Şimdi Ara

HONDACI KADİR USTA - ANKARA (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
617
Cevap
10
Favori
123.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: informatiker

Kitapçıkta şu ifadeler ve resim yer alıyor. Önemli olan yaşadığın bölgeye göre viskoziteni seçmek.

HONDACI KADİR USTA - ANKARA

bende accord 2.0 i LS var. model farkeder mi?
  • quote:

Arkadaslar,

(HALUK BEY, Kadir Ustanin size selami var)

bugün gittim Kadir Ustaya. Test sürüsüne ciktik önce ve kendi tespit ettigim sorunlari anlattim. Direksiyondan gelen tikirtiyi söyledim. Birseyler anlatti, 0km arac degil dedi, olur o kadar dedi. Cok dinliyorsun arabayi dedi :)

Periyodik bakim icin asagidaki parcalari degistirdim. Köseli parantez icinde olan rakamlar sayet Bora veya Efe servisine gitmis olsaydim ödeyecegim fiyatti.

Castrol 10W/40 Motor Yagi 5 lt. = 85 TL [105 TL]
    Yag Filtresi = 10 TL [17 TL]
    Hava Filtresi = 25 TL [45 TL]
    Polen Filtresi = 20 TL [42 TL]
    Ön Balata Takimi = 90 TL [240 TL]
    Arka Balata Takimi = 70 TL [170 TL]
    Temizlik Spreyi = 5 TL
    Balata Spreyi = 5 TL
    1,5 saat Iscilik = 80 TL [ en az 2 saat= 160 TL]
    (Kayis Kontrolü + sökülmeden Bogaz kelebegi temizligi+sivi kontrolleri) Yapildi.

Kadir Ustada Toplam Maaliyet = 390 TL
    Bora/Efe'de yaptirmis olsaydim= 790 TL

Sonucu sizde gördünüz.

Yorumlarim ve izlenimlerime gelince:
    Kadir ustada fiyatlar genel olarak makul, ancak 5 litre yag disaridan aldiginizda yani sanayiden 4 lt.=50TL 1lt.=15TL = 65TL eder. Kadir ustada yag sanayideki yag saticilarina göre 20TL daha pahali.
    Ön Balatalarin üstünde 3M yaziyordu ve arka balatalarin üstünde Kühn yaziyordu. Yan sanayi degil ancak orjinal üründe degillermis. Ancak yumusak ve iyi balata olduklarini söylediler.

Pozitif Izlenimlerim:
    Kadir Ustanin insani kismina birsey diyemem, konuskan, güleryüzlü ve sempatik. Ne gerekiyorsa onu söyler, istersen yaptirirsin.
    Iscilik fiyatida makul, 1,5 saat ugrasti ve 80 TL aldi. Saati 53 TL ye gelmis olur. 1,5 saat sürmesi baska birtakim hesaplanmayan seyler cikti. Yoksa sadece yukaridakilerin yapilmasi sadece 1 saati alirdi ve iscilik olarakta 50 civari birsey alirdi. Parca fiyatlarida makul.
    Yaninda 13 yildir calisan 26 yasinda genc birisi var. Bir cok seyi o yapiyor. eli yatkin güzel yapiyor.

Negatif Izlenimlerim:
    Ancak bende bir sorun ortaya cikti: Rolanti düzensizligi. Hafif gaz verip birakinca rolanti 2000 deviri buluyor. Cok acayip bi düzensizlik var rolantide.
    Söyledim bunu ustaya, dediki subap ayari yaptirman gerekli. Onu yaptirmistim dedim. Aceba bogaz kelebginden mi kaynakli diye sorunca olabilir dedi.
    Geldi araca kendiside bakti, bi sür gel dedi. Gecmezse bidaha bakalim dedi. Tamam haftaya kadar gecmezse cumartesi gelirim dedi.
    Burdaki düsüncem neyden kaynaklandigini anlayamadi. Yoksa bakardi hemen ve ne gerekliyse yapardi ve yapmasi gerekirdi.
    Diger bir husus ise, bilgisayarlari yok, yani araci bilgisayara baglayip, her türlü chek-up i sistem üzerinden takip edemiyorlar. Cok elzem bir sey bu. Cünki yeni nesil araclarlar icin sart.

