Şimdi Ara

Honda Jazz Buluşma ve Dayanışma SAYFASI (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.211
Cevap
53
Favori
112.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tavsiyeler uzerine ikiler ve ada honda servislerini aradim Disk ve balata degisimi icin.

Ikiler honda 4 disk ve balata icin 685 tl fiyat verdi.

Ada honda kafami karistirdi. Arka disk degismez diyorlar. On arka balata ve on disk icin toplam 520 tl fiyat verdiler.

Bu arka diskin degismemesi olayi dogru mu? ilk defa duydum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nighty kullanıcısına yanıt
    "Arka diskler değişmez" diye bir kural olmaması lazım, acaba arkaların disk yerine kampanalı olduğunu mu düşündüler?

Bu arada aşağıdaki linkte Jazz'lar için disk ve balata fiyatları verilmiş. Bana biraz yüksek geldi ama bu fiyatlara göre yetkili servisin verdiği fiyatları değerlendirebilirsiniz.

http://www.parcatreni.com/honda/jazz-2001-2008/fren-aksami-yedek-parca
  • Üstüne basa basa belirttim 2006 model elite diye. Buna rağmen arkanîn kampana olduğunu düşündülerse o zaman oraya zaten gitmeyeyim ben

Sanmıyorum öyle basit bir hata yapacaklarını. Tanınan, bilinen bir yer sonuçta. Bu işte başka bir iş olabilir

• Dün ön iki diski 190 liraya degistirttim. Al Delco marka. Honda radar da yaptirttim. Florya da bi arayip fiyat alin isterseniz. Al delco yu övdü usta Avrupa mali tam muadil dedi. Bakalim. Balatalari da oradan almistim onlar Jazz in orijinal Nissin marka. İki hafta eskiyen disklerle calistiklarindan balatalar da yeni disklerin takilmasiyla birlikte zimparalandi.

• Arkadaşlar merhaba.
    Sizlere danışmak istediğim birşey var. Şimdi Allah nasip ederse bir araç almayı planlıyorum.
    Eleye eleye iki araç arasında kaldım birisi 2012 model Honda Jazz 1.4 Fun CVT 10.000 km diğeri
    2011 model Toyota Auris 1.6 Elegant AT 7.000 km.
    Honda Jazz 44.000 TL
    Toyota Auris 45.000 TL

Biliyorum birisi C sınıfı birisi B sınıfı araç ancak ikisi de inanılmaz hoşuma gidiyor.
    Toyota da 4 ileri klasik otomatik vites var Jazz da CVT 6 ileri vites var.

Bu iki aracı da kullanan veya bilen arkadaşlar varsa fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

• peqer P kullanıcısına yanıt
    İki aracıda kullandım. honda jazz kullan mayı terçih etim.
    Neden vites geçişleri uzun yolda 4 vites ile 7 ileri . Disk olması arkaların.inanılmaz park etme kolaylıgı. İçinin geniş olması. Aurisin içi dar. Tercih auriscilere sorsan farklıyere gider. Bu bloktakiler honda diyecek .auriside kullandım corolayıda. Honda derim.

• peqer P kullanıcısına yanıt
    Jazz 2012 modelden itibaren makyajlandı ve 1. Nesil'de olan çok beğenilen CVT şanzımana döndü.

Auris kullanan arkadaşlarım var ama çok ayrıntılı bilgim yok sizi yanıltmak istemem.
  • Merhaba arkadaşlar.
    İlk aracım olarak 2004-2006 arası cvt şanzımanlı bir jazz almak istiyorum ama Haziran-temmuz gibi alacağım. 25000 civarı bir bütçem var. bir kaç sorum olacak kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
    1.Cvt şanzıman bahsedildiği kadar iyi midir, bu şanzımanla sorun yaşayan oldu mu?
    2. Şimdiki ikinci el fiyatlarıyla 3 ay sonrasındaki fiyatlar arasında büyük bir fark olur mu?
    4.3 kişilik bir aile için yeterli midir. hem genişlik hem bagaj açısından.
    4.http://www.arabam.com/ilan/4812771 şöyle bir ilan var. 2006 model. 76.000'de 1.4 ES Elite 26.500 bu vb. denklikteki araçlar için fiyat makûl mudur , yoksa şişirilme var mıdır acaba?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• 2004 jazz sahibiyim. Bahsettiginiz ilandaki arac degisensizse fiyat fazla degil. Tabiki pazarlik ne kadar ederseniz o kadar iyi.
    Jazz ile 3-4 kisi 2-3 uzun yol yaptim . Yuksek hizda biraz gurultulu olur , yan ruzgarlari hissettirir sallar biraz ama asla guvensizlik hissetmeniz. İc genisligi c sinifi cogu aractan iyidir. O konuda hic sikintiniz olmaz. Bagaji yeteri kadar genistir. temiz bir jazz bulursaniz cok memnun olursunuz. ileride degisecek olsaniz dahi aldiginiz fiyattan asagi satmazsiniz.

