Şimdi Ara

Honor 70 Ana Konu (Sony IMX800 + Solo Cut) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
839
Cevap
36
Favori
62.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Telefon üst düzey ,

Kamerası ,ekranı ,kullanım konforu beklentimden de yüksek çıktı.

Özellikle fotoğraf çekiminden anlıyorsanız yani temel bilgiler haricinde ,ışık,pozlama ,sahne nedir konularını biraz biliyorsanız kamera ile çok rahat profesyonel işler yaparsınız.

Elde tutuş hissiyatı özenle tasarlanmış bir ürün olduğunu yansıtıyor , oyuncak gibi değil.

Ekranı ,renklerin doygunluğu ,parlaklığı, parlaklık seviyesi hepsi harikulade. Ortalama bir telefon bekliyordum ,her yönüyle harika bir telefon çıktı.

Pil süresi ,şarj olma süresi de gayet iyi.

Firma temsilcisi gibi yorum oldu fakat düz kullanıcı yorumudur.

Bu arada alacağım şeyi titiz bir şekilde araştırmaya gayret ederim , almadan evvel tonla negatif değerlendirme dahi aradım bulamadım.

Cihazı özenle kullanırsanız senelerce dayanacak bir ürünle karşı karşıyayız

iyi bir seçim yaptınız.

• Eski bir huawei kullanıcısı olarak bu cihazdan bende alarak aranıza katıldım.
    Telefon aynı huawei kalitesinde. Arayüzüde çok benziyor.

Andorid 12 sürümüyle geliyor. 13 e güncellemeli miyim sizce? Bende performans ve pil takıntısı var.
    Malum güncellemelerle cihazı eskitme yoluna gidiyorlar :)

Acaba o eskitme 13 de kendini hissettiriyor mu yoksa aynı yada daha iyi duruma mı geliyor cihaz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 18 Temmuz 2023; 4:51:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah uyandım makina kendini guncellemis izinsiz hemde bakalım nolcak hayırlısı artik

• sendemail kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. Çok sağ ol.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar telefon baktım ki çok tutuyor, sebebi nedir fiyatı mı çok ucuz yoksa huawei kalitesi mi? Ben honor x9a almayı düşünüyorum almayı düşünme sebebim de ekran dayanıklığı. Honor x9a forumda pek tutmamış ama bilinen bir sorunu varmı yada şu sebeple alma diyeceğiniz.

Bu x9a'daki sözde kırılmaz denilen ekran başka hangi telefonlarda var? Honor 70'de sanırım yok, ilk defa huawei/honor deneyimim olacak telefon olarak. Kulaklık ve saati var onlara puanım 10/10 o yüzden sıcak bakıyorum

• TinyAngel kullanıcısına yanıt

Huawei de mi güncelleme ile eskitme yapıyor? Sanırım artık yapacağını sanmam çünkü piyasada tutunmak için elinden geleni yapacaktır bu son şansı eğer memnun edemezse bir daha yüzüne bakılmaz. Bunun farkında olacaklarını umuyorum.

Bir yandan da alma sebebim bu, diğer firmalar kadar yanlış yapacak veya cesur davranacak lüksleri yok artık bu yüzden çok iyi bir deneyim sunmalı ki konuda gördüğüm kadarıyla da şimdilik çok memnun etmeyi başarmış herkesin, devamında da bu memnuniyeti devam ettireceğini düşünüyorum benim vizyonum bu şekilde.

Konudaki cihaz ile alakasız ama bilgisi olanlar için ben ekran dayanıklığı sebebiyle honor x9a almayı düşünüyorum. Bu x9a'daki ekstra dayanıklı ekran başka hangi telefonlarda var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 18 Temmuz 2023; 7:47:34 >
  • Ludwig13 L kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler detaylı ve faydalı anlatım için hocam. Huawei Histen dan övgü dolu bahsetmişiniz, merak edip araştırınca çok da övgü dolu yorumlar görmedim, belki yeni hali mi farklı vs. bilmiyorum genelde klasik equalizer ayarları olduğu söylenmiş.

Ben x9a almayı düşünüyorum sırf ekran dayanıklığı sebebiyle. Bilginiz var mı bu telefon hakkında. Ekran iyi, batarya iyi, işlemci yeterli olur zamanla yavaşlatmazlarsa, roket bilimi yapmıyorum oyun da oynamam. Verimli ve optimize bir cihaz olsun istiyorum, kağıt üzerinde şişirme özellikler benim için önemsiz. Bir de x9a veya genel honor ses çıkışı/kalitesi nasıl? Bluetooth kulaklıklarda dinlerken telefondan telefona kalite farkı oluyor mu aynı codec ile dinleyince.