Bir bardak cay da ikram etmedi HALUK BEY. Hep dersin cayini icin diye, ama cay may YOK... :)

Haftaya cumartesi gidip gitmeme konusunda kararsizim, cünki gitsem ne yapacak? Rolanti konusunu Cözebilecegini pek tahmin edemiyorum bugünki izlenimlerimden dolayi.

Yorumlar sizden.

kayış kontrolü? triger mi. bana trigeri çıkarmak lazım iyi kötümü anlamak için demişti?

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_candan
    bende accord 2.0 i LS var. model farkeder mi?

kayış kontrolü? triger mi. bana trigeri çıkarmak lazım iyi kötümü anlamak için demişti?

Yukaridaki vermis oldugum yag bilgileri 2003-2008 arasi Accord Motorlari icin gecerli. Seninkinin kitapcigi yok bende.

Bizim aracta triger zincirdir. Ancak bi tane lastik kayisi vardir. Ne kayisi oldugunu bilmiyorum.
  • 2,0 2,4 motor ve yeni civiclerde triger zincirdir ve boşluk yaparsa arıza lambası yakar 200bin rahat yapar ama değişmez

rolanti sorununa gelince araç servise girip rolanti ayarı resetlenmesi lazım serviste çalışan arkadaş demişti yoksa imkanı yok düzelmezmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: alonewolf004

2,0 2,4 motor ve yeni civiclerde triger zincirdir ve boşluk yaparsa arıza lambası yakar 200bin rahat yapar ama değişmez

rolanti sorununa gelince araç servise girip rolanti ayarı resetlenmesi lazım serviste çalışan arkadaş demişti yoksa imkanı yok düzelmezmiş

servis derken?
    Yetkili servisi mi kastedlyorsun?
    Ben şahsen Bar Hüseyinin özel servisine gitmeyi düşünüyordum. Onlarda çözebilir sanırım değilmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: alonewolf004

2,0 2,4 motor ve yeni civiclerde triger zincirdir ve boşluk yaparsa arıza lambası yakar 200bin rahat yapar ama değişmez

servis derken?
    Yetkili servisi mi kastedlyorsun?
    Ben şahsen Bar Hüseyinin özel servisine gitmeyi düşünüyordum. Onlarda çözebilir sanırım değilmi
  • eğer ellerinde resetlemek için makina varsa yapabilirler yoksa servise gitmeniz gerekebilir
  • quote:

Arkadaslar,

(HALUK BEY, Kadir Ustanin size selami var)

bugün gittim Kadir Ustaya. Test sürüsüne ciktik önce ve kendi tespit ettigim sorunlari anlattim. Direksiyondan gelen tikirtiyi söyledim. Birseyler anlatti, 0km arac degil dedi, olur o kadar dedi. Cok dinliyorsun arabayi dedi :)

Periyodik bakim icin asagidaki parcalari degistirdim. Köseli parantez icinde olan rakamlar sayet Bora veya Efe servisine gitmis olsaydim ödeyecegim fiyatti.

Castrol 10W/40 Motor Yagi 5 lt. = 85 TL [105 TL]
    Yag Filtresi = 10 TL [17 TL]
    Hava Filtresi = 25 TL [45 TL]
    Polen Filtresi = 20 TL [42 TL]
    Ön Balata Takimi = 90 TL [240 TL]
    Arka Balata Takimi = 70 TL [170 TL]
    Temizlik Spreyi = 5 TL
    Balata Spreyi = 5 TL
    1,5 saat Iscilik = 80 TL [ en az 2 saat= 160 TL]
    (Kayis Kontrolü + sökülmeden Bogaz kelebegi temizligi+sivi kontrolleri) Yapildi.

Kadir Ustada Toplam Maaliyet = 390 TL
    Bora/Efe'de yaptirmis olsaydim= 790 TL

Sonucu sizde gördünüz.

Yorumlarim ve izlenimlerime gelince:
    Kadir ustada fiyatlar genel olarak makul, ancak 5 litre yag disaridan aldiginizda yani sanayiden 4 lt.=50TL 1lt.=15TL = 65TL eder. Kadir ustada yag sanayideki yag saticilarina göre 20TL daha pahali.
    Ön Balatalarin üstünde 3M yaziyordu ve arka balatalarin üstünde Kühn yaziyordu. Yan sanayi degil ancak orjinal üründe degillermis. Ancak yumusak ve iyi balata olduklarini söylediler.

Pozitif Izlenimlerim:
    Kadir Ustanin insani kismina birsey diyemem, konuskan, güleryüzlü ve sempatik. Ne gerekiyorsa onu söyler, istersen yaptirirsin.
    Iscilik fiyatida makul, 1,5 saat ugrasti ve 80 TL aldi. Saati 53 TL ye gelmis olur. 1,5 saat sürmesi baska birtakim hesaplanmayan seyler cikti. Yoksa sadece yukaridakilerin yapilmasi sadece 1 saati alirdi ve iscilik olarakta 50 civari birsey alirdi. Parca fiyatlarida makul.
    Yaninda 13 yildir calisan 26 yasinda genc birisi var. Bir cok seyi o yapiyor. eli yatkin güzel yapiyor.

Negatif Izlenimlerim:
    Ancak bende bir sorun ortaya cikti: Rolanti düzensizligi. Hafif gaz verip birakinca rolanti 2000 deviri buluyor. Cok acayip bi düzensizlik var rolantide.
    Söyledim bunu ustaya, dediki subap ayari yaptirman gerekli. Onu yaptirmistim dedim. Aceba bogaz kelebginden mi kaynakli diye sorunca olabilir dedi.
    Geldi araca kendiside bakti, bi sür gel dedi. Gecmezse bidaha bakalim dedi. Tamam haftaya kadar gecmezse cumartesi gelirim dedi.
    Burdaki düsüncem neyden kaynaklandigini anlayamadi. Yoksa bakardi hemen ve ne gerekliyse yapardi ve yapmasi gerekirdi.
    Diger bir husus ise, bilgisayarlari yok, yani araci bilgisayara baglayip, her türlü chek-up i sistem üzerinden takip edemiyorlar. Cok elzem bir sey bu. Cünki yeni nesil araclarlar icin sart.

Bir bardak cay da ikram etmedi HALUK BEY. Hep dersin cayini icin diye, ama cay may YOK... :)

Haftaya cumartesi gidip gitmeme konusunda kararsizim, cünki gitsem ne yapacak? Rolanti konusunu Cözebilecegini pek tahmin edemiyorum bugünki izlenimlerimden dolayi.

Yorumlar sizden.

Bugün Kadir Usta'ya ben de uğradım arkadaşım.

Çooook kalabalıktı dükkan.

Çay may hakgetire. :)

Diğer kalfası askerden 4 ay sonra geliyor.

O zaman biraz daha rahat edecek gibi Usta.

Bir de pm attım sana.

Görüşmek üzere.

Selamlar.

• Herkese selamlar konuyu baştan sona okudum faydalı bilgiler için teşekkür ederim.
    Sizden farklı bir bilgi isteyeceğim aşağıdaki araç için yorum yapar mısınız?Fiyat-Genel Durum??
    Zaten karar verirsem kadir usta'ya götürecem.Saygılar...
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sahibinden-honda-jazz-83531620/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahinbey66

Herkese selamlar konuyu baştan sona okudum faydalı bilgiler için teşekkür ederim.
    Sizden farklı bir bilgi isteyeceğim aşağıdaki araç için yorum yapar mısınız?Fiyat-Genel Durum??
    Zaten karar verirsem kadir usta'ya götürecem.Saygılar...
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sahibinden-honda-jazz-83531620/detay

kadir usta sadece motor ustasıdır. arabayı motor ustasından önce kaportacıya göstermek daha yararlı olur. kazalı mı değil mi motor ustası değil, kaportacı anlar.

