Şimdi Ara

Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim... (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.917
Cevap
45
Favori
476.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ensnksr

quote:

Orijinalden alıntı: elbetbirgun2

Gelir ve bir sıkıntı da olmaz. Büyük motor daha rahat olur uzun yolda. Pcx bayırı gordumü 80km hızı zor görüyor. Xmax de sıkıntı olmaz çöl bayır. Arada sehir dışı olacaksa alın pcx keyfine baksın arkadas. 220 km 23tl yaktım karışık

kardeşim ilgin için teşekkür ederim motor bir kere gidecek bir kere de tokata gelecek gerisi şehir içi

O zaman kesinlikle pcx. Su soğutma ve karizması ile bir kaç adım onde. Bu fiyat eder mi? Göreceli. Bana göre deger. Hayırlı olsun şimdiden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skymoon_891

quote:

Orijinalden alıntı: aviregal

quote:

Arkadaslar merhabalar. Ben de bir suredir okulum ve ev arasında kullanmak için ekonomik bir scooter arıyorum. A2ehliyetim var ama motosiklet tecrübem sadece ehliyet kursunda aldığım eğitimle kısıtlı. Evim Bahçelievler'de okulum ise rumelihisarında. Tecrübem olmadıgı için özellikle e5 te kullanmaktan cekınıyorum. Ayrıca istanbulun kış mevsiminde motosiklet kullanma motor ve benim açımdan pek sağlıklı olur mu bilmiyorum. Onun dışında vespa lx150 ve pcx arasında kaldım. Bütçe acısından pek sıkıntım yok ancak pcxin teknolojisi ve olumlu yorumları aklımı çeldi. Ben de sizin tecrübelerinizden faydalanırsam belki aklımdaki çelişkiler biraz azalır diye düşündüm.

dostum bütce sıkıntın olmasa bile google maps tan baktım sadece gıdıs 32 kılometre yanı 64 km gıdıs ve gelıs yolunda en trafık olan yol bir abi olarak sana tavsıye etmıyorum....her gun cekılmez o yol....

Ben de şimdi bi ölçeyim dedim yaklaşık 20 km çıktı. Eğer istanbulda yaşayan biriyseniz sabah ve akşam metrobüslerin ne durumda olduğunu bilirsiniz. 20 km motosiklet yolculuğunumu yoksa metrobüsü mü tercih edersiniz? Bu motor 100 km de 2.5 lt yakıyorsa bir haftada 5 lt yakarım ki 25 tl mi metrobüs mü derseler 25tlyi hiç bakmadan kabul ederim. Benim asıl sıkıntım güvenlik ve kış şartlarında kullanıp kulanamayacağım

Motor 2.2lt yakıyor. Tarafimdan tespit edilmiştir.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaslar merhabalar. Ben de bir suredir okulum ve ev arasında kullanmak için ekonomik bir scooter arıyorum. A2ehliyetim var ama motosiklet tecrübem sadece ehliyet kursunda aldığım eğitimle kısıtlı. Evim Bahçelievler'de okulum ise rumelihisarında. Tecrübem olmadıgı için özellikle e5 te kullanmaktan cekınıyorum. Ayrıca istanbulun kış mevsiminde motosiklet kullanma motor ve benim açımdan pek sağlıklı olur mu bilmiyorum. Onun dışında vespa lx150 ve pcx arasında kaldım. Bütçe acısından pek sıkıntım yok ancak pcxin teknolojisi ve olumlu yorumları aklımı çeldi. Ben de sizin tecrübelerinizden faydalanırsam belki aklımdaki çelişkiler biraz azalır diye düşündüm.

dostum bütce sıkıntın olmasa bile google maps tan baktım sadece gıdıs 32 kılometre yanı 64 km gıdıs ve gelıs yolunda en trafık olan yol bir abi olarak sana tavsıye etmıyorum....her gun cekılmez o yol....

Ben de şimdi bi ölçeyim dedim yaklaşık 20 km çıktı. Eğer istanbulda yaşayan biriyseniz sabah ve akşam metrobüslerin ne durumda olduğunu bilirsiniz. 20 km motosiklet yolculuğunumu yoksa metrobüsü mü tercih edersiniz? Bu motor 100 km de 2.5 lt yakıyorsa bir haftada 5 lt yakarım ki 25 tl mi metrobüs mü derseler 25tlyi hiç bakmadan kabul ederim. Benim asıl sıkıntım güvenlik ve kış şartlarında kullanıp kulanamayacağım

inan dostum ben parasında degilim yol guzelgahı beni korkutuyor....cunki motorsiklet kullananla arac kullananın bakış acısı hep farklıdır beni korkutan bir yol guzelgahı..e 5 den gitsen halic köprüsü yokuşaşşagı sonra yokuş yukarı sol şeritten direk sag tarafa okmeydanı sapagına girmeye calışan araclar okmeydanından beşiktaş istikametine yol da trafık varsa seviniyorum bayan şöförler ve ford transitler beni sıkıştırmıyor...dönüş yolunda ise daha farklı..e 6 d zaten bir bela sanki paralı yol zannediyorlar hepsi cok hızlı gidiyor...yani yagmurlu havada oldu düştün 50 metre ilerde seni gören arac ani fren yapsa bile risk cok buyuk...tecrube olmadıgını yazdıgından benim cekincem bunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviregal -- 4 Eylül 2013; 19:26:04 >

• quote:

quote:

dostum bu motoru hiç büyütmene gerek yokki anlattıgın gibiyse bu motor senın tam senlik...branda mutlaka al...internet ismi vermeyeyım ama google amcaya motobrandası yazarsan epey ürün cıkar..alarm tavsiye etmezler ama sen alarmda taktır 1 yılda akü biter ama kafan rahat olur...

büyütmeye gerek yok dediğiniz gibi. konutlar ile merkez 3 km. arabayla gideceğime pcx i kullanıyorum rahat ediyorum. özelden de msj atabilirseniz memnun olurum branda mevzusunda. güvenlik olarak sıkıntım yok alarm düşünmüyorum. Allah'ın izniyle çok kullanırım bu motoru. Tur camı almam lazım. shark evo 3 kask aldım malasef sele altına sığmadı. mecburen sepet te topcase deniyor herhalde almalıyım. tavsiyelerinizi bekliyorum.

yarın sabah 9 da sirkecideyim bakayımmı fiyatlara..??

• quote:

quote:

quote:

dostum bu motoru hiç büyütmene gerek yokki anlattıgın gibiyse bu motor senın tam senlik...branda mutlaka al...internet ismi vermeyeyım ama google amcaya motobrandası yazarsan epey ürün cıkar..alarm tavsiye etmezler ama sen alarmda taktır 1 yılda akü biter ama kafan rahat olur...

büyütmeye gerek yok dediğiniz gibi. konutlar ile merkez 3 km. arabayla gideceğime pcx i kullanıyorum rahat ediyorum. özelden de msj atabilirseniz memnun olurum branda mevzusunda. güvenlik olarak sıkıntım yok alarm düşünmüyorum. Allah'ın izniyle çok kullanırım bu motoru. Tur camı almam lazım. shark evo 3 kask aldım malasef sele altına sığmadı. mecburen sepet te topcase deniyor herhalde almalıyım. tavsiyelerinizi bekliyorum.

yarın sabah 9 da sirkecideyim bakayımmı fiyatlara..??

Alıntıları Göster
    2. el pcx alınır arkadaşlar, forumdan birine satayım diyenler varsa beklerim.
    İstanbul içi tabii.

