Şimdi Ara

hoparlör konusunda yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracima pioneer avh 5650bt dvd player aldim. Ses sistemi yapmayi dusunuyorum. Oncelikle bekledigim aracta tok ses almak. Yani şarkı dinlerken tiz almak yerine o sesin titreşimini hissetmek. Tizle aram pek iyi degil kulaklarimi cok rahatsiz ediyor. Alpine kompenant var ama pek tatmin etmedi.mid bass hoparlör tam olarak nedir ve benim istedigim sesi bunlardan mi alabilirmiyim? Benimkiler duz kompenant. Mid bas takımı tok ses almami sağlar mı yoksa baska bi öneriniz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bütçe nedir??
  • Bütçe önemli değil cok ucmadıkça fiyat alabilirim. Benim ogrenmek istedigim o tok sesi mid bass hoparlörlerden mi alabilirim. Tizi az tok berrak sesi.

• alpine tatmin etmemesi ilginç geldi bide şu ikisine bakın

http://www.aktepesound.com/pinfo.asp?pid=4382

http://www.aktepesound.com/pinfo.asp?pid=4965

focalde iyi diyorlar ama hiç biryerde satılmıyor
  • Alpine mid bass olmadigi icin belkide cok tatmin etmedi. Eski arabada arkada ovaller vardi onlar zaten bastirmisti alpine leri. Tok sesi mid bass mi veriyor onu ogrenmeye calisiyorum.

• Komponentin midbass kısmı büyük olan ufak olanda tiz(tweeter).

Midbass dediğiniz gibi tok kısmı yani alt ve orta frekansları veriyor.

Hertz hsk165xl tavsiye ederim tok bir ses istiyorsanız, kapıya da izolasyon yapıp iyi markalı bir amfinin güçlü amfiler inden biri ile montaj yaparsınız veya düşük güçlü yine kaliteli 4 kanal amfide köprüleme yapıp kullanabilirsiniz.

Ben montaj yaptığım bi araçta Audison sr4 le köprülü şekilde kullandım hsk165xl modelini çok güzel verim aldım. Amfi de hertz olsun derseniz hdp4 modelini direk 2 kanala veya hcp4 modelini köprüleyerek kullanabilirsiniz. 150 rms le güzel çalıyor. Köprülü kullanırsanız gain e fazla yüklenmeyin.

• Bende bundan var. Ben mi verim almayı beceremedim acaba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Sistemi - Tavsiye - Yardım
    9 yıl önce açıldı
    ses sistemi için yardım
    2 yıl önce açıldı
    Ses sistemi onerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hsk165xl mı var sizde de?

• 13 cm midbass için pek yeterli olmuyor birde amfiniz yetersiz olabilir.

Amfi yoksa zaten asıl sorun o komponentler normal hoparlöre göre daha güçlüdür amfisiz pek verim alamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 21 Ekim 2014; 18:38:37 >
  • JBL GX-A604 amfim var buna baglamistim pek verim alamadim. Ama arkada 2 oval kenwood vardı belkide onlarin sesi altinda ezildi. Bu alpinleri arkaya taksam onlere 16 cmliklerden mi alsam?

• 16 cm oluyor mu ön kapılara bakmak lazım.
    O amfi yeter alpinelerle ovallere ama amfiyi JBL 75.4 veya 100.4 le değiştirip hertz esk165 veya esk130 alabilirsiniz önlere.

Bass ve bass amfisi var mı araçta?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.