Şimdi Ara

Honda Jazz Buluşma ve Dayanışma SAYFASI (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.211
Cevap
53
Favori
111.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eagle_man

sevgili dostlar 2010 duz vites jazzi olupta lpg taktiran varsa benimle iletisime gecebilirlermi acaba...

2009 i vtec manuel aracımı 3 aydır, 6000 km boyunca LPG ile kullanıyorum, sormak istediğiniz bişey varsa yardımcı olmaya çalışayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dietherbohlen

quote:

sevgili dostlar 2010 duz vites jazzi olupta lpg taktiran varsa benimle iletisime gecebilirlermi acaba...

2009 i vtec manuel aracımı 3 aydır, 6000 km boyunca LPG ile kullanıyorum, sormak istediğiniz bişey varsa yardımcı olmaya çalışayım.

Genelde şehiriçi mi şehirler arasi mi kullaniyorsunuz araci. Ne kadar fark gördünüz lpg ile kac ay veya yilda amortiye gecersiniz diye hesapladiniz mi . Birde taktiginiz marka nedir benimde manuel 2009 dur da. Ayda 500 km şehiriçi yapıyorum su an. Bana uyarmi sizce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamyonlarkavuntaşır

quote:

Alıntıları Göster
    Duble mesaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radiko1 -- 2 Mart 2014; 0:22:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radiko1

quote:

Orijinalden alıntı: dietherbohlen

quote:

Genelde şehiriçi mi şehirler arasi mi kullaniyorsunuz araci. Ne kadar fark gördünüz lpg ile kac ay veya yilda amortiye gecersiniz diye hesapladiniz mi . Birde taktiginiz marka nedir benimde manuel 2009 dur da. Ayda 500 km şehiriçi yapıyorum su an. Bana uyarmi sizce.

zavoli marka LPG sistemim. günlük 50 km yapıyorum şehir içi ve şehirdışı var. amorti kısmını hesaplamadım ancak beraber düşünelim;
    yol bilgisayarı güvenilir değerlerde mi bilmiyorum zira arabayı aldıktan 2hafta sonra LPG taktırdım benzinli haliyle takip etmedim hiç. yine de güvenerek hesaplayalım;
    yol bilgilsayarı 5.9 gösteriyor şu an, 5.9 x benzinin litresi 5.1 lira desek: 30 kuruş km de yakıyor.
    LPG ile, 31 lt LPG ile ş.içi ş.dışı karışık 420 km yol katediyorum. 2,75 desek LPG litresine, 2.75 x 31 = 85 liralık LPG ile 420 km. ise, km de 20.2 kuruş (benzin tüketimi göz ardı edilmiştir motoru ısıtıp LPGye geçtikten sonra hareket ediyorum sabahları)

km de ortalama 10 kuruş fark var benim sürüş dinamiklerime göre. 90ı geçmem ve shift uyarısına riayet ederim.

• Lp markası yazıla bilir sorun yok.
    Degerler çok iyi az önce araştırdıgım başka sitede megan 270 tl ile 1000 km otamatik tabi .C3 Picasso otomatik 33 kuruş.
    Bizim araçlar benzinde bile çok iyi. Tabi sizinkiler otomatik deger degil fakat bir litre düşük bizim kilerden neredeyse. Şehir içi için hem park hem yakıt bence mükemmel. 10 kuruş bilemedin 15 kuruşda lpg de fark ediyor diye düşünüyorum.
    Saygılar.

• forsa kullanıcısına yanıt
    LPG markasını ben yazmıştım sistem sansürlemiş, merak eden arkadaşlar pm e gelebilir ;) açıkçası honda jazz ı olup LPG de tereddüt edenlere şahsen bir an evvel taktırmalarını tavsiye edebilirim. arıza lambası çekişten düşme hiçbirşey yaşamadım.
  • Bu haftasonu Ankara-Düzce, Düzce-Ankara yaptım aracımla. Araçta eşim, kızım ve bagajımız full olmasa da dolu vaziyette idi. Toplam yapılan mesafe 430 km. Ortalama hızımızı 90-100 km/s ve aracın devrini de hep 2.000 rpm civarında tutmaya çalıştık. Düzce'ye vardığımızda yol bilgisayarındaki tüketim değerimiz 4,9 lt/100 km oldu ve depoyu doldurduğumda 10,8 lt benzin aldı. Aldığım benzine göre yaptığım hesaplamaya göre ortalama tüketimim 5,0 lt/100 km çıktı. Yani aracın değeri ile gerçekleşen değer arasında 0,1 lt/100 km.lik bir fark var. TL olarak hesapladığımda ise 25 krş/km sonucuna ulaşıyorum.

