Şimdi Ara

Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim... (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.917
Cevap
45
Favori
477.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yakıt ne zaman almam gerekiyor şu an son çizgide fakat dün bi yokuşta son çizgi yanıp sönüyodu yol alınca tekrar direk yanmaya başladı artık almam mı gerekiyor bu arada bayiden çıkarken içinde biraz vardı üzerini doldurudm 25 tl aldı 190 km yol yaptım yani sanki fazla yaktım rodaj süresinden mi ?
  • PamirSAROS kullanıcısına yanıt
    soru biraz tuhaf olmuş istediğiniz zaman alabilirsiniz elbet illa depo bitecek yolda kalınca alacaksınız diye bir kaide yok sonuçta misal ben dün uzun yola çıkacaktım dur kalk yapmamak için 5 çubuk yandığı halde doldurdum. 1. çubuk yanıp sönüyorsa yedeğe düşmüştür. Şayet kullanım kılavuzunu okumuş olsaydınız bu bilgilere ulaşabilirdiniz
  • Şu makyajlı kasa hele bir gelsin. mevcut seleyi değiştiririm eğer uyumlu olursa...
  • stompanato kullanıcısına yanıt
    seleyi değiştirmeye gerek yok 12 tl lik bir aksesuar o haberin olsun. Arkadaşlar almıştı bu aralar iş yoğunluğundan fırsatım olmadı olmazsa haberdar ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Free WiLL

soru biraz tuhaf olmuş istediğiniz zaman alabilirsiniz elbet illa depo bitecek yolda kalınca alacaksınız diye bir kaide yok sonuçta misal ben dün uzun yola çıkacaktım dur kalk yapmamak için 5 çubuk yandığı halde doldurdum. 1. çubuk yanıp sönüyorsa yedeğe düşmüştür. Şayet kullanım kılavuzunu okumuş olsaydınız bu bilgilere ulaşabilirdiniz

ilk depom olduğu için kaç km yapacağını merak ettim de sona kadar zorlamayı istediğimden sordum yani pat diye kalmak istemedim ama sanırım bi 20-30 daha yapar ve 220 km eder bu da km de 11 kuruş gibi bi rakama gelecektir.Çok sağol bilgiler için

• Free WiLL kullanıcısına yanıt
    Alakan için teşekkür ederim. bekliycem ;)
  • quote:

Baya kafa yorduk lastik konusunda ve şunu söyleyebilirim 700 800 km sonra lastikler gayet başarılı bir duruma geliyor 1 haftadır burada sağanak yağış alıyor ve sürekli kullanıyorum bir sorun yaşamadım şükür dediğim gibi yeni aldıysanız motoru Rodajı tamamlayana kadar dikkatli bir şekilde sürün dediğimi anlayacaksınız

üstadım, kullanım şeklinize hayranım. ustanız teknik olarak doğruyu söylüyorsa da pratik hayatta malesef ki ben sizin kadar temkinli kullanamıyorum. daha da kötüsü bir acil serviste görev yapıyorum ve hergün motosiklet kazası geçirmiş insanların hallerini görüyorum. üzerinden çıkan lastiklerimi 3000 km kullandım; onlara yeterince şans tanıdığımı düşünüyorum. 1997 den beri aktif motosiklet ve 1988 den beri aktif otomobil kullanıcısıyım; ben kayıyorum. ve benim canım lastiklere vereceğim 300 tl den kıymetli... zaten bir kere kayıyorsunuz, bir daha kayamıyorsunuz.. (Allah korusun) ben ustanıza katılmıyorum, kendi tecrübelerime ve PCX forumlarında yazan birçok arkadaşın tecrübelerine katılıyorum. tercih sizindir, ben böyle yaptım, bu doğrusudur demiyorum. ben canımı seviyorum ve bunun için riski azaltmak adına tedbir aldım diyorum. umarım hakkınızı kullanmanız gerekmez. ben şimdiye kadar 4-5 defa kullandım ve iyi ki değiştirdim dedim.