• 2007 cvt elite lpg li jazz sahibiyim. Aracıma kim binse çok memnun kalıyor. Otomatik arabanın faydalarını anlatmaktan ben usandım. Tek sorunum LPG
    yine de bu pahalılıkta benzin kullanmaktan daha mantıklı ama arabanın kimyasını bozuyor lpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: nighty

Üstüne basa basa belirttim 2006 model elite diye. Buna rağmen arkanîn kampana olduğunu düşündülerse o zaman oraya zaten gitmeyeyim ben

Sanmıyorum öyle basit bir hata yapacaklarını. Tanınan, bilinen bir yer sonuçta. Bu işte başka bir iş olabilir

İzmir terakkide bana da aynısını söylediler. Ön diskleri değiştirelim arkaları taşlayalım dediler. Sonradan ısrar edince ellerinde
    arka disk bulunmadığını öğrendim. 600 tl civarı fiyat vermişlerdi.
    Özel serviste orjinale yakın (muadil) ön ve arka disk takımına balatalarla birlikte 220 tl civarı verdim. frenlerle alakalı bir sorun yok ama ısınınca ötüyor.

• savascakir kullanıcısına yanıt
    İlanın başlığı ilginç "Bayanlar için ideal bir araç".

Hiç de öyle değil. Jazz kullanan çok sayıda erkek sürücü az sayıda kadın sürücü var.

Neyse gelelim ilandaki Jazz'a. Öncelikle CVT olması çok iyi. CVT'den memnun olmayanı duymadım. Donanım olarak çok dolu değil. İmkanınız varsa dolu donanımlı Jazz (Elite-Es) tercih edebilirsiniz.
    Fiyatları takip etmediğimden fiyatı için bir şey söyleyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insaat2121 -- 19 Mart 2014; 12:53:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: savascakir

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-bayanlar-icin-ideal-bir-arac-156579055/detay/
    ARKADASLAR ACEMİYİM ŞLANDAKİ ARABA NASIL SİZCE

Fiyatı makul duruyor. Yalnız sol ön ve arka kapı boyalı diyor. Eğer bir kaza yapıp sigortadan karşılatmışsa tramere mesaj atıp öğrenmeni tavsiye ederim.
    Eğer büyük bir kazası yoksa memnun eder seni. Bir de LPG nin markasını öğren dandik birşey ise sorun çıkartabilir ileride.

• Arkadaşlar, sevgili jazz sahipleri, herhangi bir problem yokken jazz ında airbag arıza ışığı yanan oldu mu hiç?
  • Bende olmadı . Olan da duymadım arkadaş
  • Konuyla ilgili internette aşağıdaki bilgiyi gördüm, belki faydası dokunur.

Saygılarımla.

Airbag uyarı ışığının yanmasının bir kaç sebebi olabilir, bunlardan ilki -ve başıma geleni- koltuğunuzun altındaki koltuk airbaglerine giden tesisatta bulunan soketlerdeki temassızlık veya yine aynı bölgele bulunan emniyet kemerleri aktif gergi sistemine giden tesisattaki soketlerin temassızlık yapması olabilir. Direksiyon göbeğinde bulunan "makara" diye anılan parçanın şayet herhagi bir sebeple direksiyon simidini veya airbagini sökmediyseniz arıza yapma ihtimali düşüktür.

