Şimdi Ara

HONDA YAKIT TÜKETİMİ ( TÜM VERİLER TEK BAŞLIK ALTINDA ) (148. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.167
Cevap
6
Favori
468.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sonfilika

Merhaba. Aracım 2012 otomotik Civic. 100 KM ortamalam 10,5 lt yakıyor. İlk 600 KM deyim sizce bu değerler aşağıya düsermi.

aracınız daha çok yeni... 7-8 binden itibaren hem motor performası iyileşir, hemde siz otomatik kullanmaya alışırsınız... tahiminende 1lt civarında düşecektir (bakımı takiben)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaNDoGGaN

Az Yakıyor diyen Arkadaşları anlayamıyorum ne yapıyorsunuz 50 den fazla basmıyormu anlamadımki kimi diyor 4.4 şaka gibi ben aldım sıfır civic 1.6 elegance otomatik Araba yakmak ne kelime su niyetine içiyor resmen Maakul bir araç olsun diye aldım inanın Ne kadar pişmanım 10lt/100km de hiç düşmedi 10bin bakıma kadar yakar dediler 15bin geldi bakımıda yapıldı 10 binde şimdi 12lt/100km olmaya başladı satıyorum zaten binilecek araba değil ama şu konuda hakkınıda yememeliyiz mükkemmel bir konfora sahip ama iş değil yani dizel bir araba almak daha mantıklı

Az yakıyo diyenler üfürüyor hatta araç sahibi bile olmayabilirler.Bende 1339 cc motorlu honda jazz otomatik var tüplü şehir içi en soğuk havalarda 10 litrenin altına düşüremedim.ama gerçekten çok soğuktu havalar.şimdi biraz ısınınca 9 lt civarı oldu.

• Şehir içi ile dışını karıştırmayın. Şehir dışı düz zeminde 70 km. mümkün olduğunca sabit hızda 4.4 gördüm ben. Ancak aynı araç sırf şehiriçi 10.2 lt yakıyor.
    İLAVE: Düz derken eğimsiz demek istedim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmb -- 13 Mart 2012; 17:06:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666

quote:

Az Yakıyor diyen Arkadaşları anlayamıyorum ne yapıyorsunuz 50 den fazla basmıyormu anlamadımki kimi diyor 4.4 şaka gibi ben aldım sıfır civic 1.6 elegance otomatik Araba yakmak ne kelime su niyetine içiyor resmen Maakul bir araç olsun diye aldım inanın Ne kadar pişmanım 10lt/100km de hiç düşmedi 10bin bakıma kadar yakar dediler 15bin geldi bakımıda yapıldı 10 binde şimdi 12lt/100km olmaya başladı satıyorum zaten binilecek araba değil ama şu konuda hakkınıda yememeliyiz mükkemmel bir konfora sahip ama iş değil yani dizel bir araba almak daha mantıklı

Az yakıyo diyenler üfürüyor hatta araç sahibi bile olmayabilirler.Bende 1339 cc motorlu honda jazz otomatik var tüplü şehir içi en soğuk havalarda 10 litrenin altına düşüremedim.ama gerçekten çok soğuktu havalar.şimdi biraz ısınınca 9 lt civarı oldu.

gercekden bu kadar yakiyoe mu jazz? arabadan soguttunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Weezer

quote:

quote:

Şehiriçi ve kış şartlarında evet.Ne sandın hocam? Sen millete bakma.Haa dümdüz yolda ortalama 90-100km ile 3.9lt gördüm tabi ama şehiriçinde coşuyor.her araba öyledir zaten.bu arabanın fabrika verisi ş.içi 7.3 lt.Kış şartlarını da ekleyince

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Weezer

quote:

quote:

Şehiriçi ve kış şartlarında evet.Ne sandın hocam? Sen millete bakma.Haa dümdüz yolda ortalama 90-100km ile 3.9lt gördüm tabi ama şehiriçinde coşuyor.her araba öyledir zaten.bu arabanın fabrika verisi ş.içi 7.3 lt.Kış şartlarını da ekleyince

