Şimdi Ara

HONDA YAKIT TÜKETİMİ ( TÜM VERİLER TEK BAŞLIK ALTINDA ) (150. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.167
Cevap
6
Favori
468.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 666

dur söyleme.kitin markası ATİKER mi?

Romano marka kit
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutlay006

quote:

dur söyleme.kitin markası ATİKER mi?

Romano marka kit

Motor kac km de ve daha once motor yapilmis mi arabaya ?

50 tl benzin al km sayacani sifirla kac km yol gidiyorsun not al bu islemi 3 kere yap ortalama bir deger olsun elinde sonrada ayni seyi lpg icin tekrarla onunda ortalamasini elde etmis oluruz ve yorumumuzu ve fikir alisverisimizi daha iyi kesin ve net konusabiliriz

Cunki 1.4 araba icin bence hic normal bir lpg yakit degeri degil

Romano lpg kiti hakkinda en ufacik bir bilgim yok brc yi oneren olmadi mi ? Taktirmadan once
  • EĞERLİ ARKADAŞLARIM

BU FORUM SİTESİNDE İLK KEZ YAZIYORUM VE BUNDAN SONRADA İNŞALLAH YAZACAĞIM. HONDA CİVİC ALINACAK EN İDEAL ARABALARDAN BİRİDİR. MERCEDES BMW GİBİ ELİT ARABALAR ARASINDA OLMASA BİLE UZAK DOĞU ARABALARIN İÇİNDE GAYET KARİZMA SPORTİF VE HOŞ BİR ARABA. ARABANIZI SEVDİĞİNİZİ ANCAK YAKITTAN DOLAYI SOĞUDUĞUNUZU BİLİYORUM. BENİM YAŞADIĞIM ŞEHİR İÇİ İNİŞİ VE ÇIKIŞI BOL OLAN VE KİLİT TAŞLI BİR YER. BENİM HIZ SABİTLEME GİBİ ŞANSIM YOK . HELEKİ KİLİT TAŞLI YOLLARDA YOKUŞ YUKARI GİTMELERİMDEN DOLAYI YAKIT SARFİYATIM 63 KURUŞ/KM OLDU. 14,60 LT/100KM İBARELERİ KARŞILAŞTIĞIM RAKAMLAR.

ANCAK AYAŞ-ANKARA ARASINDA YOKUŞ AŞAĞILARDA GAZDAN AYAĞIMI ÇEKEREK VE 70-75 KM HIZLA GİTTİĞİ ZAMAN GÖRDÜĞÜM RAKAM 5,3 LT/100 KM . BUDA 21 KURUŞ/ KM YE DENK GELİYOR. ANKARANIN ŞEHİR İÇİNDE KULLANINCA Kİ YOKUŞU OLMAYAN YERLERDE 30 KURUŞA ÇIKIYOR. ANCAK AYAŞ MERKEZ BENİM İÇİN FELAKET. DEDİM YA 63 KURUŞ

LPG TAKTIRACAĞIM. ARKADAŞLAR 25000 TL - 50000 TL ARASI ARABALAR ORTA SINIF KALİTE ARABALARDIR. HONDA BUNARIN İÇİNDE ÜST SIRALARA YAKINDIR. ANCAK SON MODEL MERCEDESLE MUKAYESEYE GEREK YOK . MERCEDESE TAKTIRLMAYABİİLİR ÇÜNKÜ 200000 TL Yİ VEREN BENZİNİDE KOYAR. ANCAK ŞAHSIM OLARAK AYDA 350 -400 TL ARASI BENZİN PARASI VERMEK BANA ZOR GELİR. LPG İLE 200 - 250 VERMEK VARKEN NEDEN FAZLASINI VEREYİM.

DİYECEKSİNİZKİ BUNUN MASRAFI SONRA ÇIKAR 10 YILA KADAR KİM ÖLE KİM KALA. ELEKTRİKLİ ARABLAR ÇIKINCA BU ARABALARIN AKIBETİDE NE OLACAK. EN İYİSİ TAKTIRMAK.