Ankara'ya dönüşte ise daha çok rampa çıkışı nedeniyle yol bilgisayarındaki değer 5,4 lt/100 km oldu. Yaptığım tüm bu hesaplamalara göre 90-100 km/s ortalama hızla aracımın ortalama tüketimi 5,2 lt/100 km gerçekleşmiş oldu. Parasal karşılığı ise 26,5-27 kuruş.

Uzun lafın kısası dikkatli kullandığınız sürece LPG olmasa dahi ne ş.arası ne de ş.içi sizi hiçbir zaman üzmeyecek bir araçtır Honda Jazz.

Saygılarımla.

• uzun süre binerim diyen ve yılda fazla km yapanlar tereddütsüz LPG taktırabilirler bence. opel den sonra ilaç gibi geldi açıkçası jazz, yakıtı sorunsuzluğu ve yumuşaklığı.
  • 2011 düz vites sahibiyim 40000 de brc taktırdım şuan 48000 e geldi tık yok hiç bi sorun yok .düşünenler hiç beklemesin boşa
  • arkadaşlar elimde stepne üzerine konan kauçuk mevcut, ilgilenenler yazabilir.
    fiyatı rastgele yazdım, konuşulabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-aksesuar-ekipman-honda-jazz-stepne-uzeri-bagaj-simidi-siyah-kaucuk-147970590/detay/
  • forsa kullanıcısına yanıt
    http://www.turboaksesuar.com/kategori/honda/jazz.aspx arkadaşlar buradan aracınıza aksesuar temin edebilirsiniz , Aracımda kendim gibi yakışıklı olsun diyenlere...
  • Arkadaş teşekürler camlara düşünüyorum rüzgarlık arkadaşlarımada uygun olur ve fiyatı iyileştirile bilirse.
    Dikkatimi çeken bir şey bir depo ile 1000 km güdiyorm diyen dizelcilere bakıyorm depoları 55 - 60 lt bence bizim depolarda 55- 60lt olsa bizlerde uzun yollarda 1000 km yi rahatlık ile göre biliriz.
    Saygılar.

• 1 ay önce aldığım 2006 aracımı şanzıman yağı değiştirmek amacıyla Ayışığı hondaya götürdüm. Öğrendim ki eski sahibi 2009'dan beri yetkili servise hiç bakıma götürmemiş. Bende bakıma sokmaya karar verdim. İç dış detaylı temizlikle beraber 2300tl fiyat çıktı. Neyse dedik yapacak bişey yok. Şimdi de telefon geldi 4 diskin ve balatanında değişmesi gerekiyormuş. 1500 tl civarı da ona fiyat çekiyorlar. O kadarına gücüm yetmeyecek artık. Onu da özel serviste değiştirteceğim sanırım. Kampanya falan bişey de yokmuş hiç. Sadece iç-dış detaylı temizlikte bir 50 tl indirim yaptılar. Onu da sayma zaten. Yetkili servis hakkaten ocak södürüyoru yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: nighty

1 ay önce aldığım 2006 aracımı şanzıman yağı değiştirmek amacıyla Ayışığı hondaya götürdüm. Öğrendim ki eski sahibi 2009'dan beri yetkili servise hiç bakıma götürmemiş. Bende bakıma sokmaya karar verdim. İç dış detaylı temizlikle beraber 2300tl fiyat çıktı. Neyse dedik yapacak bişey yok. Şimdi de telefon geldi 4 diskin ve balatanında değişmesi gerekiyormuş. 1500 tl civarı da ona fiyat çekiyorlar. O kadarına gücüm yetmeyecek artık. Onu da özel serviste değiştirteceğim sanırım. Kampanya falan bişey de yokmuş hiç. Sadece iç-dış detaylı temizlikte bir 50 tl indirim yaptılar. Onu da sayma zaten. Yetkili servis hakkaten ocak södürüyoru yahu

2009 yılından beri yetkili servise götürülmemiş olması bakımlarının yapılmadığı anlamına gelmiyor. Aracı satın aldığınız kişiyle konuşup özel servis de olsa yapılan bakımlara ilişkin bilgi alabilirdiniz diye düşünüyorum. Sonuçta bu araçların periyodik bakım aralığı 10.000 km ve ekstra şeyler (buji, disk, balata vb) çıkmadığı sürece özel serviste 150-200 TL, yetkili servislerde de 350-450 TL civarında bir maliyeti var.