• MERHABA ,
    ARKADAŞLAR KADİR USTAYA GİDEBİLİR VE GÖNÜL RAHATLIĞI İLE ÖNEREBİLİRSİNİZ.HAKİKATEN İŞİNİ BİLEN VE İŞİNİN EHLİ BİR KİŞİ AYRICA YANINDA ÇALIŞAN KALFA ( SANIRIM İSMİ EREN Dİ ) GERÇEKTEN ÇOK KALİTELİ.BEN ÇOK DAHA AZ PARAYA YETKİLİ SERVİSTEN DAHA KALİTELİ BİR İŞ ÇIKTIĞINA İNANIYORUM.ANKARA- İSTANBUL ARASINDA ARABAMI TEST ETTİM ;
    - ARACIM KİLOMETREDE 8,5 LT LPG YAKTI ( DAHA ÖNCE 10,5 LT )
    - ARACIM YOKUŞLARI DAHA KOLAY ÇIKIYOR.
    - ARACIMIN SESİ DEĞİŞTİ.
    KARGADAN BAŞKA KUŞ HONDA DAN BAŞKA ARABA TANIMAM....
  • quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

motor yağı
    yağ filtresi
    Hava Filtresi
    polen filtresi
    arka fren balataları
    silecek suyu
    işçilik

220TL
    gibi birşey istedi kadir usta.

------------------------------------------------------------------------------
    Fiyatları da geçtim, benim sıkıntım detaylı olarak aracın kontrolunun yapılmaması. Sadece bir sorun çıkarsa düzeltme mantığı ve klasik parçaların değişimi.
    Sanırım kontrolleri de servisten başkası yapmaz.

Arkadaşlar fiyatları, yapılan işlemleri ve sorunların çözülüp çözülmediğini yazarsalar daha iyi bir karşılaştırma elde edebiliriz.

80 tl daha versen servis garantisi olur biraz yüksek
  • ben ustalık isteyen işleri servise yaptırıyorum direksiyon pompası arızalı değişmesi gerek diyen özel servis yetkili servis gerek yok biz hallederiz işçilik yazarız fazladan yarım saat diyor buyrun burdan yakın
    ancak bende fren balatası diski ve rotil gibi parçaları dışarda yada kendim değiştiriyorum el becersi ona birşey diyemem ancak servis herzman kazık muhabbeti beni sıkıypr biraz en son 161bin bakımım 400tl parça 260tl işçilik tuttu
    yağ 115lira (5litre)
    yağ filitresi 17lira ( ki bu çok önemlidir yan sanayi filitreler yüksek devirde içinde yarım litre yağ hapsederki buda motor yemenize faydası olur. bir arkadaşım 5 kez yan sanayi filitreden dolayı motor indirdi abartmıyorum bende yağımı dışarda bile değişsem filitreyi servisten alırdım.)
    polen filitresi 37-40 arası (ama 40bin kmde değişiyor)
    hava filitresi 40tl ( 20binde değişiyor)
    subab ayarı hidrolik direksiyon pompası ve şarj dinamosu bakımı
    gaz kelebeği temizliği
    Klima kayışı ve gergi bilyası 200tl (yan sanayi 110tl)
    işçilik 260tl aldılar

dışarda gaz kelebeği temizliği yaptırısan rolantiyi kendi pclerinden yeniden yüklemeleri lazım
    olayın özü aracınızın eksiklerini iyi bilip serviste yapılacaklar ve yapılmayacaklar diye ayırmak lazım
    15-20bin sonra 4 disk balata değişcek servis 1500 aşağası istemez bende serviste yaptırmıcam zaten dışardan bilinen markalardan işçilkle 600tlye hallolur

arkadaşlar herzaman servis iyi değildir ama bazende iyi olabiliyor
    arkadaşın biri bahsi geçen ustaya subab ayarı yaptırmış araç sıkıntı vermiş bir daha gitmiş
    herkese kazasız belasız cezasız keyifli sürüşler

• Usta iyi gunler 2005 honda civic aracima akebono on fren balatasi dogru secimmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HONDA JAZZ arabam var. Önceden de City vardı, 4 senedir bakım hariç hiçbir sorun yaşamamıştım. Sorun yaşayınca Honda servislerinin nasıl olduğunu anlamış oldum.

