Şimdi Ara

Hoparlör Kablosu Tavsiye (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
15.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki tavsiye edeceğiniz kablolar var, bu fiyatların çok üzerinde olmayan?
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Hocam bu fiyatlara amfinizin hakkını verebilecek bir kablo bulmanız çok zor.
    Şu an ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama noname bir ürün kullanıyorsanız bence para verip bu seviye bir şey almanız bir değişiklik getirmez size.
    Biraz daha üzerine koyup giriş seviyesi dh labs odyssey veya black rhodium twist veya jive alırsanız sizi hem tatmin eder hem de uzuuun süre idare eder. :)
  • onkal kullanıcısına yanıt
    Biraz bakındım ama online satan bir yer bulamadım pek
  • selamlar,

black rhodium icin sigma elektronik :

http://www.sigmases.com/plist/hificab.html

dh-labs icinse timpaniden fiyat almaniz gerekecek.

black rhodiumda tercihiniz jive olsun derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    evet hocam DarthSidious adresleri vermiş.
    Ben dh labs odyssey kullanıyorum frontlar ve center için. Surroundlara 30 metre civarında kablo gerektiği için noname bir kablo kullanıyorum. İleride dh labs odyssey yapabilirim onları da.
    Timpani'den telefonla fiyat alabilirsiniz ben de oradan aldım.

Belki biraz maliyetli olacak ama kendi adıma değişime değdi. Tüm frekanslar dengelendi, baslar toparlandı nispeten. Kablonun yanması bende 2-3 ay gibi bir süre aldı şu an memnunum. Bunu değiştirebileceğim kablo fiyatları benim bütçem için uçuk olduğu için son nokta (tabi uygun bir kablo denk gelene kadar. :D )

Bu arada bir dipnot yurtdışından da sipariş edebilirsiniz ama benim aldığım dönemde Timpaniyle aynı paraya geliyordu ben uğraşmadım o yüzden Timpaniden aldım.
    http://www.futureshop.co.uk/

• Jive benim bütçemi aşıyor, sanırım black rhodium twist'e yöneleceğim.
  • Fiyat olarak uygun geldiği için frontlara aşağıdaki kablodan sipariş etmiştim. 6 günde kablo elimde oldu. Hama' lardan sonra şu an için memnunum.

http://www.futureshop.co.uk/audioquest-flxslip-144-speaker-cable-p-6604.html
  • Hayırlı olsun diyelim o zaman şimdiden. :)

@karizmas Size de hayırlı olsun. AudioQuest markası merak ettiğim ama nedense çok soğuk gelen bir marka.
    Sesi yorumlamak zor ama nasıl yorumlarsınız :)
    Açıkçası bu dünyada yeni adım attığım ve henüz çok az ürünle tanışma fırsatım olduğu için kulaklarım kıyas yapabilecek zenginlikte değil. İlk olarak hama 1.5 mm olan kablolarından almıştım. Forumda okuduğum kadarıyla genelde başlangıç kablosu bu oluyor sanırım:) Daha sonra okuduklarımdan Black Rhodium a yöneldim. Ancak Jive bütçemi zorladığı için Twist e karar kaldım. Sigma' dan Asım beyle görüştüm, kendisi sağolsun deneme için kabloları götürebileceğimi söyledi. O zaman çok daha yeni olduğum ve henüz avr nin ses ayarlarıyla oynadığım için çok bir şey anlamamıştım. Frontları bi-wire bağlamak için, uygun fiyatlı bir kablo bakarken gördüm bu markayı. Forumda da bir arkadaş kullanmış ve güzel yorumları vardı. Bende denemek için aldım ve memnunum şu an için. İşin psikolojik tarafı da var ama görüş olarak daha fazla detay duymaya başladığımı düşünüyorum. Sanki seste bir boğukluk vardı o gitti gibi geliyor. Maddi durumu toparlayınca center içinde bu kablodan almayı, uzunluktan dolayı surround larada Audioquest X-2 düşünüyorum.

• karizmas K kullanıcısına yanıt
    Ben de surround için daha kaliteli ama uygun fiyatlı bir kablo bulursam değiştirebilirim.
    Sanırım kullandığım noname kablodan her türlü daha iyi olacaktır. :)
  • BR twist için Sigma Ses'e mail attım bakalım, her an 2,5 mm Hama'ya falan kayabilirm kabloya bu parayı vermek çok koyuyor
    Surround lar için bulup, memnun kaldığınız bir, f/p bir kablo olursa, beni de bilgilendirirseniz çok sevinirim.
    Hama' yı alsan da kesin 3-5 ay sonra şeytan dürtecek '' bu kablo olmadı, keşke diğerini alsaydım, şu para gelirse bunu değiştireyim artık'' falan diye, ikinci bir masraf olacak:)
    Sigma 127 TL fiyat verdi 10 metresine, BR twist için, sipariş vereceğim sanırım.

Çıplak uçlu kullanmamın çok negatif etkisi olur mu performansa?

Banana plug taktırırsam fiyat 300 TL'ye çıkıyor.
    Araya ne kadar ek parça yaparsan o kadar kayıp olma ihtimali var, çıplak olması daha iyi diyorlar. Banana, tak çıkar rahatlığı ve görüntü nedeniyle daha iyi oluyor. Eğer kablolar sabit duracak, temizlikte, şunda bunda söküp takmam diyorsan çıplak kullanabilirsin. Amazon' dan aşağıdaki banana siparişini verdim. Nasıl çıkacak bilmiyorum ama fiyatı uygun. İstersen sende sonra böyle bir ekleme yapabilirsin.

http://www.amazon.com/gp/product/B007QUYQSY?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00

• @karizmas Olur paylaşırım hocam ama acele etmiyorum ben. :D

@the wade Hayırlı olsun diyelim o zaman. :) Eğer eviniz/yaşadığınız yerin nemi çok fazla değilse ve sürekli tak çıkar yapmayacaksanız çıplak kullanmanızda sıkıntı olmaz. Hatta daha iyi olur. Çünkü araya bir ek parça yapıyorsunuz ve fiyat düşük olduğuna göre alaşım oranı da düşük olacaktır. Çıplak kullanmak iyidir. :)
    Ben sipariş ettiğiniz ürünlerden kullanıyorum, bir ara çok söküp takıp, deneme yapıyordum o zaman almıştım. Ondan sonra da çıkartmakla uğaşmadım hala öyle kullanıyorum. :)
    Ben ürünler geldiğinde çok hayal kırıklığına uğramıştım fotoğraflardan çok kallavi duruyorlar ama beklentiniz çok yüksek olmasın. :)
    Kötü bir etkisi olduysa da ben sistemde hissetmedim, burası da sevindirici kısmı oldu. :)
    bilgilendirme iyi oldu, bende resimlerden sağlam bir şey gelecek diye umuyordum:)
    Benim yaşadığım hayal kırıklığını yaşamayın diye belirtmek istedim. Birşeyler için çabalayıp sonra istediğimiz gibi olmayınca bilirim nasıl bir ruh hali olduğunu.

Bu arada kabloyu sıkıştırma vidası gözlük tornavidası gireceği kadar eğer elinizde yoksa edinin bence bıçak vs yanaşmıyor. İkinci konu vidayı sıkarken çok zorlamayın ben yaşamadım ama arkadaşımla birlikte almıştık o sıkarken vida kırıldı demişti.
    Bilgilendirme için çok teşekkürler, uyarıları dikkate alacağım;)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.