Şimdi Ara

HONDACI KADİR USTA - ANKARA (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
617
Cevap
10
Favori
123.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sadece hondalara bakması kötü. tüm japonlara baksa :D
    honda alamayacağım o yüzden :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

Bence 3-5 fazla verip servise gitmek en sağlıklısı
    servisten ve orijinal parçadan şaşmamak lazım
    mesela izmrde servis "agip" motor yağı kullanıyor, çok kaliteli olduğunu biliyorum
    yurt dışında çok yaygın, ama izmirde piyasada yok, sadece serviste var

Servise gitmek en güzeli ama şimdi anlatacağım olayda siz olsanız ne yapardınız?
    Aracımın ön takımlarından geldiğini düşündüğüm ses için servise gittim , direksiyon kutusunun boşluk yaptığını ve değişmesi gerektiğini söylediler, fiyatı ( bomba geliyor hazır olun) 3250 lira , ne diyeceğimi bilemedim. Aracımı bu gün satılığa çıkarsam 22000 lira ancak eder 3250 liralık bir parça değişimi sizce mantıklı mı? İnşallah tamiri mümkündür.
    Ankara dışında yaşıyorum , Ankara ya yolum düştüğünde Kadir usta ya da bar honda ya aracımı göstermeyi düşünüyorum.

• 3-5 fazla verin yetkili serviste yaptırın arkadaşlar.En azından orjinal parça ve uygulama sonrasında elinizde makbuzunuz oluyor.Servis kayıdı oluyor aracın ve garantili oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etanhunt

quote:

mesela izmrde servis "agip" motor yağı kullanıyor, çok kaliteli olduğunu biliyorum

Servise gitmek en güzeli ama şimdi anlatacağım olayda siz olsanız ne yapardınız?
    Aracımın ön takımlarından geldiğini düşündüğüm ses için servise gittim , direksiyon kutusunun boşluk yaptığını ve değişmesi gerektiğini söylediler, fiyatı ( bomba geliyor hazır olun) 3250 lira , ne diyeceğimi bilemedim. Aracımı bu gün satılığa çıkarsam 22000 lira ancak eder 3250 liralık bir parça değişimi sizce mantıklı mı? İnşallah tamiri mümkündür.
    Ankara dışında yaşıyorum , Ankara ya yolum düştüğünde Kadir usta ya da bar honda ya aracımı göstermeyi düşünüyorum.

Öyle her söylenene inanma , başka servislere de sor,
    başıma gelen bir olayı paylaşayım "ohaaaaa" diyeceksin

bir arkadaşımdan 2002 model Mitsubishi Carisma aldım, araç gayet düzgündü, yalnız bir maç konvoyunda kornaya fazla basmaktan
    kornayı bozmuş, çalışmıyordu, alırken önemsemedim ama kullanmaya başlayınca en az frenler kadar önemli olduğunu anladım
    servisine gittim, komple direksiyonun değişmesinin gerektiğini en az 2000 TL masrafı olacağını söylediler
    nedenini sorduğumda hava yastığını bahane ettiler, direksiyon göbeğini çıkarırsak hava yastığı patlar , o yüzden direksiyon değişecek dediler
    (iyi b..k yediler) bu arabayı zevk için yakarım gene size o parayı vermem dedim

Hyundayi den ayrılıp servis açmış olan Hakan usta vardı, dürüst bir usta olduğunu biliyordum, ona gittim, durumu anlatınca gülmeye başladı
    o hava yastıklarının açılması çok zor bir olaydır dedi
    açtı, 15 dakikada kornayı tamir etti ve sadece 20 tl aldı

buyur burdan yak

• bir yıldır hondamı kadir ustaya götürüyorum. çok memnunum. buradan bulup gitmiştim. gidecek olanlara da tavsiye ederim.
    üçkağıtçı sanayici tiplerden değil, fiyata gelince hem ona sorun hem servise sorun. ona göre karar verin.
    mesala polen filtresini yan sanayisini takarım ben, benim için farketmez, canımı tehlikeye atacak ya da gerçek işlevini gerçekleştirmeyecek bir parça değil.
    yan sanayisi de aynı işi yapıyor, ya da fren balatasının yan sanayi olması frenin tutmayacağı manasına gelmez. en fazla çabuk biter. ama bitmeyebilir de...
    kaç tane arkadaşıma honda bakarken kadir ustaya gösterdik, ücretsiz şekilde ilgilendi.
    şimdi hondamı değiştirmeyi düşünüyorum, ona göstermeden almam.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: etanhunt

quote:

Öyle her söylenene inanma , başka servislere de sor,
    başıma gelen bir olayı paylaşayım "ohaaaaa" diyeceksin

bir arkadaşımdan 2002 model Mitsubishi Carisma aldım, araç gayet düzgündü, yalnız bir maç konvoyunda kornaya fazla basmaktan
    kornayı bozmuş, çalışmıyordu, alırken önemsemedim ama kullanmaya başlayınca en az frenler kadar önemli olduğunu anladım
    servisine gittim, komple direksiyonun değişmesinin gerektiğini en az 2000 TL masrafı olacağını söylediler
    nedenini sorduğumda hava yastığını bahane ettiler, direksiyon göbeğini çıkarırsak hava yastığı patlar , o yüzden direksiyon değişecek dediler
    (iyi b..k yediler) bu arabayı zevk için yakarım gene size o parayı vermem dedim

Hyundayi den ayrılıp servis açmış olan Hakan usta vardı, dürüst bir usta olduğunu biliyordum, ona gittim, durumu anlatınca gülmeye başladı
    o hava yastıklarının açılması çok zor bir olaydır dedi
    açtı, 15 dakikada kornayı tamir etti ve sadece 20 tl aldı

buyur burdan yak

o nasıl birşey anlamıyorum.

• Hangisini anlamıyorsun, kornayımı, Hakan ustayımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

17.03.2010 Ekleme: Kadir Usta yeni dükkanına taşındığı için eski dükkana ait resimlerden birini kaldırıp yerine yeni dükkanının haritasını koydum. Zaten yeni dükkan eski dükkanına çok yakın. Haritadaki YEŞİL RENKLİ kısım yeni dükkanın yerini gösteriyor.

Arkadaşlar merhaba,

Forumda hep bahsi geçen Kadir Usta’yı bizlere tanıttığı için Mücahit arkadaşımıza teşekkür ederek başlayayım. İki hafta önce bir arkadaşıma Honda bakmak için Ankara Şaşmaz’da Kadir Usta’ya yolumuz düştü. Tanışıp bilgi alışverişinden sonra bir bardak ta çayını içip ayrıldık. Her ne kadar Kadir Usta’nın bahsi daha çok Accord başlığında geçse de kendisine daha kolay ulaşmak için ayrı bir başlık açmayı uygun gördüm. Bundan sonra Ankara da özel Honda Servisi arayanlar için isterseniz bu başlıktan devam ederiz. Kendisiyle tanışınca forumda Honda başlığı altında ayrı bir başlığı hakettiğini anlayacaksınız. Yapabilirsem birkaç fotoğraf da ekleyeyim.

Saygılar

Haluk

Bende Kadir Ustaya gittim. Aracım sabahları çalışmıyordu ve çok yakıt tuketiyordu. Sibop ayarı yaptı. 310.000 km'deki aracım ilk gunku gibi oldu. -10 derecede bile tek marşta çalışıyor. Bende tavsiye ederim işinin ehli ve değerli bir insan Başka bir yere gitseydim değişmedik parça bırakmazlardı motorda.

• kol dayama aksesuarı varmıdır ustada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavili

kol dayama aksesuarı varmıdır ustada

adı üstünde, aksesuarcıya gidecen. Kadir ustanın tanıdığı vardır. ona yönlendirsin seni. kendisinde yoktur. zaten motor ustası. başka birşey bulunmaz onda.
  • Arkadaşlar bende aracımı periyodik bakım için kadir ustaya götürmek istiyorum. İşleyiş nasıl oluyor? GötÜrüp bakıp şu parçaları al getir mi diyor? Önerdiği parçacı var mı? Yada yağını filtrelerinl alıp mı gidiliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: informatiker

Arkadaşlar bende aracımı periyodik bakım için kadir ustaya götürmek istiyorum. İşleyiş nasıl oluyor? GötÜrüp bakıp şu parçaları al getir mi diyor? Önerdiği parçacı var mı? Yada yağını filtrelerinl alıp mı gidiliyor?

bakmadan bilemezki.
    parçaları kendi alıyor. seni yönlendirmiyor.
    ortalama bir fiyat çıkarıyor, bakımlarını yapmadan önce.
    arabanın bakım aşamasında aracın neye ihtiyacı var o zaman belli oluyor.
  • quote:

Arkadaşlar bende aracımı periyodik bakım için kadir ustaya götürmek istiyorum. İşleyiş nasıl oluyor? GötÜrüp bakıp şu parçaları al getir mi diyor? Önerdiği parçacı var mı? Yada yağını filtrelerinl alıp mı gidiliyor?