• quote:

Orijinalden alıntı: BjKMaNiA1984

2006 citroen c3 1.4 hdi inanması sizin için güç ancak şehir içi 4.1*4=164 kurş....şehir dışı 3.7*4=148 kuruş yakmakta....Ve sorunsuz 6 yıldır biniyorum çok şükür...Tabi hafif araba ama şehir içi 92 beygiriyle müthiş performanslı en azından benim için...Uzun yoldada öyle 200 leri görmem 170-160 ile sallamaz çok fazla...Zaten maksimum hız denememde 180 de takılı kaldı...Ama yeter zaten....Fakat konumuza dönmek gerekirse bu ara acayip taktım şu yeni uzay kasa hb modeli 2010-11-12 civic ivtec'lere gördüğüm en güzel dış görüntüye sahip...Performansıda çok iyi,testini yaptım showroomda fakat kağıt üstünde yazan yakıtlar tatmin etmiyor...Gerçekte kullanan arkadaşlar ne yakıyor söyleyebilirmi...Birde tüp uyumu nasıl taktırsak ne yakar...C3 ten sonra öyle 300 kuruşlarda yakacaksa hiç bulaşmayıp c4 alacam...ki duyar gibiyim git c4 al dediğinizi,babamda var maksimum 220-250 arası yakıyor gerçi onunkide dizel...neyse sırf tipi için alınır dyordum,gerçekten 10-12 litre yakıyorsa benzininde bu fiyatlarda iken,konya dümdüz olsada hergün ev iş 30km+30km yaptığımı düşünürsem işim zor gibi...

2010 1.4 Hb Civic sahibiyim. Normal kullanımda şehir içi 6,5lt - 7lt yakıyor. En son bugün baktığımda 6,8 di.
    Hesaplamalarıma göre 6,8 x 4 (benzini fullden alırım) / 100 = 27,2 kuruş yakıyor şuan km başına.. Bence benzinli bir araç için çok iyi bir değer.. Şehir dışı henüz yapmadım ama 6lt nin altına düşeceğine eminim. Aracın konfor, tip ve diğer özelliklerini de sayarsak 4x4 lük bir araç. Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir arabadır. hayırlı günler..

• Bayadır girmiyordum bir bakayım dedim yakıt değerlerine. daha öncede yazmıştım arabamın değerlerini yine yazıyorum

2005 manuel honda civic marka aracım var.

bakımları çok düzenli yapıldı, özellikle subab ayarı çok önemli bence, bujiler bile çok etkili . HONDACI KADİR USTADA yapıldı subab ayarı.

lastiklerim yeni. (çok fark ediyor doğru lastik yakıt tüketiminde)

45 lt civarı gaz alıyor 550 km yol yapıyorum. yoğun trafikte pek kalmıyorum genelde açık yolda gidiyorum.

otobanda 160-170 basınca 500 km gidiyor.

(rekorum bir depo ile 620 km)

KİTMTM takılı aracımda. farkı ne derseniz brc den tek farkı orjinal japon honda enjektörü. daha sessiz çalışıyor daha az yakıyor ustanın söyledi bende şahidim.

ortalama gazın fiyatına göre 18 krş yakıyorum.

yakıt tüketiminde aracı kullanma tarzı çok çok önemli bence.
    anı firen anı hızlanma ve 3000 deviri çok geçmemek gerekiyor.

• 99 1.6 ies

daha öncede bir kaç kere yazmıştım galiba,

son ağır bakım sonrası aşağı yukarı 1 ay oldu lpg tüketimi % 10 civarında düştü. Bakımları uzun süredir BHR Honda Hüseyin Bey'in (BAR HÜseyin) servisinde yaptırıyorum, çok memnunum)

Her zaman aynı iki istasyondan alıyorum, bir iki litre oynamanın dışında şaşmıyor, 43-46 lt gaz ile 550 km'nin altına düşmüyor, max gördüğüm 630 km.

Galiba 7,5-8 lt ye denk geliyor, yol % 80 ayarında aynı, ankara İstanbul yolu, eskişehir yolu, anadolu bulvarı vs. genelliklede sakin saatlerde sabah 7 akşam 7 trafiği ve haftasonu gezme babında hemen her yer, emekli amca şürüşüde değil, yola göre usulünce 200 yaptığımda oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıspanak -- 25 Mayıs 2012; 12:12:10 >
  • 1997 euro cıvıc hb otomatik vites aracım var, buji, yağlar triger seti ve filtre ile lastikler yenilendi brc kit var ama sıralı değil şehir içi 37 kuruşdan aşağı hiç düşmüyor. lpg:2.40 tl 53 tl lik gazla 143 km
  • Kırıkkale-Merzifon arası 230 km tek gidişde 13,65 lt gaz yaktım.Yani 31 liralık gaz yapıyor.100 kmde 6 lt lpg yapıyor kuruş olarak 14krş yakmışım.Araç imzamda.
  • 2011 cıvıc 1,4 hb

