Şimdi Ara

Honda Jazz Buluşma ve Dayanışma SAYFASI (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.211
Cevap
53
Favori
112.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ne söylesen haklısın...
    Dün servis memnuniyet anketi için aradılar. Bekleme süresi dışında memnun olduğumu söyledim.
    Fakat bundan sonraki bakımlarda, hafta içi götürmeyi düşünüyorum.Bekleme süresi biraz daha azalır diye tahmin ediyorum.
    Hafta sonu olması nedeniyle tüm liftler doluydu.Hafta içi bu derece yoğun olmaz herhalde.
  • İşçilikleri biraz özensiz diyebilirim.
    Ingiltere ve Çin'den geliyor araçlar.2011 ve altı genellikle Ingiltere üretimi.Arada bariz farklar ben göremedim.En ayırıcı fark lastikleri. Ingiliz üretimi olanlarda Dünya, diğerlerinde Bridgestone veya Michelin oluyor, ki zaten ikinci el olunca 3 vakte lastik değiştireceksiniz.Michelin de Dünya da birbirinden beter serilerle geliyor, Bridgeston ise Turanza olduğundan biraz daha evla kalıyor.
  • Arkadaşlar 2007 jazzımın orijinal lastikleri 185 55 15 ve ben geçen sene bu lastikleri zor zahmet arayıp bularak İzmirde taktırmıştım. Manisada dolaştığım lastikçiler bu ebatta lastiklerin her araçta kullanılmadığı için ellerinde olmadığını söylemişlerdi.Tanesi 180 tl den Pirelli P1 Cinturato taktırdım. Forumun ilk sayfalarında lastik ebatları ile ilgili bir kaç şey söylenmiş ama güncel kalması nedeniyle soruyorum. Acaba araca daha kalın yanaklı lastik takılıyor mu? Taktıran var mı? Çünkü 55 yanak benim aracı kullandığım yerlerde mevcut olan bazı stabilize yollarda, çukurlu ve tümsekli yollarda konforu baya düşürüyor ve çok ses yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademsin -- 10 Nisan 2014; 16:56:38 >
  • 2004 jazzimi gecen sene aldigimda lastiklerini yeniletmistim ve 175-65-14 ölculerinde yani orijinal boyutta olanlarini taktirmistim. 55 yanak konforu biraz azaltabilir ama yol tutusunu artirir ama bariz bi artis olmayacagi gibi konforu da cok onemli miktarda azaltacagini sanmiyorum. Bence hic degisiklik yapmayin. Jazz in genel sorunu zaten hafif bozuk yollarda cok ses yapmasi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SonNn_ S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için aslında haklısın ama malum yollar bozuk olunca dediğin gibi aracın ses yapması kötü bir durum. Sıcak asfaltlı yollarda bir sorun yok mesela ama biraz taşlı asfaltta da ses artıyor. 65 yanak lastiklerde daha az ses alır içeri gibime geliyor.
  • ademsin kullanıcısına yanıt
    Adem 2 sayfada var 195.55.16

• forsa kullanıcısına yanıt
    Doğrudur abi okumuştum o sayfayı daha önceden, benim tek merak ettiğim yanak kalınlığı olarak 55 yanak değil de 65 ya da 70 kullanılıp kullanılamayacağı idi. Yani teknik olarak araç müsaade ediyor mu? Davlumbaz, çamurluk mesafesi filan babında. Dediğin gibi 55.16 yaparsak bu sefer jantları büyütmek icap edecek çünkü benim jantlar 15 inch, yanaklar da yine ince olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademsin -- 10 Nisan 2014; 18:40:56 >
  • ademsin kullanıcısına yanıt
    Adem 15 jantı araştırmadım yanlış bilgi vermeyeyim.Ben eskiden lastikciye gider cıkma şastik taktırarak denerdim veya lastikçiyi dinlerdim. Ecü felanvar. Adem sana kolay gelsin:)
    Son arkadaş mesajı yazdıktan hemen sonra gördüm 14 degil 15 inç miş.Bizim jantlar 16 inç. 14 de 60 yükseklik oluyor. Yanlış anlamışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 10 Nisan 2014; 23:00:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forsa

60 kalınlıgında takan olmuş sürtüyor bilgin olsun.

