üc evde eca kombide, modülasyonlu 87rf2008 modelini kullanıyoruz, sizin dediğinizi ve anlam verilemeyebilecek daha başka garip davranışlarda sergiliyor , ama işini güzel yapıyor, evi güzel ısıtıp, ayarlı ısıda tutuyor, bence çok kafaya takmayın niye böyle yapıyor diye , honeywell bu işin uzmanı gibi birşey , bir ay gözlemleyin işini iyi yapıyorsa unutuyorsunuz zaten kombinin yolunu ve termostatı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Honeywell Akıllı Termostat İnceleme, Merak Edilenler (91. sayfa)
-
-
Hocam size hak veriyorum . lakin benim amacım tasarruf yapmak . ben zaten evimi ısıtıyorum aylık 260 m3 ile . bu cihaz ile aynı m3 veya daha cok m3 yakacaksam bir anlamı kalmıyor ki . Çalışma prensibini anlamadım farklı termometre ile ölçüyorum ev 23 derece - ot 22.5 derece cihaz hala çalışıyor 24 saate 8-9 m3 yakıyor ayda 280 yapar ben termostatsız zaten 260 yakıyorum ısınıyorum
-
Konforunuza göre çeşitli ayarlamalar yapmalısınız. Zaman ayarı yapabilirsiniz mesela.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba rf2008 modeli yaklaşık 6 sene kullandım geçen haftadan itibaren t4r cihazı kullanıyorum.Termostat evi ayarladığınız sıcaklıkta tutmak için kombiyi kendi analizine göre istediği sıcaklığa çıkarıyor yada düşürüyor.Ben net 150-160 m2 evde bu aya kadar rf2008 kullandım ve gelen faturalarım geçen ay (ev 22-22,5) derecede 1560tl,bugün gelen faturam 1420tl.Ayrıca alt katımda honeywell t3r olan altı boş 90 m2 daireye gelen faturalar geçen ay 1380tl,bugün gelen fatura 1280tl.Ben kombiyi hiç termostadsız kullanmadım tasarruf ediyor mu derseniz bence ediyor .Az önce başka sayfada da aynı tavsiyeyi yazdım. Honeywell destek sayfasından çağrı kaydı oluşturun ve aramalarını bekleyin size istediğiniz her bilgili aktarıyorlar.Gerekirse teknik destek veriyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanuzum -- 7 Mart 2023; 16:55:40 > -
Ben de alalı 3 ay oldu . T4r modeli. İlk günler satmayı düşünüyordum. Şimdi de keşke daha önce alsaydım diyorum . Sıradan bir termostat istediğin sıcaklığa kadar çalışıyor sonra duruyor . Peteklerin ısısıyla istediğin sıcaklığın da üzerine çıkıyor. T4r de istediğin sıcaklığa saatlere yayarak ulaşıyor. Aynı zamanda evin ısınma ve soğuma sürelerini öğreniyor. Evi öğrendiği zaman asıl keyif o zaman başlıyor . Ben Aralık ayında 1050 lira fatura ödedim . Termostattan sonraki ay 740 bu ay da 610 lira ödedim. Oda sıcaklığını resmen sabitliyor. Ben en soğuk odaya koydum. Kesinlikle yerini değiştirme.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Elimde bir adet bdr91 honeyvell modülasyonlu termostat için gerekli kutu var . Hiç kullanılmadı . İlgilenen varsa verebilirim
Merhaba kombinizin opentherm özelliği varsa. Bağlantı yerleri kombi içi klemenslerde, ben herhangi bir ayar yapmadım geldiği ayarlarda devam ediyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba bende yaklaşık 4 yıldır 2008 kullanıyorum. Aslında memnunum ama tasarruf yaptığımı düşünmüyorum pek. Oda ısısı gayet iyi ama çok yakıyor. Modülasyonlu kombi kullanıyorum. T4r nin belirgin farkları neler acaba? Zaman ayarı uzaktan ayar seçenekleri var mı? Siz 2008 e göre daha mı memnunsunuz?