• quote:

quote:

quote:

quote:

inan dostum ben parasında degilim yol guzelgahı beni korkutuyor....cunki motorsiklet kullananla arac kullananın bakış acısı hep farklıdır beni korkutan bir yol guzelgahı..e 5 den gitsen halic köprüsü yokuşaşşagı sonra yokuş yukarı sol şeritten direk sag tarafa okmeydanı sapagına girmeye calışan araclar okmeydanından beşiktaş istikametine yol da trafık varsa seviniyorum bayan şöförler ve ford transitler beni sıkıştırmıyor...dönüş yolunda ise daha farklı..e 6 d zaten bir bela sanki paralı yol zannediyorlar hepsi cok hızlı gidiyor...yani yagmurlu havada oldu düştün 50 metre ilerde seni gören arac ani fren yapsa bile risk cok buyuk...tecrube olmadıgını yazdıgından benim cekincem bunlar...

Teşekkür ederim cevap için benim de çekincelerim bunlar malesef. Alternatif bi güzergah çizsem bu seferde yolu fazla uzatmış olucam ve hem zamandan hem ekonomiden kaybedicem. Pek mantıklı gözükmüyor bu seçenek. Galiba biraz daha erteleyecem motosiklet almayı :)

• aviregal kullanıcısına yanıt
    Motora yağmurlu havalarda ve soğukta binerim derseniz. Bu sizi üzebilir. Her ne kadar gerekli giysileri alsanızda giy çıkar soğuk havalarda zor olur. Motor yaz mevsiminde daha kullanışlı. Ayrıca yağmurlu havalarda bineceğim derseniz kesin lastikleri değiştirin
  • Arkadaslar bugün istanbul fb stadının oradaki honda bayiine uğradım. . 6450 fiyat verdiler, hersey dahil 7100 tl olur dediler..

fakat eylul sonuna kadar ellerinde yokmuş. . Istanbulda bu motor için daha uygun fiyat alan oldumu hiç?

• onumuzdeki bahara kadar para biriktirmek farz oldu. neden herkes bu kadar memnun ki bu motordan.
    hiç mi sıkıntı olmaz bir motorda? honda ise tabiki olmaz :)

hayat onda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jehan -- 5 Eylül 2013; 14:35:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jehan

onumuzdeki bahara kadar para biriktirmek farz oldu. neden herkes bu kadar memnun ki bu motordan.

hayat onda
    Pcx alanlara bi sorum var...
    1-Motoru sıfır olarak kaça aldınız.

2-motoru alırken Ruhsat + plaka dahil mi ?

3-(ikinci sorunun cevap hayır ise) Ruhsat ve plakanın fiyatı nedir ?

4-ikinci El motor almak daha mantıklı mıdır? fiyat açısından ?

5- ikinci el alırken ruhsat ve plakayı üzerimize alacagımız için nekadar ödeme yapılıyor toplam maliyet tahmini nekadardır ?
  • quote:

onumuzdeki bahara kadar para biriktirmek farz oldu. neden herkes bu kadar memnun ki bu motordan.

hayat onda

2013 modelini sıfır olarak Mart ayında aldım şimdi motor 1700 km lerde Motordan genel olarak memnun olmakla beraber son cümlenize katılmıyorum.

Bu motorun hiç sıkıntısı yok diyemeyiz daha doğrusu tüm araçlarda bu geçerli. Öncelikle fiyatı herşey dahil 7 000 lirayı geçiyor. Fiyat bir scotere göre hiç az değil. Yakıt, start stop ve kaliteli malzeme kullanılması zaten herkesin takdir ettiği hususlar.

Bunun yanında fren mesafesi ne çok iyi diyemem. Lastiklerede çok iyi diyemem. Arka fren ve lastikler biraz daha iyi olabilirdi. Amortisörleri bana sert geldi. Denge olarak iyi ama normal motorlarlar kadar değil.

