Şimdi Ara

HONDA YAKIT TÜKETİMİ ( TÜM VERİLER TEK BAŞLIK ALTINDA ) (146. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.167
Cevap
6
Favori
468.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Göstergeyi sıfırlayarak düz yolda 90 km sabit hızla ortalama 6 lt. yi geçmemesi gerek. Göstergenin biraz eksik gösterdiğini dikkate alırsak ortalama 6,5 lt eder/100 km. de. Ben dün gittim en son: 5,8 lt/100 km. de 250 km. Ancak sabah işten eve geldim 3 km. sırf şehiriçi birden 6 lt ye gelmiş ortalama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

Göstergeyi sıfırlayarak düz yolda 90 km sabit hızla ortalama 6 lt. yi geçmemesi gerek. Göstergenin biraz eksik gösterdiğini dikkate alırsak ortalama 6,5 lt eder/100 km. de. Ben dün gittim en son: 5,8 lt/100 km. de 250 km. Ancak sabah işten eve geldim 3 km. sırf şehiriçi birden 6 lt ye gelmiş ortalama.

bu rakamları görsem lpg yi aklımın köşesinden bile geçirmem.bahsettiğiniz rakamlar neredeyse 1.3 dizel bir aracın karma yakıt tüketim değerleriyle hemen hemen aynı.yani km de 0,27 kuruş.benzinli bir araç için şu anki yakıt fiyatlarıyla gerçekten çok güzel rakamlar tabi benim açımdan.dizel araç da kullandığım için rahat kıyaslama yapabiliyorum.
    o halde benim aracımda bir problem var gibi görünüyor.eğer sorun varsa nerde olabilir? enjektörlerde mi ? fitrelerde mi ? yada kullandığım benzinde hile hurda olabilir mi ? veya havaların bu aralar aşırı soğuk olmasının bir etkisi olurmu ?
    öğrenmek istediğim filtreli temizletsek-değiştirsek, enjektör ayarı,temizliği gibi işlemler yaptırsak faydası olurmu ?
    canımı sıkan şey su aslında.arabayı limitlerinde kullansam yaktığım yakıtı filan zaten düşünmeyeceğim ama 90 km sabit hızda bile yakıtın burada okuduğum rakamlarla alakası bile yoksa o zaman bir sorun var demek oluyor.
    bu konu hakkında detaylı bilgi verebilecek arkadaşıma şimdiden şükranlarımı sunarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi driven45 -- 20 Ocak 2012; 15:14:24 >

• Beyler Lütfen yardım edin şehir dışında aracımın göstergesi bunu gösteriyor fotoyu çektiğimde s moduna alıp 95 km h sabitledim 5.viteste düşük devirde yine 11.4 den aşağı inmedi.170 km yol yaptım Lpg nin kırmızı ışığı yanmaya başladı.Bu kadar çok yakmaması lazım.Sorun ne olabilir yardımınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemen_ertas

Beyler Lütfen yardım edin şehir dışında aracımın göstergesi bunu gösteriyor fotoyu çektiğimde s moduna alıp 95 km h sabitledim 5.viteste düşük devirde yine 11.4 den aşağı inmedi.170 km yol yaptım Lpg nin kırmızı ışığı yanmaya başladı.Bu kadar çok yakmaması lazım.Sorun ne olabilir yardımınızı bekliyorum.

aracın lpg li ise bildiğim kadarı ile aracın yol bilgisayarını kullanamıyorsun yani doğru sonuç vermiyor. yine bilen arkadaşlar düzeltsin yada onaylasın yan komşumuzun toyota corrolla sına lpg taktırdık ordan biliyorum. en güzel i aldığın yakıt değerini km ye bölmek çıkan sonucu da 100 le çarpıp 100 km de ki tüketimi tl cinsinden görürsün

• Arkadaşlar bu rakamlar nasıl çıkıyor bende anlamıyorum gerçekten, ben 140 km. lik şehirler arası yolda 100 km. hıza sabitliyorum yol bittiğinde yol bilgisayarı 5,3 gösteriyor, 120 falan gidersemde 5,8- 5,9 falan oluyor yada maksimum 6 oluyor hatta birinde abarttım 90 km. hıza sabıtledim 5,1 gösterdi yani sizin vermiş olduğunuz değerleri görünce ya çok bastıra bastıra gidiyorsunuz yada başka birşey var... Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp___