Honda City im varken 10 BİN bakımlarına Kadir Usta'ya gidiyordum. Basit bir bakım olduğundan memnundum. Önemli bir arıza da anladımki kolay işlerde götürebilirsiniz ama teferruatta sıkıntı çıkıyor. Şöyle ki:

Jazz alınca ilk bakıma götürdüm. Otomatik vites için CVT Yağını değiştirelim dedim. O da gerek yok 10 bin sonra yaparız dedi direk. Bende, baktı heralde dedim, iyi dedim çıktım. 6 bin km sonra Otomatik vitesim 750 TL lik arıza verdi. Sonra Honda BORA'dan bir arkadaşımdan öğrendim ki 20 binde bir otomatik vites yağı değişmeliymiş. Geciktirilirse aynı benim yaşadığım arıza çıkarmış. Ama düzgün deiştirirsem, kolay kolay arıza çıkmazmış. Ve Ben Kadir ustaya arabamı götürdüğümde zaten 18 bini bulmuş süre. Tam zamanında götürmüşüm yani. Ama zor değişen bir yağ olduğundan mıdır nedir değiştirmek istemedi. bana pahalıya patladı. O yüzden artık gitmiyorum. Yağ su filtre değiştirince büyük usta olunmuyor.

Aynı şey BAR HONDA içinde geçerli. arıza verince Kadir Usta'ya kızıp, ona gitmedim. Bar Honda'ya götürdüm. Bar Honda tam beceriksiz çıktı. Arızayı bulamadı, 6 saat oturdu benle muhabbet etti. Zannettim aracıma bakıyorlar. Oysa arızayı bulamamışlar, vakit geçiriyorlar para yazsın diye. Sonra Otomatik yağını değiştirip, işçiliklerini alıp test sürüşüne çıktık. Bana arızadan dolayı sürekli vites atıyo gibi devir iniş çıkışlarını, " Abi bu normal, vites atıyo işte" diye yutturmaya kalktı. Bende CVT de böyle vites mi atar, hadi atıyosa sayalım dedim. 70 km sabit hızda 5 dakika sürdük. 20-22 defa devir atması oldu. madem bunlar vites atması, Bu araç dedim 22 vites mi? dedim. Mırın kırın etti. Baktı beceremiyo beni göndermeye çalıştı. Eve git haftaya gel belki kendi geçer vs vs. İşçiliklerini, yağ değişimini vs ufak şeylerin parasını aldı. Ve Bar Honda'nında para tuzağı olduğunu anladım. Zaten çıkıp eve giderken, A city nin oralarda motor ışığı yandı araba 30 KM den daha fazla hızlanamamaya(vites atamamaya) başladı. Bar Honda'yı aradım. Bana 15-18 bin lira vites değiştirmekten bahsetti. Belliki bi haltı bulamadı, çözüm olarak herşeyi değiştirelim teklif edip ya para alacaktı yada parayı duyunca gelmez deyip böylece sıkıntılı işten kurtulurum dedi. Çok moralim bozuldu BAR HONDA'dan çıktım ve yolda kaldım.

Çözümü bir sonraki mesajda anlatcam. Honda Tech beni kurtardı.

• Yolda kalınca bir arkadaşımı aradım. O da bana Tam A City nin arkasında HONDA TECH var dedi. Anladım ki Ankara'da 1 numara HONDA TECH. Sebebine gelince. Bar honda 6 saatimi aldıktan ve bi halt yapmadıktan sonra ve A City'nin orda aracımla arızalı bir şekilde mahsur kaldıktan sonra. 30 KM hızla A City'nin arkasındaki Honda Tech'e gittim. Bilgisayara taktılar. (Bar honda'da takmıştı ama anlamadı) Anında arızayı buldular. Yağ değişiminden dolayı olmuş zamanını geçirmişsin dediler. (Kadir Usta'nın sayesinde geçirdim) Şu parça dediler. Sıfırı BORA'da 1250 TL dediler. Sordular ellerinde yokmuş 2 haftaya gelirmiş. Hemen çıkma parçacı aradılar. 500 TL ye parçayı buldular. Dedilerki bırak arabayı ben yarın parçayı alır takarım. Bunların hepsi 45 dakikada oldu. Ertesi gün arabamı aldım ve canavar gibi çalışıyor. Ne vites bozuk, ne devir sürekli inip çıkıyor. Kadir ustanın öngörüsüzlüğü ve Bar Honda'nın beceriksizliğini 45 dakikada çözüp 650 TL ye hallettik.
    Zaten HONDA TECH'in ustaları, Şeref Usta vs BORA HONDA'nın ustalarıymış. ayrılıp kendi yerlerini açmışlar. Tespit, çözüm, ilgi çok iyi.
    Sonra 2 defa daha ufak şeylere gittim. Baktılar ve ufak iş deyip para bile almadılar. Önceden bu topic de Kadir Usta'yı önermiş biri olarak, artık diyorum ki.
    HONDA TECH (A city nin yanından içlere giderken, SİNİ BÖREKTEN 300 metre sonra solda)