Nasıl sürtüyor ki. orijinali zaten 175-65-14 .
  • forsa kullanıcısına yanıt
    Eyvallah abi neyse şimdilik lastikler daha 1 yıllık, ilerleyen zamanlarda düşünürüz artık. Aslında bir arkadaşım karıştırdı kafamı, 16 jant fiestayı tutup 14 jant yapıp yanak kalınlığını artırdı araba bizim yollarda daha sessiz ve rahat gitmeye başladı. Elbette konforla yol tutuşu ters orantılı bunu da düşünmek lazım.
  • arkadaşlar lastik konusunda ben de muzdaribim; bir lastiğimde küçük bir yarık var en azından 2 adet alıp değiştirmeyi düşünüyorum. yalnız sorun benden önceki sahibi;
    175 65 15 olan lastik ebatını 185 60 15e çevirmiş, bu ebatta lastikler pahalı geldi ara bi ölçü sanırım. (geçen yıl astra h a 205 55 16, 150 liraya lastik aldım ona istinaden)
    velhasıl, ebat marka desen fiyat tavsiyelerinizi bekliyorum.
    aracım 2009 ls (yeni kasa joy).
  • Evet doğru ara ebattaki lastikler daha pahalı zira ben orijinal ölçüdeki 15 inch lastikleri (yukarıda da yazdım 185 55 15) 16 inch fiyatından daha yükseğe aldım. Ancak sen yalnız iki lastik değiştireceksen bu sefer arka ve önlerde hafif te olsa uyumsuzluk olur haberin olsun.
  • Arkadaşlar merhaba... Forum uyuyor bir kaç gündür.. uyanın....Boğaz kelebeği temizliği yaptırmak istiyorum malum lpg li benimkisi.. Düzenli olarak yaptırılması gerekiyormuş sanırım. Geçen sene yaptırmıştım özel bir serviste ama kafama takılan bir soru var bazı yerlerde boğaz kelebeği ve rölanti motoru temizliğinden sonra bilgisayarda optimizasyon yapılması gerektiği yazıyor kafam karıştı tecrübeli arkadaşlar yardım edin.
  • @insaat2121 SEN Jazz konusunda yetkili bi abiye benziyorsun

2015 yılında jazz gelir mi acaba ? bilgin var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademsin

Arkadaşlar merhaba... Forum uyuyor bir kaç gündür.. uyanın....Boğaz kelebeği temizliği yaptırmak istiyorum malum lpg li benimkisi.. Düzenli olarak yaptırılması gerekiyormuş sanırım. Geçen sene yaptırmıştım özel bir serviste ama kafama takılan bir soru var bazı yerlerde boğaz kelebeği ve rölanti motoru temizliğinden sonra bilgisayarda optimizasyon yapılması gerektiği yazıyor kafam karıştı tecrübeli arkadaşlar yardım edin.

Dediğiniz gibi bu aralar uyumak değil de, meşguliyetten pek vakit ayrıma imkanı bulamıyoruz desek daha doğru olur sanırım :)

Belirttiğiniz konuyu ilk defa sizin yazınızla öğrendim ve nette biraz bakındığımda, servis haricinde bireysel olarak ta halledilebiliyormuş ancak optimizasyon gerekebiliyormuş. Böylesi bir sıkıntıya mahal vermemek için aşağıda linkini de bilginize sunduğum sitede gerekirse işlemi yapmadan evvel akü bağlantısını sökün diye bir öneri de gördüm ancak yine aşağıda bilginize sunduğum youtube linkinde yer alan videoda da aküyü sökmenin sadece müzik çaları kitleyeceğini belirtmişler. Sistemin kendisini yeniden programladığını, aşamaları ve temizlik sonrası yapılması gerekenleri de belirtmişler.

http://www.fitfreak.net/forums/1st-generation-gd-01-08/79633-cleaning-throttle-body.html
    http://www.youtube.com/watch?v=eL-uit3If4Q

Elbette konuyla ilgili tecrübeli arkadaşlarımız vardır. Benim ki nacizane yardımcı olabilme çabası diyebiliriz sadece :)

Tüm dostlara keyifli, kazasız, belasız sürüşler dilerim.

Selamlar,
    Erkan

• Tüm dostlara keyifli, kazasız, belasız sürüşler dilerim.

Selamlar,

Kemal
  • quote:

Orijinalden alıntı: halley yıldızı

@insaat2121 SEN Jazz konusunda yetkili bi abiye benziyorsun

2015 yılında jazz gelir mi acaba ? bilgin var mı ?

Yok... nerde... ben Jazz konusu ve yetkili bi abi..... :)))

2015 yılında Jazz gelir mi valla bilemiyorum. Bu Honda'nın stratejisi anlaşılmıyor. Gelmesini ümit ediyorum. Umarım gelir ve yeni kasasıyla tanışırız. :)
  • zenginoglu Z kullanıcısına yanıt
    Zengin Nim senin yazdıgını görünce caucass abi ortama aktı.
    Verdigin bilgiler için teşekürler.
    İnşaat abi büyüksün :)
    Saygılar.

• İcimizden biri bir cesur ciksada mugen spoiler nasıl buluruz nerden alırız bir söylese

• quote:

Orijinalden alıntı: forsa

Zengin Nim senin yazdıgını görünce caucass abi ortama aktı.
    Verdigin bilgiler için teşekürler.
    İnşaat abi büyüksün :)
    Saygılar.

mevzuu arıyorum ortama duhul etmek için
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.