Bildirim
Honda Jazz Buluşma ve Dayanışma SAYFASI (15. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Çok güzel bilgiler teşekürler.
honda jazın sw sivar fakat ülkemize gelmiyor.
105 lik miydi 100 lükmüydü motor hacmi.. Transporterlere bakın 350 400 kuruş yakıyor km de . otomatikleri de var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 28 Mart 2014; 17:26:01 > -
Honda'nın Japonya'daki internet sitesine girdiğiniz zaman sizin de belirttiğiniz gibi pek çok alternatif model var MPV ve benzeri sınıfında. Ama Türkiye'deki piyasa şartlarını bildiklerinden bu tür modelleri getirmeyi hiçbir zaman düşünmeyeceklerinden eminim. Bizde varsa yoksa C segment sedan otomobiller revaç görüyor. Şunun şurasında son birkaç yıldır insanlar MPV ve SW sınıfına ilgi duymaya başladı ama hala gereken değeri gördüğünü söylemek çok zor.
@adm155 @forsa -
Nediyelim. Herkes elindekinin kıymetini bilsin. Arkadaşa yanyatmış bir jazz aldık bir sürü neden den dolayı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sene 2010... Evleneli bir yıl olmuş ve 5 yıl boyunca kullandığım 2002 model VW Polo marka manuel vites aracımı eşimin kullanamaması nedeniyle değiştirmeye karar vermiştim. Araştırmalarım sonucunda otomatik vitesli araçlar arasında en doğru seçimin (bugün de olduğu gibi) Honda Jazz olduğuna kanaat getirip Mayıs 2010'da bir Pazar sabahı VW Polo'mu Ankara'daki açık oto pazarına götürüp 2 saat içinde satarak eve dönmüştüm. Tabi burada hesap etmediğim şey tıpkı günümüzde olduğu gibi Jazz'ın o zamanlar da çok tutulan bir araç olması ve ilanlarda çok fazla yer almamasıydı. Nitekim aradığım özellikteki aracımı bulana kadar tam 3 ay beklemek zorunda kaldım ve hala kullanmakta olduğum 2007 model Elite aracımı Temmuz 2010'da piyasasının da üzerinde bir bedel ödeyerek satın aldım. O zaman yaşadığım bu olay bana ciddi bir ders olduğu için, şu sıralar araç değişikliği planlarım olsa da alacağım araca karar verip kaporasını vermeden kesinlikle mevcut aracımı satmayacağım. Çünkü bir kere alıştıktan sonra arabasız kalmak çok kötü birşey.
Saygılarımla.
-
-
Arkadaşlar elite cvt jazz arıyorum. Satmak isteyen olursa görüşelim lütfen. -
Ders alıp gelecek te uygulamak çok güzel..
Benim de yeni şeyler ögreniyorum .. uzun olacak diye yazmadım senin yazını görünce ögrendigimi ögretme hisi agır bastı..
Tasarım mühendisi arkadaş abi araştırdım senin araçdan almak istiyorum peşinat param 9 binlira daha önceden 3 araca expertiz yaptırdım şasesi veya motoru dağılmış araçlar çıktı bana kazayapmış fakat motor ve şasesiyle oynanmamış honda jazz bula bilirmisin..
Bulduk araca sağ arka köşeden çarpılmış ve araç şöför tarafına yatmış .. iki kapı degişmiş hava yastıkları açılmamış aracı aldırdım arkadaşa 2012 model 2011 son günleri trafige cıkmış 13 binde
çogu aracın şeklini begenmedigi ve otomatik konusu eşininde kulanmasını istedigi aracı 2400 tl kasko yaptırdı çogu yer kasko yapmıyor ve bagzı bankalar kredi cıkarmıyor ziraat gibi.
Hayatım da ilk defa bir arkadaşıma büyük kaza yapmış bir araç aldırmanın şokunu yaşıyorum.. Ama arkadaşım sevinç den ne yapacagını bilemiyor.. çok mutlu
-
Verdiğiniz örnek Jazz sevdasındaki son nokta olsa gerek
Merak ettiğim şey kasko fiyatının yüksek olma nedeni. Bahsettiğiniz kaza nedeniyle mi bu kadar yüksek bir bedel çıkarmışlar kaskodan? -
Evet.
Daha yüksek idi pazarlık ile bu fiyat.. -
Hem aracın yan yatmış bir araç oluşu nedeniyle bir sonraki satışta yaşanabilecek muhtemel sorunlar, hem de ortalamanın çok çok üstünde bir yıllık kasko bedeli birlikte değerlendirildiğinde aracı almak büyük risk ve cesaret ister bence. Arkadaşınız umarım kısa vadede elinden çıkartmayı düşünmez ve çok uzun yıllar boyu kullanmayı planlar.quote:
Orijinalden alıntı: forsa
Evet.
