Şimdi Ara

Hoparlör Kablosu Tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
15.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet tellurium black hakkında benzer şeyleri bende okuyorum, ama şu an kullandığım silver-fi interkonekt de hataları ortaya vurabilen yapıda ve sistemimde de bu tip kaliteli olmayan kayıtlar var maalesef, ancak çok da yüzüme yüzüme vurmuyor. Yine de bu konuyu hala düşünüyorum.

Ben parlak, analitik, aşırı sert ses sevmem. Organik ve müzikal bir sesten yanayım. Bu kapsamda, siz nasıl bir sesten hoşlanırsınız ve kullandığınız sistem nedir? Bu bana calabrine hakkında bir fikir verebilir?

Sesi örtmeden sıcacık mid, özellikle vokaller, fazla olmadan kontrollü baslar sağlayacak kablo konusunda wireworld oasis, equinox kabloları nasıl olur acaba? Oasisin kontrollü, ama mellow bir sese sahip olduğuna dair yorumlar vardı bir dergide.

Bunun hakkında, wireworld kablolar özelinde genel görüşünüzü alabilir miyim arkadaşlar?

Saygılarımla.

• Merhaba Arkadaşlar,

Forumda hiç wireworld hoparlör kablolarından kullanan, kullanmış olan yok sanırım.

Neyse, güç kablosu mu hoparlör kablosu mu ilk mesajlarda bahsettiğim sesi elde etmemde daha yardımcı olabilir sizce?

Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevyil

Evet tellurium black hakkında benzer şeyleri bende okuyorum, ama şu an kullandığım silver-fi interkonekt de hataları ortaya vurabilen yapıda ve sistemimde de bu tip kaliteli olmayan kayıtlar var maalesef, ancak çok da yüzüme yüzüme vurmuyor. Yine de bu konuyu hala düşünüyorum.

Ben parlak, analitik, aşırı sert ses sevmem. Organik ve müzikal bir sesten yanayım. Bu kapsamda, siz nasıl bir sesten hoşlanırsınız ve kullandığınız sistem nedir? Bu bana calabrine hakkında bir fikir verebilir?

Sesi örtmeden sıcacık mid, özellikle vokaller, fazla olmadan kontrollü baslar sağlayacak kablo konusunda wireworld oasis, equinox kabloları nasıl olur acaba? Oasisin kontrollü, ama mellow bir sese sahip olduğuna dair yorumlar vardı bir dergide.

Bunun hakkında, wireworld kablolar özelinde genel görüşünüzü alabilir miyim arkadaşlar?

Saygılarımla.

Wire world oasis kullandım cok şekil bi kablo ama aman aman bi katkısı yok sisteme giris segment bakır bi kablo. Yeriniz de olsam kesinlikle dhlabs q10 alırım daha başarılı bir kablo wireworld e göre

Ama alternatifler çoğalması icin fiyat bütçe artmalı aksi taktirde q10 fiyata göre iyi bi kablo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkür ederim eraycelik80,

Evet dh-labs q-10s kablo da çok kaliteli bir kablo ama çekincem şudur ki harbeth mevcut sistemde üst frekanslarda baskın olmasa da upper mid ve midlerde kayda göre öne çıkabiliyor. Gümüş kaplı tasarımda bu tip, upper-mid ve tiz parlamaları ve basların miktarındaki artış (aradığım bas kontrolü), q-10 bu yönden de güçlü bir kabloymuş, bana fazla uymaz diye düşünüyorum. Sizin denediğiniz sistemde veya q-10 u kullandığınız sistemde böyle bir izleniminiz oldu mu?

Benzer sebeplerle, chord odyssey 2 ve epic için de kararsız kalıyorum.

Saygılarımla.
  • Benim naçizane sınırlı tecrübelerime göre elektrik kablosu bas kontrolü üzerinde daha çok etki ediyor.

Tabii esas olan ortam akustiği alt seslerde kontrol için. Ama işte buna her defasında müdahele edebilmek ev ortamlarında mümkün olmuyor.
  • cevyil C kullanıcısına yanıt
    Calabrinelar henuz elime ulasmadi ulassin bir kör test yapacagim. Ama konustugum insanlardan dengeli oldugunu duydum.

Siz naturel sesmi yoksa dengeli ses mi istiyorsunuz ikisini yakalamak zor olabilir. Denge isterseniz chord epic bence Iyi bir Tercih olabilir ama naturellik derseniz tellurium la yakalarsiniz.