Hocam Millete bakmıyacaksın ben 48.500 bin tl verdim alırken dedimki ne yakar bu 4.2/100km dediler bende dedim tamamdır o zaman şuan 15binde aracım 12lt/100km Honda alıcaksan basıcaksın parayı Accord alıcaksın yada gidiceksin Dizel bir araç alıcaksın benim arabamın deposu 250 260 tl doluyor 500 Km yol yaptım inan 110 km hızın üstünü görmedi araba benim arkadaşımda 2007 Bmw 3.20d var adam 1 depoyla 1000 km yol yapıyor aynı paraya doluyor yani şunu söyleyim ya 5 milyar veya 10 milyar daha az vereyim diye benzinli araba almak şu devirde akıl işi değil 666 Arkadaşın dediği gibi örnegin tüplü gezzen jazda çok fark etmiyor ama Zaten ben civic e tüp taktırmayı düşündüm fakat satılırken alıcılar lpgli almıyor bu yüzden satıp dizel bir bmw almayı düşünüyorum açıkcası Jazz yerine dizel opel corsa tercih edilecek araba bence Ama Tabi Kader Mahkümuyuz Aldık artık :)

• 2007 civic otomatik benzin+lpg yakıt değerleri hakkında bilgi verebilecek olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zarx

2007 civic otomatik benzin+lpg yakıt değerleri hakkında bilgi verebilecek olan var mı?

Benim arkadaşımda var 2011 Elegance otm tüp taktırdı OMVL marka sıralı sistem 1 Deposu 105 Tl doluyor şehir içi 280 Km Şehir Dışı 350 Km yaptıgını söyledi. Fakat şunu söyleyim Civic gibi bir araç LPG takılarak Öldürülür.
  • lpg takılarak öldürüldüğü için honda brc ile anlaşma yaptı öyle mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cast Away -- 15 Mart 2012; 10:37:13 >
  • quote:

lpg takılarak öldürüldüğü için honda brc ile anlaşma yaptı öyle mi?

bundan önce Takmıyordu yeni takmaya başladı sebebi ise Garanti olayıydı dışarta taktırılınca Arabanın garantisi bitiyordu şuan istediğin marka Lpg dönüşüm sistemini kullanan civic ciler 25 30bin kmden sonra kırmızı ışıkta stop etme motor arıza lambası gibi sıkıntılar yaşamakta bunu ankara honda efe plazada usta başı ile bizzat görüştüm ve kendisi tanıdıgım olur yani Hondanın BRc ile anlaşma yapması birşey ifade etmez amaç servisten para kazanmak ve fiyat yüksek ztn garanti dışı olmuyor diye insanlar taktıyor benim 2011 model 1.6 elegance otm benzinli var arkadaşımında aynısı fakat lpgli var şimdiden sorun yaşamaya başladı yani Kullak dolmasıyla İş başına geçmemek lazım kullanıcıyla bizzat görüşmek lazım Fakat şunu hangi satıcıya sorarsan sor hangi galeriye Civicde tüp her zaman dezavantajdır.

• LPG takılınca garanti sadece ilgili aksamda bitiyor. Yoksa lpg li de olsa misal direksiyon kutusu sorunu varsa garantiden karşılanıyor.
  • 2008 civic için daha yeni LGP ( BRC ) taktırdım
    2. depoda 150 şehir içi 250 şehir dışı toplam 400 km yaptım 1 depo ile
    şehirdışı ortalama 140 ile gittim

sakin kullanım ile şehir dışı 450 km rahat gider bir depo ile ( nazar deymesin)
    yeni hondalar BRC taktırmak şartı ile 6 yıllık garantiyi bozmuyor
    benim araç 4 yaşında olduğu için 6 yıllık garantim bozuldu ancak BRc bana 2 yıl motor garantisi verdi
    bu arada LPG taktırınca onaysız 3 yıllık garanti sadece motordo gider ancak 6 yıllık garanti komple yanıyor biliyorum
  • 2008 premium at brc my11 kit taktirdim sehir ici 90 tl lik gazla 350 km civari yapiyor. Lpg kotu diyen arkadaslarin hepsi arjadasinda var diye basliyor. Ben honda forumunuda takip ediyorum brc takilip mitor bozan ariza veren civic yok ufak tefek sorunlar iscilikten kaynakli hatalar. İnsanlari yaniltmayin. Lpg asla aracinizin degerini dusurmez degeri dusuren lpg li oldugu icin cok gezmeniz ve artan km nizdir.

