Şimdi Ara

Horizon Zero Dawn (20??) Film Uyarlaması Geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Horizon Zero Dawn (20??) Film Uyarlaması Geliyor

Horizon Zero Dawn Filmi Resmen Duyuruldu

Horizon Zero Dawn, PlayStation Studios ve Columbia Pictures iş birliğiyle beyaz perdeye uyarlanıyor. Filmin yapım aşaması resmi olarak başladı.

PlayStation Studios ve Columbia Pictures, Horizon Zero Dawn oyununun sinema filmi olarak uyarlanacağını duyurdu. CES 2025 etkinliğinde yapılan duyuruya göre, ödüllü aksiyon rol yapma oyunu Horizon Zero Dawn’un hikayesi, post-apokaliptik bir dünyada geçecek ve baş karakter Aloy’un kökenine odaklanacak. Film, 2017 yılında piyasaya sürülen ve büyük beğeni toplayan oyunun hikayesini temel alacak. Henüz bir çıkış tarihi açıklanmadı ve projeye dahil olan yönetmen ya da oyuncu kadrosu hakkında bilgi verilmedi.

Horizon Zero Dawn filmi, Aloy’un hikayesini beyaz perdeye taşıyacak. Film, genç bir avcı olan Aloy’un, kökenlerini keşfetme yolculuğunu ve Nora kabilesine katılma mücadelesini anlatacak. Oyun dünyasındaki mekanlar ve robotik yaratıklar, filmde de karşımıza çıkacak. Yellowstone Milli Parkı’nın karlı dağlarında geçen hikaye, Aloy’un robotik makinelere karşı verdiği mücadele ve farklı kabilelerle kurduğu ilişkilerle dikkat çekecek.

Horizon Zero Dawn, oyun dünyasında hikayesi, açık dünyası ve görsel tasarımıyla büyük övgüler toplamış bir yapım. Ashly Burch tarafından seslendirilen Aloy karakteri, oyuncular tarafından çok sevildi. Oyun, 24 milyondan fazla kopya satarak PlayStation’ın en başarılı yapımlarından biri haline geldi. Ayrıca 2022 yılında çıkan devam oyunu Horizon Forbidden West ile bu başarısını pekiştirdi.

https://www.merlininkazani.com/horizon-zero-dawn-filmi-resmen-duyuruldu-sinema-127132

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 7 Ocak 2025; 14:59:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aloy rolü için Zendaya'yı seçerler kesin. Bir filmi daha izlemekten kurtuluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 8 Ocak 2025; 4:50:16 >
  • Sen Aydınlatırsın Geceyi kullanıcısına yanıt

Harbiden he giderler bunu seçerler kesin. Aloy zaten hafif erkek gibi bir kızımız ama tabii Zendaya denen balonun oyunculuğuyla rezil edilecek bir karakter değil. Yüksek ihtimalle bu çöpü bu adaptasyonda görürüz. Daha da kötüsü bir bakmışsın Aloy'u siyahi bir karakter canlandırıyormuş. Horizon Zero Dawn (20??) Film Uyarlaması Geliyor Horizon Zero Dawn (20??) Film Uyarlaması Geliyor Belli mi olur. Horizon Zero Dawn (20??) Film Uyarlaması Geliyor  Sürprizlere açık olmak lazım. Horizon Zero Dawn (20??) Film Uyarlaması Geliyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 8 Ocak 2025; 18:40:52 >

• Bunun ekşi’de konusunu okumuştum roman gibi. Güzel konusu kendine has dünyası var. Hangi kesitini anlatacak merak ettim.

