Şimdi Ara

Laptoptan gelen hırıltı sesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar laptopumdan kötü bir hırıltı sesi çıkıyor sürekli. dizel motor ses gibi bir ses

modeli acer aspire 5750g. fanını değiştirirdim ama bu laptopta fan çok teferruatlı (anakartın altına gömülmüş. fana erişmek için üst - alt kasa - anakart falan komple dağıtmak gerekiyor.)

fanı açmadan bunu çözmenin bir yolu var mı? ince uçla fan aralığından wd-40 sıkmak gibi fikirlerim var

servis fan değişimine 100 tl diyor. 20 liralık fan değişimine 100 tl vermek istemiyorum açıkcası.

ses şu videodaki 45.saniyedeki sese benzer bir ses.

• aha bendeki sorunun aynısı. videodaki her şeyi aynısı bende var. modeli de aspire v3-551g

acere mail attım fan değişimi + macun değişimi 70 dolar + KDV dediler. garantisi bitti cihazın. 25 TL ye fan aldım aynı modelden. bildiğin beleş. videolar seyrediyorum o anakartı kaldırıp her şeyi değiştirenler var. iyice bozulana kadar yada çok sinir edene kadar açmayacağım laptopu. mecbura kalırsam alırım tornavidayı elime :) wd-40 işe yaramaz diye düşünüyorum

siz videodaki kadar mı söktünüz cihazı yoksa hiç açmadınız mı?
  • phorever kullanıcısına yanıt
    Daha önceden toshiba laptopu komple söküp dağıtmışlığım var ama buna tornavida ucu bile değmedi daha korktum çünkü siz de görmüşsünüzdür çok zor fana ulaşmak.

Casper gibi firma bile fana direk ulaşmak için fan önüne kapak koymuş, acer'in yaptığına bak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirchade kullanıcısına yanıt
    hocam wd-40 sıkarsanız buraya yazar mısınız?
  • çözümü çok basit eğerki acemiyseniz sakın denemeyin laptopu komple söktükden sonra anakarttan a bağlı bir şekilde bakır bir bölüm görüceksiniz fan da ona entegreli vidalar teker teker söktüğünde bakır bölümle fan elinde kalıcak fanın fidalarnı söküp içini temizleyin mangallara hava tutun soğutucu bölümü takmadan önce işlemci macununu peçeteyle silin eğer tamamen kurumuşsa macun alkol veya ıslak mendıl kullanın tamamen sildikten sonra işlemci macununu sürüp bilgisayar komple toplayın soketleri takarken dikkat edin.Muhtemelen fanın arasında dnmesini engelliyen birşeyler var sorun çözülücektir eğer tecrüben yoksa 30 40 tl karşılığında birçok bilgisayarcı bu işlemi yapabilir 1 saat sürmez söküp toplaması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafaxxx

çözümü çok basit eğerki acemiyseniz sakın denemeyin laptopu komple söktükden sonra anakarttan a bağlı bir şekilde bakır bir bölüm görüceksiniz fan da ona entegreli vidalar teker teker söktüğünde bakır bölümle fan elinde kalıcak fanın fidalarnı söküp içini temizleyin mangallara hava tutun soğutucu bölümü takmadan önce işlemci macununu peçeteyle silin eğer tamamen kurumuşsa macun alkol veya ıslak mendıl kullanın tamamen sildikten sonra işlemci macununu sürüp bilgisayar komple toplayın soketleri takarken dikkat edin.Muhtemelen fanın arasında dnmesini engelliyen birşeyler var sorun çözülücektir eğer tecrüben yoksa 30 40 tl karşılığında birçok bilgisayarcı bu işlemi yapabilir 1 saat sürmez söküp toplaması.

hocam bunların hepsini biliyorum. toshiba laptopumu vidalarına kadar söküp dağıtmışlığım var. macun temizleme sürme vs yaparım ama acerlerde durum farklı.

acer laptoplarda fan anakartın da altında gömülü. (sol üstte ayrıca durmuyor. öyle vidalarını soketini çıkarıp da alamıyorsunuz.) anakartı sökmek için de bilgisayarı tamamen dağıtmak gerekiyor. o "laptopu komple sökmek" kısmı sizin casperlar toshibalar kadar kolay değil bu merette. yani anlayacağınız evde açıp yapayım demek biraz zor

laptop servisleri 100 tl fiyat çektiler. gaziantep'te de düzgün bir servis yok öyle götürüp yaptırabileceğim.

• Sirchade kullanıcısına yanıt
    hocam laptop modelini youtubeye yazıp fan clean diye aratın. illa ki birileri yapmıştır. ben çok seyrettim fan bile satın aldım. ama tornavida setim bile yok yarıyolda kalırsam iyi olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Devreden gelen çınlama sesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • phorever kullanıcısına yanıt
    Hocam bi üstte yazdığım mesajda cevapladım yazdığınızı doğrudur ama bu laptopta sökme takma çook zor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sökmeden bir çözüm yolu yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bazen sökmeyi düşünüyorum da tornavida setim yok. 3-5 tane tornavida var evde yeter mi acaba? uyumsuz olursa elimde kalmasın. laptop için ucuz setler bilen var mı? n11'den bakıyorum bazıları yorumsuz bırakılmış
  • O kadar açmışsın bişey kalmamış ki. Sağdaki bağlantıları söküp sol taraftan kaldırcaksın. Sonra aynı şekil geri oturtcaksın. Bence yapabilirsin. Ben hepsini söker takarım biraz cesaret sadece =)
  • Acer Aspire A514 52g laptopa sahibim. Alalı 4 ay oluyor bendede aynı ses sorunu var kronik herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpereNN7

Acer Aspire A514 52g laptopa sahibim. Alalı 4 ay oluyor bendede aynı ses sorunu var kronik herhalde
    Benim laptopun alt fanının bilyası dağılmıştı, fanı değiştirince ses kesildi hocam
  • alpereNN7 kullanıcısına yanıt

Benimde 4 ay oldu daha bugün karşılaştım böyle bir sorunla, Çözdünüz mü ?

• K U R Y K kullanıcısına yanıt

Üşencilikten arka kapağı açmadım, tozlandı herhalde. İşlemcinin turbo modunu kapattım artık 1.79GHz de çalışıyor onun dışında pil ayarını en iyi pil ömrü diyince fan çalışmıyor. Zaren turboyu da kapattığım için oyunlarda da Throttle sorunu da olmuyor hem oyun oynarken fan hırıltılı değil düzgünce çalışıyor. Tek sorun günlük kullanımda hırıltı oluyor işte. Tozunu alırsam düzelir sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.