• *SaDRaZaM* * kullanıcısına yanıt
    hocam haklısınız fikir ayrılığı diyeceğim ama aslında aynı şeyleri söylüyoruz fakat bulunduğumuz bölgedeki hava ve yol koşulları sürüş tekniklerimizi etkilediği için ufak çapta fikir ayrılıkları oluşuyor benim bulunduğum bölge de kumlu taşlı ya da eski tip yol tipi yok kaymak gibi asfalt var belki bu yüzden pek sıkıntı yaşamadım Neyse sizleri buy video ile başbaşa bırakıyorum inşallah en kısa zaman da böyle bir organizasyonla bir araya geliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: *SaDRaZaM*

quote:

Baya kafa yorduk lastik konusunda ve şunu söyleyebilirim 700 800 km sonra lastikler gayet başarılı bir duruma geliyor 1 haftadır burada sağanak yağış alıyor ve sürekli kullanıyorum bir sorun yaşamadım şükür dediğim gibi yeni aldıysanız motoru Rodajı tamamlayana kadar dikkatli bir şekilde sürün dediğimi anlayacaksınız

üstadım, kullanım şeklinize hayranım. ustanız teknik olarak doğruyu söylüyorsa da pratik hayatta malesef ki ben sizin kadar temkinli kullanamıyorum. daha da kötüsü bir acil serviste görev yapıyorum ve hergün motosiklet kazası geçirmiş insanların hallerini görüyorum. üzerinden çıkan lastiklerimi 3000 km kullandım; onlara yeterince şans tanıdığımı düşünüyorum. 1997 den beri aktif motosiklet ve 1988 den beri aktif otomobil kullanıcısıyım; ben kayıyorum. ve benim canım lastiklere vereceğim 300 tl den kıymetli... zaten bir kere kayıyorsunuz, bir daha kayamıyorsunuz.. (Allah korusun) ben ustanıza katılmıyorum, kendi tecrübelerime ve PCX forumlarında yazan birçok arkadaşın tecrübelerine katılıyorum. tercih sizindir, ben böyle yaptım, bu doğrusudur demiyorum. ben canımı seviyorum ve bunun için riski azaltmak adına tedbir aldım diyorum. umarım hakkınızı kullanmanız gerekmez. ben şimdiye kadar 4-5 defa kullandım ve iyi ki değiştirdim dedim.

Geçtiğimiz Temmuz ayında, motor 900 km lerde ve yol kuru idi . İki kişi motorla giderken önümdeki araç u dönüşü yapmak için aniden önüme kırdı. Tahminen 7-8 m gibi mesafedeydi. Her iki freni nasıl sıktıysam da lastikler kaydı ve öndeki araca çarptım. Hızımda tahminen 50 km / h civarı idi. Motor üzerindeki iki kişinin ağırlığı 155 kg

Hani kaza anını insan ayrıntılı olarak hatırlarya. O anda hızımın az olmasına ve hafif rampa çıkıyor olmama güvenerek duracağımı düşündüm ama hiçte düşündüğüm gibi olmadı. Lastikleri bende değiştirmedim.

Özellikle yeni motorlarda arka fren balatalı olduğundan bir müddet sonra ayarlarının biraz sıkılması gerekiyor. Muhakkak kontrol edin. Ve pcx in frenlerine lastiklerine çok güvenmeyin. Diğer scoterlara göre iyi olabilir ama bana yetersiz geldi diyebilirim.

• quote:

hocam haklısınız fikir ayrılığı diyeceğim ama aslında aynı şeyleri söylüyoruz fakat bulunduğumuz bölgedeki hava ve yol koşulları sürüş tekniklerimizi etkilediği için ufak çapta fikir ayrılıkları oluşuyor benim bulunduğum bölge de kumlu taşlı ya da eski tip yol tipi yok kaymak gibi asfalt var belki bu yüzden pek sıkıntı yaşamadım Neyse sizleri buy video ile başbaşa bırakıyorum inşallah en kısa zaman da böyle bir organizasyonla bir araya geliriz

ah değerli arkadaşımı, beni nerede yaşıyor sanıyorsunuz. bahsettiğiniz o yollarda kaymayacak lastik yok zaten. ben de manisa - izmir civarında dolaşıyorum ve doğma büyüme istanbulluyum. yollarımızda bir fark olmadığını rahatlıkla ifade edebilirim. zaten bahsettiğiniz yollara girebilmek için bajaj ın gelmesini bekliyorum; onlardan bir tane alacağım. fikrinize katılıyorum; "fikir ayrılığı". umarım tecrübelerimde birleşmeyelim :D