Daha yüksek idi pazarlık ile bu fiyat..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gone With The Wind -- 3 Nisan 2014; 11:47:04 > -
Merhabalar arkadaslar. Haberi olanlar vardir. 6 Nisan' a kadar Honda'nin ücretsiz check up ve parca degisimlerinde indirim kampanyasi mevcut. ben de aracimin 10 yasinda olmasi sebebiyle hazir boyle bir kampanya varken ve yetkili servislerin parasiz selam bile almadigi bir ortamda bir check ip yaptirmak istiyorum. Tamirati veya degisimi gereken parca Cikarsa da su an ödeyebilecegim bir fiyat olursa da yaptirabilirim. Ama asil amacim iyi bit kontrolden gecmesi. Araci satin aldigim gunden beri ince detayli bir kontrol olmadi. En son frenler icin ustaya goturmustum ve o da frenler harici detyali incelemedi haliyle. Umarim Honda yetkili servisinde bilgisayarli olsun ustaliklari olsun nokta nokta bir kontrolden gecer arac. Daha once hic aracinizi yetkili serviste check up a goturdunuz mu? Bu hususta bilmem gereken bir şey var mı ?
Serdar .. Herkesin kendine göre haklı oldugu bizim deger yargılarına tes düşen gerceklerden biri..
Uzun vade de satmayacak aracı.
adam demişya .
--- İstanbul aşkım ile benden ne istiyorsun?
--- Banada ona baktıgın gibi baksana !!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 4 Nisan 2014; 11:05:05 > -
Arkadaşlar bende elite cvt jazz arıyorum. Satmak isteyen olursa görüşelim lütfen.
Aslında ücretsiz check-up mantıklı gibi duruyor. Honda servisleri değiştirilecek parça bulabilmek için canla başla aracın heryerini araştırıyor . Geçen sene aldığım 20007 jazz ımı senin gibi düşünerek yetkili servise götürdüm ve bana toplamda 2200 tl fiyat çıkardılar. Buna 60.000 km bakımı, motor, şanzıman ve fren yağları, akü, ön iki disk değişimi, arka disk taşlama ve balata değişimi, ön z rotları, aklıma gelen ve masraf tutan kalemler bunlardı. Ustaya ben bu arabaya 2000 tl masraf etmem aldığım paraya satar gider yeni modelini alırım dediğimde abi hemen alayım arabanı dedi. Şeytana uymadım ve Lahavle çekip bir bardak ta nescafelerini içip değişim listesinde yazdıkları tüm parçaları izmir oto sanayiinde harıl harıl aradım ve kendi bakımımı kendim yaptırdım iyi bir ustaya hem de yarı fiyatından daha düşüğe, kalan para ile 4 tane sıfır lastik aldım. Usta iyi ki bu kadar para vermemişsin servise dedi. Aracın yalnızca şanzıman yağı ve motor yağı yetkili serviste değişti. Bir de kumanda pili.. 10 tl aldılar benden kumanda piline kdv hariç. Ah ah yakınından geçesim gelmiyor artık yetkili servisin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: adm155
Aslında ücretsiz check-up mantıklı gibi duruyor. Honda servisleri değiştirilecek parça bulabilmek için canla başla aracın heryerini araştırıyor . Geçen sene aldığım 20007 jazz ımı senin gibi düşünerek yetkili servise götürdüm ve bana toplamda 2200 tl fiyat çıkardılar. Buna 60.000 km bakımı, motor, şanzıman ve fren yağları, akü, ön iki disk değişimi, arka disk taşlama ve balata değişimi, ön z rotları, aklıma gelen ve masraf tutan kalemler bunlardı. Ustaya ben bu arabaya 2000 tl masraf etmem aldığım paraya satar gider yeni modelini alırım dediğimde abi hemen alayım arabanı dedi. Şeytana uymadım ve Lahavle çekip bir bardak ta nescafelerini içip değişim listesinde yazdıkları tüm parçaları izmir oto sanayiinde harıl harıl aradım ve kendi bakımımı kendim yaptırdım iyi bir ustaya hem de yarı fiyatından daha düşüğe, kalan para ile 4 tane sıfır lastik aldım. Usta iyi ki bu kadar para vermemişsin servise dedi. Aracın yalnızca şanzıman yağı ve motor yağı yetkili serviste değişti. Bir de kumanda pili.. 10 tl aldılar benden kumanda piline kdv hariç. Ah ah yakınından geçesim gelmiyor artık yetkili servisin.
ben de aynı düşünmüştüm ama bugün işim çıktı gidemedim malesef. yarın da çok kalabalık olacak o yüzden vazgeçtim. artık bir ara sağlam scheck up yapan bir yer olursa uygun fiyata götürürüm.
