Şimdi Ara

Hoparlörden Gelen Uğultu Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
18.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler öncelikle benzeri konuların bir çoğunu okudum ama çözümler işe yaramadı

benim sorunum yeni başladı daha önce böyle bir şey yoktu
    hoparlörü açtıktan sonra ses kısık bile olsa sabit bir tonda uğultu ses geliyor .
    sesi açıp kısma ile ne artıyor nede azalıyor.
    bende acaba hoparlör mü bozuk dedim ama başka bir bilgisayarda başka bir evde denedim sorun yok.

sonra elektrik uzatma kablosunun üzerindeki güç açma kapama düğmesinin ışığının dalgalandığı gözüme çarptı
    bende farklı bir uzatma kablosu ile denedim önce ses kalmadı ama şimdi gene başladı .
    acaba gelen elektrik akım düzensizliğinden vb. bu sorun olabilir mi ?
    ve çözümü nedir

mesajlarınız için teşekkürler...

• selamlar.

Cihazı belirtmemişsiniz ama , problem anfi beslemesinde ac akımın iyi filtrelenmemiş olması veya anfi ses girişinin blendajlı olmamasından kaynaklanabilir. Transistör veya güç entegreleri de iyi soğutulmayınca bazen uğultu yapabiliyor.
  • baska bir evde ve bilgisayarda sıkıntı cıkarmıyorsa sunları dıkkate alın:

*evinizde prizlerde toprak hattı mevcut mu

*bilgisayarınız ve hoparlörünüz bu toprak hattından faydalanıyormu

*toprak hattı mı yoka notr gerı donusum mu kullanılmıs.

aynı zamanda eynı hat uzerınde cok yogun guc tuketen (klima,ufo,sohben gibi) bir cihaz bulunuyormu bunları kontrol edin.

evde yuksek guc tuketen bır cıhaz dalgalanmaya sebebıyet verıyor olabılır.toprak hattı olmamasından dolayı bilgisayarınızda olusan yuk hoparlorlerde beliriyor olabilir....

bilginize...
  • mesajlar için teşekkürler
    evde elektrikli termosifon var onun dışında aşırı bir elektrik harcayacak (ufo klima vb.) bir cihaz yok
    ama ev 20 yıllık belki tesisatı iyi olmaya bilir

ürün ise philips 5+1 ses sistemi

bu voltaj değişimini herhangi bir cihaz ile düzeltebilirmiyim.
  • prizlerde topraklama olmadığından kaynaklanıyo olabilir.
  • hoparlörrün bağlantı yeri bilgisiyara tam değmiyo olabilir.
  • bağlantı yerlerini kontrol ettim sorun yok
    topraklı priz yoksa ne yapmam gerekiyor acaba ? ( büyük ihtimal değil)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptoptan gelen hırıltı sesi?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kısaca bılgısayarın kasasına bır kontrol kalemı degdirin.toprak yok ıse kasa uzerındekı yuku goreceksınız.

toprak hattı yada bı ups kullanılması sorunu gıderebılır.
  • bugün belkin akım koruyucu aldım onla denedim uğultu devam ediyor üstelik bilgisayar kapalı iken tek hoparlör takılı ikende uğultu devam ediyor
    uğultu sadece bass dan geliyor .
  • cihazı bugün söküp babamların evinde tekrar denedim ama orda 1 saatlik denememde ses yapmadı .
    aklıma şöyle bir soru geliyor evin elektrik sisteminde sürekli bir düzensizlik olabilir mi ? olabilirse bunu nasıl saptayabilirim.
  • bende de aynı sorun var :S
  • Urunun fisinde toprak kismi var mi ? Eger varsa banyo veya mutfakta deneyin aleti. Yok ise regulator almak lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Besleme üzerindeki filtre kondansatörleri şişmiş olabilir, iş görmüyordur. Kontrol etmek lazım...
  • Eğer prizde topraklama varsa şunu uygulayabilirisniz.

Ben de aynı şeyi uygulayacağım. 1+1 çıkışlı, çift TDA2822M ile yapılmış yükselteçli bir PC hoparlörü var. Amp devresinin eksi, şase, (-) yolundan bir kablo çekip ucuna bir timsah ağzı lehimleyip, onu da PC kasasının her hangi bir yerine takacağım.

Bende işe yarayacağını düşünüyorum. Yalnız iyi bir toprak hattı yoksa denemeyin derim. Bendeki sistem ucuz bir sistem.

Diğer bir yöntem de duvara bir çivi çakıp timsah ağzını ona takmak.

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: du riechst so gut

Urunun fisinde toprak kismi var mi ? Eger varsa banyo veya mutfakta deneyin aleti. Yok ise regulator almak lazim

zaten ergülatör kullanıyorum uğultu yeni başladı, + salonun ışiığını kapatınca monitör 2 saniyeliğine kapanıp açılıyor
  • Uğultuyu denemelerim sonucunda engelleyemedim.
  • Bir de resimdeki uygulamayı deneyin.
    Yani toprak ile devrenin şasesi arasına iki diyot, bir direnç ve bir kondansatörden olan kısım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukubara -- 3 Aralık 2013; 0:57:45 >
  • Aslında uğultunun (haşırtı) PC'nin çalışmasıyla alakası var gibi. İşlemci yük altındayken uğultu oluyor, doğru orantılı şekilde uğultu artıyor.

Tamam kukubara devreyi uygulayacağım.
  • woofer W kullanıcısına yanıt

selam ,

sistemimde izalasyon trafosu var , 2 ad power +pre +networkplaer +cd +pikap bağlı , plak çalarken fonda ses var plak bittikten sonra sesi açtığımda uğultu artıyor , izalasyon trafosundan mı bilemedim, sonra pre den girişi network player olarak seçtim gayet temiz ses yok, yorumunuzu rica edebilirmiyim

slmlr

güner

• Merabalar amplilerde çıkıstan uğultu sesi (gürültü) genellikle beslemenin iyi filtrelenmemesinden veya empedans probleminden olur, amlifikatör giriş kısmında şasi veya canlı uç temassızlığı , soğuk lehim,potansiyometrede arıza gürültüte neden olabilir sizin ki ac gürultuye benziyor,apartman tesisatıniz ne durumda eskimi, güç kaynağınız filitrelemesi iyimi, veya filitre kondansatörleri sağlammı devre üzerindeki şasi bağlantısı güçlümü,soğuk lehim,tozlanma,kirlenme varmı bunada bakmak lazım,
    Güç kaynağının filitre kondansatörlerini kontrol etmelisiniz,saglammı,sağlamsa güc kaynağı çıkışına 1kiloohm paralel direnç bağlayıp deneyin ses kesiliyormu

Ben ac gürültüyü önlemek için amplilerimi sabit voltaj reğülatörüyle besliyorum baya bir başarı elde ettim bazı entegreler rıpıllara karşı hassas oluyor , tabi şasi bağlantılarınızda çok sağlam olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknomasters -- 10 Temmuz 2022; 15:49:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.