Şimdi Ara

Hoparlör Kablosu Tavsiye (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
15.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Ustat lar nacizane bir fikrimi söyleyeyim eyer kızmaz iseniz. Oyaid tunami gpx power cord kablo kullanıyorum ve memnunum speker kablolarını dinlemedim bilmiyorum. Ama İsveç te her şeyi ile tek fabrikada üretilen supra markası var cidden cok ust seviye kablolardan daha iyi sonuc verdi kabloda topraklams için dd dk bir hat var 3.4s modeli bi bakın isterseniz. Birde hangi bütçeye almak istiyorsunuz speker kabloyu

www.audioavm.com/OR-800-Advence-2mt,PR-7.html

Bahsi gecen kablo bu ise bu paraya ikinci el. Hi end kablo alın

eray bey tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.ben de sıfırı bu fiyat aralığında olup da ikinci el 600-700 tl civarı bakıyorum.tavsiye ettiğiniz cabloyuda can hifi sitesinde var.supra ply 2*3,4 cablo metresi 50 tl den toplam 6 metre 300 tl buna birde 8 adet spana uç taksam toplamda 450 tl gelmektedir, sitede 3.4s görmedim..sizce bu kablo ile chord odessey den sonra fark alabilirmiyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: savast

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Ustat lar nacizane bir fikrimi söyleyeyim eyer kızmaz iseniz. Oyaid tunami gpx power cord kablo kullanıyorum ve memnunum speker kablolarını dinlemedim bilmiyorum. Ama İsveç te her şeyi ile tek fabrikada üretilen supra markası var cidden cok ust seviye kablolardan daha iyi sonuc verdi kabloda topraklams için dd dk bir hat var 3.4s modeli bi bakın isterseniz. Birde hangi bütçeye almak istiyorsunuz speker kabloyu

www.audioavm.com/OR-800-Advence-2mt,PR-7.html

Bahsi gecen kablo bu ise bu paraya ikinci el. Hi end kablo alın

eray bey tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.ben de sıfırı bu fiyat aralığında olup da ikinci el 600-700 tl civarı bakıyorum.tavsiye ettiğiniz cabloyuda can hifi sitesinde var.supra ply 2*3,4 cablo metresi 50 tl den toplam 6 metre 300 tl buna birde 8 adet spana uç taksam toplamda 450 tl gelmektedir, sitede 3.4s görmedim..sizce bu kablo ile chord odessey den sonra fark alabilirmiyim.

Bahsettigim kablo bu ve biz bu siteden aldık üye olunca birazdaha indirim oluyor gördüğünüz fiyattan

http://www.custom-cable.co.uk/supra-ply-3.4-s-per-length.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhabalar. sizlerin seviyelerine gore amator bile sayilmam ama vakit ayirir cevap verirseniz sevinirim. dun 2. el bir stereo muzik seti aldim. sharp marka. toplamda 200 w hoparlor gucu mevcut. her kolonda birer adet woofer 13 cm, tweeter 5 cm ve subwoofer 13 cm hoparlor bulunmakta. uzerinde kanimca set ile ayni yasta olan uclari acik kablolari ile aldim. set bi amp bir set her kolona arti eksi olmak uzere 2 set kablo girisi var. sorum sudur. malesef butcem sizlerinki ile kiyas kabul etmez. ama biraz daha iyi bur ses almak istiyorum. uzerindeki kablolari en azindan hama ile guncellesem buset icin fark edilebilir iyilesme olurmu. yoksa hic ugrasmami dersiniz. ayrica hoparlorlerdeki girisler sikistirmali klemens turunde. ilginize tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 24 Şubat 2014; 16:12:53 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • @onkal @des_955

Yardımlar için teşekkürler arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

merhabalar. sizlerin seviyelerine gore amator bile sayilmam ama vakit ayirir cevap verirseniz sevinirim. dun 2. el bir stereo muzik seti aldim. sharp marka. toplamda 200 w hoparlor gucu mevcut. her kolonda birer adet woofer 13 cm, tweeter 5 cm ve subwoofer 13 cm hoparlor bulunmakta. uzerinde kanimca set ile ayni yasta olan uclari acik kablolari ile aldim. set bi amp bir set her kolona arti eksi olmak uzere 2 set kablo girisi var. sorum sudur. malesef butcem sizlerinki ile kiyas kabul etmez. ama biraz daha iyi bur ses almak istiyorum. uzerindeki kablolari en azindan hama ile guncellesem buset icin fark edilebilir iyilesme olurmu. yoksa hic ugrasmami dersiniz. ayrica hoparlorlerdeki girisler sikistirmali klemens turunde. ilginize tesekkur ederim.

