Şimdi Ara

HONDA YAKIT TÜKETİMİ ( TÜM VERİLER TEK BAŞLIK ALTINDA ) (147. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.167
Cevap
6
Favori
468.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2005 jazz LS manuel. (atiker safe-fast kit)
    Aracımda benzin lambası yanarken ve lpg bitmişken 12.12.2011 'de ölçüme başladım.
    300 km şehir dışı 2240 km şehir içi toplam 2540 km yol.

125 tl benzin 440 tl lpg alındı. Yakıt tüketimi = 565/2540= 223 kr/km

Kış şartlarında yaklaşık ilk 3,5km benzinde motor çalışıyor, daha sonra lpg't geçiyordu Regülatör sıcaklğını 20C'ye düşürünce daha erken lpg'ye geçmeye başladı.(yaklaşık 1,5-1,8km)
    Yaz aylarında ilk çalıştırmada 300-400m mesafede lpg'ye geçiyordu. Yazın hiçbir zaman 20kr'un üzerine yakıt tüketimi çıkmamıştı.

1 yılda 19.000km yol yapmışım. lpg bana göre avantajlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: red26

2005 jazz LS manuel. (atiker safe-fast kit)
    Aracımda benzin lambası yanarken ve lpg bitmişken 12.12.2011 'de ölçüme başladım.

Kış şartlarında yaklaşık ilk 3,5km benzinde motor çalışıyor, daha sonra lpg't geçiyordu Regülatör sıcaklğını 20C'ye düşürünce daha erken lpg'ye geçmeye başladı.(yaklaşık 1,5-1,8km)
    Yaz aylarında ilk çalıştırmada 300-400m mesafede lpg'ye geçiyordu. Yazın hiçbir zaman 20kr'un üzerine yakıt tüketimi çıkmamıştı.

hangi marka lpg var sanırım bi sorun var gibi.Ben kırıkkaledeyim ve hava aşırı soğukken bile (ortalama -10 derece) lpg ye geçiş sürem maksimum 400 metre.BRC kit var.

• Benim araç 2003 model Jazz. Aracta wentgas diye bir LPG takılı. Su aralar yakıt tüketimi LPG de çok arttı gibime geldi. Bakımı geldi o yüzden diye çok takmadım. Ancak en son gidip bakımı yaptırdım gaz ayarını da yaptırdım ancak yakit hala fazla. Sizce başka bir nedeni olabilir mı.

69 liralık gaz ile yaklasik 265 km sehirici yol yaptım Ankara da ve çok yogun trafiğe de rast gelmedim. Bu durumda yaklaşık 26-26,5 krs oluyor. Yakıtı genelde shell den alıyorum ancak gaz ayarı yaptırdığım yer aygazi tavsiye edince ona geçtim. Ancak testi shell gaz ile yaptım. Değerlendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler. Tasarruflu ve kazasız sürüşler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iki hafta once 2006 accord 2.0 ex otomatik aldım. Benzini fulleyip biraz benzinde bineyim dedim, yüz km yapinca tekrar fulledim. birde ne göreyim 72 tl benzinle sadece 106 km yapabildim. yani km de 0.680 tl. bana çok geldi. acaba araçta bir problemmi var? Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.
    tabi hemen prins marka lpg taktirdim. onunla da 103 tl gaz ile 260 km yapabildibuda km de 0.400 tl çıkıyor. yakıtı düşürmek için ne yapabilirim yardım istiyorum, şimdiden tsk ler...

• quote:

Orijinalden alıntı: erzurumluumit

Benim araç 2003 model Jazz. Aracta wentgas diye bir LPG takılı. Su aralar yakıt tüketimi LPG de çok arttı gibime geldi. Bakımı geldi o yüzden diye çok takmadım. Ancak en son gidip bakımı yaptırdım gaz ayarını da yaptırdım ancak yakit hala fazla. Sizce başka bir nedeni olabilir mı.