• *SaDRaZaM* * kullanıcısına yanıt
    Hocam bu böyleolmayacak olmazsa haftasonu 60 km yol yapacağım video çekip paylaşırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    Ben ilk bakım da frenleri elden geçirdim 15 dk uğraştılar diğer türlü ilgilenmiyorlar. O yüzden mümkünse bakım yapılırken motorun başında bulunun yapılan işlemleri takip edin diğer türlü yağ değişimi yapıp gönderiyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben ilk bakım da frenleri elden geçirdim 15 dk uğraştılar diğer türlü ilgilenmiyorlar. O yüzden mümkünse bakım yapılırken motorun başında bulunun yapılan işlemleri takip edin diğer türlü yağ değişimi yapıp gönderiyorlar

Benim de 245 km oldu ama sanırım arka fren daha az tutmaya başladı eskiden yani ilk zamanlar basar basmaz yavaşlıyodu şimdi çift fren le ancak yavaşlıyorum bakım da bi kontrol ettireyim bakalım benmi kuruntu yapıyorum yoksa bi sorunmu var

Bu arada benim bagaj çoğu zaman zor kapanıyo yani sele tık diye oturmuyo dün akşam 15 dk uğraştım sonunda çözdüm içerdeki dil herhalde görevini tam yapmıyo elimle ittirip kapatıyorum alıyor sizde de böyle oldumu alışmasımı lazım yoksa sıkıntımı var gösteriyim servise

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: PamirSAROS

quote:

Benim de 245 km oldu ama sanırım arka fren daha az tutmaya başladı eskiden yani ilk zamanlar basar basmaz yavaşlıyodu şimdi çift fren le ancak yavaşlıyorum bakım da bi kontrol ettireyim bakalım benmi kuruntu yapıyorum yoksa bi sorunmu var

Bu arada benim bagaj çoğu zaman zor kapanıyo yani sele tık diye oturmuyo dün akşam 15 dk uğraştım sonunda çözdüm içerdeki dil herhalde görevini tam yapmıyo elimle ittirip kapatıyorum alıyor sizde de böyle oldumu alışmasımı lazım yoksa sıkıntımı var gösteriyim servise

sıkı ayarlanmış olabilir, birazcık gevşetilmesi yeterli olacaktır diye düşünüyorum. frenler konusunda ise bence siz artık biraz daha alışmış birisi olarak biraz daha hızlı kullanmaya başlamış olabilirsiniz ;) hız artınca duruş da zorlaşmıştır haliyle... sadece arka fren ile durmak çok da kolay değil zaten. ilk 300 kmde frenlerin boşluk oluşturacak kadar aşınacağını sanmıyorum.

• quote:

Hocam bu böyleolmayacak olmazsa haftasonu 60 km yol yapacağım video çekip paylaşırım

umarım bana birşey ispat edeceğiniz bir zorluk yaşamazsınız... düz yolda, normal koşullar altında zaten birşey yok.... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: *SaDRaZaM*

quote:

quote:

sıkı ayarlanmış olabilir, birazcık gevşetilmesi yeterli olacaktır diye düşünüyorum. frenler konusunda ise bence siz artık biraz daha alışmış birisi olarak biraz daha hızlı kullanmaya başlamış olabilirsiniz ;) hız artınca duruş da zorlaşmıştır haliyle... sadece arka fren ile durmak çok da kolay değil zaten. ilk 300 kmde frenlerin boşluk oluşturacak kadar aşınacağını sanmıyorum.

Banada garip geldi tabi o km de boşluk oluşturma ihtimali ama ben dikkat etmek sakata gelmemek adına çok fren kullanıp yavaş hareket ediyorum o yüzden dedim abarttımmı acaba fren işini diye

Bagaj içinse az bi wd 40 sıkıp çalışmasını takip etmeyi düşünüyorum sanırım dediğiniz gibi fazla sıkı ve bırakmıyo ama gündüz gözüyle iyice bi inceleyip gevşetebileceğim yer varmı bi ona bakayım.

• Michelin city grip lastiklerimden memnunum tavsiye ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stompanato -- 6 Şubat 2014; 18:25:08 >
  • Yeni pcx türkiye ye ne zaman gelir net bilgi sahibi olan var mı acaba?
  • Fuara PCX 150 gelecek mi, bilgisi olan var mi?

• quote:

quote:

Frene basıldığında Arka fren balatasını çeken bir çubuk var. Motorla beraber gelen uygun tamir anahtarı ile bahsettiğim çubuğun uç kısmında bulunan somunu sıkın. Galiba balata yeni olduğundan ilk günlerde aşınma daha fazla oluyor. Fren ihmale gelmez muhakkak ayarlayın. Sonra gerekli bir anda frenler yeteri kadar tutmayabilir. Allah korusun.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.