Arkadaşlar bu rakamlar nasıl çıkıyor bende anlamıyorum gerçekten, ben 140 km. lik şehirler arası yolda 100 km. hıza sabitliyorum yol bittiğinde yol bilgisayarı 5,3 gösteriyor, 120 falan gidersemde 5,8- 5,9 falan oluyor yada maksimum 6 oluyor hatta birinde abarttım 90 km. hıza sabıtledim 5,1 gösterdi yani sizin vermiş olduğunuz değerleri görünce ya çok bastıra bastıra gidiyorsunuz yada başka birşey var... Saygılar

Seninkiler normal, üstteki arkadaş lpg kullanıp yol göstergesindeki değeri alınca fazla çıkmış.
  • Yarın 20 tl benzinle aracın değerlerini sıfırlayarak şehir içi ve şehir dışı kullanımında göstergede ortaya çıkan değerleri not edeceğim.Fotosunu alabilirsem paylaşırım.İnşallah aracımın benzin tüketinmi normal değerlerini gösterir geriye sadece lpg kitini ayarlatmak kalır.
  • quote:

Arkadaşlar bu rakamlar nasıl çıkıyor bende anlamıyorum gerçekten, ben 140 km. lik şehirler arası yolda 100 km. hıza sabitliyorum yol bittiğinde yol bilgisayarı 5,3 gösteriyor, 120 falan gidersemde 5,8- 5,9 falan oluyor yada maksimum 6 oluyor hatta birinde abarttım 90 km. hıza sabıtledim 5,1 gösterdi yani sizin vermiş olduğunuz değerleri görünce ya çok bastıra bastıra gidiyorsunuz yada başka birşey var... Saygılar

kardeşim tebrik ediyorum seni.
    kabaca bir hesap yaparsak senin verdiğin değerlere göre ortalama 6 lt yakıyorsun.yani 6 lt X 4.40 tl = 26.40 tl / 100 km = 0.265 yapıyor yaklaşık olarak.
    ister inanın ister inanmayın ama ben 1.3 multijet dizel palio da kullanmaktayım ve bu araçla karma tüketimde km de 0.270 kuruş yakıyorum.
    honda ile ise ne yaparsam yapayım,yani belirttiğin gibi bastıra bastıra da değil; 90 km sabit hızda 7.4 lt altına yani km de yaklaşık 0.340 kuruşun altına düşemedim.
    kendi adıma 5,1 lt gibi rakamları görsem lpg li arkadaşlarımla dalganın kralını geçerim
    bu arada benim arabam henüz 37.000 km de düz vites ve 95 oktan benzin kullanıyorum.
    galiba benim araçta problem var yada sizin kullandığınız benzin harbiden çok kaliteli olmalı.başka türlü izah edemiyorum gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi driven45 -- 28 Ocak 2012; 19:22:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: driven45

quote:

kabaca bir hesap yaparsak senin verdiğin değerlere göre ortalama 6 lt yakıyorsun.yani 6 lt X 4.40 tl = 26.40 tl / 100 km = 0.265 yapıyor yaklaşık olarak.
    ister inanın ister inanmayın ama ben 1.3 multijet dizel palio da kullanmaktayım ve bu araçla karma tüketimde km de 0.270 kuruş yakıyorum.
    honda ile ise ne yaparsam yapayım,yani belirttiğin gibi bastıra bastıra da değil; 90 km sabit hızda 7.4 lt altına yani km de yaklaşık 0.340 kuruşun altına düşemedim.
    kendi adıma 5,1 lt gibi rakamları görsem lpg li arkadaşlarımla dalganın kralını geçerim
    bu arada benim arabam henüz 37.000 km de düz vites ve 95 oktan benzin kullanıyorum.
    galiba benim araçta problem var yada sizin kullandığınız benzin harbiden çok kaliteli olmalı.başka türlü izah edemiyorum gerçekten.

Dostum tebrik ettiğin için teşekkür ederim. Aracım 2010 honda civic 1,6 otom. elegance, 24 bin km.de, benzini shell den alıyorum ama yıllardır hep aynı benzinlikten alırım, güvendiğim bildiğim bir yer. Daha evvelki aracım 1,6 H kasa Twinport düz vites Astra idi, şehirler arası yolda Astra ile de aynı değerleri yakalıyordum ama şehir içinde Astra daha iyidi Civic şehir içinde biraz daha müsrif ama bunda tabiki otomatik vites farkı var ama öyle aman aman bir değer farkı yok...