Yazdım ama vakit olursa cevaplarsınız. Bilgisi olan başka arkadaşlar için de şimdiden teşekkür ederim

• mu5tafa kullanıcısına yanıt

Hocam ben de honor x9a almayı düşünüyorum, ekranı pili vs. bunlar zaten gayet iyi bir sorun yok sanırım? Benim asıl merak ettiğim telefon verimli mi çalışıyor, yani akıcılık olsun, pil zaten büyük ama telefon pili verimli mi tüketiyor, telefon stabil ve serin çalışıyor mu vs. aslında kısaca yazılım/donanım optimizasyonu nasıl onu merak ediyorum. Bu konularda deneyiminizi öğrenmek isterim hocam, telefonda canınızı sıkan birşey varsa onları da öğrenmek isterim mesela şebeke nasıl, telefonun boşta pil tüketimi nasıl gibi.

Teşekkür ederim:)

• Arkadaşlar Samsung akıllı saat aldığım ve A54'e geçmek istediğim için. Honor 70 128 GB Türkiye cihazımı satıyorum. Cihazın 19 ay garantisi vardır. Kozmetik 10/10'dur.

• Yan tuşla fener açma yok. Spam numaralar engellemiyor. Bunlar benim için büyük eksiklik. Bunu nereye yazabilirim

• berkan 197 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Huawei/Honor Histen basit bir ekolayzır uzantısı değil. Kim, neyle deneyip de şikayetçi olmuş bilemiyorum fakat ucuz Çin malı kulaklıklarda kullanılmışsa umulan sonucu vermemiş olabilir, hatta belki "bass azaldı ya" denilip beğenmeyenler dahi olmuştur. Histen özelliği temelde belli başlı codec'lerin yapısı üzerine kurulu, haliyle vadedilen verimi alabilmeniz için kulaklığınızın en azından bir aptX desteğine sahip olması gerekir. Histen sayfasındaki diğer seçenekler bir kenara, "doğal ses üretimi" seçeneği örneğin bir ses kaynağı olarak cihazdan çıkan verinin alıcı cihazdaki codec üzerinden aktarımını düzenler ve dinamik aralıkları yeniden kurar. Özetle, çoğu durumda daha geniş bir sahne, daha iyi bir çözünürlük ve daha fazla enstrüman ayrımı elde edersiniz. Bu basit bir ekolayzır ayarıyla yapabileceğiniz bir şey değil.

x9a konusunda daha önce bir yorum paylaşmıştım, satın alan ve bu forumu takip eden insanlar olduğu için çok olumsuz bir şey söylemek istemiyorum. Benim yorumum Honor 70'in 11 bin TL civarında satıldığı dönemde, bu iki cihazı karşılaştıran bir arkadaşa itirazdı sanırım. Birçok açıdan bu iki cihazın karşılaştırılabilir olduğunu düşünmüyorum hâlâ, özellikle de işlemci ve güncelleme desteği konusunda. Ki bu iki unsur hem akıcılık, ısınma ve batarya verimliliği gibi doğrudan kullanıcı deneyimi açısından, hem de cihazın uzun süreli kullanım imkanı açısından oldukça belirleyici. Ekran dayanıklılığı kısmına da bu kadar takılmayın bence. Mesele ceviz kırmaksa Honor 70'in ekranında da kırılıyor yani, YouTube'a birisi yüklemişti geçen :) Bence x9a kötü bir fiyatlandırmayla piyasaya sürülmüştü ve bu hatayı örtmek için ekran dayanıklılığı konusu gereğinden fazla abartılarak pazarlandı. Elbette dayanıklı bir ekrana sahip ve muhtemelen bunun için özel bir teknoloji kullanılmıştır. Fakat nihayetinde o kadar büyük bir fark olduğunu sanmıyorum. Honor ve Huawei başta olmak üzere Çinli firmalar zamanında belli başlı lisansları almakta zorlandıkları ve bir yerden sonra çoğu model için başvurmayı bile bıraktıkları için kullanıcılar ipx sertifikası ya da x9a'da olduğu gibi tuhaf bir reklam kampanyası görmediği anda hemen dayanıklılık konusunda şüpheye düşüyor. Fakat çoğu durumda ne endişe edecek bir şey, ne de cihazlar arasında büyük bir fark oluyor. En azından bilinen markaların ürünlerinde yani.

Malûm Honor 70 piyasada kalmadı artık, diğer cihazların da fiyatları uçtu. x9a 9 bin TL sanırım şuan, kuponla vs. fiyatı bir tık daha düşerse değerlendirilebilir bir cihaz bence. Bütçenizi arttıramıyorsanız bu fiyat sekmenti için birkaç makul seçenekten biri. Yine de işlemciyi göz önünde bulundurmanızı ve uzun vadeli düşünüp kendi kullanım senaryolarınıza göre karar vermenizi öneririm.

Öncelikle ilginize ve cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim hocam sağolun :).