• quote:

quote:

bundan önce Takmıyordu yeni takmaya başladı sebebi ise Garanti olayıydı dışarta taktırılınca Arabanın garantisi bitiyordu şuan istediğin marka Lpg dönüşüm sistemini kullanan civic ciler 25 30bin kmden sonra kırmızı ışıkta stop etme motor arıza lambası gibi sıkıntılar yaşamakta bunu ankara honda efe plazada usta başı ile bizzat görüştüm ve kendisi tanıdıgım olur yani Hondanın BRc ile anlaşma yapması birşey ifade etmez amaç servisten para kazanmak ve fiyat yüksek ztn garanti dışı olmuyor diye insanlar taktıyor benim 2011 model 1.6 elegance otm benzinli var arkadaşımında aynısı fakat lpgli var şimdiden sorun yaşamaya başladı yani Kullak dolmasıyla İş başına geçmemek lazım kullanıcıyla bizzat görüşmek lazım Fakat şunu hangi satıcıya sorarsan sor hangi galeriye Civicde tüp her zaman dezavantajdır.

Lpg'de sorun yaşamak dediğiniz olay lpgnin öz biyokimyası ile alakalı birşey değildir.Lpg dünyanın görüp görebileceği en temiz yakıt maddesidir,basit kimyasal yapısından dolayı diğer enerji kaynaklarına göre çevreci bir yakıttır ve diğer yakıt türlerine göre ısı değeri yüksek ve verimli bir yakıttır.Sizin örneğini verdiğiniz olay arkadaşınızın talihsizliği ve montajın basma kalıp bir şekilde yapılmasından dolayıdır.

• quote:

quote:

Lpg'de sorun yaşamak dediğiniz olay lpgnin öz biyokimyası ile alakalı birşey değildir.Lpg dünyanın görüp görebileceği en temiz yakıt maddesidir,basit kimyasal yapısından dolayı diğer enerji kaynaklarına göre çevreci bir yakıttır ve diğer yakıt türlerine göre ısı değeri yüksek ve verimli bir yakıttır.Sizin örneğini verdiğiniz olay arkadaşınızın talihsizliği ve montajın basma kalıp bir şekilde yapılmasından dolayıdır.

• Aracım 2012 Jazz Cvt.Geçen hafta 10-10.5 lt yakıyordu.Buraya ileti yazdığım günden sonra Gürpınardan Seyrantepeye Galatasaray maçına gidip geldim.100km'de 6.5 litre yaktı.Normal zamanda şehir içinde çok kısa mesafede kullanıcaksanız pek ekonomik olmuyor.B.çekmece Beylikdüzü Gürpınar arasında gezdiğim zaman 9 litre falan yakıyor
  • 2 Gün önce , 2004 model Honda Civic 1.6 ES otomatik aldım araç daha 100.000 km de lpg hiç takılmamış. acaba benzin de yakıt bilgisi olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluee_06

2 Gün önce , 2004 model Honda Civic 1.6 ES otomatik aldım araç daha 100.000 km de lpg hiç takılmamış. acaba benzin de yakıt bilgisi olan var mı ?

Ne kadara aldınız?
  • Tanidikti aldigimiz arac 23 bin e aldik . Yakit konusunda bi bilginiz varmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bluee_06

Tanidikti aldigimiz arac 23 bin e aldik . Yakit konusunda bi bilginiz varmi ?

Yenilerle pek farkı yoktur herhalde.
  • 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.