Benim verdiğim değerler ortalama değerler değildir bunu belirtmek isterim iki şeritli düz yolda 100 km. ve 90 km. sabit hızlarla elde ettiğim değerler araçta genelde ben eşim ve küçük oğlum olur, yani yüklü bir yolculuğum olmaz... İnanın abartma yapmıyorum hani ben kullandığım araçları eleştirebilen bir insanım kaldıki ben civic şehir içi yakıtından memnun değilim ama ş.arası yakıtından da bir okadar memnunum sadece şehirler arası kullanacak olsamkesinlikle tüp falan düşünmem şuanda şehir içi için düşünmekteyim... Birde şunu belirtmek isterim benim verdiğim değerler forumda bir çok civic sahibi arkadaşında yakalamış olduğu değerlerdir araştırırsan görürsün, bir arkadaşta yine yazmıştı 90-100 km. hızlarla bir depo ile 800 km. gittiğini ve hala 4 kademe benzin bulunduğunu bildirmişti hesaplarsan aşağı yukarı aynı değerlerdedir.

Mutlaka kullanılan benzin arcın bakımları vs. çok etkilidir bu durumlarda, kış günündeyiz benim aracımda kar lastikleri var ve havaların çok soğuk olduğunda hesaba kattığımızda yakıtın daha iyi olacağını yazın umuyorum. Kış gününde olduğumuz kalorifer sistemini açar açmaz direk klima çalışıyor ben ilk başta bunu farketmemiştim ve yakıtım buna paralel artıyordu bu durumu farkettiğimde ısıtma sistemini açar açmaz direk klimayı ac/off konumuna getiriyorum bu hususa dikkat etmenizi rica edeceğim. (Tabi dikkat ediyorsanız bilemiyorum tabiki) Birde Bor Power kullanmanızı tavsiye edeceğim gerçekten yakıtta ve çekişte etkili olduğunu düşünüyorum... Saygılarımı sunarım... (Bu arada yakında garanti kapsamında BRC taktırmayı düşünüyorum)

• quote:

quote:

quote:

Dostum tebrik ettiğin için teşekkür ederim. Aracım 2010 honda civic 1,6 otom. elegance, 24 bin km.de, benzini shell den alıyorum ama yıllardır hep aynı benzinlikten alırım, güvendiğim bildiğim bir yer. Daha evvelki aracım 1,6 H kasa Twinport düz vites Astra idi, şehirler arası yolda Astra ile de aynı değerleri yakalıyordum ama şehir içinde Astra daha iyidi Civic şehir içinde biraz daha müsrif ama bunda tabiki otomatik vites farkı var ama öyle aman aman bir değer farkı yok...

Benim verdiğim değerler ortalama değerler değildir bunu belirtmek isterim iki şeritli düz yolda 100 km. ve 90 km. sabit hızlarla elde ettiğim değerler araçta genelde ben eşim ve küçük oğlum olur, yani yüklü bir yolculuğum olmaz... İnanın abartma yapmıyorum hani ben kullandığım araçları eleştirebilen bir insanım kaldıki ben civic şehir içi yakıtından memnun değilim ama ş.arası yakıtından da bir okadar memnunum sadece şehirler arası kullanacak olsamkesinlikle tüp falan düşünmem şuanda şehir içi için düşünmekteyim... Birde şunu belirtmek isterim benim verdiğim değerler forumda bir çok civic sahibi arkadaşında yakalamış olduğu değerlerdir araştırırsan görürsün, bir arkadaşta yine yazmıştı 90-100 km. hızlarla bir depo ile 800 km. gittiğini ve hala 4 kademe benzin bulunduğunu bildirmişti hesaplarsan aşağı yukarı aynı değerlerdedir.

Mutlaka kullanılan benzin arcın bakımları vs. çok etkilidir bu durumlarda, kış günündeyiz benim aracımda kar lastikleri var ve havaların çok soğuk olduğunda hesaba kattığımızda yakıtın daha iyi olacağını yazın umuyorum. Kış gününde olduğumuz kalorifer sistemini açar açmaz direk klima çalışıyor ben ilk başta bunu farketmemiştim ve yakıtım buna paralel artıyordu bu durumu farkettiğimde ısıtma sistemini açar açmaz direk klimayı ac/off konumuna getiriyorum bu hususa dikkat etmenizi rica edeceğim. (Tabi dikkat ediyorsanız bilemiyorum tabiki) Birde Bor Power kullanmanızı tavsiye edeceğim gerçekten yakıtta ve çekişte etkili olduğunu düşünüyorum... Saygılarımı sunarım... (Bu arada yakında garanti kapsamında BRC taktırmayı düşünüyorum)