• Geçtiğimiz haftasonu 2007 Jazz CVT Elite aracımın 80 bin bakımı için Kadir Usta'yı ziyaret ettim. Daha önce telefonda söylediği için gitmeden önce Honda yetkili servisine uğrayarak 4 lt.lik CVT yağı (129 TL) satın aldım.

80 bin bakımı kapsamında Kadir Usta'nın çalışanı Eren (genç olmasına rağmen işinin ehli bir delikanlı) tarafından motor yağı (Castrol 10w/40), yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi ve arka cam silecek lastiği değiştirildi. CVT yağı benim getirdiğim orijinal yağ ile değiştirildi. Bujiler 60 binde değiştiği için değişmesine ihtiyaç duyulmadı. Ön ve arka balatalar ile diskler kontrol edildi. Aşınma olmadığı için değiştirilmesine ihtiyaç duyulmadı. Antifiriz ölçümü yapıldı, takviyeye gerek olmadığı görüldü. Aracım lifte kaldırıldı, alt aksamları kontrol edildi ve sorun olmadığı belirlendi. Toplamda 45-50 dk kaldığım Kadir Usta'nın yanından toplamda 180 TL ödeme yaparak ayrıldım.

Yetkili servisten aldığım 130 TL'lik CVT yağı ile birlikte toplam 310 TL'ye 80 bin bakımımız tamamlanmış oldu.

Unutmadan... Kadir Usta'nın yanına gitmeden önce CVT yağını almak için uğradığım Honda Efe'de 80 bin bakımının paket fiyatının 520 TL olduğunu ve bakım sırasına ilave değişikliklere ihtiyaç duyulması halinde fiyatın artabileceği belirtilmişti. 2 yıl önce aldığım aracımı işte bu yüzden Kadir Usta'dan başkasına teslim etmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cubera
    Yağ değişiminden dolayı olmuş zamanını geçirmişsin dediler. (Kadir Usta'nın sayesinde geçirdim)

Selamlar, yağ değişim süresini Kadir usta sayesinde geçirmeniz nasıl oldu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cubera

HONDA JAZZ arabam var. Önceden de City vardı, 4 senedir bakım hariç hiçbir sorun yaşamamıştım. Sorun yaşayınca Honda servislerinin nasıl olduğunu anlamış oldum.

Honda City im varken 10 BİN bakımlarına Kadir Usta'ya gidiyordum. Basit bir bakım olduğundan memnundum. Önemli bir arıza da anladımki kolay işlerde götürebilirsiniz ama teferruatta sıkıntı çıkıyor. Şöyle ki:

Jazz alınca ilk bakıma götürdüm. Otomatik vites için CVT Yağını değiştirelim dedim. O da gerek yok 10 bin sonra yaparız dedi direk. Bende, baktı heralde dedim, iyi dedim çıktım. 6 bin km sonra Otomatik vitesim 750 TL lik arıza verdi. Sonra Honda BORA'dan bir arkadaşımdan öğrendim ki 20 binde bir otomatik vites yağı değişmeliymiş. Geciktirilirse aynı benim yaşadığım arıza çıkarmış. Ama düzgün deiştirirsem, kolay kolay arıza çıkmazmış. Ve Ben Kadir ustaya arabamı götürdüğümde zaten 18 bini bulmuş süre. Tam zamanında götürmüşüm yani. Ama zor değişen bir yağ olduğundan mıdır nedir değiştirmek istemedi. bana pahalıya patladı. O yüzden artık gitmiyorum. Yağ su filtre değiştirince büyük usta olunmuyor.