2004 model Santafe kullanırken aynı olay benimde başıma geldi, servis tıpkı size söyledikleri gibi, direksiyon airbaginin altinda bulunan makaranın arıza yaptığını ve yenilenmesi gerektiğini söyledi. Sağolsun Ankara Şaşmaz sanayideki bir elektirikçi arkadaş uyarı ışığının yukarıda bahsettiğim sebeplerden ötürüde yanma ihtimalinin olduğunu ve aracı yıkattığımız esnada yıkamacıların koltuk altını süpürürken bu soketlere zarar vermiş olabileceğini belirtti.

Sonuç olarak koltuk altında bulunan,geçirgenliğini kaybetmiş iki soketi kesip gelen kabloları direk birbirine ekledi.Aracı arıza tespit cihazına bağlayıp airbag ışığını söndürdü ve sorun halloldu.

Tavsiyem bahsi geçen parçayı yenilemeden önce ,servis haricinde, ECU tamiri yapan kalifiye bir elektirikciye koltuk airbag ve emniyet kemeri tesisatını bir gözden geçirtin. (NOT)

NOT: Alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gone With The Wind -- 21 Mart 2014; 16:45:32 >

• Gone With The Wind kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dostum. Honda yetkili servis arızanın tam olarak anlaşılabilmesi için
    öncelikle tüm torpido bölgesinin ve direksiyon simidinin söküleceğini daha sonra diğer kablo bağlantılarına bakılacağını
    bu iş için aracın 3-4 gün serviste kalması gerektiğini söyleyince vazgeçtim. Kendi arıza tespit bilgisayarları da anlayamadı nerede sorun olduğunu tam olarak.
    Bakalım ne olacak birkaç elektrikçie gittim ama tam bir şey diyemediler. Manisa da bulunuyorum bir kaç elektikçiye daha gidip sorunu çözmeye çalışacağım.
  • Resime dikkatli bakarsaniz akünün önündeki boşlukla alakalı (hava filtresinin sağ tarafı );
     Honda Jazz Buluşma ve Dayanışma SAYFASI

Gecenlerde araci fren islemi icin ustaya goturdugumde degisimlerden sonra usta kaputu genel kontrol icin actginda bi gorduk ki hava filtresinin cikisinda olmasi gereken hortum yok. Ben de araci gecen sene alirken onu farketmemisim. Artik benden onceki sahibinde nasil olduysa bi yere bakim amacli birakildiginda unutulmus sanirim . Ustaya bunun zarari olur mu diye sordugumda, bi zarari olmayacagini ama yokuslu trafiklerde radyatordeki sicakligi alacagi icin arabayi bayiltacagini soyledi. O parcanin elinde olmadigini da soyledi. Zaten 9000 km.dir kullanıyorum bir kere 10.000 bakımında değişti filtreler, bir sıkıntı yaşamadım. Sizce ne yapmaliyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonNn_ -- 22 Mart 2014; 23:05:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

Resime dikkatli bakarsaniz akünün önündeki boşlukla alakalı (hava filtresinin sağ tarafı );

Gecenlerde araci fren islemi icin ustaya goturdugumde degisimlerden sonra usta kaputu genel kontrol icin actginda bi gorduk ki hava filtresinin cikisinda olmasi gereken hortum yok. Ben de araci gecen sene alirken onu farketmemisim. Artik benden onceki sahibinde nasil olduysa bi yere bakim amacli birakildiginda unutulmus sanirim . Ustaya bunun zarari olur mu diye sordugumda, bi zarari olmayacagini ama yokuslu trafiklerde radyatordeki sicakligi alacagi icin arabayi bayiltacagini soyledi. O parcanin elinde olmadigini da soyledi. Zaten 9000 km.dir kullanıyorum bir kere 10.000 bakımında değişti filtreler, bir sıkıntı yaşamadım. Sizce ne yapmaliyim ?

Siz yazınca merak ettim ve kendi aracım şu an evde olduğu internetten biraz araştırdım. Aşağıdaki resimde göreceğiniz üzere dediğiniz boşlukta bir hortum olması gerekiyor.

Tabi bu durumun olumlu/olumsuz bir etkisi var mıdır, bilemiyorum ama gerçekten ilginç bir durum.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.