Hoparlor ve ampliniz neydi acaba? Benim mesela rf7 lerim var o yuzden parlakligi dengeleyecek ama sesin onunede perde cekmeyecek bir kablo ihtiyacim vardi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar merhabalar,

Sistemim accuphase e-250 ve harbeth c7es3 den oluşmakta.

Son denemelerimde sanki evdeki elektrik gürültüsü azaldıkça (azaldığı saatlerde) sistem daha anlaşılır ve ferah, odaklanması artmış biçimde çalıyor. Bu nedenle, looakab optiriusu alıp, hop. kablosuna sonra mı karar versem diye de git-geller içersindeyim. Sizce, daha mı isabetli olur.

Hop. kablosunda ise, ibre tellurium q blue ve son araştırmalarım neticesinde supra ply3.4 e doğru kayıyor.

Supra ply3.4 hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim?

Bu arada, bütçeyi sabrederek, 900 tl civarına çıkarırsam hangi seçenekler devreye girebilir? Esasen, 1000tl civarı da olabilir, fakat prensip olarak bu sınırı aşmak istemiyorum.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevyil -- 20 Ekim 2013; 23:40:24 >
  • Merhaba arkadaşlar,

Prensip olarak 1000 TL barajını geçmek istemediğimi söylesem de istemeyerek de olsa bir kere alayım ve daha uğraşmayayım diyerek(virüs işte durmadı gene), 1800 TL ye kadar olan hoparlör kabloları arasından şunları göz önüne aldım şimdilik:

black rhodium act1,
    chord signature,
    oyaide or-800

Nakit ödeyecektim, ama artık taksit altına gireceğiz yine ne yapalım Sizce hangisi daha önce ifade ettiğim istenenler doğrultusunda dah isabetli ve fiyatının karşılığı olur?

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevyil -- 27 Ekim 2013; 12:25:13 >
  • Yeniden Merhaba,

Kaşıntı yine çıtayı yükseltmekle (duygusal anlamda) sonuçlandı ve oyaide or-800 advance alındı.

Gerçi bu kablolarında lookab optirius tan farkı yok, gaz borusu gibi mubarek. Spade uçların hop. kısmına takılması biraz uğraştırdı ama neyse.

Sonuçta bu carnivaller biraz sesin ve basın kontrolünü kaçırıyormuş meğer, mevcut yeni kabloda özellikle bazı parçalarda belirgin bir rahatlama ve bas kontrolü sağlandı. Şu an için memnunum, yani orta ve uzun vadede placebo etkisi değildir umarım.

Bu zamana kadar katkılarıyla yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevyil -- 31 Ekim 2013; 16:19:16 >

• Herkese merhabalar,

Yukarda okudu?um kablo fiyatlary benim avr+hop fiyatlaryna yakla?yyor. Ben maksimum 200-300 TL gibi bir maliyete katlanyrym çünkü amatör bir sistem kurdum. Harman hkts 9 laryn aslynda kablolary kutudan çykyyor. Yeterlilik düzeyini ben bilemiyorum. Rearlar için 2 tane 10m uzunlu?unda ve bu uzunluk yüzünden ses kayby ya?amayaca?ym kalitede kablo tavsiyesine ihtiyacym var. Media Markt da hamanyn 2.5mm lik bakyr seffaf kablosunu önerdiler fakat burda okuduklarymdan sonra hiç yana?madym açykçasy.
  • endişelenmeyin, MM lerdeki hama, monster ve AR marka hoparlör kabloları sizin rearler için yeterli gelecektir.
  • 2pac4life 2 kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam geçen gün hamanın 1.5 luk 10 metre kablosunu aldım bana yetiyor sizede yeter zaten öyle fazla iyi bir set değil giriş seviye avr ve hoparlör terminaline bakın ona göre alın 2.5 bağlarken sıkıntı olabilir mesela ben 2.5 luk sadece kulelerime kullanabiliyorum diğerlerine ise 1.5 luk
  • Yorumlar için çok teşekkürler,
    2.5mm lik hama ile bağladım ama iyi ter döktüm özellikle rear hopları duvara monte ederken kablolar eğsen eğilmiyor büksen bükülmüyor :) Neyseki iyi gizledim. Sonuç iyi oldu gayet temiz ses alıyorum.
    Şuan için başka bir sorun yaşıyorum oda wifi destekli amfimin ipod touch (4.nesil) ile airplay bağlantısını kuramadım çok sinir bozucu. Tabi bu başka bir topic konusu
    Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
    Airplay için ipod ve amfinin aynı ağ üzerinde olması yeterli onlar otomatik olarak görüyorlar birbirlerini.
    Merhaba hocam güle güle kullan keyifle dinle

• quote:

Yeniden Merhaba,

Kaşıntı yine çıtayı yükseltmekle (duygusal anlamda) sonuçlandı ve oyaide or-800 advance alındı.