Aracın daha yeni nesil bir araçsa bazı parçalar sadece yetkili serviste oluyor ve Usta sizi bu parçaları temin etmek üzere servise gönderiyor.

Diğer parçalar kendisinde mevcut.

Aracınla oraya gidersen Usta seni yönlendirir arkadaşım.

İşleme başlamadan da seni hangi parçaların değişeceği, yaklaşık ne kadar tutacağı ile ilgili de bilgilendirir.

Onayını almadan anahtar vurmaz aracına.

Selamımı iletirsin.

Kolay gelsin.
  • Haluk Bey,

Kadir Usta"da 2004 Accord 2.4 icin

- Castrol 10W-40
    - Yag filtresi
    - Polen filtresi
    - Hava filtresi
    - Sanziman filtresi
    - Hidrolik yaglar
    - Ön/Arka fren balatalari

gibi parcalar mevcut mu? Mevcut ise yan sanayi midir?
    Kredi kartina taksit yapabiliyor mu?
  • quote:

Haluk Bey,

Kadir Usta"da 2004 Accord 2.4 icin

- Castrol 10W-40
    - Yag filtresi
    - Polen filtresi
    - Hava filtresi
    - Sanziman filtresi
    - Hidrolik yaglar
    - Ön/Arka fren balatalari

gibi parcalar mevcut mu? Mevcut ise yan sanayi midir?
    Kredi kartina taksit yapabiliyor mu?

Yarın kendisine bir telefon ediver arkadaşım.

Aklındakilerin hepsini sor.

0532 360 90 94

Yardımcı olacaktır.

Ürünlerin daha hesaplı olanları da vardır ve bu konuda da seni bilgilendirir.

Aslında en güzeli Şaşmaz'a bir yolunu düşürüp bu konuları kendisiyle yüzyüze konuşman.
  • Tamam en iyisi öyle yapmak olacak. Bu haftasonu Beypazarı'na gitmezsem Cumartesi Kadir Ustanın yanına gidip bunları konuşayım. Hem arabayla bir test sürüşü yaparız.
  • Bu haftasonu Cumartesi inşallah sabahtan Kadir Usta'nın yolunu tutacam. Giderken Ostim'e uğrayıp 65 TL'ye 5 litre (4+1) Castrol 10W/40 alıp gidecem. En son bakım 12.000 km önce yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi informatiker -- 26 Nisan 2012; 9:12:04 >
  • Arkadaslar,

(HALUK BEY, Kadir Ustanin size selami var)

bugün gittim Kadir Ustaya. Test sürüsüne ciktik önce ve kendi tespit ettigim sorunlari anlattim. Direksiyondan gelen tikirtiyi söyledim. Birseyler anlatti, 0km arac degil dedi, olur o kadar dedi. Cok dinliyorsun arabayi dedi :)

Periyodik bakim icin asagidaki parcalari degistirdim. Köseli parantez icinde olan rakamlar sayet Bora veya Efe servisine gitmis olsaydim ödeyecegim fiyatti.

Castrol 10W/40 Motor Yagi 5 lt. = 85 TL [105 TL]
    Yag Filtresi = 10 TL [17 TL]
    Hava Filtresi = 25 TL [45 TL]
    Polen Filtresi = 20 TL [42 TL]
    Ön Balata Takimi = 90 TL [240 TL]
    Arka Balata Takimi = 70 TL [170 TL]
    Temizlik Spreyi = 5 TL
    Balata Spreyi = 5 TL
    1,5 saat Iscilik = 80 TL [ en az 2 saat= 160 TL]
    (Kayis Kontrolü + sökülmeden Bogaz kelebegi temizligi+sivi kontrolleri) Yapildi.