En büyük yaşadığım sıkıntı ise motor yaklaşık 1000 km lerde iken diğer sürücünün % 100 lük bir hatasından dolayı (expertiz raporuna göre) ufak bir kaz yaptım. Bu kaza sonucunda grenajlar çatladı. Değiştirmek için servise gittiğimde 26 gün boyunca motor serviste mahsur kaldı. Bu süre içerisinde Honda TR yetkilileri hiç yardımcı olmadı. Kullanmam için motorsiklet vermediler. O günlerde çok canım sıkıldı hatta bu konuyla ilgili bir başlığımda forumda bulunmakta. Yaşadığım sıkıntı servisle alakalı değil Honda TR yetkililerinin yedek parça stoklarının boş olması. Nasılki şu an bu motorun sıfırını bulmada sorunlar varsa herhangi bir arıza ya da kazaya karışma durumunda yedek parçaya ihtiyacınız olduğunda. Bu sıkıntıyı yaşama olasılığımız çok yüksek. Motordan bu yüzden soğudum diyebilirim.

• McCarty kullanıcısına yanıt
    1. Motorun şu anki fiyatı Hondanın sitesinde mevcut 6430 lira. Bu fiyattan pek indirim yaptıramazsınız. Ancak kredi kartına 12 ay vadeli yapabiliyorlar
    2.hayır
    3.200 lira civarı gidiyor
    4.Temiz uygun fiyatlı bulabilirseniz alınabilir. Ama ikinci elde de pek değer kaybetmeyen bir motor
    5.Plaka değiştirmezseniz bunun fiyatı düşer

Son olarakta gerekli koruyucu ekipmanı alabildiğinizce iyisinden almaya çalışın
  • Honda pcx 125 le uzun yolculuk nasıl olur(1000km kadar YOL)

• koyacak iyi bir yeri olanın bundan daha iyi bir alternatifi yok gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

quote:

hayat onda

2013 modelini sıfır olarak Mart ayında aldım şimdi motor 1700 km lerde Motordan genel olarak memnun olmakla beraber son cümlenize katılmıyorum.

Bu motorun hiç sıkıntısı yok diyemeyiz daha doğrusu tüm araçlarda bu geçerli. Öncelikle fiyatı herşey dahil 7 000 lirayı geçiyor. Fiyat bir scotere göre hiç az değil. Yakıt, start stop ve kaliteli malzeme kullanılması zaten herkesin takdir ettiği hususlar.

Bunun yanında fren mesafesi ne çok iyi diyemem. Lastiklerede çok iyi diyemem. Arka fren ve lastikler biraz daha iyi olabilirdi. Amortisörleri bana sert geldi. Denge olarak iyi ama normal motorlarlar kadar değil.

En büyük yaşadığım sıkıntı ise motor yaklaşık 1000 km lerde iken diğer sürücünün % 100 lük bir hatasından dolayı (expertiz raporuna göre) ufak bir kaz yaptım. Bu kaza sonucunda grenajlar çatladı. Değiştirmek için servise gittiğimde 26 gün boyunca motor serviste mahsur kaldı. Bu süre içerisinde Honda TR yetkilileri hiç yardımcı olmadı. Kullanmam için motorsiklet vermediler. O günlerde çok canım sıkıldı hatta bu konuyla ilgili bir başlığımda forumda bulunmakta. Yaşadığım sıkıntı servisle alakalı değil Honda TR yetkililerinin yedek parça stoklarının boş olması. Nasılki şu an bu motorun sıfırını bulmada sorunlar varsa herhangi bir arıza ya da kazaya karışma durumunda yedek parçaya ihtiyacınız olduğunda. Bu sıkıntıyı yaşama olasılığımız çok yüksek. Motordan bu yüzden soğudum diyebilirim.

honda servisleri konusunda ciddi problemler var bu bir gercek. Benim demek istedigim motor yurur aksam. arabayi veya motoru normal, hatta normalin biraz ustunde kullansaniz dahi, bozulmuyor. Motoru sanzimani yururu ariza yapmis bir honda bulmak, binde 1 bile degil. tamamiyle demek istedigim buydu. Yoksa ben civic'imle servislerde (sadece bakimlar) ne cins sorunlar cikartiyorlar. 5-30 yag dersin 0-20 koyar. 10 tl lik filtreye 50 lira alir vs.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

quote:

hayat onda

honda servisleri konusunda ciddi problemler var bu bir gercek. Benim demek istedigim motor yurur aksam. arabayi veya motoru normal, hatta normalin biraz ustunde kullansaniz dahi, bozulmuyor. Motoru sanzimani yururu ariza yapmis bir honda bulmak, binde 1 bile degil. tamamiyle demek istedigim buydu. Yoksa ben civic'imle servislerde (sadece bakimlar) ne cins sorunlar cikartiyorlar. 5-30 yag dersin 0-20 koyar. 10 tl lik filtreye 50 lira alir vs.

