Şimdi Ara

HOPARLÖRÜNMÜ YOKSA ANFİNİN Mİ YETMEDİGİ SESTE NASIL ANLASILIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaslar merak ettıgım konu bu ..yanı acaba hoparlörmü zayıf kalıyor yoksa anfi mi zayıf kalıyor . bunu seste nasıl anlarız

• Kulak deneyimi gerekiyor tarif etmek zor ama belki söyle bir ayrım yapılabilir: hoparlör yetersizliği daha çok zartlama şeklinde sesi açarken bir anda ve önce bass seslerde kendini gösterirken, anfi yetersizliği her seste sesi açtıkça yavaşça artan bir rahatsız edici bozulmayla başlar ama kalitesiz sistemlerde ikisinin de yetersiz kalıp birbirine karışma ihtimali de var.
  • Bu soruya matematik bir cevap vermek makul sınırlar içinde mümkün değil. Tabi çok uç örneklerde hoparlör ve amfilerden bahsetmiyorsak(8 ohm 1000 watt 84 db bir hoparlörü, 2x40 watt solid state ile sürmek gibi)

Hangi amfi ve hoparlörleri kullandığınızı söyler, teknik özelliklerini belirtirseniz, net cevaplar alabilirsiniz. Genel olarakta mastor1 in söyledikleri geçerlidir. Bass seslerde zayıflık, yüksek seslerde bozulma, detay azlığı, sesin geç ayağa kalkması en tipik göstergeler.
  • her ikisinin watt değerine göre anlayabilirsin vede kolon ebatıyla anfinin marka ve ağırlığıda uyum açısından beliryeyici olacaktır net bilgi için marka ve modelini yazın cevap daha kolay olur
  • amfı yamaha rxv 457

front olarakta pıoneer cs 5070 kullanıyorum

ayrıntılı bilgi buyrun:http://www.pioneer.eu/eur/products/42/93/161/CS-5070/specs.html

genel olarak söyle bir izlenimim var denebilir: düşük seste basta bir azlık var. cok yuksek ses seviyelerındede bas seslerınde pörtleme yapmaya başlıyor (ses seviyesi -10 db civarlarında) bu arada millet ortalık yıkılıyor zannedıyor ama bana yetmiyor ..

gerci simdiye kadar son sesler de bozulmayan bır sistemde görmedim ama ???

geçen m markta bir denon anfiye jbl es100 baglamıslar bır cıft ..daha ceyrek ses sevıyesınde ınanılmaz bır bas vardı....... ondan sonra .. bende bu takıntı basladı yaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 26 Mayıs 2009; 23:14:42 >

• bassların yetmemesı bırazda dınledığın ortamın akustığı ıle ılgılı bısey kendımden bır ornek verecek olursam

benım hoparlorler bılgısayar masamın ustunde duruyor sesı actığım zaman bana fazla bas vermıyor ama karsı duvara gıdınce ınanılmaz bır sekılde basslar artıyor sesi braz daha actığım zamanda yan bınadakı komsu sıkayet edıyor ses cok dıye

ustelık benım odamla yan bına arasında bı oda var ayrıca sıkayet eden adam bızden 1.5 kat yukarda oturuyor

• Eger hop. den aldigin seslerde olmamasi gereken dususler varsa bu amfinin yetersizligine delalet ederki yuksek ses seviyelerinde de amfinin cok isinmasi lazim. Bunu gozlemleyebilirsin. Hop. lerin yetmese o zaman kullandigin ses seviyelerindw coktan zarar gormus olmalari icap ederdi bunuda gozlemleyebilirdin.

Su durumda kullandigin amfi zayif olan halkayi olusturuyor ama bole gumbur gumbur bas seslerine ozenmeyin derim :)

Yada diskotek kurucaksaniz cervin vega hop. lere yonelin ama dikkat edin mahalleden kovmasinlar :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • verdiğin amfi ve kolon özelliklerine göre birbirlerini rahatça sürebilecek türden ekipmanlar.. kolondaki bass refleks portu arkasında portun önü kapanmamış olması gerekir hava atımı rahat olmalı eğer duvarla arada en az 20cm gibi bir boşluk bırakırsanız daha güçlü baslar alabilirsiniz. veya sisteme bir aktif Subwoofer ekleyebilirsiniz. Belki de aldığınız yetersiz bas seçtiğiniz müzikten de olabilir, düşük kaliteli mp3 veya düşük frekanslarda olmayan müzikler vb. kayıtlarda yeterli güçte bass alamazsınız. internette şu parçaları arayın mp3 olarak da olsa sisteminizde deneyin..
    *IASCA- Bass test.. < google dan ararsanız birçok parça var..
    *Illegal Bass - MTX (Extreme Woofer Test) <<
    *Bass Songs - SubWoofer Test - Big Bass <
    *Iasca - SSS Bass Test < bu parça ile kolonunuzun inebildiği en alt frekansı tespit edebilirsiniz.

