Tekrar sıfırladım. Güncel RC7 versiyondan da oldum, tekrar upgrade ile ilgili hiçbir şey bulamadım.
Bugün itibariyle kesinlikle en iyi müzik ve navi uygulamalarınız telefonda. Test edildi, onaylandı.
-
Ne diyim, elinize sağlık 😁
Balatalar konusunda başıma harika bir olay geldi. Nereye sorduysam (ki çoğu forumlarda işaret edilen özel servisler) bu balataları yetkili serviste değiştirmem gerektiğini, sorun çıkarabildiğini söylediler. Ben de google maps'te dolaşırken Bahçeşehir'de 'Honda Alsancak' adında özel bir honda servisi keşfettim. Elli beş yorumdan tam puan almış bir usta, ismi Tamer usta. Aradım dedim böyle böyle, yetkili servis çok para istiyor, özel servisler de yanaşmıyor. Haklılık payları var dedi, ben daha önce hiç değiştirmedim ama bir araştırayım sana geri dönüş yapayım diyerek kapattı telefonu.
Çok geçmeden Tamer usta geri döndü ve yalnızca blue print balata takabileceğini mümkün mertebe en az sorunla kullanabileceğimi söyledi ve cumartesi olmasına rağmen gitti balatayı aldı ve beni çağırdı. Gittim yanına, servise girer girmez mükemmel bir yere geldiğimi hissettim. İlk defa bir özel servisi bu kadar temiz gördüm. Sonradan anlaşıldı ki Tamer usta eski askerlerdenmiş. Disiplini, titizliği, işçiliği bu yüzden mükemmel.
Balataları takarken muhabbet etmeye başladık ki normalde oto ustaları işlerini yaparken konuşmaktan pek haz etmezler ve dışarıda ya da bekleme alanında oturturlar. Tamer usta işine öyle bir bağlı ve sevgi ile yapıyor ki şaşırdım abi dedim sen Türkiye'de bu konuda teksin herhalde. Sadece balatalar için gittiğim yerde ustamın muhabbeti ve aracımın diğer kontrollerini de yapması sebebiyle iki saate yakın usanmadan ilgilendi ve muhabbet ettik.
Normalde aracın garantisi 2023 Aralık ayına kadar devam ediyor ama, ben bundan sonra Tamer Usta'dan şaşmam. Fiyat olarak da çok makul. Olur da başınıza böyle şeyler gelirse Tamer ustayı aramadan karar vermeyin. :)
Bu arada balata çiçek gibi oldu ses ve titreme yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.Gokhan -- 5 Aralık 2022; 10:36:6 >
-
Ben de multimedya sistemiyle ilgili bilgi vereyim.
Downgrade işlemi patlayalı uzun süre oldu çünkü 2017 model için bizim araçtaki sürüm Android 4. Güncel Android sürümü 12. Google bizdeki sürüme destek vermeyi bırakalı uzun zaman oldu. Yoksa aracı ilk aldığımda birkaç sene keyifli kullandım gerçekten CMDroid sitesinden indirdiğim programları.
CMDroid'in Facebook sayfası var. Abiler Portekizce konuşuyorlar ama otomatik çeviri çoğu zaman işi görüyor. Uzun süredir oraya üyeyim. Son mesajlardan birinde bir kullanıcı çoğu uygulamada sorun yaşadığını söyleyince onlar da benzer bir şeyler yazdılar. Yani Android sürümü çok eski, birçok yazılımda destek yok, boşa zorlamayın gibisinden bir cevap vardı.
Aracını yeni alanlara hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim. İleride sadece müzik ve arka görüş kamerası olarak kullanacak olsanız da birkaç yazılım indirip kurun bence, başta oynaması keyifli oluyor
Frenler için yetkili servislerin verdikleri fiyat akıl almaz. Ben 3. senede 600 lira gibi bir ücretle değiştirmiştim yetkili serviste. Ne oldu da 3 senede fiyat 35 kat arttı? Bunun enflasyonla, dolarla hiç bir şeyle açıklaması yok. Artık dışarıdan hizmet almanın vakti gelmiş demek ki, zaten bu yaz sonunda uzatılmış garanti de bitiyor benim için. @M.Gokhan'ın dediği bayi ya da birçok iş arkadaşımın memnuniyetle aracını götürdüğü Honda Radar özel servisi deneyebilirim. Daha önce kendilerine aracımı götürdüğümde "aracınızın garantisi devam ediyormuş, bitince bize gelirsiniz şimdilik yetkili servise devam edin" diyebilen bir servis bahsettiğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 6 Aralık 2022; 10:13:18 >
-
Öncelikle teşekkür ederim @Robinson Crusoe
Dediğiniz gibi ilk başlarda biraz heves ettik ancak geçen gün uğraşımda teyp kod istedi ve saatlerce kod aramakla, hondanın web sitesinde şase numarasını düzgün girmeme rağmen bulunamadı uyarısıyla uğraştıktan sonra 2 sn power tuşuna basıp açıldığında dumura uğradım. Bu sebeple hevesim kaçtı artık, şimdilik dikiz aynalarına takılan akrobatik telefon tutucu multimedya ve navi işimi fazlasıyla görüyor.
Yetkili servis benim en son uğrayacağım yer olur artık. Bahsettiğim ustayı kolay kolay bırakmam ki bu devirde böyle usta bulmak gerçekten zor. Ayrıca bahsettiğiniz servisin yorumlarına bakınca internetten kanaat notlarını verdim gibi, onlara özel bir forumda başlık bile var. Honda Alsancak'tan şaşmayın.
Aksesuarlar konusuna da değinmek isterim. Aracın kışlık paspası olmadığı için rizline paspas aldım ve tam uydu. Gayet hoşuma gitti. Ayrıca aldığım adam pandizot verilmediğini söyledi, internette ufak bir araştırmayla muadilini yapan bir firma buldum gayet şık ve yeterli. Sizlerin önerebileceği, HR-V için güzel aksesuarlar var mıdır?
Bir de modelin yabancı bir forumu var oradan da sordum buradan da sorayım. Bu multimedyayı tekrar RC7 sürümüne çıkartabilmem için gerekli dosyaları nereden bulabilirim? RC8 destekliyor mu bir de? Bu konuda bilginiz var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.Gokhan -- 7 Aralık 2022; 14:11:1 >
-
Bende sadece ekstra ön-arka kamera var. Viofo marka aldım forumda bilgisi verilen, gayet güzel, yeni modelleri de çıkmış sanırım. Takmanızda fayda var.
Alsancak yeni bir bayi sanırım, önceden yoklardı listede. Hatta İzmir zannettim siz yazınca. Bu yaz yıllık bakımda bir denerim.
Diğer sorunuzu bilmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pandizot için link verebilir misiniz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X