Şimdi Ara

.........HOPARLÖR ANFİ UYUMU HERKEZ OKUSUN........... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
6
Favori
116.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • KISA BİR SORU SORCAM SADE VE NET Bİ ŞEKİLDE CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM... 125W RMS 250W POWER 8OHM Bİ HOPARLÖRE KAÇ WATT ANFİ BAĞLANMALI
  • Arkadaşlar hazır bu konu açılmışken sormak istediğim birşey var zamanında forumdan bir arkadaş paylaşmıştı ancak bulamıyorum bir türlü, elimizde 1 çift hoparlör var diyelim ve biz bunu hem sinema amfisine hem de stereo amfiye bağlamak istesek araya switcher benzeri bir alet vardı bu şekilde 1 hoparlöre iki amfi bağlayabiliyorduk bu aletin türü veya adı neydi bilgisi olan var mı acaba?
  • Benim hoparlörlerin hoparlör hassasiyeti 92 db buna uygun amfinin 8 Ohm icin en az kac watt olmasi gerekiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nadeto -- 16 Haziran 2015; 13:50:36 >
  • nadeto kullanıcısına yanıt
    Hassasiyet ve Nominal empedans verileri tek başına yeterli olmayacaktır. Hoparlörün dayanım güçlerini de eklemek gerekir.

Örneğin 9cm'lik hoparlörler var 92db hassasiyette 8ohm nominal empedansta çalışıyor. Ancak 10Watt amfi bağlasan 10 dakika çalışmaz...
     .........HOPARLÖR ANFİ UYUMU HERKEZ OKUSUN...........
  • ilginç sorular ve cevsplar var konuda. bilende bilmeyende yazmış demek isterdim ama bilgi içeren hiç bir cevap yok. merak ediyorum amaç ne tam olarak konuda? ilginçtir konuyu başlatan arkadaşında ne bilimsel nede teknik bir açıklaması yok. okuyalımda amaç nedir? cehalet bildiğini sandığın yanlışlarda gezinir derim hep. yanlışı doğru gibi öğretmeye çalışmak insanı bilge değil aptal yapar derim hep anlayanlara.
  • Arkadaslar anfiye subwoofer arası crosower bağlanır mı (1000watt jbl gt4 serisi )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu konulardan hiç anlamıyorum yeni araba aldım ve ses sistemi yapmak istiyorum arabada 4*45 w sony teyp, 2 adet 500w pıoneer ve 2 adet 800w gold master oval hoparler mevcut. Ben şimdi hangi marka ve ne kadarlık amfi almalıyım ve bass kabini ne özelliğe sahib olmalı bilgilendirirseniz sevibirim

• Bende tam kolon almayı düşünüyordum htr 5830 yamaha ev anfisi kullanıyorum aktif bas çıkışı var arkasında peki bana tavsiyesi olan varmı ne alayım şu an stereo iki tane kolon düşünüyorum aynı zamanda stereo olarakda kullanılabiliyor kullanım klavuzunda her kolon çıkışına 100 watt vermiş ve 6 ohm...
  • ramazan demirelyoutube
    anfiye hoparlör nasıl bağlanır.
    https://www.youtube.com/watch?v=SBKMAb3v7Zc
  • kısaca 80v rms 4ohm mid takımı için,

80v rms 4ohm anfi mi gerekiyor

yani bu 80 rms lik takım için 60 rms, 70 rms lik anfi olmazmı

• Arkadaşlar merhaba,

aliexpress.com üzerinden bir amfi devresi aldım.

aliexpress.com
    US $4.14 6% OFF|Elektronik Bileşenleri ve Malzemeleri'ten Elektronik Stok Malzemeleri'de YENI XH M543 yüksek güç dijital güç amplifikatörü kurulu TPA3116D2 ses amplifikatörü modülü Çift kanal 2*120 W Aliexpress.com'da | Alibaba Grup
    https://tr.aliexpress.com/item/XH-M543-high-power-digital-power-amplifier-board-TPA3116D2-audio-amplifier-module-Dual-channel-2-120W/32820689047.html?af=cc&aff_platform=aaf&cpt=1539590538736&sk=6mia6uv&aff_trace_key=51b9bbe053084c71841e280d2c6f2e81-1539590538736-02690-6mia6uv&terminal_id=07f3c44c0b45486aafbc30d1673ec943

Buna bağlamak üzere hoparlör aramaktayım. 12v ile beslersem 50w, 24v ile beslersem 120w çıkış alabileceğim yazmakta. Bu hoparlörler içerisinde hangisini alırsam amfi-watt-hoparlör dengesini sağlamış olurum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

www.hepsiburada.com
    Pioneer TS-G1732i 17 cm 240 Watt Oto Hoparlör 2 Yollu Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/pioneer-ts-g1732i-17-cm-240-watt-oto-hoparlor-2-yollu-p-HBV00000BGNMR?magaza=Mixsepet

www.hepsiburada.com
    Jameson Js-10 10 cm Coaxiel Maximum Güç 100watt Hoparlör Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/jameson-js-10-10-cm-coaxiel-maximum-guc-100watt-hoparlor-p-OTAYTJS10?magaza=elektro_toptan

www.hepsiburada.com
    Jameson Js-13 13 cm Coaxiel Maximum Güç 150watt Hoparlör Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/jameson-js-13-13-cm-coaxiel-maximum-guc-150watt-hoparlor-p-OTAYTJS13?magaza=electronicshop

www.hepsiburada.com
    Jameson JS 16 Oto Hoparlörü Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/jameson-js-16-oto-hoparloru-p-OTVIPJS16?magaza=Gunes%20Elektronik