ben hiç masraf etme derim.
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız kablonun özelliklerini bilmeden doğru yorum yapmak mümkün değil. Ama eğer bütçenizi yormazsa alıp denemekten zarar gelmez hifi bu hiç belli olmaz :)
    Eğer değiştirmeme kararı alırsanız da uçları açıkta olduğu için oksitlenme olmuştur o kısmı kesip öyle takın bence.
  • inakustik markasını tavsiye ederim. extreme audio türkiye distributoru. sitelerinden alabilirsin.
  • cevaplar icin tesekkur ederim. simdilik kablolari kisaltmakla ve oksitlenmis kisimleri kesip yeniden siyirmakla idare edecegim. kablolarin uzerinde audio cable 18 gwa yazmakta. internetten baktigim kadari ile 6 ohm icin 7 metreye kadar uygun diyor. ben her biri 1 metre olan kablolari yarimsar metreye kisalttim ve uclarini yeniden siyirdim. psikolojikmi bilmem sanki fark etti gibi. set 14 yasinda hala sesinde en ufak bir cizirti vb yok.sizce klemenslerin icide oksitlenmismidir. hangi kimyasali onerirsiniz. contact temizleyici olarak. tekrar tesekkurler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Yanılıyorsam üstatlar düzelteceklerdir; 18gwa olduğuna göre kısaltmanıza gerek yoktu kısa mesafede fark edeceğini sanmıyorum. 14 yaşında (kablonun değişmediğini varsayıyorum) bir kablo küflenmese de oksit yapar illaki o parçayı kesip tekrar sıyırmanız sesi canlandırmıştır.
    Klemensler ile ilgili konuda herhangi bir tecrübem olmadı o yüzden bir şey söyleyemem.
  • selamlar arkadaslar, bu kadar tecrubeli arkadasi bu baslik altindayken ben de sorumu sorayim.

malumunuz sorum kablo sorusu. aklimda z5500 varken bir adet sony str-db900 ve asus xonar d2 alarak yola ciktim. muhtemelen front kolonlar icin 300-500 arasi bir butce ayiracagim. (2. el olarak). arastirmalarim sonucunda bir detayi atladigimi farkettim : kablo. fakat sistemde hangi kabloyu kullanacagim hakkinda kafam karisik. sunu netlestirebildim : kesit 4mm^2 olacak. (2,5 de olabilir ama sistemi upgrade yapacagim icin 4 olmasi avantaj olur. upgrade yaparken de asiri ust modeller olmayacak bunu da belirteyim.)

uzunluk olarak da 4'er metre olacak. farkettiyseniz ses sistemi profesyonel degil giris seviyesi olacagindan mutevellit buna uygun olabilecegini dusundugum soyle bir sey buldum, prolink pr-009 2x4mm metresi 10tl. bu benim kuracagim sistem icin uygun mudur?

eger degilse veya daha uygun alternatif olabilecek kabloyu nereden bulabilecegimi soylerseniz sevinirim.

• DarthSidious kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam eğer fazla bütçen yoksa prolink hama monster vivanco vb. kabloları alabilirsin ama 4mm çok geldi bana 2.5 luk yeter diye düşünüyorum tabi gene karar senin
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkal

Yanılıyorsam üstatlar düzelteceklerdir; 18gwa olduğuna göre kısaltmanıza gerek yoktu kısa mesafede fark edeceğini sanmıyorum. 14 yaşında (kablonun değişmediğini varsayıyorum) bir kablo küflenmese de oksit yapar illaki o parçayı kesip tekrar sıyırmanız sesi canlandırmıştır.
    Klemensler ile ilgili konuda herhangi bir tecrübem olmadı o yüzden bir şey söyleyemem.

tesekkur ederim cevabiniz icin.