vakit ayırıp cevapladığınız çok tesekkür ederim değerli kardeşim.
    bende benzini shellden alıyorum ve sahibi tanıdığım bir arkadasım.yani herhangi bir üçkağıt olacağını sanmıyorum.yine bildiğim kadarıyla otomatik araçlar manuellere göre biraz daha fazla yakıt yakıyor.benimde bahsettiğim değerler zaten hep 90 km sabit hızdaki değerlerdir.sizin otomatik araçla bu değerleri yakalamanız benim açımdan gıpta edilesi bir durum ki ben bu değerleri göremedim aracımda.bende sizin gibi yüklü yolculuk yapmam,ya tek olurum yada ailem olur ki en fazla üç kişidir genellikle.
    abarttığınızı kesinlikle düşünmüyorum hep birlikte burada tecrübelerimizi paylasarak birbirimize faydalı olmak amacındayız.sehir içindeki yakıt tüketimi konusunda size katılıyorum civic ile sehir içinde gaza biraz yüklenirsek efsane litreler görmek her zaman olasıdır.
    ben zaten sadece sizin yazdığınız değerler üzerinden gitmiyorum bu baslıktaki meajların hepsini okudum ve genelde sizin değerlerinize yakın değerler yazılmış.
    klima konusuna bende özellikle dikkat ediyorum.dediğiniz gibi kalorifer sistemini açtıktan sonra ac/off moduna getirmek gerekiyor.aracı ikince el aldığım için henüz bakıma sokmadım.bakımda enjektör ayarı temizliği vs gibi işlemleri yaptıracağım ve birde bor power tavsiyenizede uyacağım.daha öncede bor powerın methini duymuştum.bunları yaptıktan sonra yakıtta düşüş olursa burada paylaşırım.
    (ben sizin yakaladığınız değerleri görsem kesinlikle lpg taktırmayı filan düşünmezdim)
    paylasımınız için çok tesekkür eder bilmukabele ben de saygılar sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi driven45 -- 28 Ocak 2012; 21:23:22 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

vakit ayırıp cevapladığınız çok tesekkür ederim değerli kardeşim.
    bende benzini shellden alıyorum ve sahibi tanıdığım bir arkadasım.yani herhangi bir üçkağıt olacağını sanmıyorum.yine bildiğim kadarıyla otomatik araçlar manuellere göre biraz daha fazla yakıt yakıyor.benimde bahsettiğim değerler zaten hep 90 km sabit hızdaki değerlerdir.sizin otomatik araçla bu değerleri yakalamanız benim açımdan gıpta edilesi bir durum ki ben bu değerleri göremedim aracımda.bende sizin gibi yüklü yolculuk yapmam,ya tek olurum yada ailem olur ki en fazla üç kişidir genellikle.
    abarttığınızı kesinlikle düşünmüyorum hep birlikte burada tecrübelerimizi paylasarak birbirimize faydalı olmak amacındayız.sehir içindeki yakıt tüketimi konusunda size katılıyorum civic ile sehir içinde gaza biraz yüklenirsek efsane litreler görmek her zaman olasıdır.
    ben zaten sadece sizin yazdığınız değerler üzerinden gitmiyorum bu baslıktaki meajların hepsini okudum ve genelde sizin değerlerinize yakın değerler yazılmış.
    klima konusuna bende özellikle dikkat ediyorum.dediğiniz gibi kalorifer sistemini açtıktan sonra ac/off moduna getirmek gerekiyor.aracı ikince el aldığım için henüz bakıma sokmadım.bakımda enjektör ayarı temizliği vs gibi işlemleri yaptıracağım ve birde bor power tavsiyenizede uyacağım.daha öncede bor powerın methini duymuştum.bunları yaptıktan sonra yakıtta düşüş olursa burada paylaşırım.
    (ben sizin yakaladığınız değerleri görsem kesinlikle lpg taktırmayı filan düşünmezdim)
    paylasımınız için çok tesekkür eder bilmukabele ben de saygılar sunarım.