Alıntıları Göster
    Hiç motosiklet sürmemiş biri için bu alet güzel bir başlangıç olur mu sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: outdoor76

Enjeksiyonlu olduğu için ayak marşı yok.Bir senede 19bin km yaptım daha bir kere teklemedi.Kışın dahi 10 gün yattığı oluyor tek marşla alıyor.125 cc fakat teknolojisi büyük hacimdeki diğer motorlar gibi.Haliyle ayak marşı yok.
    Yazın sıcağında Bodrum - İzmit arası 12 saatte tamamladım, en ufak bir çekiş kaybı, arıza yaşamadım.Su soğutmalı motorun artıları.Devamlı 100-105 arası gidebiliyor.

Alıntıları Göster
    ben cbf kullanıcısıyom gecen 60 yaşında bir arkadaşımı evine motorla bıraktım . pratikliği ve özgür duruşu hoşuna gitmiş motor kullanmak istediğini söyledi . Bende kendi motoruma oturmasını ve rahat olup olmadığını sordum . zaten sormaya gerek yoktu boyu kısa olduğundan 155 160 olmalı parmak uclarıyla yere zor dokundu . motoru ileri geri yapması onun için zor ve yorucu . hem motora at gibi binmesi de zor gibi geldi bana . Belkide scoter olmalı dedim . pcx bana sürüş konfor ve marka olarak güven veriyor. Kullanıcıları memnun . siz önerirmisiniz kullanması yorucu olurmu acaba . sizlere danışmak istedim .

• quote:

Orijinalden alıntı: Tikli motorcu

ben cbf kullanıcısıyom gecen 60 yaşında bir arkadaşımı evine motorla bıraktım . pratikliği ve özgür duruşu hoşuna gitmiş motor kullanmak istediğini söyledi . Bende kendi motoruma oturmasını ve rahat olup olmadığını sordum . zaten sormaya gerek yoktu boyu kısa olduğundan 155 160 olmalı parmak uclarıyla yere zor dokundu . motoru ileri geri yapması onun için zor ve yorucu . hem motora at gibi binmesi de zor gibi geldi bana . Belkide scoter olmalı dedim . pcx bana sürüş konfor ve marka olarak güven veriyor. Kullanıcıları memnun . siz önerirmisiniz kullanması yorucu olurmu acaba . sizlere danışmak istedim .

Alıntıları Göster
    Ben motorumu 1200km de aldım.
    Lastikleri haricinde problemi yok denilebilir.
    Lastikler ıslak yolda tehlikeli, bu yüzden kışın kesinlikle değiştirilmeli.
    Fren mesafesi bana göre çok iyi.Michelin olsa altında çok daha iyi olur tabi.
    Selesindeki hörgüç gibi bir şey var. Onu iptal ederseniz poponuz da rahat eder :)
    100km 2,2lt 95 oktan benzin sarfiyatı. Daha ne olsun!
    Alın, binin ve Honda'ya dua edin. :)
    Saygılarımla

• Ben düşük hacimli motor düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim, üzerinde gelen lastikleri değiştirmek kaydıyla tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necoti

Merhaba arkadaşlar benim pcx şuan 7900km de ve aldığım ilk zamandan beri full depoda ışık yanıp sönünceye kadar 160-170 km yapıyorum. Ani dur-kalk yapıyorum. genellikle son gaz gidiyorum. Sizce normalmi bu rakam?

Gayet normal ben 2011 de sıfır aldım senin gibi kullanıyorum simdiye kadar birkez 185 km gitti bir depo ile.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.