200 lıralık benzın 420 km sehır ıcı 150 km sehır dısı toplam 570 km km de 35 kurus tuketım 7,8 lt/km

arac ortalama hız 22 km/h

kısın 100 lıralık benzınle 220 230 km gıdebıldım 0,47 0,5 kurus degerlerını gordum

uzun yolda ortalama hız 70 km/h 0,28 30 kurus arası

yanı teknık verılerle alakası yok arac bılgısayarında uuzn yolda 5,1 bıle gordum hatta hafıf egımlerde 4,4 bıle gordum ınandırıcı degıl

benım hesaplarıma gore uzun yolda 6,2, 6,8 sehır ıcı 8,5- 9,5 degerlerı sakın kulanımda

dıger araclarla kıyaslarsak yınede cok menunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elixirzm -- 27 Mayıs 2012; 21:45:10 >
  • bende 1.6 civic 2009 var elegance otomatik şanzuman

sehır ıcı işe gıdıp gelırken kullanmaktayım agresif kullanmazsanız araç benzını yakmıyor ancak akaryakıt zamlarına sessız kalısımız nedenıyle koklamıyor da

3.9 Lt. ye kadar dusurdum yakıtı sag serıtte 70 km. / Saat ile

90 km. / Saat ile 5 Lt. civarındadır

gunde 35 km haftada 175 km yol yapıyorum 50 Turk Lirası yakıt gideri

ayda 700 km 200 Turk lırası yakıt gıderı 50 lıtre yakıt

yani honda civic alınır mı ?

A L I N I R

alacak arkadaslara yardımcı olmak maksadıyla yazılmıstır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ORIDION
    bende 1.6 civic 2009 var elegance otomatik şanzuman
    sehır ıcı işe gıdıp gelırken kullanmaktayım agresif kullanmazsanız araç benzını yakmıyor ancak akaryakıt zamlarına sessız kalısımız nedenıyle koklamıyor da
    3.9 Lt. ye kadar dusurdum yakıtı sag serıtte 70 km. / Saat ile
    90 km. / Saat ile 5 Lt. civarındadır
    gunde 35 km haftada 175 km yol yapıyorum 50 Turk Lirası yakıt gideri
    ayda 700 km 200 Turk lırası yakıt gıderı 50 lıtre yakıt
    yani honda civic alınır mı ?
    A L I N I R
    alacak arkadaslara yardımcı olmak maksadıyla yazılmıstır.

Ortalama 70 - 90 km. sabit hızla gidip buna şehiriçi mi diyorsunuz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CaNDoGGaN

Az Yakıyor diyen Arkadaşları anlayamıyorum ne yapıyorsunuz 50 den fazla basmıyormu anlamadımki kimi diyor 4.4 şaka gibi ben aldım sıfır civic 1.6 elegance otomatik Araba yakmak ne kelime su niyetine içiyor resmen Maakul bir araç olsun diye aldım inanın Ne kadar pişmanım 10lt/100km de hiç düşmedi 10bin bakıma kadar yakar dediler 15bin geldi bakımıda yapıldı 10 binde şimdi 12lt/100km olmaya başladı satıyorum zaten binilecek araba değil ama şu konuda hakkınıda yememeliyiz mükkemmel bir konfora sahip ama iş değil yani dizel bir araba almak daha mantıklı

Az yakıyo diyenler üfürüyor hatta araç sahibi bile olmayabilirler.Bende 1339 cc motorlu honda jazz otomatik var tüplü şehir içi en soğuk havalarda 10 litrenin altına düşüremedim.ama gerçekten çok soğuktu havalar.şimdi biraz ısınınca 9 lt civarı oldu.

