Aracımda Piooner 1500UB araç teybi, 400 watt arka 2 adet pioneer hoparlör, önde 2 adet 10 cm pioneer hopörlür var.Bunları usb den 320 kbps müzikler ile dinliyorum.Kendi aracımın seslerinin net olduğunu düşünüyordum ancak ford öğrenci servisinde arka bağajda 2 adet 460 watt pioneer , önde ise 2 adet ford orjinal markasını bilmediğim kağıt hoparlör takılı idi.Araçta bulunan markası belli olmayan teybe aynı 320 kbps müziklerimi usb den taktım ve orta şiddette çaldığımız müziklerde, benim ön iki hoparlörümün çoğu elektronik ve tiz seslerini yuttuğunu fark ettim.Ancak ford ticari aracındaki ön hoparlörlerde tüm elektronik ve tiz seslerinin net bir şekilde aldığımı fark ettim.Ön hoparlörler olarak nasıl bir hoparlör tercihi yaplalıyım, neden benimkinde yutuyor.Teknik olarak açıklayarak ve marka model örnek vererek yardımcı olursanız sevinirim.
Ön hoparlör çok küçük aracınızdaki sorun biraz ondan kaynaklanıyor. Transitin önlerde de 5x7 veya 6x8 hoparlörü var ondan daha net. Öne ceplikle falan bir 16cm mid takımı eklerseniz ses değişir bayaa. Olmadı 10 cm lık mid takımı alıp takın. Genelde midler amfi de ister ama düşük rms li mid alabilirsiniz veya orta düzey bir mid takımı alıp arkadakilerle beraber 4 kanal uygun bir amfiyle çalıştırabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Çok teşekkür ederim.Çok iyi anladım sorunumu.
yalniz cok onemli bi konuyu es gecmissiniz aracin akustigi cok onemli yaptiginiz kiyaslamada hoparlor faktoru var kabul ediyorum ama aracin sac kalinligi hoparlorun lokasyonu yalitimi bunlar daha onemli birer faktor arti giris serisi urunlerle detay almak ne kadar dogru..... iyi forumlar