Merhaba önceki cihazım 2008 di sürekli kopma problemi yaşadığımdan t4e geçiş yaptım. Şöyle viessmann vitodens 100 24kw ile t4 2kat 200 m2 evde, 100 m2 kare evden 100-150tl fazla tüketim değerleri çıkıyor. T4 Manuel modda 22.5-23 dereceye ayarlı çalışıyor. Ekstra hiçbir ayar yapmadım.Diğer farkı T4 hem on/off, hemde opentherm modda çalışabiliyor. Uzaktan bağlantı özelliği yok. Ben termostadsız daha fazla fatura ödedim. Ayrıca zaman ayarı var.Haftalık, günlük, saatlik otomatik program yapılabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanuzum -- 23 Eylül 2023; 0:35:29 >
Açıkcası bende t4 e geçmek istiyordum ama bu cihazın uzak erişimi elimi kolaylaştırıyor. Ayrıca 2. El bir termostat daha bulmuştum rölesiz satılıyordu. Onuda çocuğumun odasına koydum, zaman ayarı yapıp gündüz salon gece çocuğumun odasındaki devreye girip oda ısılarını kontrol edebiliyorum. 2 termostatı tek röleye bağladım. Benim için daha rahat oldu. T4 ü siz on/off mu kullanıyorsunuz yoksa ot mi?
2008 uyumlu mu hocam?
Merhaba . Mesajınızı geç gördüm kusura bakmayın. Benim kombi ariston genus one . Bağlantıyı kombi içinden yaptı usta . Ben çok anlamıyorum bu işlerden. Fabrika ayarıyla kullandım. Çok özellikleri var . Ama nasil olsa memnunum diye kurcalayarak büyüyü bozmak istemedim :) 23 derecede sabit durdu kış boyu. Çok nadir oynadım derecesiyle. Cihazın yerini hiç oynatmadım. En soğuk odaya koydum . Çok da memnun kaldım. Orta kat güney cephe oturuyorum. Maksimum verim minimum yakıt masrafı oldu diyebilirim
Mesajlarımda görmüşsünüzdür . Az kalsın satiyordum. Meğerse honeywell termostat dünyasının messi siymiş :) bu termostat ise diğerleri nedir bilmiyorum. Çoğu termostat istediğimiz sıcaklığa gelinceye kadar cayır cayır yakıyor. İstenilen sıcaklığa gelince de duruyordu . Fakat petek sıcaklığı sayesinde istenilen sıcaklığın 1 -2 derece üzerine çıkıyordu. Gereksiz sıcak gereksiz harcama . Bu makine ne kadar süre yanarsam bu sıcaklığa ulaşırımın hesabını yapıp sürelere yayarak ateşleme yapıyor. Tek kelime ile harika bir sistemi var
Tam olarak bağlantıyı nasıl yaptığını bilmiyorum . Ama kombi üzerinden sıcaklığı 60 a getirdik . On off ile opentherm arasındaki fark nedir ? Hangisi daha iyi ? Eski termostatlarda çok sıkıntılar yaşadığım için ustaya şunu rica ettim . İstediğim zaman termostatlı çalışsın istediğim zaman eskisi gibi çalışsın. Ve onun için termostat bağlantı noktasına bir anahtar koy dedim . Anahtarı yanlış aldığım için yapamadı. Sonra yaparız dedi . Bir daha da gerek duymadım. Çünkü bu cihaz eski cihazlara benzemiyor. Ben bu cihazı sadece mevsim geçişlerinde kullanırım diye düşünüyordum . Oda derecesi ile ısınırsam fatura çok yüksek gelir diye düşündüm. Tüm ezberlerimi bozdurdu.
Nasıl bağladiysa usta iyi bağlamış. Memnunum :)
Çok teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar, baymak eco 24fi kombim var. Uzaktan mobil uygulama kontrol edip programlayabileceğim bir akıllı termostat arıyorum. Meross, Honeywell, Cosa arasında neyi tercih etmeliyim? Evim 2+1 65 m2 kombi salonda direk modülü kablolu olarak kombiye bağlayabilir üzerinden kontrol edebilirim. Modül üzerinde ekran olabilir, yani ekstra kablosuz bir ekrana daha ihtiyacım yok.
-
Arkadaşlar merhaba, cihaz termostattan ayarladığımda verimli çalışıyor ama mobil uygulamadan asla çalışmıyor. Sizce hata nerde olabilir, cihazın internete bağlı parçasında tüm ışıklar yeşil sorun yok gözüküyor.
Hangi cihaz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X