Yalnız sizin yazdığınız rakamı görünce bu işte bir terslik olduğunu düşünmeden edemiyorum. Servis bakıma başlamadan önce yapılacak parça değişimlerini ve bakımlarını fiyatları ile detaylı olarak sordunuz mu? Keşke servise tamam demeden önce birilerine danışsaydınız... Aracınızın piyasa değerinin 25.000 TL olduğunu varsayarsak neredeyse 10'da 1'ini bir bakıma vermiş oluyorsunuz.

Büyük geçmiş olsun.

• nighty kullanıcısına yanıt
    Ortaklaşa bir yetkili servis açalım forumdaki arkadaşlar ile çalışmamıza bile gerek kalmaz.
    4 frendiski 300 4 balata 120 işçilik piyasada şu malzeme parası ile aynı yekisiz servis indirimi ile 800 tl 700 tl yi nerelerine sok yazıklar olsun. Üstü buyrun efendim ve çay parası

• 2300 tlyi hangi kalemlerde yazdilar bilmiyorum ama 1500 tl' ye ozel bir serviste 4 balata ve disklerle beraber 4 tane de amortisor degistirilir. O nasil fiyattir oyle; balatalar altin kaplama olup da fren yaptikca araba arkaya dogru altin mi sacacakmış Ben daha 2 hafta ònce Jazz'in orijinal markasi olan Nissin marka 2 balatayi 150 ye yenilettim. 2 orijinal disk icin de 120 tl. Fiyat aldim .

• Yazdıklarınızı okuduktan sonra çok kızdım ama, iş işden geçti. Geçen ayın ortasında kızım doğmuştu. Bir sebeple onu hastaneye yatırmamız gerekti. O sebeple açıkcası çok da fazla arabayla ilgilenemedim. Ev-iş-hastane arası mekik dokurken servise zaman ayıramadım. 2077 liraya fatura ödedim. 700 kadarı parça parası. Gerisi full işçilik parası. Dediğiniz gibi sanırım bana çok güzel geçirmişler.

Bir daha girmem kapılarından içeri artık. Gerçi adamların düşüncesi "her honda sahibini bi kere düdüklesek bize yeter" şeklinde galiba.

Fatura ve yapılan işlemlerin listesini burda paylaşacağım. Şimdi yanımda değil, arabada kaldı.

Edit: Bir de, belki daha önce yazılmıştır bilemiyorum ama, bakcaak vaktim de yok pek malesef. Bana anadolu yakasında güvenebileceğim bir honda servisi önerebilirmisiniz. Tabi bu biraz da şans işi. Daha önceki arabam olan nissan almeranın başlığında pek çok kişi tarafından önerilen bostancı yahyalar servisinden beh hiç ama hiç memnun kalmamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nighty -- 13 Mart 2014; 12:20:30 >

• Allah anali babali saglikli sihhatli buyutsun.
    Arac icin ozel servis olarak Anadolu tarafinda Honda Ada tavsiye edilir.

• nighty kullanıcısına yanıt
    Allah analı babalı büyütsün.
    Diger taraf dan sana bunu yapan sorumlu lar umarım çok madur durumlar yaşarlar. Mazlumun ahı Misali.
    Hepimiz dünya üzerimde bize tanılan zaman kadar bir birimize ve dünyanın durumuna şahitlik yapıyoruz hiç ölmeyecek gibi yaşıyoruz ne mükemel insanların terk edip gitdigini bile bile. Bir bir gün bugün yazılı var diyecek ler .bizler lisedeki gibi ha si... ben tamamen unutmuşum deyip sağa sola bakınacagız. Keşke sonunda yeni bir başlangıç olmasaydı sona erdiginde herşey bitseydi . Diyecekler ve diyecegiz. Sadakan olsun arkadaş. Allah kabul etsin.

• Sağolun arkadaşlar, abiler, Allah razı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.