Şimdi Ara

HONDA YAKIT TÜKETİMİ ( TÜM VERİLER TEK BAŞLIK ALTINDA ) (152. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.167
Cevap
6
Favori
468.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sekovizyon

quote:

Orijinalden alıntı: vlknbhr

2004 - 2006 honda jazz lar nasıl yakıt tüketimi konusunda

jazzl arın diğer honda modellerine göre daha çok yaktığını duymuştum

Çok ilginç bir duyum açıkcası.

3 yıldır kullanmakta olduğum 2007 Jazz CVT ile şehiriçinde 7 lt/100 km'nin, ş.arası ise 5,8 lt/100 km'nin üstünü hiç görmedim. Depomu her zaman tamamen boşaltana kadar kullanır ve sonrasında fullerim. 42 lt.lik kapasitesi olan depoyu fullediğimde genelde 40 lt benzin almış oluyorum ve 40 lt ile ş.içinde ort 580-600 km, ş.arasında ise 100 km hızla ort. 680-700 km yol yapıyorum.

Çok net söyleyebilirim ki, piyasadaki otomatik benzinliler arasında en az yakan araç Honda Jazz CVT'dir.

• arkadaşlar merhaba 1.8 T passatı mı çok yakyıor diye satıp honda civic 2012 elegance oto. vites aldım hazır güzel olsun dedim fabrikasyon lpg li aldım taktılar lpg BRC verdiler biniyorum ama 35 lt lpg ile 160 km gitti suan 600 km yol yaptım sizce bu değer düzelirmi sıfır araç alanlar ne düşünüyor acaba
  • @gsmkolik aracınız bariz çok yakıyor, bende 2002 CRV-2 var 2.0 otomatik . tartarini tüplü 160 km yi 21-22 lt gazla gidebiliyorum
  • 44 lt tanklı brc marka lpg kiti 2011 honda civic aracıma taktırdım ve sonuç.
    toplam 44 lt tankım 30 lt den fazla gaz almıyor. bu tuhaf bir durum mu?
    30 lt gaz ile 250 km yol gittim. şehir içi denilebilir.
    hesaplama yaparsak;..... 250 km nin %7 si benzinde olsa lpg ile gidilen km 233 km dir. 233 km ile 30 lt gaz yaktıysak. 100 km de 12.9 lt lpg tüketimi sonucuna varıyoruz.
    benzinde de 10 lt yakıyor desek . genel olarak yakış parası şöyle oluyor.

lpg samsunda (29.12.2012 de) = 2,72 tl benzin= 4,66 tl

sadece lpg hesaplarsak= 2,72*12,9/100= 0,35 tl yakıyor.

benzin i hesaba katarsak.= (250*%7)* 4,66*10/100= 8 tl benzin yaktı demektir.
    2,72 lpg ve 4,66 benzin diyerekten toplam 250 km gittiysek; bunun içinde 2,72*30=82 tl lpg ve 8 tl de benzin var demektir. toplamda 250 km ye 82+8=90 tl yakıt harcadık. yani 90/250=0,36 tl km de harcanan yakıttır.

benzin 0,47 lpg de 0,36 yakan bir araba için lpg acaba gereklimiydi.

sizlere aktarmamdaki sebep şu ki; 44 lt tankın 30 lt gaz alması ne kadar normal, honda servise taktırdım. şamandıra ayarı gibi bir şey oluyormu.
    forumda 20 li kuruşlarda yaktığından bahsedilmiş. benim arabammı çok yakıyor, yazanlar mı hesaplayamıyor. üstelikte opet falan yazmadım oralarda lpg şu anda 2,91 tl. bu şekilde düşününce benzinden çok yakacak neredeyse...

yorumlarınız...

• quote:

Orijinalden alıntı: yankov

ARKADAŞLAR CİVİC LE İLGİLİ BİRKAÇ TOPİK DE DAĞINIK OLARAK YAKIT TÜKETİMİ İLE İLGİLİ VERİLER VAR . BU DEĞERLERİ İNCELEMEK İSTEYEN ARKADAŞLAR TÜM TOPİKLERİ VE SAYFALARI TARAMALARI GEREK. BU BAŞLIK ALTINDA YAKIT TÜKETİM VERİLERİNİ TOPLAYALIM .
    ARKADAŞLAR SİZDEN RİCAM ARABANIZI , MOTORU , OTO. VEYA MANUEL OLDUĞUNU BELİRTMENİZ.

YOL BİLGİSAYARI YAKIT TÜKETİM VERİLERİ BANA PEK SAĞLIKLI GELMİYOR ( ÇÜNKÜ ANLIK DEĞER VERİYOR ) MÜMKÜNSE KENDİ TESPİTLERİNİZİ YAZINIZ.

ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

2008 model honda city sahibiyim.Yol bilgisayarı 7,7 lt gösteriyor ama doğru olduğunu sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: firatgunay

44 lt tanklı brc marka lpg kiti 2011 honda civic aracıma taktırdım ve sonuç.
    toplam 44 lt tankım 30 lt den fazla gaz almıyor. bu tuhaf bir durum mu?
    30 lt gaz ile 250 km yol gittim. şehir içi denilebilir.
    hesaplama yaparsak;..... 250 km nin %7 si benzinde olsa lpg ile gidilen km 233 km dir. 233 km ile 30 lt gaz yaktıysak. 100 km de 12.9 lt lpg tüketimi sonucuna varıyoruz.
    benzinde de 10 lt yakıyor desek . genel olarak yakış parası şöyle oluyor.

lpg samsunda (29.12.2012 de) = 2,72 tl benzin= 4,66 tl

sadece lpg hesaplarsak= 2,72*12,9/100= 0,35 tl yakıyor.

benzin i hesaba katarsak.= (250*%7)* 4,66*10/100= 8 tl benzin yaktı demektir.
    2,72 lpg ve 4,66 benzin diyerekten toplam 250 km gittiysek; bunun içinde 2,72*30=82 tl lpg ve 8 tl de benzin var demektir. toplamda 250 km ye 82+8=90 tl yakıt harcadık. yani 90/250=0,36 tl km de harcanan yakıttır.

benzin 0,47 lpg de 0,36 yakan bir araba için lpg acaba gereklimiydi.

sizlere aktarmamdaki sebep şu ki; 44 lt tankın 30 lt gaz alması ne kadar normal, honda servise taktırdım. şamandıra ayarı gibi bir şey oluyormu.
    forumda 20 li kuruşlarda yaktığından bahsedilmiş. benim arabammı çok yakıyor, yazanlar mı hesaplayamıyor. üstelikte opet falan yazmadım oralarda lpg şu anda 2,91 tl. bu şekilde düşününce benzinden çok yakacak neredeyse...

yorumlarınız...

merhabalar, yukarıdaki yazdıklarınızdan sonra yaklaşık 4 ay geçmiş acaba son değerleri alabilirmiyiz. aracımı alalı 6 ay oldu ,bende lpg düşünüyorum ama değerler hala değişmediyse taktırmıyacağım gibi görünüyor. saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kpln -- 8 Mart 2013; 16:04:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DirtyDingy

quote:

ARKADAŞLAR CİVİC LE İLGİLİ BİRKAÇ TOPİK DE DAĞINIK OLARAK YAKIT TÜKETİMİ İLE İLGİLİ VERİLER VAR . BU DEĞERLERİ İNCELEMEK İSTEYEN ARKADAŞLAR TÜM TOPİKLERİ VE SAYFALARI TARAMALARI GEREK. BU BAŞLIK ALTINDA YAKIT TÜKETİM VERİLERİNİ TOPLAYALIM .
    ARKADAŞLAR SİZDEN RİCAM ARABANIZI , MOTORU , OTO. VEYA MANUEL OLDUĞUNU BELİRTMENİZ.

YOL BİLGİSAYARI YAKIT TÜKETİM VERİLERİ BANA PEK SAĞLIKLI GELMİYOR ( ÇÜNKÜ ANLIK DEĞER VERİYOR ) MÜMKÜNSE KENDİ TESPİTLERİNİZİ YAZINIZ.

2008 model honda city sahibiyim.Yol bilgisayarı 7,7 lt gösteriyor ama doğru olduğunu sanmıyorum

% 6 civarı eksik gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

quote:

Orijinalden alıntı: DirtyDingy

quote:

% 6 civarı eksik gösteriyor.

Bendede City var, ekranda 4 gördüm, 12 de gördüm. Ama ortalama 7-8 arasında duruyor. Yaptığım hesaplamalara göre ekranda görünenden daha çok daha az yakıyor...

• Civic sahibi arkadaşlar , yakıt tüketimlerini paylaşabilirmi. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar son kasa accord'u olan arkadaslar benzinli ve lpg'li tüketim degerlerini paylaşabilirler mi acaba ?
  • ankara eryaman.......istanbul maltepe....... kat edilen mesafe 400 km arac 2012 eco honda CİVİC arabanın kmsı 9980 yol durumu hava güneşli görüş acık trafik acık pendiğe gelesiye kadar orda trafik var....arabada 2 kişiyiz aoutomatik klima acık yolun buyuk bolumunu hızsabitleyeci ile geldim hız 130 yokuslarda sabıtleyeceyı 120 aldım bazen 110 ama yolun buyuk bır kısmında 130 ıle geldım lpg fiyatı 2229 tl 32lt lpg aldı toplam tutar 72900 tl özetle

ANKARADAN İSTANBULA 72,900 TL GELDİM YAPILAN YOL 400 KM YAKILAN LPG 32 LT DİR BİLGİNİZE SUNARIM ARABA ALACAKLAR İCİN FAYDALI OLUR
    BENDE DAHA ÖNCE DİZEL PEUGEOT 307 110HP ARAC VARDI 750 KM 170 TL YAKITLA GITMISTIM GECEN SENE YAZIN DI BU YAPILAN YOL O ZAMAN MAZOT NEKADARDI BILMIYORUM 3600 TL OLABILRDI GALIBA EMİN DEĞİLİM
  • ARABA OTOMATİK BUNU YAZMAYI UNUTTUM:)
  • Honda Civic HB 1.6 i-DTEC ile ilk full depomla şehiriçi ( köprü trafiği dahil) ve dışı karışık 850 km yol gittim. Sanıyorum cesaret etseydim bi 10-20 daha giderdi. Bu arada max hızım 180 km/s oldu. 100 ve üstü yaklaşık 300 km sürmüşümdür. Sanıyorum 120-130 dan sonra bayağı yakıyor motor ama istanbulun yolları malum 7tepe inişli çıkışlı o nedenlede ekstra yakıyor. Konyada olsak şehiriçi rahat 1000ni görürdüm diye düşünüyorum.

Bu arada arabayı teslim aldığımda 48,5 lt euro diesel (shell) koydum. 195 tl tuttu. Yani 195 tl ile 850 km. Kilometre maaliyeti yaklaşık 23 krş oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: threek

Honda Civic HB 1.6 i-DTEC ile ilk full depomla şehiriçi ( köprü trafiği dahil) ve dışı karışık 850 km yol gittim. Sanıyorum cesaret etseydim bi 10-20 daha giderdi. Bu arada max hızım 180 km/s oldu. 100 ve üstü yaklaşık 300 km sürmüşümdür. Sanıyorum 120-130 dan sonra bayağı yakıyor motor ama istanbulun yolları malum 7tepe inişli çıkışlı o nedenlede ekstra yakıyor. Konyada olsak şehiriçi rahat 1000ni görürdüm diye düşünüyorum.

Bu arada arabayı teslim aldığımda 48,5 lt euro diesel (shell) koydum. 195 tl tuttu. Yani 195 tl ile 850 km. Kilometre maaliyeti yaklaşık 23 krş oldu.

Güle güle kullanın aracınızı. İstanbul için mükemmel değerler yakalamışsınız. 5.3-5.5 lt/100 km yaklaşık ortalama tutturmuşsunuz. Rodaj dolunca daha da aşağı düşer. Konya'da yaşasanız 4.0-4.5 arası ortalama tüketim tutturursunuz.
    Benim araç 2.4 Honda Accord. Ankara şehir içi ortalamam 12 lt/100 km'yi geçmiyor. LPG'yi 2.09'dan alıyorum. 25 kuruş tüketimim var benim de. 2.4 motor, 190 beygir, 1520 kg, otomatik vites ve LPG. Hepsine rağmen 12 litreyi geçmiyorum. LPG de ucuz olunca Civic dizelim varmış gibi kullanıyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu gün 2008 model bi passat kullandım tüketimi çok az yaw
  • 2006 jazz manuel benzinli 7.6 lt.
  • araçları satılığa çıkarıp pasat mı alsak ki ne dersin abi?
  • Valla dıştan pek beğenmiyordum ama içi geniş, malzemesi bizimkilerden çok daha kaliteli, motoru gayet iyi, yakıtı bizimkilerden çok daha ekonomik
    sağlamlık desen zaten tank gibi mübarek... benim fd6 yanında teneke gibi kaldı, Hondanın artısı estetiği... başka bi numarasıda yok zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

Valla dıştan pek beğenmiyordum ama içi geniş, malzemesi bizimkilerden çok daha kaliteli, motoru gayet iyi, yakıtı bizimkilerden çok daha ekonomik
    sağlamlık desen zaten tank gibi mübarek... benim fd6 yanında teneke gibi kaldı, Hondanın artısı estetiği... başka bi numarasıda yok zaten

Civic ile passat ı karşılaştırmak pek adil değil. Focus, megane, corolla ile çarpıştırmak lazım. Arkadaşın golf üne binmiştim ben, hiç estetik gelmemişti mesela.
  • caucass FD6 ile gemileri yakmışa benziyor.
  • 
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.