Benim bir sorum olacak bir türlü bir cevap bulamadım. Bilgisayarı açmak için fişi taktığımda hoparlörden sesler geliyor cizirtilar epeyce bir sürüyor sonra kesiliyor bunun nedeni ne olabilir ?
quote:
Orijinalden alıntı: hasanasiroglu
Benim bir sorum olacak bir türlü bir cevap bulamadım. Bilgisayarı açmak için fişi taktığımda hoparlörden sesler geliyor cizirtilar epeyce bir sürüyor sonra kesiliyor bunun nedeni ne olabilir ?
evinizdeki toprak hattını nötr den aldıklarından kaynaklanır ses sisteminin fişini cıkartıp tersine takın düzelir o tarz sesler cıkması düzelmedigi taktirde monitor ve kasanın fişlerinide aynı sekilde cevirin onlardanda atlama yapma ihtimali oldugu için işinizi garantiye almıs olursunuz :) bunu yaptıktan sonra probleminiz ortadan kalkacaktır ;)
Cok teşekkr ederim hoparlörün fişini ters çevirdim düzeldi peki bunun bilgisayarıma zarır olur mu ve nasıl bir önem almalıyım ?
quote:
Orijinalden alıntı: hasanasiroglu
Cok teşekkr ederim hoparlörün fişini ters çevirdim düzeldi peki bunun bilgisayarıma zarır olur mu ve nasıl bir önem almalıyım ?
Evinizin toprak hattına voltmetre ile bakabilirsiniz, tabi bu konu hakkında bilginiz varsa yapın yoksa bilen bir arkadaşınıza yaptırın, evinizin toprak hattında voltajın sıfıra yakın olması gerekir (en fazla 1.5-2 volt arası) eğer 5-6-7 volt gibi akımlar ölçüyorsanız bu pek iyi değildir, gidermesi için bir elektrikçiye başvurabilirsiniz, benim firmam 1 milyon dolara yakın fiyata varan çihazlar satıyor ve çihazları kurmadan önce bu kontrolü standart yaparız, büyük ihtimal toprak hattında kaçak varsa bahçeye kazık çakarlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme