Şimdi Ara

Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim... (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.917
Cevap
45
Favori
477.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kimi bayii yeni kasa 125 lik ve 150 lik gelicek derken. ki kimse 150 lik varken 125 lik ALMAZ !
    Bir diğeri yok efendim öyle bişey. Forza 300 gelicek diyor. O'nu bende biliyorum... En doğrusu bekleyip görmek...
  • PamirSAROS kullanıcısına yanıt
    Az evvel servise sizin yaşadığınız sıkıntıyı anlattım.

Cevap: Beyfendi oto yıkamacılarda ki basınçlı su 120 bar'ın üstüdür. keza bu gösterge tabloları 20 bar basınca kadar su almaz. eğer aldıysa getirin bakalım.
    Soru: Peki sağanak yağmurda nasıl bir durum olur ?
    Cevap: Efendim yağmur suyu max 4 bar basınca tekabül eder. ve asla su sızmaz.

Bana anlatmış olduğu mantıklı geldi. o kadar basınçlı su yakın tutulduğunda, suyu alması bence de olası bir durum.
    Az evvel servise sizin yaşadığınız sıkıntıyı anlattım.

Cevap: Beyfendi oto yıkamacılarda ki basınçlı su 120 bar'ın üstüdür. keza bu gösterge tabloları 20 bar basınca kadar su almaz. eğer aldıysa getirin bakalım.
    Soru: Peki sağanak yağmurda nasıl bir durum olur ?
    Cevap: Efendim yağmur suyu max 4 bar basınca tekabül eder. ve asla su sızmaz.

Bana anlatmış olduğu mantıklı geldi. o kadar basınçlı su YAKIN tutulduğunda, suyu alması bence de olası bir durum.
  • Az önce arkadaşıma PCX almaya gittik ellerinde beyaz renk kalmamış bir sonraki parti de gelecek dediler ve gelecek parti de kurdan dolayı 300 TL zam uygulanacağını söylediler arkadaşımın morali bozuk bir halde olay yerini terk ettik bakalım etraftaki il ve ilçelerde bakacağız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PamirSAROS

Arkadaşlar başımda şöyle bir bela var motor şu an 550 km de yaklaşık bi 10 gün önce çalışırken sıkıntı çekti zor çalışır gibi yaptı bu sabahta ilk basışta almadı ikinci bastım aldı ama anlık bi kontak kapanma gibi bi durum oldu tekrar çalıştı neyse yola çıktım ışıkta durdum start stop kullanmaktayım çevirdim kalkmadı çevirdim çalıştı ama sanki kontağı ilk defa açıyomuşum gibi km saati en sona gidip geldi yani motor start stopla değil marşla çalışmış gibi başladı başına gelen oldumu ? sorunum sizce ne ulan arabayla uğraşmayalım dedil motora geçtik 550 km de başıma iş geldi servise gideceğim ama gitmeden bir ön bilgi alayım istedim.

Kontak açık olduğu halde, km saati sanki kontağı ilk kez açıyormuşçasına hareket ettiyse motorda bir elektrik kesintis yada temassızlığı olması muhtemeldir. Gevşek kalan bir elektrik bağlantısı, temassızlık vb. Bence hemen servise gidin. Olmayacak biryerde sizi bırabakilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil altın -- 18 Şubat 2014; 20:39:35 >

Akü de sorun olabilir ya da aküye giden kablolar da gevşeklik olabilir olmazsa bagajı açıp kutup başlarındaki vidayı kontrol edin

Ya bu arada alarm bağlatacaktım servis garanti dışı bırakır dedi yahu. Elektronik sistem olduğu için sıkıntı çıkarabiliyor diye garanti dışına çıkarmışlar acaba ayrı güç kaynağı ile çalışan hareket sensörlü bir alarm var mıdır ki bari onu bağlasak malum havalar ısınmaya başladı hırsızlık olayları artar.

• quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

quote:

Orijinalden alıntı: PamirSAROS

Arkadaşlar başımda şöyle bir bela var motor şu an 550 km de yaklaşık bi 10 gün önce çalışırken sıkıntı çekti zor çalışır gibi yaptı bu sabahta ilk basışta almadı ikinci bastım aldı ama anlık bi kontak kapanma gibi bi durum oldu tekrar çalıştı neyse yola çıktım ışıkta durdum start stop kullanmaktayım çevirdim kalkmadı çevirdim çalıştı ama sanki kontağı ilk defa açıyomuşum gibi km saati en sona gidip geldi yani motor start stopla değil marşla çalışmış gibi başladı başına gelen oldumu ? sorunum sizce ne ulan arabayla uğraşmayalım dedil motora geçtik 550 km de başıma iş geldi servise gideceğim ama gitmeden bir ön bilgi alayım istedim.

Kontak açık olduğu halde, km saati sanki kontağı ilk kez açıyormuşçasına hareket ettiyse motorda bir elektrik kesintis yada temassızlığı olması muhtemeldir. Gevşek kalan bir elektrik bağlantısı, temassızlık vb. Bence hemen servise gidin. Olmayacak biryerde sizi bırabakilir

Servise pazartesi gittim kutup başlarındaki vidayı sıktılar sıkı dediler aküyü ölçtüler sorun yok allah allah dediler sizi çok rahatsız ederse bir gün bırakın bakalım komple sökelim inceleyelim hemen olacak birşey değil dediler peki dedim dün de iş çıkışı bindim bu sefer start stop kapalıydı marş yaptım fıt fıt dedi almadı sonra tekrar denedim fıt fıt fıt dedi ağır ağır çalışsammı çalışmasam mı dedi ve çalıştı ama km saatini digital olan kısım söndü yandı ve hız göstergesi en sona gitti geldi normale döndü bende bu sabah kalktım servise gittim dedim ki işin rengi değişti sadece start stop ta değil ilk çalışmada da aynı sorun ortaya çıkıyor herşey sıfırlanıp baştan başlıyor dedim bugün bakamayız yarın sabah 9 da gelebilirmisiniz dedi gelirim dedim randevunuzu yazıyorum dedi yazdı bakalım.Yarın sabah gideceğim ne olacağını göreceğiz.Sizlerede bildireceğim.

Hocam en şanssız PCXkkullanıcısı olmuşsun tabiri caizse

• Dün gece komple gitti belki sabah çalışır dedim eve çıktım sabahta çalışmadı gelip aldılar 3 saattir servisteyim akü dediler akü şarj oluyo bakalım görcez neler olacağını umarım yırtarız bununla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım problem kısa sürede çözülür
  • 2014 yılı Motosiklet ve Bisiklet Sezonu
    27 Şubat'ta Eurasia Moto Bike Expo fuarı ile birlikte açılacak.
    Bakalım PCX 150 fiyatı ve Türkiye de satışı olacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi specific_25 -- 20 Şubat 2014; 16:10:19 >
  • 27 Şubat – 02 Mart 2014 Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı İSTANBUL
    Fuar Giriş Ücreti
    Hafta içi : 10 TL
    Hafta sonu : 20 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi specific_25 -- 20 Şubat 2014; 16:33:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: specific_25

2014 yılı Motosiklet ve Bisiklet Sezonu
    27 Şubat'ta Eurasia Moto Bike Expo fuarı ile birlikte açılacak.
    Bakalım PCX 150 fiyatı ve Türkiye de satışı olacak mı?

http://www.motobike.com.tr/index.asp

Bugün motorun aküsü şarj olurken Satış bölümü ile uzun uzun konuştuk 2014 ler gelmiş satışına başlanmamış fabrikada bekliyormuş ve hiç bir değişiklik yok yan yana koy anlamazlar herşey aynı dediler.sadece model yılı 2014 olacak ve taksitli satışı 7.050 tl olacakmış 9 taksit e böleceklermiş yani bekleyenlere duyurum budur arkadaşlar üzgünüm

En son durum nedir?

500 km deki motorun aküsünün boşalması çok zor bir ihtimal. Akü bitmeye yakın olsa marş motoru çevirmezdi. Oysa sizin anlattığınıza göre marş motoru değil de elektrik donanımında gevşeklik, temassızlık olabilir demiştim. O sırada akünün şarj olmasından ziyade elektrik donanımı ile ilgili hata arama olasılığı daha yüksek. Geçmiş olsun. İnşallah tamamen düzelir
  • Nisan ayında 5 renk olarak satışa sunulacakmış.Heyecanla bekliyoruz
  • Nasip olursa cumartesi Ankara Efe ye gidicem bakalım ne diyecekler PCX için
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    Yanılmıyorsam PCX ler de marş motoru yok bobinli sistem var diye biliyorum

• 2014 modelde 125 lik simdikinin aynisi olacakmis 150 lik ise makyajli sekli ile gelecekmis aldigim duyuma gore.
    150 lik de muhtemel fiyat 8.000 civari olabilirmis.

• Free WiLL kullanıcısına yanıt
    Evet klasik marş motoru pcx lerde yok. Anlaşılmasının daha kolay olması için marş motoru dedim. Akü boşalmış olsa marş sistemi çalışmaz. Tabiki tahmini olarak söylüyorum. Marşa basma anındaki elektrik kesintisi kablolardaki gevşeklik veya temassızlıktan olabilir. Elektrik elektronik sistemlerdende kaynaklanabilir. Arkadaş problemi burada paylaşacağını yazmıştı. Bakalım neymiş görecez
  • quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

Evet klasik marş motoru pcx lerde yok. Anlaşılmasının daha kolay olması için marş motoru dedim. Akü boşalmış olsa marş sistemi çalışmaz. Tabiki tahmini olarak söylüyorum. Marşa basma anındaki elektrik kesintisi kablolardaki gevşeklik veya temassızlıktan olabilir. Elektrik elektronik sistemlerdende kaynaklanabilir. Arkadaş problemi burada paylaşacağını yazmıştı. Bakalım neymiş görecez

Dün akşam artık marş hiç basmadı keza sabahta aynısı olunca aradım yol yardımı çağırdım götürdük saat 10 gibi neyse çay molasındalarmış bende satışa çıktım sohbete işte o esnada 2014 ü konuştuk falan filan neyse kameradan baktım lift e almışlar indim aşağı tabi her yerine bakmışlar kablolar sağlam vs dedilerki aküden şarja taktık gösterdiler şarjda vaktiniz varsa dursun epeyd ediler ben burdayım dedim epey bekledim çayımı çorbamı içtim kurabiyemi yedim öğle tatili geçti saat 2 gibi aküyü kontrol için cihaza bağladılar tam dolu iyi durumda yazmış gösterdiler ilk bağlandığında akü durumu iyi şarj eksik şarj ediniz yazıyordu 40 larda çıkmıştı şarjı işlem sonrası %100 gösteriyordu taktılar çalıştırdık tık demedi şimdi test aşamasındayız fakat 1 hafta start stop kullanmayı düşünmüyorum kendine gelsin akü birde şunu söylediler sıkışık trafikte kullanmayın ışıklarda lazım sürekli akım değişikliği aküyede zarar veriyor dediler.Birde usta başı değilde ilgilenen çocuk dediki abi bu aküler bize dolu geliyor kontrol edip üzerine takıyoruz o esnada makine bozuk yazarsa ya da şarj gerekli derse şarj ediyoruz takıyoruz dedi bende orada düşündümki belkide bir tane akünün kontrolü atlandı olabilir insanlık hali o da bana denk geldi dedim. Bakalım bir hafta böyle sonra start stoplu kullanıp görcez duruma göre terslik olursa yine gidicez de umarım olmaz yani.Uzun sürede park konumunda kontak bırakmayın diyorlar aküler zaten avuç içi kadar adamlar haklı.bu arada işlem sonrası komik bişey söylediler efenim 80 tl yol yardım parası almamız lazım dediler niye dedim garanti kapsamında bi işlem yok üretim hatasıda yok garanti işlemi olmadığı için uygulammız bu dediler bende kusura bakmayın ödemem başta söleyeceksiniz kaldıki ufacık aküyse orda sökseydiniz ben arabamla getirirdim naparsanız yapın ödemeyeceğim dedim servis müdürümüzle bi konuaşlım dediler gidip geldiler tamam dediler ne güzel dünya valla 7 bin tl vercem 33 günde 600 km de çalışmıcak para vercem servise gitmeye

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.