ben böyle parçalar olduğunu bilmediğim için 5 kat aşağıdaki arabanın bizim vitrini nasıl titretebildiğini anlamazdım.. şuan Yamo 363 ve sony f6000 ile subw. olmadan aşağıdaki arabanın camlarını ben titretebiliyorum.. iyi bişey mi.. değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukman -- 27 Mayıs 2009; 5:23:11 >

• Hatta ben de şöyle bir link vereyim, içinde bir çok test var (ufukman arkadaşın yazdıkları da dahil).

http://rapidshare.com/files/111516916/subwoofer_test.rar.html
  • öncelikle elindeki kolonlar stereo kolon anfi ise sinema anfisi eğer bu kolona örneğin Technics SU-V620M2 Hi-Fi Amplifier 100W x 2 high output power (DIN 4 ohms) yada DENON PMA 1500 bağlasaydın o kolonun hakkını fazlasıyla verir ve baslarda kesinlikle bozulma olmazdı ben sizdeki kolonun cs 9070 olanını kullandım vede anfim Pioneer A 717 mark II modeli idi ve baslar son ana kadar hiç bozulmadan çalıyordu çünkü anfi kolonu fazlasıyla besliyordu benim edindiğim tecrübe her zaman anfi kolondan bir gömlek üstün olmalı sesin bozulmaması için
    quote:

Orjinalden alıntı: yavuzazgin

amfı yamaha rxv 457

ayrıntılı bilgi buyrun:http://www.pioneer.eu/eur/products/42/93/161/CS-5070/specs.html

genel olarak söyle bir izlenimim var denebilir: düşük seste basta bir azlık var. cok yuksek ses seviyelerındede bas seslerınde pörtleme yapmaya başlıyor (ses seviyesi -10 db civarlarında) bu arada millet ortalık yıkılıyor zannedıyor ama bana yetmiyor ..

geçen m markta bir denon anfiye jbl es100 baglamıslar bır cıft ..daha ceyrek ses sevıyesınde ınanılmaz bır bas vardı....... ondan sonra .. bende bu takıntı basladı yaaa

• quote:

Orjinalden alıntı: komando57

öncelikle elindeki kolonlar stereo kolon anfi ise sinema anfisi eğer bu kolona örneğin Technics SU-V620M2 Hi-Fi Amplifier 100W x 2 high output power (DIN 4 ohms) yada DENON PMA 1500 bağlasaydın o kolonun hakkını fazlasıyla verir ve baslarda kesinlikle bozulma olmazdı ben sizdeki kolonun cs 9070 olanını kullandım vede anfim Pioneer A 717 mark II modeli idi ve baslar son ana kadar hiç bozulmadan çalıyordu çünkü anfi kolonu fazlasıyla besliyordu benim edindiğim tecrübe her zaman anfi kolondan bir gömlek üstün olmalı sesin bozulmaması için
    quote:

Orjinalden alıntı: yavuzazgin

amfı yamaha rxv 457

bende öyle düsünüyorum sankı anfı daha kuvvetlı olmalı gibi gelıyor bana .. ancak sesı yukseltıncede hoparlorun bas surucusu deli gibi hareket edıyor yanı yeterlı güc gelmese o kadar hareket edebilirmi diyorum kendı kendıme????????

• Hoparlör güçlü amfi güçsüzse belli bir sesten sonra müzik tamamen anlaşılmaz hale gelir. Hoparlör güçsüz amfi güçlüyse hoparlörler sadece son sese yakınken müzikte bozulma olur ve bozulma olmasına rağmen müzik güçsüz amfideki gibi tamamen anlaşılmaz halde değildir. Bunu denerken muhtemelen hoparlörlerden koku da gelecek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ses şiddetini ses bozulana kadar aç sonra hoparlöre bak eğer ki çok fazla esnemeden bozulma yapıyorsa parlama yapıyorsa veya baslar bozuluyorsa amfi kaldırmıyordur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.