69 liralık gaz ile yaklasik 265 km sehirici yol yaptım Ankara da ve çok yogun trafiğe de rast gelmedim. Bu durumda yaklaşık 26-26,5 krs oluyor. Yakıtı genelde shell den alıyorum ancak gaz ayarı yaptırdığım yer aygazi tavsiye edince ona geçtim. Ancak testi shell gaz ile yaptım. Değerlendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler. Tasarruflu ve kazasız sürüşler.

Kış şartlarında normal o kadar yakması.Sanırım Erzurumdasınız? Ben orda askerlik yaptım bilirim o soğuğu.Orda o kadar yakması normal.Bende 2004 jazz cvt var.Hep şehiriçi kullandım 35 lt gaz ile 320 km yaptım.Yani ortalama 10.5lt civarı yakmışım.Ama havalar aşırı soğuk ve çok agresif kullanmıştım.Şimdi yeniden gaz aldıktan sonra çok sakin kullandım ve uzun yolda 3.9 lt bile gördüm yol bilgisayarında.

• Honda Jazz 2004 CVT Etraf kar kış.

• izmirde kr kış yok ama genede yakıyor meret
    bilgi ekranı verileride normalden düşük gösteriyor sarfiyatı
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666

quote:

hangi marka lpg var sanırım bi sorun var gibi.Ben kırıkkaledeyim ve hava aşırı soğukken bile (ortalama -10 derece) lpg ye geçiş sürem maksimum 400 metre.BRC kit var.

Atiker safe-fast kit takılı. Yer Bursa, birkaç gündür hava sıcaklığı sabahları + derecelerde. Ortalama 1km mesafeden sonra LPGye geçiyor. LPG'ye geçiş ısısını 20 dereceden daha aşağı çekemedim. Program izin vermiyor.

Son iki aydaki benzin+lpg yakıt ortalamam km'de 218 kr çıktı (2860 km)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 666

quote:

Atiker safe-fast kit takılı. Yer Bursa, birkaç gündür hava sıcaklığı sabahları + derecelerde. Ortalama 1km mesafeden sonra LPGye geçiyor. LPG'ye geçiş ısısını 20 dereceden daha aşağı çekemedim. Program izin vermiyor.

Son iki aydaki benzin+lpg yakıt ortalamam km'de 218 kr çıktı (2860 km)

Atikerse normaldir.Onun yüzünden aracımı sattım ben.Atiker kullanırken 2 km den aşşağı geçtiğini hatırlamam lpgye.BRC var şimdi en soğuk günde dahi 400 metreyi geçmedi.

• Arkadaşlar özellikle yakıt değeri yüksek olan arkadaşlar şunu kontrol etsin. ilk kez honda aldım 2008 premium A/T civic ve hemen lpg taktırdım serviste. ilk depoda deli gibi yakıt tüketimim olunca servise koştum. Servis bana abi klimayı kapatırsan daha az yakar dedi. ben klimayı açmadımki dedim. bana kaloriferi açtığımda klimanında otomatik açıldığını bu nedenle ac düğmesine basıp göstergede ac off yazısının çıkması gerektiğini söyledi. hemen kapadım tabi ve şu an arabam şehir içi 250 kuruş yakıyor 100km de 9,5 lt civarı gaz.
    Klimanız açıkmı değilmi kontrol edin mutlaka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozkan38

Arkadaşlar özellikle yakıt değeri yüksek olan arkadaşlar şunu kontrol etsin. ilk kez honda aldım 2008 premium A/T civic ve hemen lpg taktırdım serviste. ilk depoda deli gibi yakıt tüketimim olunca servise koştum. Servis bana abi klimayı kapatırsan daha az yakar dedi. ben klimayı açmadımki dedim. bana kaloriferi açtığımda klimanında otomatik açıldığını bu nedenle ac düğmesine basıp göstergede ac off yazısının çıkması gerektiğini söyledi. hemen kapadım tabi ve şu an arabam şehir içi 250 kuruş yakıyor 100km de 9,5 lt civarı gaz.

lpg kitini ne marka ve kaça taktırdınız. ş.dışı verileri nelerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: UtKuPRO

quote:

Orijinalden alıntı: bozkan38

Arkadaşlar özellikle yakıt değeri yüksek olan arkadaşlar şunu kontrol etsin. ilk kez honda aldım 2008 premium A/T civic ve hemen lpg taktırdım serviste. ilk depoda deli gibi yakıt tüketimim olunca servise koştum. Servis bana abi klimayı kapatırsan daha az yakar dedi. ben klimayı açmadımki dedim. bana kaloriferi açtığımda klimanında otomatik açıldığını bu nedenle ac düğmesine basıp göstergede ac off yazısının çıkması gerektiğini söyledi. hemen kapadım tabi ve şu an arabam şehir içi 250 kuruş yakıyor 100km de 9,5 lt civarı gaz.

lpg kitini ne marka ve kaça taktırdınız. ş.dışı verileri nelerdir.

1650 tl brc my11 kiti. Sehir disi yapmadim bilemiyorum

• 2007 Accord Exc.
    Ankara'dayım..
    ortalama 16 lt yakıyor. /kuruş hesabı ile ölçtüğümde 0.36-0.40 TL arasına tekabül ediyor. (Bu değerler LPG - Prins takılı)
    Soğuk havalardan dolayı yüksek yakıyor diye düşünüyorum.
  • yeni almış oldugum civic premium otomatik 2012 ile ilk depoyu bitirdim (50 lt).. tamamı sehir içi (istanbul) , ECON modunda 610 km yol gittim.. eski aracıma göre fazla yaktı ama ses yok tıkırtı yok muhteşem bir araba. iyiki almışım.. (eski aracım seat leon 1.4 tsı)
  • Arkadaşlar bende 2001 1.6ies alacağım söz verildi gibi birşey ama araba otomatik eskiden otomatiğe karşı biraz ön yargılı bakıyordum ama yakıtta çok fark yok diyorlar sizce ne yakar bu araba adam 500 falan dedi çok abartı geldi bana??

• quote:

Orijinalden alıntı: arsima

Arkadaşlar bende 2001 1.6ies alacağım söz verildi gibi birşey ama araba otomatik eskiden otomatiğe karşı biraz ön yargılı bakıyordum ama yakıtta çok fark yok diyorlar sizce ne yakar bu araba adam 500 falan dedi çok abartı geldi bana??

Yenilerde şehiriçi % 10 a yakın fazlalık olur ancak şehirdışı çok fark olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arsima

Arkadaşlar bende 2001 1.6ies alacağım söz verildi gibi birşey ama araba otomatik eskiden otomatiğe karşı biraz ön yargılı bakıyordum ama yakıtta çok fark yok diyorlar sizce ne yakar bu araba adam 500 falan dedi çok abartı geldi bana??

500 den kasıt km de 50 kuruşsa 1.6 ies in o kadar yakması araçta bir sorun olduğu anlamına gelir.
  • Merhaba. Aracım 2012 otomotik Civic. 100 KM ortamalam 10,5 lt yakıyor. İlk 600 KM deyim sizce bu değerler aşağıya düsermi.
  • 2012 Jazz Fun Cvt.Depoyu doldurdum ve 332 km yol yaptıktan sonra 140 Tl'ye doldu. Km'de 42 kuruş yakmışım.100 km'de 10-10.5 litre falan yakıyor şuanda.Servise gittim zamanla düşeceğini söylediler.
  • Az Yakıyor diyen Arkadaşları anlayamıyorum ne yapıyorsunuz 50 den fazla basmıyormu anlamadımki kimi diyor 4.4 şaka gibi ben aldım sıfır civic 1.6 elegance otomatik Araba yakmak ne kelime su niyetine içiyor resmen Maakul bir araç olsun diye aldım inanın Ne kadar pişmanım 10lt/100km de hiç düşmedi 10bin bakıma kadar yakar dediler 15bin geldi bakımıda yapıldı 10 binde şimdi 12lt/100km olmaya başladı satıyorum zaten binilecek araba değil ama şu konuda hakkınıda yememeliyiz mükkemmel bir konfora sahip ama iş değil yani dizel bir araba almak daha mantıklı
  • 
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.