Dostum bende teşekkür ederim, tabiki burada yaşadığımız tecrübeleri paylaşıyoruz o yüzden bu forum harika... Aracın ikinci sahibi olduğunuz için sizden evvelki sahibi belki kaliteli benzin kullanmamış olabilir veya başka bir durumdan ötürü bu yakıt olayına etki eden bir durum olabilir. Aynı araçtan benim eniştemde de var (2007 sıfır almıştı) konuştuğumuzda oda düz yolda benzer değerlerden söz ederdi... 90-100 km. sabit hızla gittiğinizde eğer yüksek değerler elde ediyorsanız bende aracınızda yakıt ile ilgili bir sorun olduğunu varsayıyorum ve umarım en kısa sürede halledersiniz... Birde şu hatırlatmayı yapmakta fayda görüyorum; civiclerin otomatiklerin fabrika verilerine baktığımızda otomatik vitesin düz vitesten şehir dışındaki ortalamasının 0,1 puan daha iyi olduğunu görmüştüm ama şehir içindeki tüketim değeri ise tam 1,0 lt. daha kötü düz vitese göre... Otomatik vitesli civic'in ş.dışı benzin sarfiyatının düz vitese göre bir miktar daha az olmasının nedeni 2000 Devirde 100 km. hızla gidiyor olması düz viteste bildiğim kadarıyla bu durum biraz daha farklı 100 km. hızla ilerlerken 3000 devire yakın oluyor buda elbette ikisi arasında küçükte olsa yakıtta farkettiriyor... Sorununuzu en kısa sürede halletmeniz dileğiyle, saygılarımla...

• arkadaşlar bu foruma yeni üye oldum pek kullanmasınıda bilmiyorum kusura bakmayın. sizlere bir sorum olacak 2009 civic elegance otomatik araba aldım. arabanın yaklaşık ne yaktığını hesaplayamadım göstergelerdende pek birşey anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.

ortalama yakıt göstergesi şehir içinde 9,3 lt den aşağı inmiyor bu kış şartlarında benzinde 4,38 lira

hesaplıyorum yaklaşık 40 kuruş yakıyor gözüküyor

fakat ışık yandığında 50 tl lik benzin atıyorum 80 km anca gidiyor aslında hesaplandığında 125 km gitmesi lazım ışık yandıktan sonra daha ne kadar gidebiliyorum. bu göstergeleri nasıl okuyacak ve anlayacağım bana açıklarsanız sevinirim. birde yaz aylarında bu tüketim düşermi merak ediyorum çünkü tüp taktırmayı düşünmüyorum.
  • arkadaslar merhaba yakıtı uzun yolda 5.4 lt ye kadar dusurdum.. saygılar...

http://hizliresimyukle.com/showpic-178701/resim_212.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanertekin -- 1 Şubat 2012; 10:53:30 >
  • yazmıştım ama tekrar yazayım.... 2008 honda civic elegance otomatik vites.... şehir içi klima açık yaz aylarındaki deger km de 52 kuruş....Brc lpg kiti taktıktan sonra aynı şartlarda ölçüm 28 kuruş....

çekicte hiçbir fark yok diyenler fethiye rampasını bi benzinde bi de lpg de çıksınlar farkı sonra gorsunler....lpg de 60 geçemiyorum...aynı rampayı benzinde 90 la çıkıyorum...araç full yük doluyken....

ama umrumda degil...çünkü 100 km 52 tl ye gitmek yerine 28 tl yegidiyorum ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanertekin

arkadaslar merhaba yakıtı uzun yolda 5.4 lt ye kadar dusurdum.. saygılar...

Şimdilik rekor bende ... 5 litre...
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

quote:

dahada denıycem :) 5lt resım varmı?

• Düz yolda sabit 76-77 km/sa hızda ve mümkün olduğunca bu hızı koruyarak 125 km. yol sonunda 4.5 lt. yaktı.
  • en düşük shell 95 oktav
    İzmir şehiriçi 2011 elegance 10000 km'de buca trafiğini gözönünde bulundurarak en düşük 100 kmde ortalama 6.2 gördüm. çevre yolu max hızım 70 şehir içi 50 yi çok nadiren geçtim.

en yüksek
    bp 95 oktav
    100 kmde ortalama 16.2 l sürekli v-tec açtım.

birde not olarak ilave etmeden geçemeyeceğim

sürekli vtec açık shell 97 oktav ile 100 km ortalama 12.4 l gordum. o gün bugündür bucadaki evka yokuşundaki bp yerine gidip tansaşın ordaki shellden alıyorum. bucada oturanlar denerse aradaki farkı göreceklerdir. gerçekten çok fark var iki benzin arasında. aracımın lastik havaları vs normal değerindedir. benzin ölçümü yaparken mutlaka bunuda gözönünde bulundurun çok fark ediyor gerçekten. bu yakıt değerlerinide bu kış yaptığımı ilave edeyim. saygılar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caucass

quote:

dahada denıycem :) 5lt resım varmı?

resmi daha öncede yayımlamıştım ama gene ekliyorum buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caucass -- 6 Şubat 2012; 19:23:29 >

• Arkadaslar pek konuyla alakası yok ama 1.6 ies civic devir kesiciye giriyormu acaba giriyorsa kaç binde giriyor...
  • 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.