şu ana kadar 2 tane jazz kullandım.biri 2002 model es donanımlı şimdiki 2007 elite donanımlı manuel 3,8 gordum duz yolda 100 ıle gıderken.klıma kapalı.ızmır sehır ıcınde 550 km yapıyorum 140 tl ye.uzun yolda 730 km yaptım.. jazzınız bıraz fazla yakıyor gıbı geldı.unutmadan sızın jazz vtec motor olanlardan sanırım.bizim kasadakı motorlar i-dsi motor 8 bujilidir. 40 ile gıderken 4. viteste titremeden hızlanan bir araç.vtec motorlar daha guclu faKAT yakıyor sanırsam.ayısıgı honda bayısının sıtesıne gırın.orada nostaljı kısmında jazzın verılerını okuyun.100 kmde 4.3 yakan sınıfının en az yakan aracı oldugunu yazıyor.idsi motor tabiki.

• quote:

Orijinalden alıntı: imbus__civata

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CaNDoGGaN

Az Yakıyor diyen Arkadaşları anlayamıyorum ne yapıyorsunuz 50 den fazla basmıyormu anlamadımki kimi diyor 4.4 şaka gibi ben aldım sıfır civic 1.6 elegance otomatik Araba yakmak ne kelime su niyetine içiyor resmen Maakul bir araç olsun diye aldım inanın Ne kadar pişmanım 10lt/100km de hiç düşmedi 10bin bakıma kadar yakar dediler 15bin geldi bakımıda yapıldı 10 binde şimdi 12lt/100km olmaya başladı satıyorum zaten binilecek araba değil ama şu konuda hakkınıda yememeliyiz mükkemmel bir konfora sahip ama iş değil yani dizel bir araba almak daha mantıklı

Az yakıyo diyenler üfürüyor hatta araç sahibi bile olmayabilirler.Bende 1339 cc motorlu honda jazz otomatik var tüplü şehir içi en soğuk havalarda 10 litrenin altına düşüremedim.ama gerçekten çok soğuktu havalar.şimdi biraz ısınınca 9 lt civarı oldu.

şu ana kadar 2 tane jazz kullandım.biri 2002 model es donanımlı şimdiki 2007 elite donanımlı manuel 3,8 gordum duz yolda 100 ıle gıderken.klıma kapalı.ızmır sehır ıcınde 550 km yapıyorum 140 tl ye.uzun yolda 730 km yaptım.. jazzınız bıraz fazla yakıyor gıbı geldı.unutmadan sızın jazz vtec motor olanlardan sanırım.bizim kasadakı motorlar i-dsi motor 8 bujilidir. 40 ile gıderken 4. viteste titremeden hızlanan bir araç.vtec motorlar daha guclu faKAT yakıyor sanırsam.ayısıgı honda bayısının sıtesıne gırın.orada nostaljı kısmında jazzın verılerını okuyun.100 kmde 4.3 yakan sınıfının en az yakan aracı oldugunu yazıyor.idsi motor tabiki.

yok hocam i-dsi motor zaten üstünde yazıyor ve 8 bujili yeni değiştim. ama ş. içi heryerde farklılık gösterebilir.uzun yolda 5.2 benzin yakıyor ş. içinde benzinde 8 litrenin altına düşmedi hatta daha fazla oluyor bazen.kullanım biçimine de bağlı tabi.bu arada seninki manuel hocam bendeki otomatik.2004 model es.ağır bakımları geldi sayılır belki onlar yapılınca biraz daha düşer diye umut ediyorum.

• Manuel otomatık farkı olabılır dedıgın gıbı.benım 2 jazzımda aynı goturuyordu benı.o yuzden 2.kere jazz aldım zati.benım eşim aydında oturuyor sureklı gıdıp gelıorum otobanda.50 tlye rahat gıdıp gelıorum benzınle.ağır bakım demişken neler yapılıyor agır bakımda.?eskı jazzım 140 bınde sattım.sımdı jazzım 69bınde full servıs bakımlıydı.bı bujı degısımde kazıklandım dıye dusunuyorum.trıger degısımı falanda yok bızde?
  • herkese slm. yararlı olabilecek bir bilgi paylaşalım 10 haziran istanbul maltepe sehll depo dolumu güzergah küçükkuyu çanakkale izmit körfez dönüldü 488 km yol katedildi küçükkuyu sehll depo dolumu 130 tl.bursa otobanında 150 180 km hız körfez dönüşü yol çalışması sebebi ile yogun dur kalk araç çok keyifli hız sabitleme ve el gazı ile hiç yorulma yok elegant otomatik.
  • jazz ile 126 km lik şehirler arası yolda 4,9 ortalama yaptım. şehir içinde de 6,1-6,5 gibi rakamlar çıkıyor. ilk günler 8-9 çıkardı sanırım biraz alıştım arabaya .. şehir içi kullanımda mesela trafik sıkışık ve bayır aşağı iniliyor. 10-15 km hız yapılıyor gerekirse duruyorsunuz. böyle bir yerde rolantide çalışsa bile anlık tüketim bir an 10 lara çıkıyor. hatta fren yapıp durma anında(vites boşta) anlık tüketim bir an için 20 lere çıkıyor iniyor. Ortalama düşük tamam ama uzun bir süre bu şekilde seyir edersem ortalama yükselir eminim. Acaba rolanti veya başka bir şeyde ayarsızlık olabilir mi ? 1000 bakımına götürdüğümde özellikle belirteyim mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 2 Temmuz 2012; 8:50:54 >
  • arkadaşlar