Gerçi bu kablolarında lookab optirius tan farkı yok, gaz borusu gibi mubarek. Spade uçların hop. kısmına takılması biraz uğraştırdı ama neyse.

Sonuçta bu carnivaller biraz sesin ve basın kontrolünü kaçırıyormuş meğer, mevcut yeni kabloda özellikle bazı parçalarda belirgin bir rahatlama ve bas kontrolü sağlandı. Şu an için memnunum, yani orta ve uzun vadede placebo etkisi değildir umarım.

Bu zamana kadar katkılarıyla yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

Saygılarımla.

sayın cevhil aldığınız kablo hayırlı olsun biraz geç kaldık söylemekte.bu kablo hakkında daha ayrıntılı yorumlarınız neler.

• Teşekkürler sayın savast,

Öncelikle şunu belirtmem gerekirse, sanırım şebekenin elektriksel yükünün azaldığı saatlerde tüm sistem gibi kablo da daha derli çalıyor.

Bu durumda, chord carnival den daha yumuşak, üst midlerde daha sakin, kontrollü ve bas kontrolü bir-iki tık daha iyi olan bir sunuma sahip. Tizlerde chorda göre daha cekinik, ancak daha havadar ve gerçekçi.Genel detay ve sahne biraz daha iyi. Tabi bunlar belli ses seviyesi ve kaliteli parçalarda geçerli oluyor.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevyil -- 22 Şubat 2014; 13:37:56 >
  • quote:

Teşekkürler sayın savast,

Öncelikle şunu belirtmem gerekirse, sanırım şebekenin elektriksel yükünün azaldığı saatlerde tüm sistem gibi kablo da daha derli çalıyor.

Bu durumda, chord carnival den daha yumuşak, üst midlerde daha sakin, kontrollü ve bas kontrolü bir-iki tık daha iyi olan bir sunuma sahip. Tizlerde chorda göre daha cekinik, ancak daha havadar ve gerçekçi.Genel detay ve sahne biraz daha iyi. Tabi bunlar belli ses seviyesi ve kaliteli parçalarda geçerli oluyor.

Saygılarımla.

chord odessey kullanan biri olarak sizin kablo veya cardas clear sky geçiş yapsam tavsiye edermisiniz sistemim classe cap100+cabasse mt4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savast -- 22 Şubat 2014; 21:00:06 >
  • Merhaba Sayın savast,

Kullandığınız amfiye dayanarak, ikisi de olabilir diye düşünüyorum.

Ancak, oyaide kablo hakkında biraz daha fikir edinmek isterseniz aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.

http://www.highfidelity.pl/artykuly/0602/oyaide.html

http://davidwattsetup.blogspot.com.tr/

http://www.audiocavi.com/gb/oyade_or800_speaker_cable.html

Oyaide aklınıza yatarsa tunami daha iyi bir seri olmalı, onu da düşünebilirsiniz.

Diğer yandan cardas kablolar da çok iyiler gibime geliyor, fakat orta ve üst serileri çok pahalılar. Buna rağmen, clear sky da pişman etmez diye düşünüyorum şu ana kadar cardas ile ilgili okuduklarıma dayanarak.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevyil -- 22 Şubat 2014; 22:22:16 >

• Ustat lar nacizane bir fikrimi söyleyeyim eyer kızmaz iseniz. Oyaid tunami gpx power cord kablo kullanıyorum ve memnunum speker kablolarını dinlemedim bilmiyorum. Ama İsveç te her şeyi ile tek fabrikada üretilen supra markası var cidden cok ust seviye kablolardan daha iyi sonuc verdi kabloda topraklams için dd dk bir hat var 3.4s modeli bi bakın isterseniz. Birde hangi bütçeye almak istiyorsunuz speker kabloyu

www.audioavm.com/OR-800-Advence-2mt,PR-7.html

Bahsi gecen kablo bu ise bu paraya ikinci el. Hi end kablo alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 22 Şubat 2014; 22:44:15 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.