Arkadaşlar merhaba Asus Essence STX II 7.1 HI-FI PCI Express Ses Kartı aldım bunun yanında evde LOGITECH Z333 2+1 MUTLIMEDIA SPEAKER kullanıyorum müzik dinlediğim zaman cızırtı oluyor acaba hoparlör de mi bir sıkıntı var yoksa realtek hd audio yu filanmı silmem lazım lütfen yardımlarınızı esirgemeyin teşekkürler.
Ses kartı driver kurmamış olabilirsin hoparlörü tanıtmamış olma ihtimalin var ya da cızırtı pc den kaynaklanıyor pc içinde bir sıkıntı olabilir en düşük ihtimalde kabloların giriş kısmına tam olarak takılamaması da bi ihtimal
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Cızırtının sebebi ile alakası var mıdır bilmiyorum ama ''Realtek HD Audio'yu silmem mi lazım'' dediğine göre herhalde anakartının onboard ses özelliklerini devre dışı bırakmamışsın. Çünkü senin artık Realtek'le falan işin yok. Öncelikle aktifse bios'tan onboard ses özelliğini kapat. Sonrasında windows'tan tüm realtek ses sürücüleri, hatta yüklediysen asus'a ait tüm ses sürücülerini de kaldırıp sistemi temiz olarak yeniden başlat. Daha sonra ses kartının kendi sürücüsünü yükleyerek tekrar dene. Elinde kurulum cd'si falan yoksa aşağıdaki linkten işletim sistemini seçerek ilgili sürücüleri indirebilirsin.
Arkadaşlar hoparlör yeni fakat hoparlörden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Sesi yükseltince cızırtı daha da artıyor
BlackEagle
kullanıcısına yanıt
Teşekkür ederim,onboard ses özelliğini bios'ta nerede olduğunu bilmediğim için affınıza sığınarak açıklayabilir misiniz? İngilizce yazıyor fakat ses ile ilgili bir şey göremedim