Aynı şey BAR HONDA içinde geçerli. arıza verince Kadir Usta'ya kızıp, ona gitmedim. Bar Honda'ya götürdüm. Bar Honda tam beceriksiz çıktı. Arızayı bulamadı, 6 saat oturdu benle muhabbet etti. Zannettim aracıma bakıyorlar. Oysa arızayı bulamamışlar, vakit geçiriyorlar para yazsın diye. Sonra Otomatik yağını değiştirip, işçiliklerini alıp test sürüşüne çıktık. Bana arızadan dolayı sürekli vites atıyo gibi devir iniş çıkışlarını, " Abi bu normal, vites atıyo işte" diye yutturmaya kalktı. Bende CVT de böyle vites mi atar, hadi atıyosa sayalım dedim. 70 km sabit hızda 5 dakika sürdük. 20-22 defa devir atması oldu. madem bunlar vites atması, Bu araç dedim 22 vites mi? dedim. Mırın kırın etti. Baktı beceremiyo beni göndermeye çalıştı. Eve git haftaya gel belki kendi geçer vs vs. İşçiliklerini, yağ değişimini vs ufak şeylerin parasını aldı. Ve Bar Honda'nında para tuzağı olduğunu anladım. Zaten çıkıp eve giderken, A city nin oralarda motor ışığı yandı araba 30 KM den daha fazla hızlanamamaya(vites atamamaya) başladı. Bar Honda'yı aradım. Bana 15-18 bin lira vites değiştirmekten bahsetti. Belliki bi haltı bulamadı, çözüm olarak herşeyi değiştirelim teklif edip ya para alacaktı yada parayı duyunca gelmez deyip böylece sıkıntılı işten kurtulurum dedi. Çok moralim bozuldu BAR HONDA'dan çıktım ve yolda kaldım.

Çözümü bir sonraki mesajda anlatcam. Honda Tech beni kurtardı.

bar honda derken hüseyin ustanın oldugu yermi 2 tane bar honda oldugunu duymustumda?

• quote:

ardatun

Şöyle oldu. Bora Honda'da bir arkadaşım bana, aman bu arabaların 20 binde bir CVT yağını değiştir. 20 binde bir değiştirirsen, 150-200 bim km sorun yaşamaz. Ama geciktirirsen en az 1500 TL masrafı var dedi.
    Aracı aldığımda 10 bin bakımı gelmişti. Bir önceki 10 binde CVT yağı değişmemişti. Yani en az 10 bini geçmişti, daha ne kadar önce CVT bilmiyordum. Kadir Usta'ya dedimki, CVT yağını da değiştir. (sadece serviste satılıyor. şimdi gidip aldırması lazımdı) O da gerek yok, bir sıkıntı olursa değiştiririz dedi. (muhtemelen üşendi, zaten CVT de sıkıntı olmasını beklemek nasıl bir mantıkla izah edilebilir. Zaten sıkıntı olmasın diye değişiyor.) bende birşeye baktıda gerek yok dedi sandım. Ki bakımdan 6 bin KM sonra arıza verdi. Demekki zamanı gelmiş. Yaptırdıktan sonra eski sahibinden faturalarını istedim. Ki gördüm ki CVT değişme zamanı 26 bindeyken arıza vermiş. Yani tam kadir ustadayken CVT değişim zamanı gelmiş, beni yanlış yönlendirmese zaten değişime ve masrafına hazırdım. (180-200 tl masrafı var.)

quote:

mehmet ali erdem

Şaşmaza girince ilk sağdaki Bar Honda'ya gittim. resmen 6 saat sorundan zırnık anlamadılar. Anlamayıncada TÜm otomatiği değiştirmekten bahsetti. Honda Tech yarım saat içinde sorunu, çözümü hatta çıkma parçayı buldu.

quote:

Gone With The Wind

Yağ, su değişimiyle usta anlaşılmaz. Bende yağ suyu Bar Honda ya göre 50 TL ucuza değiştiriyor diye gidiyordum Kadir Ustaya. ancak Honda Tech de 10 bin bakımda ucuz bir yermiş. 1 aya kadar gitcem. Fatura detaylarını burdan paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cubera -- 5 Kasım 2012; 11:20:40 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.