Kadir Ustada Toplam Maaliyet = 390 TL
    Bora/Efe'de yaptirmis olsaydim= 790 TL

Sonucu sizde gördünüz.

Yorumlarim ve izlenimlerime gelince:
    Kadir ustada fiyatlar genel olarak makul, ancak 5 litre yag disaridan aldiginizda yani sanayiden 4 lt.=50TL 1lt.=15TL = 65TL eder. Kadir ustada yag sanayideki yag saticilarina göre 20TL daha pahali.
    Ön Balatalarin üstünde 3M yaziyordu ve arka balatalarin üstünde Kühn yaziyordu. Yan sanayi degil ancak orjinal üründe degillermis. Ancak yumusak ve iyi balata olduklarini söylediler.

Pozitif Izlenimlerim:
    Kadir Ustanin insani kismina birsey diyemem, konuskan, güleryüzlü ve sempatik. Ne gerekiyorsa onu söyler, istersen yaptirirsin.
    Iscilik fiyatida makul, 1,5 saat ugrasti ve 80 TL aldi. Saati 53 TL ye gelmis olur. 1,5 saat sürmesi baska birtakim hesaplanmayan seyler cikti. Yoksa sadece yukaridakilerin yapilmasi sadece 1 saati alirdi ve iscilik olarakta 50 civari birsey alirdi. Parca fiyatlarida makul.
    Yaninda 13 yildir calisan 26 yasinda genc birisi var. Bir cok seyi o yapiyor. eli yatkin güzel yapiyor.

Negatif Izlenimlerim:
    Ancak bende bir sorun ortaya cikti: Rolanti düzensizligi. Hafif gaz verip birakinca rolanti 2000 deviri buluyor. Cok acayip bi düzensizlik var rolantide.
    Söyledim bunu ustaya, dediki subap ayari yaptirman gerekli. Onu yaptirmistim dedim. Aceba bogaz kelebginden mi kaynakli diye sorunca olabilir dedi.
    Geldi araca kendiside bakti, bi sür gel dedi. Gecmezse bidaha bakalim dedi. Tamam haftaya kadar gecmezse cumartesi gelirim dedi.
    Burdaki düsüncem neyden kaynaklandigini anlayamadi. Yoksa bakardi hemen ve ne gerekliyse yapardi ve yapmasi gerekirdi.
    Diger bir husus ise, bilgisayarlari yok, yani araci bilgisayara baglayip, her türlü chek-up i sistem üzerinden takip edemiyorlar. Cok elzem bir sey bu. Cünki yeni nesil araclarlar icin sart.

Bir bardak cay da ikram etmedi HALUK BEY. Hep dersin cayini icin diye, ama cay may YOK... :)

Haftaya cumartesi gidip gitmeme konusunda kararsizim, cünki gitsem ne yapacak? Rolanti konusunu Cözebilecegini pek tahmin edemiyorum bugünki izlenimlerimden dolayi.

Yorumlar sizden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi informatiker -- 28 Nisan 2012; 22:50:54 >

• Arkadaşlar servis kitabına henüz bakmadım ama yurt dışında accord motor yağı için hondanın 5w-20 önerdiği yazılıyor. 10w-40 buna göre çok kalın bir yağ. Ucuz olduğundan dolayı mı yoksa yağ eksiltmeyi azaltmak için mi 10w-40 tercih ediyorsunuz? Ben de yakınlarda bosch servisin önerdiği mobil1 5w-30 'i mantıklı bularak yağ değişimi yaptırdım..

Bu arada 2.4 lt accord için mobil1'in sitesinde 0-30 önerisi çıkıyor.
    Castrol sitesinden uygun yağ araştırınca, orası da 0-30 öneriyor.

Ayrıca bosch fren balatalarını tavsiye ederim, lagunama taktırdım, sanayide taktırdıklarım henüz bitmemişti ama sert kullanım sonrası fren yapılamaz oluyordu. Accord için de yakında bosch fren balatası taktıracağım. Herhangi bir bosch servisinde halledebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda-tt -- 2 Mayıs 2012; 14:03:18 >
  • Kitapçıkta şu ifadeler ve resim yer alıyor. Önemli olan yaşadığın bölgeye göre viskoziteni seçmek.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.