-
Ayrıca yukarıda yazdıklarımdan kimse yetkili servis düşmanı olduğumu sanmasın bundan önce sattığım hyundai araçlarımın bakımlarını zamanında yetkili servislerde yaptırıyordum. hadi bu aracım da baştan servise sokalım ve bundan sonra yetkili servis bakımlı olsun diye götürmüştüm arabamı ama honda da bu kadar yüksek maliet beklemiyordum. Honda yetkili servisten soğuma nedenlerimi yukarıda da belirttim ama birkaç maddede daha durumu izah etmem gerekirse,
---Motor yağı değişimi için geçen sene benden tam 237 tl para aldılar ve ben dün tam sentetik yağımı kendim alarak bu işi 95 tl ye yaptırdım.
---Bir akü değişimi için işçilik hariç 180 tl para istemişlerdi servis orjinal olarak yuasa kullanıyor ben 120 tl ye mutlu akü taktırdım
---60.000 km bakımı için e arabanız daha önce bir müddet servise uğramadığı için 800 tl ye yapacağız bundan sonraki peryodik bakımlarınız 400-450 tl civarında olur demeleri....
---Daha önceden yazmıştım ama önce ön ve arka disk ve balata değimlerinin yapılması gerektiğinin söylenmesi, sonra ellerinde arka disklerin bulunmayışı nedeniyle e efendim değişmesi gerekmezmiş taşlanması yeteliymiş demeleri vs. vs. başınızı ağrıttım ama aracımdan çok memnunum zaten 7 yaşına girdi varsın olsun servis bakımlı olmasın, ben ona gözüm gibi bakıyorum zaten.
-
Arkadaşlar bakım kampanyasından bahsetmişsiniz sanırım. Vaktim yok mesajları okumadım. Telefonuma mesaj gelmişti kampanya süresi uzatılmış ama tarihini hatırlamıyorum. Mesajı da silmişim. Bir sorun isterseniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: adm155
Ayrıca yukarıda yazdıklarımdan kimse yetkili servis düşmanı olduğumu sanmasın bundan önce sattığım hyundai araçlarımın bakımlarını zamanında yetkili servislerde yaptırıyordum. hadi bu aracım da baştan servise sokalım ve bundan sonra yetkili servis bakımlı olsun diye götürmüştüm arabamı ama honda da bu kadar yüksek maliet beklemiyordum. Honda yetkili servisten soğuma nedenlerimi yukarıda da belirttim ama birkaç maddede daha durumu izah etmem gerekirse,
---Motor yağı değişimi için geçen sene benden tam 237 tl para aldılar ve ben dün tam sentetik yağımı kendim alarak bu işi 95 tl ye yaptırdım.
---Bir akü değişimi için işçilik hariç 180 tl para istemişlerdi servis orjinal olarak yuasa kullanıyor ben 120 tl ye mutlu akü taktırdım
---60.000 km bakımı için e arabanız daha önce bir müddet servise uğramadığı için 800 tl ye yapacağız bundan sonraki peryodik bakımlarınız 400-450 tl civarında olur demeleri....
---Daha önceden yazmıştım ama önce ön ve arka disk ve balata değimlerinin yapılması gerektiğinin söylenmesi, sonra ellerinde arka disklerin bulunmayışı nedeniyle e efendim değişmesi gerekmezmiş taşlanması yeteliymiş demeleri vs. vs. başınızı ağrıttım ama aracımdan çok memnunum zaten 7 yaşına girdi varsın olsun servis bakımlı olmasın, ben ona gözüm gibi bakıyorum zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: nighty
Tavsiyeler uzerine ikiler ve ada honda servislerini aradim Disk ve balata degisimi icin.
Ikiler honda 4 disk ve balata icin 685 tl fiyat verdi.
Ada honda kafami karistirdi. Arka disk degismez diyorlar. On arka balata ve on disk icin toplam 520 tl fiyat verdiler.
Bu arka diskin degismemesi olayi dogru mu? ilk defa duydum.
Arka disklerin değişmeyeceğine dair daha önce @nighty'nin de bahsettiği bir durum vardı. Sanırım orada da ellerinde yedeğinin olmaması nedeniyle değişmeyceğini söylemişlerdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gone With The Wind -- 4 Nisan 2014; 15:56:10 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: SonNn_
ben de aynı düşünmüştüm ama bugün işim çıktı gidemedim malesef. yarın da çok kalabalık olacak o yüzden vazgeçtim. artık bir ara sağlam scheck up yapan bir yer olursa uygun fiyata götürürüm.
Yalnız, özel servislere gideceksen dikkat et ücretsiz check up deyip araca bakıyorlar, şu değişecek bu değişecek deyip söylüyorlar sen vazgeçip hiç bir işlem yaptırmazsan check up parasını alıyorlar bu sefer. Bir kere başıma geldi belki haklı olabilirler ama kelime oyunu var işte..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademsin -- 4 Nisan 2014; 18:22:57 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X