• Kulak Misafiri kullanıcısına yanıt

Ben her iki oyununu da yan görevleriyle vs sindire sindire oynamıştım. İlk oyun maalesef Türkçe dil desteğine (dublaj ne altyazı) sahip değildi. Yeterince iyi İngilizcem olmadığı için hikayeyi derinlemesine bir şekilde anlayamamıştım. Genel hatlarını anlamıştım sadece. Ama 2. oyunu Türkçe altyazısıyla getirdikleri için -önemli ya da değil- oyundaki her metni okumuştum. Horizon Zero Dawn (20??) Film Uyarlaması Geliyor  İlk oyunu oynamamın üzerinden 6 sene filan geçtiği için aradaki bağlantıları filan çok kuramadım, unutmuşum ama senaryo ve hikaye derinliği olarak Horizon serisinin çok derin olduğunu söyleyebilirim. Bak ilk oyun 2016 ve 2. oyun 2021 yapımı. Hayatımıza AI'lar 2022'den beri girmeye başladı. Oyunun yaratıcıları AI olayını taa ne zamandan kaleme alıp hikayeleştirmişler. Gerçekten özellikle 2. oyunun Türkçe olmasıyla çeşit çeşit işlere atanmış yapay zekaları okuyunca harbiden geliştiricilere ve oyunun hikayesini yazan senaristlere olan saygım katlanmıştı.

Eğer iyi bir prodüksüyonla iyi bir yönetmenle gelirse bu yapım akar gider. Ama Z kuşağına yaranacağım diye salak salak esprileri ve diyaloglar yazarım, 2 görsel efekt koyar geçerim, Tom Holland, Zendaya filan dayarım derlerse bu yapım da çöp olur. Yoksa ortada tam da filmi, dizisi çekilecek hazır müthiş bir konu var. Benim korkum bu yapımı da mahvedecek olmaları. Şu ana kadar oyundan filme yapılmış en iyi adaptasyon Kirpi Sonic serisi gibi duruyor. O kadar ki 4. filmi geliyor ve Jim Carrey bile bu filmle devam etmek istediğini söylüyor. Jim Carrey'in filmografisine bakarsanız ilk defa bir üçleme -son filmle birlikte 4'leme olacak- içinde yer aldığını görürsünüz. Normalde kendisi "tek filmcidir".

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Dostum hikayeyi nasıl kaçırırsın gözünü seveyim. Altta linkini paylaşıyorum. Gerçi okumuşsundur artık da okumayan varsa buyursunlar. Adamlardaki hayal gücü gerçekten müthiş ya. Bizim sınırlarda düşünülemeyeni düşünmek normal de bu tür örnekler çok başka bir level. Bordarlands’de elektroduş vardı mesela. Ulan ne mantıklı iş. Islanmadan temizleniyorsun. Düşünsene su idaresinden, kuru temizlemecisine, kumaş sektörü, beyaz eşya sektörü falan bir çok sektör etkilenir böyle bi buluşla :)

Neyse anlayarak ilerlemek çok başka oluyor oyunda. Notlar da zaten hem bu hayalgücü parıltılarını gösteriyor hem de oyunun içine daha çok çekiyor. Bir his oluşturuyor yani. Ucuzlasa ben de oynayacağım. Merak ettiğim oyunlardan biri. Şu an sadece uzaktan bakıyorum. Filmiyle idare edeceğiz artık da dediğin gibi umarım batırmazlar, oyundaki kabile savaşlarına ağırlık vermezler. Evrene doyururlar. Last of us dizisini izleyeyim dedim malum bölümden sonra bütün hevesim heyecanım bitti. Açıp bakasım bile gelmiyor.

Sonic dijital platformlara düşsün izleyeceğim. Jim Carry’i sen diyince farkettim, bi Salak ile Avanak’tan başka ikinci filmi yok sanırım. İlginç.

Horizon Zero Dawn (20??) Film Uyarlaması Geliyoreksiseyler.com
    Müthiş Bir Evrenin Yaratıldığı Horizon Zero Dawn Oyununun Detaylı Hikayesi - Ekşi Şeyler
    https://eksiseyler.com/amp/muthis-bir-evrenin-yaratildigi-horizon-zero-dawn-oyununun-detayli-hikayesi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.