• muratkeskinist kullanıcısına yanıt
    Elimde 2 adet sony ceh26 hoparlör var. Bunları taksam anfi veya hoparlörde sorun yaşarmıyım ? Taktım ama yanar eder diye kullanamadım.
  • 2005 öncesi Yamaha, technics 5x100W RMS anfilerine 120W rms hoparlörler neden veriyordu o zaman?
    Ama genelde aynı güçte olurlar.
    Zaten kuvvetli anfiyi apartmanda yarıdan fazla açamıyorsun. O da 5 dakika :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35plt35 -- 15 Ekim 2018; 14:18:28 >
  • 35plt35 kullanıcısına yanıt
    O zaman anfiden biraz fazla güçte bir hoparlör uygun olur diye anlıyorum. 120w anfide 120w yada biraz fazlası bakmalı ozaman.240w pioneer aslında aklımdakiydi.
  • Dockyard kullanıcısına yanıt
    Ayni sorun bende de var amfi 140-125 watt arasi veriyor.yamaha 202.hoparlor ise nominal 80 watt maximum 240 watt veren 90db bir speaker.sesi %50 nin uzerine almadan ses almakta zorlaniyorum.yardimci olursaniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunhan -- 28 Ekim 2018; 20:39:35 >
  • Bazı hoparlörler zor sürülüyor evet ama bence amfinin rms gücü 150 watt ise hoparlör 120 watt yeterli olur diye düşünüyorum;tabi ohm uyumu olması daha iyi sonuç verecektir.
  • Ustalar ben pek anlamıyorum da, bu amfiye çift kolon takmak istiyorum (left-right) Değerleri fotoda görülüyor.Amfiyi de hoparlörü de rahatsız etmeyecek şekilde kaç ohm ve kaç volt güçte hoparlör almalıyım.Lütfen yardımcı olum

• Ustalar ben pek anlamıyorum da, bu amfiye çift kolon takmak istiyorum (left-right) Değerleri fotoda görülüyor.Amfiyi de hoparlörü de rahatsız etmeyecek şekilde kaç ohm ve kaç volt güçte hoparlör almalıyım.Lütfen yardımcı olum

• Hoparlör ve Amplifikatör sonik uyumsuzluğunu dün ilginç bir şekilde bende yaşadım ve yıllardır sahibi olduğum cihazlarda yaşandı bu tecrübe.Yeni satın aldığım Cd player için yer hazırlamak için hemde temizlik olsun diye tüm sistemi dağıtıp ayırdım ,ortalığı toparlarken bana sesi hep eksik ,birşeyler yanlış dedirten Tannoy mercury mx 2 leri sırf meze olsun diye A676 nın B çıkışından ayırıp , rahmetli babamdan kalan 42 yaşında bir solid state ampli ye bağladım bunu yaparkende tüm kabloları sökmek zoruma gitti 2x0,75 elektrik kablosu kullandım.
    Sonuç akıllara zarar bir durum oldu. A676 ile kıçını yere sürtüp nazlanan bir türlü yürümek istemeyen köpekler gibi davranan yer beğenmeyen mx 2 ler sadece 2x45W çıkışa sahip solid state ampli ile adeta uçarak şarkı söylemeye başladılar.A676 nın bir türlü ikna edemediği alt frekanslar 3 4W güçte organlarınıza işler hale dönüştü,mx2 nin dengeli yapısı tamamen farklı çok eğlenceli bir boyuta geçti.Şaşkınlık içerisinde dinlerken bu solid state in yıllar önce sattığım sony ss g7 leride bir denememde hoplattığını hatırladım aniden.Ampli trafo gücü 685 watt yok 86db yok 91 db teorik işler en sağlam yol ampli ile hoparlörü match edip dinleyip sonik olarak sizi doyuruyormu buna bakmak gerekiyor.

• Arkadaşlar elimde alpine flex2 mrp 406 anfi var
    RMS Gücü (

14.4V , 20Hz- 20kHz'de ) Kanal başına 4 ohm - 40W x 2 (% 0,08 THD)
    Kanal başına 2 ohm - 60W x 2 (% 0,3 THD) içine
    Köprülü 4 ohm - 120W x 1 (% 0.3 THD)

% 10 THD Güç (

14.4V'de ) Kanal başına 4 ohm - 60W x 2 (1kHz)

MAX Güç (

14.4V , EIAJ) Kanal başına 4 ohm - 90W x 2
    Köprülü 4 ohm- 240W x 1

Oval kabin bağlamak istiyorum Tavsiye edebileceğiniz hoparlör var mı teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.