• oncelikle degerli yorumun icin tesekkur ederim des_955. butce soyle ki; 300-400 tl lik sisteme 200-300tl lik kablo almak pek mantikli gelmiyor bana :) kablo sesin rengini ve kalitesini degistirebilir ama bunu kulaga yansitacak olan hoparlorlerin durumu belli.

marka konusunda mutabigiz. 2,5 lik kablonun fiyati ise 7tl. arada 3tl fark var. sanirim 4 luk almak daha mantikli secenek olur.

• hama 2.5 kablosunun metresi 4 tl hazır 10 metrelik paketler halinde 41 tl satılıyor bu kablolar nasıl iyimidir birde metresi 7.90 satılan vogel diye bir marka var hangisini tavsiye edersiniz iki kule ve centerde kullanıcam
  • http://tablica.pl/oferta/kolumny-sharp-cp-rw5000w-zapraszam-CID99-ID4eecT.html

merhabalar. setimin kolonlari bu linkteki kolonlar ile ayni teknik degerleri yorumlayamiyorum. sizce nasil kolonlar? 18 awg kablo bu kolonlara uygunmu. degilse ne tavsiye edersiniz. tesekkur ederim

• Merhabalar konuyu hortlatmış olacağım ama en uygun yer burası sanırım.

Yakın zaman önce Dali Zensor 3 hoparlör ve Yamaha A-S201 amfimi aldım ve kendimce tatmin edici giriş seviyesi bir Hi-Fi sistem kurdum.

Fakat şöyle bir durumum var: bazı şarkılarda, şu an ki sistemin yanında esamesi okunmayacak Creative 2+1 hoplarlörlerimde bile duyduğum bass sesleri bu hoparlörlerde duyamıyorum. Duyabilmek için sesi açmak zorunda kalıyorum.

Bass harici sesin temizliği ve netliği konusunda çok memnunum, diğer frekanslarda da şikayetim yok.

Gelelim soruma: Hoparlör kablosu olarak 7şer metrelik 2x1,5 mm2 standart bakır hoplarlör kablosu kullanıyorum. Suçlu bu olabilir mi? Kablo bu kadar fark yaratır mı? Yoksa kabahati başka yerde mi aramak lazım?

Teşekkürler.

Not: Amfi - hoplarlör yerleşiminden dolayı 7 mt kullanmak durumundayım, mesafeyi kısaltma şansım yok.
  • antidote01 A kullanıcısına yanıt
    bahsettiginiz gibi bir farki kablo degistirerek yapamzsiniz bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yamaha Avantage RX-A3010 ve bose 301 için aşağıdakilerden hangi kabloyu önerirsiniz? Sadece frontlar ve centerı değiştireceğim.

Bu bütçe civarında tavsiye edeceğiniz başka kablolar da varsa öneriye açığım.

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/denox-2x4mm-hoparlor-kablosu-183771115

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/konig-kn-lsp04r-50-2x2-5mm-hoparlor-kablosu-183769325

• quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Yamaha Avantage RX-A3010 ve bose 301 için aşağıdakilerden hangi kabloyu önerirsiniz? Sadece frontlar ve centerı değiştireceğim.

Bu bütçe civarında tavsiye edeceğiniz başka kablolar da varsa öneriye açığım.

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/denox-2x4mm-hoparlor-kablosu-183771115

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/konig-kn-lsp04r-50-2x2-5mm-hoparlor-kablosu-183769325

Marka veya kalite olarak yorum yapamam. Ucuz , idarelik kablolar gibi görünüyor.

Eğer son olarak bu ikisi arasında kaldıysanız, kablonuzun 10 metre üstü gibi uzunlukta olmayacağını tahmin ediyorum, tavsiyem 2,5MM olanı almanız. Kablo kalınlaştıkça, kablonun direnci azalır fakat uzunluk da bu formülde kendine yer bulduğu için kısa mesafelerde 2,5mm ve 4mm arasındaki direnç farkı anlaşılamayacak seviyede olur, ki zaten bu kablolar ucuz kablolar olduğu için aradaki farkı anlayamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 20 Ekim 2015; 0:48:33 >

• the wade kullanıcısına yanıt
    Markayı bilmiyorum ilk defa duydum.
    Kalın olanı tercih edin diyecektim ama 2,5 mm olanın da yalıtımı iyi gibi (yani iyimi bilmiyoruz ama en azından var) duruyor.
    Tercih sizin ikisinin de artıları var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.