Bu yıl başında 2011 model Jazz-i-shift aldım. 10.000 KM civarındayıdı. 12.000de bakım yaptırdım
    Son derece temiz bir araç, büyük bir rahatlıkla kullandım ve kullanıyorum. 17.000 KM dolayında.

Bugüne kadar şehierler arası yolda hep 100 KM de 5.2 ortalamayla gittim. Kötüce yollarda 5.4'e kadar çıkıyordu.
    Şehir içinde ise 6.2 dolayında seyrediyor aşırı zorlanmadığı koşullarda. Yani, son derece memnuniyet verici bir durum.

Ancak Dün 400 km.lik şehirlerarası yolda yakıt bir türlü düşmedi. Ortalamada hep 6.4'de kaldı. Bu da beni şaşırttı. Acaba ne olabilir diye bir bilene danışmak istedim. Yardımcı olabilirseniz, sevinirim.

Benim ön düşüncelerim ya da genel seçenekler:

1.Hava filtresi tıkanmıştır
    2.Klima etkilemiştir.
    3.Lastiklerin basıncı düşmüştür.
    4.Yağ değiştirmek gerek.
    5.Olur böyle şeyler. Zamanla yakıt harcaması artar.
    6.Takma kafana, bu rakam da iyi.

Şimdiden çok teşekkürler
    Ümit Şensoy

• Kışın bu sayfaya yakıt tüketimi hakkında yazdıklarım olmuştu.
    Şükür yaz geldi

En az 500km mesafe ile iki ölçüm yaptım.
    Araç 2005 jazz LS manuel, atiker safefast sistem var.
    500 km'nin 1/3 üşehir içi 2/3ü ş.dışı. 2,11 tl (LPG)
    100km'de 7,68 lt lpg tüketti)
    163 kr km'de.

Not: pazar günü yaklaşık 1000-1100km lik yolda 1 haftalık ölçüm yapacağım ayrıntıları yazarım.

Bir not daha: klima aynı yol da (ş. dışı) 0,8lt lpg (100km de) daha fazla yaktırıyor.
  • 2009 otomatik honda civicim var şehir içi çok sakin kullanıma rağmen 13-14 litre yakıyor araba 40 binde 30 bin bakımını yaptırdım. şehir dışında 5 litre yakıyor şehir dışı çok çok az yakıyor ancak şehir içinde beni mahvediyor. Agresif kullanmam hiç bu değerler normal mi şehiriçindede 2. viteste genelde 3, vitese nadiren çıkıyor trafikten dolayı
    bir de bu yol bilgisayarı eksik sayıyor... lpg taktırsak ne kadar kar ederiz yıldan 10 bin km binen bir kullanıcı için
  • quote:

Orijinalden alıntı: respectrespect

2009 otomatik honda civicim var şehir içi çok sakin kullanıma rağmen 13-14 litre yakıyor araba 40 binde 30 bin bakımını yaptırdım. şehir dışında 5 litre yakıyor şehir dışı çok çok az yakıyor ancak şehir içinde beni mahvediyor. Agresif kullanmam hiç bu değerler normal mi şehiriçindede 2. viteste genelde 3, vitese nadiren çıkıyor trafikten dolayı
    bir de bu yol bilgisayarı eksik sayıyor... lpg taktırsak ne kadar kar ederiz yıldan 10 bin km binen bir kullanıcı için

Benim manuel 10-10,5 arası yakıyor şehir içi. Seninki otomatik diye % 15 fazla yaksa eder eder 11,5-12 lt.
  • 
Sayfa: önceki 148149150151152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.