Ben iki cihazı karşılaştırmıyorum hocam aslında honor 70'den bağımsız olarak x9a hakkında bilgilerinizi almak istemiştim. Evet honor 70 11bin TL satılırken 10bin TL'ye x9a almak mantıklı olmayabilir ama ben iyi bir fiyat yakalayıp almayı düşünüyorum belki 9000tl civarı falan veya daha ucuza denk gelebilir ise.

x9a snapdragon 695 kullanıyor, evet belki çok güçlü bir işlemci değil veya o fiyata daha iyileri alınabilir ama ben zaten dediğim gibi oyun vs. oynayan veya işlemciyi zorlayacak işler yapan biri olmadığım için benim aradığım işlemci performanstan ziyade verimli olması ki 695 6nm genel olarak batarya tüketimi konusunda çok verimli olduğu söylenmiş, optimize, sorunsuz ve verimli olması benim için ana kriterler ki sanki 695 bunları karşılıyor, kullanmadım tabi yine internetten okuduğum kadarıyla yazıyorum yanlışım varsa düzeltin çünkü yanlış bir tercih yapmak istemem.

Bu arada kafama da bir yandan saçma birşey takıldı cihaz özelliklerine bakarken. Bende huawei freebuds pro 2 kulaklık var, kulaklık ldac codec destekli ancak işin garip kısmı bu telefonlarda ldac desteği yok gördüğüm kadarıyla. Biraz üzücü oldu orası ama çok da önemli değil. Yukarıdaki kriterleri karşılaması benim için yeterli iyi ekran, verimli işlemi, dayanıklılık, iyi bir batarya ve stabil optimize bir yazılım. Eğer bunları karşılıyorsa benim için yeterli, yüksek işlemci hızı veya çok iyi bir kamera benim için önemli değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 18 Temmuz 2023; 21:5:37 >

• berkan 197 kullanıcısına yanıt
    Benim ilgili yorumu paylaştığım tarihlerde Honor 70 11 bin TL, x9a ise 8 bin TL civarındaydı; bu fiyat farkına rağmen Honor 70'in tercih edilmesi gerektiğini düşündüğümü belirttim. Ben de telefonda oyun oynamam ya da cihaza fazla yük bindirecek işler yapmam fakat işlemci sadece bunlar için gerekli değil zaten. Honor'un Huawei'den devraldığı akıcı arayüzü ve sistem optimizasyonu sayesinde cihazı satın aldığınızda işlemci açısından büyük bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum ama uzun vadede SD 695 bu performans ve verimliliği ne kadar koruyabilir emin değilim. Ayrıca verimliliği sadece üretim bant teknolojisi ile ölçemezsiniz, Samsung da SD'a 4 nm işlemci dökümü yapıyor ama sonuç malûm. İşlemciler cpu ve gpu'da zorlanmaya başladığında kağıt üzerindeki verimlilik kısmı da hikaye oluyor, ki 695 böylesi bir zorlanmaya oldukça müsait durumda. Yine uzun vadeli kullanımda güncelleme desteği de önemli olacak çünkü Honor, 70 dahil N serisi telefonlarını üst segmentte konumlandırıp daha fazla, daha sık ve daha erken güncelleme sunuyor: X serisi ise daha alt bir segment ürünü olduğu için daha az, daha seyrek ve daha geç güncelleme alacak. Dahası bu güncellemeler öncelikli olarak üst segment cihazlar için optimize ediliyor ve bu da önemli bir etki yaratıyor cihazlarda. Bu bilgiyi detaylı olarak kendi sitelerinden de teyit edebilirsiniz, cihazı uzun süre kullanmak istiyorsanız göz önünde bulundurmanızı öneririm.

Honor 70 dahil tüm N serilerinde LDAC desteği var ve AptX için söylediklerim bu codec için de geçerli elbette. x9a'yı kontrol etmedim ama onda da olabilir, Huawei ve Honor codec konusunda cimirlik yapmaz pek. Birkaç yerden daha teyit etmeye çalışın isterseniz.

honor 70 satılıyor mu artık her yerde x9a var

• inexo kullanıcısına yanıt
    Azerbaycan'a Honor 90 lite gelmiş sanki, yakında bize de gelebilir.

• Ramazanucan1 R kullanıcısına yanıt
    kavisli model değil daha klasik tip telefon. honor 70 olsa şu sıralar fp adayı olabilecekti x9a dikkatimi çekti ama 70 kadar kamera performansı yokmuş

• inexo kullanıcısına yanıt
    Realme 10 pro plus bakabilirsin, benimde gözüm onda.

• Ramazanucan1 R kullanıcısına yanıt
    ben illa kavisli ekran olsun diye söylemedim honor un fp olması cezbediyordu. bana fp ürünü olsa yeterli. bir de belli başlı özellikler birkaç yıl idare etmeli.

• Honor 70 Ana Konu (Sony IMX800 + Solo Cut) arkadaşlar fiyat güncellenmiş hayırlı olsun ucuza alanlara

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.