Bildirim
hoparlör bağlantı yardım
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
arkadaşlar hoparlörleri o şekilde bağladım ancak küçük hoparlörler fazla boğdu ve büyük hoparlörlerin arkadan yaptığı basınç küçük hoparlöerin cızırtı yapmasına neden oldu ve gerçekten kötü bir ses ortaya çıktı hoparlör kutusunda ne gibi değişikliklerle bu sıkıntıyı giderebilirim ve hala birinci sorunum devam ediyor up up -
İcinden cikanin amaci var ama ben bilmiyorum, coklu seslendirme ile ilgili ev anfisi veya normal kullanimda bence gereksiz. İkisindede olmamasi stereo dinleti acisindan daha iyi olur. Tizz hoparlorlere seri olarak 3.3mF 50v yada 100v kondansator baglayin ses olayi bence duzelecektir. Tizz hoparlorleri bass rezonansindan korumak icin kabin icinde tizzlere kabin yapin.. Fakat o tizz hoparlorleri degistirip gercek tweter baglarsaniz iyi olur.. Cunku onlarda bir normal hoparlordur.. 200w hoparlore karsi 5w hoparloru calistirmaya calismislar.. İyi forumlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 24 Mayıs 2014; 18:59:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam daha fazla kutu sağlam bişe olmadığından bazı yerlerinden hava kaçırıyor bu hoparlörlerin tek başına çıplak dışarıda çalışması neyi değiştir ki kutu yapılmış ve ben bozuk kutulara sahip olduğumdan bozuk ses alıyorum şuan kondansatör bulabileceğim bi yer yok ancak hafta içi o özelliklerde 2 kondansatör bulacağım -
Kabinin cok faydasi olur.. İstereniz deneyin... Cikarin oyle calistirin.
Sizin hoparlore gore kabinler kucuk, ben size uygun olcude duzenlerim fakat MDF yaptirin. En başta soylemem gereken, kucuk hoparlorleri sökun sagdece buyuklerle idare edin.. Kucukler yanarsa anfide yanar... İptal edin kücukleri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 25 Mayıs 2014; 10:18:09 >
hocam tmm ölçü söyleyin o ölçüde yeni kutu yapalım ne kadar güzel bişe olursa o kadar iyi olur sizden ölçü bekliyorum ancak bu hoparlölerden beklentim göğsümü titretecek bir bass sistemi zaten tizz sesler için home theater var bunlar bass sesi verse bana yeterli kalacaktır bu şekilde çalıştıklarında yüksek seste gerçekten boğuk bir ses çıkıyor amacıma ulaşıyom ancak ses bozuluyor ve home theater larıda etkiliyor -
Biraz gecikecek cizimim.. Hoparlor capi kac cm 16 mi 20mi.. Hoparloru hangi anfi ile besliyorsunuz. Boguk ses cikmasi normal, onada mumkunse ekolayzir ayari cekeriz. Cunku istenmeyen frekanslar icin filtreniz yok, hoparlorunuz belki istediginiz frekansa kadar inmeyebilir..
-
Çizimi yaparım birazdan,, Ben olayı şöyle anladım;
1. cd çalara tizz sesler için normal hoparlor bağlı pıoneer olan.
2. siz bassları daha etkin olması için forumdaki hoparlorleri bağlıyorsunuz büyük anfiler ile ve tam istediğiniz sesi alamıyorsunuz.
Şuan pc başına geçtim ve hoparlorlere dikkatli bakınca istediğiniz bassları vermemesi normal,, çünkü bass hoparlordür fakat sizin istediğiniz bass frekansı 40-50Hz, bu hoparlorler o frekansa inemez 80Hz ye kadar iyi çalışır, kendi çapında iyi olabilir fakat sizin istediğiniz bu değil.
Hoparlorü biraz daha dikkatli dinlerseniz,, istediğiniz basslarda ses çıkarmadığını (cevap vermediğini) fakat normal müzikte verimli olduğunu duyarsınız.
Bass hoparlorün konisi çoksert ve kalın yapıda olurken,, bu hoparlorün kağıt konisi orta sesler için olduğunu gösterir.
İnternette resmini gördüm,, şimdi çıkmıyor
Ben şimdi kabin konusunda kararsız kaldım,, hoparlor istenen bası vermiyecek türdense ne yapsak boş.
16cm hine o basslar için en düşük çap,, 16cm de sizin istediğiniz seslerin alınması için kaliteli woofer gerektirir.
Mesela bende araba için birçift hoparlor aldım 16cm,, ucuz olunca bass ses alamadım,, fakat ilaveten 15cm bass hoparlor aldım, çapı diğerinden küçük olmasına rağmen bahsi geçen bassları duyuruyor, burdayım diyor yani. Siz hoparlorü sökün konisini inceleyin bakalım bass hoparlor gibimi..
-
hocam şöyle yapalım ben tam bir çap ölçümü yapayım ardından sesin en kaliteli ve basslı halini size gösteriyim(youtube a video atayım) hemde sağdaki woofer i takıp beraber bir dinleti yapayım sizde durumun ne olduğunu tam olarak anlayabilirsiniz -
Sagdaki bos kabinde deneyebilirsiniz.. Ses farki olacakmi
yarın öğleden sonra eve dönücem hocam öğrenci evindeyiz malum yarın öğleden sonra bu işi çözecem
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X